Louis Vuitton & Nicolas Ghesquière

6:05 7 Mar 2014

Okej, här kommer ytterligare ett modevecks-relaterat inlägg, men jag har ju missat så mycket från Casa Feber. Louis Vuittons föredetta chefsdesigner Marc Jacobs gjorde sin absolut sista kollektion för modehuset förra säsongen (SS14) och avgick sedan efter 14 år vid LV-tronen. I onsdags fick vi se arvtagaren Nicolas Ghesquières första kollektion för Louis Vuitton, och den såg ut såhär:

 

Louis Vuitton A/W14

Nicolas Ghesquière satt tidigare och kingade ut den på Balenciaga-tronen, vilket han hemskt gärna hade fått fortsätta att göra, för det här var definitivt inte tronen-beteende. Ghesquière är känd för sitt originella designspråk och sin fingertoppskänsla samt passion för att experimentera med form och volym. Det här var inte en bra kollektion och ABSOLUT inte innovativt. Det här ser lite ut som att modellerna har stampat in i närmsta Second Hand affär och plockat ut lite tuffa vintageplagg. Visst, det är fint- men jag hade hoppats på så mycket mer. Jag hoppas att det var så att han bara inte vågade ta ut svängarna såhär vid oskuldskollektionen (att han var helt nervös och rådjursartad) och att det nästa kollektion blir en riktigt rutinerad LV-king-kollektion vi får se.

Sidenote:

Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg