The Local Firm och konkurs-cursen

5:34 16 Jun 2014

Richard Hutchinson & Axel Nyhage

Ännu ett svenskt modemärke har nu sorgligt nog gått i konkurs, nämligen The Local Firm som verkar gå i samma fotspår som V Ave Shoe Repair.

I April stod det klart att det svenska modemärket V Ave Shoe Repair hade gått i konkurs efter att dess två grundare Astrid Olsson och Lee Cotter lämnade märket i samband med att företagaren Göte David Johansson gick in som finansiär och majoritetsägare. The Local Firm grundades år 2007 av Richard Hutchinson och Axel Nyhage. Samma Göte David Johansson gick även där in som finansiär när The Local Firm gick in i rekonstruktion förra året, likt V Ave Shoe Repair tog företagets två grundare farväl av märket kort därefter. Richard lämnade företaget i februari för att bli den nya herrdesignern på Cheap Monday och i April hoppade även Axel Nyhage av företaget, idag meddelas det att The Local Firm har gått i konkurs.

Det verkar ligga någon slags Göte David Johansson-curse över de svenska modemärkenas öden. En curse som jag inte hoppas att något av de kvarstående märkena kommer att behöva utsättas för. I så fall har vi inte mycket svenskt mode kvar att stoltsera med och stockholms modeveckor kommer att behöva gå från de mesiga 3 dagarna till kanske inga alls.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG