Att Åhléns ber om ursäkt- och väljer att inte sälja de skadade varorna

9:00 10 Apr 2017

Efter fortsatt kritik mot Åhléns val att sälja de rökskadade produkterna (till rabatterat pris) från fredagens terrorattack har de nu publicerat en ursäkt (se ovan) på sin Facebook sida “för ett dåligt beslut” och informerar om att de inte kommer att sälja de skadade produkterna.

Dvs det enda rimliga att göra i detta läge. Det enda rimliga.

Men jag kan inte riktigt släppa att det impulsiva beslutet som fattades i den här situationen var att öppna varuhuset – även om det var sprunget ur “tanken om att stå upp för öppenhet och inte låta onda krafter få styra våra liv” – så snabbt som möjligt på bekostnad av sin egen moral och humanitet.

Jag kan inte släppa det. Och jag kommer inte att besöka Åhléns på ett bra tag därav.

4 kommentarer | “Att Åhléns ber om ursäkt- och väljer att inte sälja de skadade varorna”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Kraken skriver:

  Och det bättre alternativet är att slänga alla varor? Och med det vårt ihärdiga tjat om att alltid och hela tiden tänka på miljön då?

  1. H skriver:

   För att inte tala om ambitionen att inte låta terrorism påverka vår vardag.

   Jag tycker att det verkar som att Åhléns handlade snarare i desperation än utan empati.

   Sanslöst att korkat att vilja sälja produkter rökskadade av det värsta terrorist-dådet i Sveriges moderna historia – men mer korkat än ont.

   Det finns ondare företag att hata på.

   1. Kraken skriver:

    Håller helt. Tycker dessutom det är jävligt orättvist. Det var ju deras arbetsplats som blev rammad. Hur svårt är att visa lite förståelse och låta det bara passera?

 2. Erika skriver:

  Om man ska visa orubblighet bör väl varuhuset sälja dessa till reducerat pris och därmed ta en förlust? Det vore omtänksamt och bidragande. Dessutom kan de skänka överskottet i den mån de får försäkringsersättning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp