Moraltant of the week.

12:03 4 Mar 2016

Inne på Svenska Bloggare diskuteras det hej vilt om Dessies rätt till att ligga eller inte ligga nu efter att hon och Simon gjort slut.
Rent spontant kan jag tycka att vad Dessie gör eller inte gör med sin kropp inte angår någon annan än Dessie själv men argumentationen är sååååå typiskt svensk och såååå tröttsam.

Om en kille ligger runt är han en hingst.
Om en tjej ligger runt är hon en hora, en slampa, en madrass eller hela kvarterets cykel som alla fått sig en tur på.

Det är givetvis illa att bli kallad för kuk men det är lite värre att bli kallad en fitta för det är så vårt samhälle fungerar.
Kvinnliga ord, kvinnliga könsdelar och synonymer för dem är alltid lite värre än den manliga motsvarigheten.

Hur fan ska vi kunna ändra på samhällets syn på kvinnor när det är kvinnorna själva som kallar varandra för hora bland kommentarerna då fort en tjej eventuellt – nu vet vi ju inte ens vem hon spenderade natten med, tänk om det var Daniel Paris..så snopet – bejakar sin sexualitet.

moral1
moral2
moral3

10 kommentarer | “Moraltant of the week.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Lisa skriver:

  Jag tycker inte om något av det – vare sig det är en kille eller en tjej. Skulle aldrig någonsin dejta en kille som har legat runt med halva stan.

  1. s skriver:

   haha men hur tar du reda på det? Litar på att han är ärlig, eller frågar halva stan?

 2. Hj skriver:

  Hon får väl knulla halva stan om hon vill och jag skulle fortfarande vara vän med henne om hon vore min vän.
  Men som Lisa här ovan, skulle inte dejta någon som betett sig så. Folk som hoppar från partner till partner är i min erfarenhet livrädda för at vara singel och vill ha bekräftelse på att de duger, är snygga, sexiga, whatever genom att ha sex. Har egentligen större förståelse för de som går ut och har ONS eller bara en KK för att bokstavligen bara ha sex (även jag tycker det är äckligt att dela kroppsvätskor med random strangers) än de som desperat måste ha en partner varje dag i livet.

  MEN, i Dessies fall tror jag inte hon faktiskt har legat med någon ny. Är inte ens säker på att jag tror på att de gjort slut. Dessie är expert på att hinta, mörka och utnyttja läsarnas nyfikenhet för att dra klick. Hon drar sig inte för att utnyttja de mest privata detaljer för att locka folk till bloggen och jag tror det är fullt möjligt att det hela är en bluff.

 3. Malin skriver:

  Att folk orkar lägga så mycket energi på att Fundera på vem dessie ligger med.. Oavsett om hon träffat någon ny eller inte, så finns möjligheten där att Simon och dessie valt att gå skilda vägar för länge sen, utan att flytta isär eller meddela världen. Isåfall är det inge snack om saken. Men om hon nu träffat någon ny snabbt inpå så gör det inget, ibland kommer kärleken fortare än vad man själv ber om.

 4. L skriver:

  Typiskt svenskt?? Känns mer som att det är typiskt mänskligheten att tänka så, haha.

 5. Thess skriver:

  Hahaha hade en rolig diskussion med ”Andrea” om att kalla andra tjejer för slampa på SB för ett tag sen också. Var något med Paow, kommer inte ihåg riktigt. Hon (och någon annan) tyckte att det var helt ok att kalla någon för slampa, för att hon vill ligga, bara för att dom inte tyckte att om man gjorde så, man var en trasig person som skadade sig själv genom sitt beteende.

  Jag tycket att det är upp till var och en. Alla är inte lika dana, vissa söker bekräftelse, andra vill helt enkelt bara ligga. Man har ingen rätt att sätta något stämpel på någon bara för att man själv inte samtycker om dennes livsstil. Alla är olika, och om nu en tjej har sex för bekräftelse och mår dåligt, så mår hon nog inte bättre av att bli kallad slampa osv. Och är man nöjd med sin situation, man vill inte ha ett förhållande, men vill ändå ha sex, så ska man inte heller så någon jävla slampa-stämpel av någon som inte delar samma tänk.

  Stop the slut shaming

  1. F skriver:

   Jag håller med dig. Fast måste bara säga att när jag va singel var jag en stolt slampa, älskade att ligga runt och kallade mig själv även slasmpa ibland om jag sätt med någon uptight tråkig snubbe, det var också ett bra sätt att sålla ut alla skit killar som ”letar flickvännsmaterial” och vill ha nån jävla flickvän som ska ta över efter deras mamma.
   Vad jag försökte has sagt att jag gjorde iaf så att jag liksom ägde ordet precis som svarta i USA kallar sig nigger för att ta bort negativiteten i ordet andra försöker trycka ner dom med(eller ja det är ju min teori, har inget fakta på det)

   1. Thess skriver:

    Ja, jag förstår vad du menar. Det är en sak att äga ordet när man pratar om sig själv, och en annan när man säger det för att trycka ner eller sätta en stämpel på någon annan.
    Du (och jag) är ju levande exempel på starka kvinnor som väljer att ligga med flera, utan att vi tar någon fysisk eller psykisk skada. Vi är trygga i oss själva, och vi vet vad vill och gör vad vi vill med våra egna kroppar. Det är okej att ha ett högt sexdriv, det ska man inte bli shamad för 🙂

 6. F skriver:

  Klart hon får ligga när hon är singel, men jag tycker ändå det är lite respektlöst mot Simon om hon nu gjorde det så tätt inpå uppbrottet, precis som att jag tycker Simon skulle vara respektlös om han gjorde samma. Och så beror det ju på hur länge man varit ihop, har barn ihop osv. Va det ett kort förhållande tycker jag man kan ligga direkt, jag vet inte varför haha.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg