Kim helnaken Kardashian på omslaget av PAPER Magazine vol2

11:28 14 Nov 2014

Igår dök ALLA bilder från Kim Kardashian och PAPER Magazine plåtningen upp och hon är verkligen HELNAKEN. Här kommer bilderna i korrekt ordning:

Kritik mot dessa bilder (utöver att det är skandalartat att hon är NAKEN) har varit att det sker en fetischering av hennes kurviga kropp. Vilket det kanske gör? Ja, men för mig blir den kritiken till någon slags ofeministisk dubbelbestraffning, att när en självvalt, egenkärt och stolt visar upp sina kurvor blir det direkt omförhandlat till att det är problematiskt. Att hennes kurvor är problematiska, att de stör.

Något som snarare skulle kunna vara problematiskt med dessa bilder är vem fotografen är, Jean Paul Goude, och vilken bild den första bilden är en rekonstruktion av, vilket Valerie Kyeyune Backström precis skrev om här.

Carolina Beaumont 1976 ”Champagne Incident” av Jean Paul Goude

Herr Jean Paul Goude är en av vår tids mest kända fotografer. Omtalad för att ha tagit fantatiskt vackra bilder på svarta kvinnor (främst på Grace Jones) och omnämnd som hastigast för att ha utfört en extrem variant av postkolonialistisk exotifiering av svarta kvinnor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg