Sofia Coppola & Andrej Pejic

11:03 17 Jun 2014

Andrej Pejic

Sofia Coppola, modevärldens lilla älsklingsfilmskapare, ska göra en icke-tecknad (vi kan kalla det vuxen) version av Den lilla sjöjungfrun. Miss Coppola är kanske mästaren av estetiskt tilltalande filmer med The Virgin Suicides, Lost in Translation och Marie Antoinette i bagaget, så hur bra tror vi inte att detta kommer att bli?

Kommer det kanske bli årtiondets mest njutningsfulla foto i denna film? Jag får förtidsrysningar av tanken på hur vackert det kommer att bli. Tänk er: Sofia Coppola ska tolka en undervattenssaga, vi kommer alltså att få se skimrande stjärtfenor och en massa hår helt romantiskt dansandes under vatten. Vi kommer att få se en undervattenssaga fylld av de vackraste varelser Amanda sju år kunde tänka sig. Jag kan inte känna annat än lycka över att min barndoms favoritsaga och tecknade film ska bli en spelfilm. att den estetiska perfektion den tecknade filmen var för mig då nu ska transformeras till en mer ”vuxen” film med en estetik anpassad för ett mer vuxet jag.

Någonting som jag nästan avlider lite av (utöver allt jag skrivit ovan) är att Andrej Pejic, även hen modevärldens lilla älskling, ska ha en roll i filmen. Enligt IMDB ska den androgyna modellen ha rollen som ”sister 4”, alltså en av Ariels systrar. Hur fantastiskt spännande är inte det? Att modelldivan, även känd som den första modellen att gå både dam- och herrvisningar, ska upp på den vita duken och kanske kommer att erövra den också? Hur fantastiskt bra är det inte att Andrej Pejic, jag vill säga en personifiering av att de två könen man och kvinna inte behöver vara så bestämda eller åtskilda, ska få fortsätta att ta plats nu även i filmvärlden?

Den här filmen kommer att bli episk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg