Ida Klamborn & Democratic Front Row

8:00 22 Jan 2016

Om ganska exakt en och en halv vecka är det återigen dags för Stockholms tredagars modevecka. Vilket innebär ungefär vad det alltid innebär, spring mellan visningar och vinglas, trasiga stilletter och köldskador, obekvämt tvingel, pinsam fylla, ångestfylld bakfylla och stressmomentens stressmoment- hierarkisk seating på obekväma plaststolar.

Men, under Ida Klamborns modevisning modeveckans 3e dag den 3e februari händer något helt nytt. Den “hierarkiska seatingen” kommer att utmanas.

Initiativet Democratic Front Row innebär att, med hjälp av virtual reality-teknik, vilken modeintresserad person som helst kommer få ta över modeelitens front row-platser och se visningen i realtid. En interaktiv robotinstallation utrustad med VR-kameror kommer att placeras på de där front row-plaststolarna och göra detta möjligt. Alltså kan visningen ses ur front row-vinkel men från exempelvis en superbekväm soffa.

För att kunna ta del av detta initiativ och “se visningen från de mest åtråvärda platserna” krävs ett par Cardsboards, det finns totalt 1000 stycken och de går att beställa hem här nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp