Åhléns rear ut rökskadade produkter efter terrorattacken

10:27 8 Apr 2017

Med start imorgon kommer Åhléns City att rea ut sina rökskadade produkter. Såhär såg ett mail ut som de tidigare idag skickade till sina kunder:

 

Detta har efter hård kritik följts upp av ett ”förtydligande” meddelande på varuhusets hemsida som lyder:

”Vi har under dagen fått väldigt många frågor om hur medarbetare mår och när vi öppnar igen. Vi har därför idag gått ut med ett mail till våra kunder med den informationen. Efter en säkerhetsgenomgång med polis och andra aktörer fattade vi idag ett beslut om att öppna vårt City varuhus imorgon. Det är viktigt för oss att visa att vi inte viker oss för onda krafter. Vi vill vara en del av det öppna samhället och genom att öppna vårt varuhus igen vill vi visa att inget får står i vägen för det.

Av respekt för våra kunder ville vi vara tydliga med att berätta vad de hade att förvänta sig vid morgondagens öppning. Vi har rökskadade produkter i våra varuhus som vi inte kan sälja till fullt pris.

Vi är jätteledsna om vårt informationsmail har uppfattats som något annat än det vi ovan avsåg. Det var verkligen inte vår avsikt.”

Deras ursäktande meddelandet gjorde situationen ca 0% bättre, då det faktum att de ska rea ut de rökskadade produkterna kvarstår.

Det känns helt absurt och respektlöst mot de drabbade av terrorattacken att de på något vis ska göra någon slags vinst i detta läge. Rent av äcklig, jag skäms och jag ryser. Först och främst tänker jag på de som omkommit och deras närstående, och på de som skadats och deras närstående. Sen tänker jag också på de som bevittnade det hela, var där mitt i allt, livrädda och traumatiserade. Och jag tänker på Åhléns personal, att de ska stå och sälja dessa produkter.

Det är så grovt. Att folk ska köpa resterna av ett terrordåd. I kapitalismens namn.

3 kommentarer | “Åhléns rear ut rökskadade produkter efter terrorattacken”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Linda skriver:

  Vet inte vad du fick för mejl men i mitt stod följande;
  ”Vi har nu fattat beslut om att skjuta på öppnandet ytterligare en dag. Vi öppnar inte varuhuset idag med skadade varor, utan ägnar ytterligare en dag åt att tillsammans med våra medarbetare jobba med återställande av varuhuset för att istället öppna på måndag helt utan skadade varor. ”

  Helt utan skadade varor står det.

  1. Amanda Mann skriver:

   Hej,

   det mail du har fått är ett de nu skickat ut efter de första två som jag omnämner i min text.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp