Kissie skriver för SVT Opinion

12:46 8 Apr 2016

kissies

Kissie har skrivit en artikel för SVT där hon tar upp fenomenet att kvinnans kropp ofta uppfattas som allmänt villebråd och fritt fram att ta på för män- framför allt på krogen.
Här är ett utdrag ur den..

”Men samtidigt, är det vårat jobb att uppfostra dessa män? Om man vänder på det hela och funderar på vart ifrån dom har lärt sig detta beteende. Är det på TV, internet eller från sina vänner?

Har män inga bra förebilder som dom kan lära sig ifrån? Media predikar ofta om hur hur vi kvinnor ska vara förebilder för varandra, men jag tror det är män som behöver riktiga förebilder.

Media borde inte lägga ansvaret på kvinnorna, den ska läggas på män.

De ska ta ansvar för sina handlingar, inte vi kvinnor. Vi är redan upptagna med att vara de perfekta förebilderna, feminister och allt som vi förväntas vara idag.”//Kissie

Håller ni med om det hon skriver?

15 kommentarer | “Kissie skriver för SVT Opinion”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Eazy skriver:

    Det känns som att det här är ett ganska svenskt fenomen. Iaf enligt mina egna erfarenheter. I England och Australien bjuder killarna gärna på drinkar utan att förvänta sig något annat än att man är någorlunda trevlig mot dem. I Sverige skulle jag aldrig någonsin låta någon främling betala för mig på krogen. När jag tänker efter skulle jag knappt ens svara på tilltal, för när man i ens yngre dagar råkat göra det misstaget är man helt plötsligt ”fast” och man kan knappt gå på toaletten utan att killen vill hänga på.
    Btw, korrläser ingen texterna på SVT Opinion?

    1. m skriver:

      Nja, killarna i korea är precis likadana som killarna verkar vara i sverige, så bara svenskt är det inte. (där är det också vanligt att droger hamnar i drinkar, vet inte hur det är i sverige dock…)

      1. Vicky skriver:

        Har också festat i Korea och håller inte med! Tycker man får massvis med drinkar där utan att bli taffsad på eller få hot eller förolämpningar om man vill gå eller inte är intresserad.
        Killarna köpte drinkar men nuddade mig inte. Jag anses väldigt attraktiv och tycker det var mycket bättre i Korea än i Sverige, här förväntar sig killar allt om de köper en drink och kan bli arga och obehagliga om man inte är med dem heela kvällen sen!

      2. m skriver:

        (kan inte svara direkt till vicky?) jag bor i korea och har festat i gangnam (det kan vara annorlunda i hongdae, där killarna är yngre?) väldigt många gånger och har haft många killar som betett sig dåligt. inte ALLA, men många. dock har jag aldrig festat i sverige så om det faktiskt är alla män i sverige så är det väl värre.
        får inte direkta hot och grejer men killar som tror att de har rätt att ta en på insidan av låren, kyssa en, och annat sånt skit.
        har många vänner som har blivit drogade i korea också, så killar förväntar sig definitivt något.

  2. Unimpressed skriver:

    Kissie verkar ha utsett sig själv till en riktig opinionsbildare och debattör. Kunde inte SVT hittar ngn mer trovärdig person att skriva om detta?? Allt som kommer från hennes tangentbord är ju ändå bara floskler.

    1. Rio skriver:

      Håller med till 100%!
      Hon försöker bara dra nytta av att (ursäkta det okänslig ordvalet) feminism är på tapeten.

  3. Hanna skriver:

    Lägger media ansvaret på kvinnorna för killarnas beteende? Jag tycker hon slår in öppna dörrar här, för jag uppfattar det inte att media sprider åsikten att tjejerna ska ta ansvar för sitt beteende för att undvika tafsande killar, snarare tvärtom.

    1. Eva skriver:

      Hon ”rafsade” ju ihop detta på under 30 minuter så det blev kanske inte helt genomtänkt… 🙂

  4. cajsa skriver:

    Att bidra med att påverka män hur de ska bete sig borde väl vara en självklarhet oavsett om du är man eller kvinna. Om min killkompis beter sig illa, inte sitter väl jag och håller käft. Jag säger åt honom hur han borde göra. Eller ska jag sitta där och vänta på att en man ska komma och säga det åt mig, för att jag är kvinna och det är inte mitt ansvar? Jag hatar denna delen av ”feminism”. Man ska inte ens kalla sig feminist om man inte anser sig ha något som helst ansvar för mäns beteende. Som mor, som flickvän, som syster, som tjejkompis kan man påverka män i allra högsta grad. Denna text motarbetar jämställdhet, så iqbefriat.

    1. Mickis skriver:

      Klart jag som flickvän, kompis och storasyster kan påverka min pojkvän, mina killkompisar och min lillebror och det gör jag! Skulle jag tex vara med när min killkompis beter sig ruttet mot en tjej så skulle jag säga ifrån, möjligtvis även läsa upp honom. Jag är feminist och jag påstår inte att jag inte behöver ”säga åt” killar hur dom ska vara för att ”det inte är mitt ansvar” så som du menar. Nu kanske du menar extremfeminister eller så är det jag som kanske inte är nog påläst men jag kan bara tala för mig själv och jag tycker att jag som kvinna bör påpeka om killar beter sig fel. Sen är det aldrig någon annans ansvar för hur du beter dig, du kan bara ansvara för dig själv men man kan alltid upplysa folk när dom gör fel.

      1. Cajsa skriver:

        Jo exakt jag syftar på extremfeminister när jag skriver ”denna delen av feminism”, menade inte feminister. Gillar hur du resonerar, det är så det ska vara och det är så man verkligen kan göra skillnad tycker jag 🙂

  5. H skriver:

    Känns som att hon försöker göra en Zara Larsson för att få publicitet.. Synd att hon aldrig kan komma med något ”eget” någon gång

    1. Lol skriver:

      Ja, kom med något eget. Feminism är så gammalt och allt mellan könen är bra nu, hon behöver liksom inte skriva om något som redan är perfekt, hallå!

  6. Tess skriver:

    Jag tycker vi alla kan hjälpa till i den mån vi vill å kan att göra världen lite trevligare å bättre. Vill man ta diskussionen – ta den. Vill man inte – move on. Live and let live!<3

    Btw Camilla aka Queen CamCam, din blogg sätter guldkant på min vardag. Många leenden och skvallerbehovet blir mättat. Du verkar ha ett gott hjärta och inte tänja på din moral för att ge dig fler läsare – vilket jag även tror Är anledningen till att du just har så många läsare som du har. Tycker du ska få den uppskattningen du förtjänar. Keep up the good work 🙂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg