Det händer mig minst en gång i veckan..

09:45 8 Apr 2016

 

dessie2

dessie1
Stackars lilla flicka som inte kan köpa en ny bil… boohoooo..

Dessie har fått en restskuld till Skatteverket på 170 000 kr och menar att det kan hända alla. Och vad menar hon med ännu en?
Hon fick en på 55 000 kr förra året – är det den hon menar?
Vem gör hennes bokföring egentligen? Hennes son?

Vi kör en handuppräckning..eller NEJ, vi kör en omröstning i sann Bloggbevakningsanda..

Hur många av er har upplevt detta? Att ni fått en restskuld till Skatteverket på 170 000 kr?

25 kommentarer | “Det händer mig minst en gång i veckan..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Isa skriver:

    Om hon har vetat om det här sen januari så lär det väl inte komma som en chock för henne att hon inte har råd att köpa ny bil än?

  2. Hanna skriver:

    Nej, men nu fick hon chansen att peka ut att hennes bmw kombi är en alldeles för liten bil för en så cool, bilintresserade och rik tjej som Dessie. Så klart.

  3. ida skriver:

    Nej tack till att betala 170 000kr haha! Om jag hade varit henne så hade jag sett till att rätt skatt osv betalas in 🙂

  4. Julia skriver:

    Alltså den tjejen… Suck!

    På tal om något annat, GabJoss har redan bytt till bilstol nr 2. Väääldigt tidigt enligt mig (brukar byta till den vid 7-8mån). Barnet måste sitta stadigt själv innan den är säker.. Kännns som om hon vill att Jason ska vara äldre än han är eller något!? Jag förstår mig inte på henne!!

    1. Bellan skriver:

      Vi bytte sonens babyskydd (den första lilla bilstolen) vid 8 månader. Hade inte bytt tidigare! Sonens kusin (sambons brors barn) fick ett nytt babyskydd vid 4 månaders ålder, då bytte dock till ett annat babyskydd som var lite större (men forfarande ett babyskydd). Deras pojke var lång och grov så det var behövligt.

      Förstår inte föräldrar som stressar med att barnen ska bli stora fort.. Samma sak gäller ju med hur tidigt barnet får sitta i barnvagnen. Min kollega har ett barn som nu är ca 6 månader. De satte sitt barn i en sittvagn vid 3 månaders ålder, med motiveringen ”men hon ville ju se vad som försiggick utanför vagnen” …

      1. Julia skriver:

        Exakt! Har också vänner som fått byta till ett annat babyskydd pga stora barn, men man sätter inte en 5månaders bebis i stol nr 2!! Samma sak med sittdel i vagnen.. Varför så bråttom? Dom blir stora tids nog 🙂

      2. Johanna skriver:

        Fast man ska ju byta till barnstol så fort barnet sitter stadigt, då är det säkrare än babyskydd. (Förutsätter då att stolen är bakvänd och godkänd för bebisens vikt) läser inte hennes blogg så vet inte hur gammal hennes bebis är, men har man en stor bebis växer den ju ur babyskyddet tidigare än 7-8 månader. Vad gäller sittvagn är det väl också okej så länge den har fullt liggläge. Min 4 månaders (halv)sitter i sittvagn, men mest är den i fullt liggläge. Då är det ju ingen skillnad mot en liggvagn? Och skulle det vara farligare att halvsitta i en barnvagn än i ett babyskydd eller babysitter? Fattar inte..

      3. Bellan skriver:

        Svar till Johanna

        Att ett spädbarn ligger ned i en sittvagn är ju en annan sak, men att sitta upprätt är inte okej, heller inte när det kommer till bilstol. Barnets huvud är stort och tungt i förhållande till kroppen. Även om barnet kan hålla huvudet uppe och sitta rakt så klarar inte ryggen/nacken av det. Speciellt inte vid en krock! Det behöver inte vara höga hastigheter för att barnet skadas, det räcker med en hastig inbromsning om en bil oväntat bromsar framför, en cyklist åker ut på körfältet, vilt på landsväg… Barnets kropp är skör. Det handlar inte bara om att ”sitta uppe utan stöd”.. Fempunktsbälte, digra nackstöd och bakåtvänd stol hjälper inte.

        Samma gäller barnvagn. Varför sitta uppe tidigt? Visserligen är hastigheten vid barnvagnsgång bara ca 6 km/h, men om man dunsar över en trottoarkant, en grop i vägen eller ojämn terräng på elljusspåret så påfrestar det barnets kropp – tänk er själva när ni kör upp/över en trottoarkant för att parkera vid en parkering vid lägenhet/butik eller annan infart, nog dunsar det till trots krypfart med bil.

        Jag säger inte detta för att smutskasta någon, jag gör också tokiga saker som mamma ibland. Jag menar bara väl. Ha inte bråttom med barnen (alla som läser), det tar den tid det tar. Ibland vill barnet inte sitta upp i tid enligt normalkurvan (det är ju så skönt att pilla med leksakerna på ryamattan på golvet), andra gånger vill barnet göra allt jättefort – och är redo att börja gå på sina ben vid 10 mån ålder.

        Kom ihåg, barnets kropp är mjuk och skör. Huvudet är tungt. Oavsett vad.

        Använd bilbälte!
        Använd bakåtvänd stol – gärna till 4-5 års ålder!

        <3

      4. Juli skriver:

        Svar till bellan, alla barn är olika mitt barn är fem månader och drar sig själv upp i sittande position i vagnen. H*n vill sitta upp och jag kan ju inte spänna fast barnet i liggande position. Det finns ett ryggstöd som barnet kan luta sig mot ifall det behövs. H*n sitter stadigt själv och har varit stadig i nacken sen 2 månader. Det finns alltid undantag och det har inte att göra med att jag vill att hen ska vara äldre, jag låter barnet utvecklas i sin egen takt och försöker varken hetsa eller hindra. Barnet är ovanligt tidig i sin utveckling enligt BVC. Vi ska byta till sittdelen nu för det finns risk att h*n kan trilla ut.

      5. Johanna skriver:

        Till Bellan: Jag utgår ifrån att ingen vettig människa sätter en bebis som inte är stabil rakt upp i en sittvagn som är helt uppfäld, men det finns det kanske dem som gör? Sjukt isåfall. att växla mellan halvt sittande och liggande tycker iaf jag är okej. De sitter ju halvt upp i både babyskydd och babysitter också, så vad skulle skillnaden vara?
        Ang. Bilstol. Enligt den infon jag fått SKA man byta till bakvänd bilstol så fort barnet kan sitta utan stöd ELLER har vuxit ur babyskyddet(huvudet sticker upp ovanför kanten). Källa på detta är bl.a NTF: http://www.ntf.se/konsument/barnibil/default.asp?RecID=22267
        Ang att barn ska sitta i bakvänd stol så länge som möjligt, håller jag absolut med!

      6. Johanna skriver:

        Vill också lägga till att man barnet inte behöver sitta rakt upp i en bilstol, man kan ju vinkla dem lite bakåt när de är mindre. Iallafall kunde man det med min 🙂

      7. Johanna skriver:

        Ursäkta att jag spammar men tycker detta ämnet är intressant 😉 Hittade på NTF:s hemsida en fråga och svar om just detta. Där står att bilstol i vissa fall är säkrare, och det är framför allt stolar som fästs med bälte och inte med bas som kan påverkas negativt av att barnets vikt ökar. Det är alltså säkrare med bilstol än med babyskydd, så man bör byta så snart man kan. Dock bör man ha bilstolen så upprätt som möjligt, därför bör barnet kunna sitta utan stöd 🙂

  5. Cajsa skriver:

    Hon tycker att motorn är ”lite liten” på den bilen hon har nu 😀 kan vara helt ute och cykla men drar inte en stor motor mer bränsle=högre kostnader? Varför är det viktigt att ha en stor motor? Jag fattar inte. Är det coolt elle?

    1. :'D skriver:

      Det är för att hon är så sjukt bilintresserad. En stor motor är ett universellt tecken för ”bilintresserad person”. Ingen bilintresserad person skulle någonsin synas ute med en motor som skulle kunna sitta i t.ex. en Smart. Herregud, då kan man ju lika gärna gå ut med en gräsklippare!

  6. S skriver:

    Varför behöver hon ens ha en större motor när hon bara kör runt i Stockholm? Förstår inte?

    1. Cajsa skriver:

      Exakt. varför har man ens bil i Stockholm?

      1. Sanna skriver:

        Nu minns jag inte om det var Dessie, eller om det var någon annan bloggare som skrev att dom ogillar att åka kollektivt pga att folk stirrar och smygfotar och så. Inte för att dom är några superstjärnor, men jag kan klart tänka mig att det är lite sånt och det kan vara skönt att slippa. 🙂

      2. E skriver:

        Min pappa bor i centrala Stockholm, på Kungsholmen, men MÅSTE ha bil pga att han arbetar vid partihandlarområdet i Årsta och de tider han arbetar går ingen kollektivtrafik dit. Han kör iofs inget vrålåk XD

  7. Sara skriver:

    Hon är inte bilintresserad, hon vill ha en flashig bil så det framstår som hon är rik. Jag blir faktiskt galet irriterad på dessa tjejer som säger sig vara bilintresserade när dom egentligen inte bryr sig ett skit om bilar mer än att dom ser rika ut sittandes i bilen. Dessa tjejer gör att resten av oss bilintresserade tjejer aldrig tas seriöst, sjukt störigt.

    1. Elin skriver:

      Håller med! / ännu en bilintresserad tjej som är intresserad på riktigt

    2. Nina skriver:

      Word.
      Sånt beteende som gör att tjejer inom motorsporten blir behandlade som jag vet inte vad..

      1. E skriver:

        Vi tjejer måste alltid vara minst tre gånger så bra som en kille på allt för att ens åsikt/kunnande ska räknas (och ofta inte ens då).

  8. S skriver:

    Hon är så pinsam.

    Man bor ju i stan för det är centralt.
    Så SL kort och ens ben tar en dit man vill.

    1. E skriver:

      Hon kanske bor centralt men arbetar i slutet på en slingrig skogsväg låååångt utanför stan, dit närmsta buss stannar 5 mil ifrån, en gång i halvåret XD

  9. S skriver:

    Nae, jag får alltid tillbaka på skatten. Apskönt

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG