MBFW: VFiles SS15

12:15 4 Sep 2014

Igår satte New Yorks modevecka igång och jag är självklart toppenexalterad. Den första dagen är dock i vanlig ordning supertrist och det enda som är något spännande är VFiles, vilket är en modehemsida som sedan SS14 anordnar en visning vars syfte är att stödja unga designers. Här kommer årets medverkande designers:

Tigran Avetisyan SS15

Hye Gin Hamm SS15

Dasha Selyanova SS15

De uppdragna-stringtrosor-inspirerade-detaljerna sköt en amors pil rätt i hjärtat på mig. Herre min hengud vad den pilen träffade mitt i hjärtat.

Detto Kazuma SS15

De två givna favoriterna är Dasha Selyanova (främst tack vare string-grejen) och Detto Kazuma, med den ytterst enkla anledningen att det var oerhört estetiskt tilltalande och faktiskt nyskapande. Jag tycker att det är så hemskt viktigt att lyfta fram unga designers, men de två första kollektionerna känns tyvärr redan gjorda vilket gör mig så avtänd- även om det är snyggt. Som en plastfantast blir jag så lycklig av Dettos kollektion. Den får mig att tänka på en grön plastjacka jag hade cirka 2002 som var det finaste plagget jag någonsin ägt, jag överdriver inte nu- det var en helt galet snygg jacka som jag kände mig så jävla frän i. Jag vill ha alla plastiga plagg från ovanstående kollektion för att jag vill känna mig sådär lycklig och tuff igen. Överhuvudtaget känns 2002 helt rätt just nu, varannan kollektion jag har betraktat under den senaste tiden har haft tydliga 2000-talets första år referenser.

För information om de olika designerserna klicka här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp