Vem driver hon med?

10:00 23 Maj 2016

Kissie:

Kissie skriver ett inlägg om hur hon egentligen föddes som pojke med namnet Alexander och att hon känner sig skyldig att berätta detta för sina fans.
Sen avslutar hon med det här:

transa

Och läsarna går igång.
De flesta menar att hon kränker transpersoner när hon driver på detta sättet medan andra menar att hon driver med LÄSARNA – de som ofta brukar påpeka att det tycker att hon ser ut lite som en man.

Vad tycker ni? Vem driver Kissie med EGENTLIGEN?

transkomm

31 kommentarer | “Vem driver hon med?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. J skriver:

    Kan vi inte bara komma överens om att alla kränker alla genom att bara andas? Så kanske vi slipper det här årtiondets favorit ord: kränkt. Själva ordet gör att jag känner mig kränkt. Kränkt kränkt kränkt.

  2. Sanna skriver:

    Uppenbart att hon driver med alla som under flera år påstått att hon vart man, att hon ser manlig ut osv. Folk är så lättkränkta!

  3. anonym skriver:

    Hahaha tycker det var ett riktigt roligt inlägg faktiskt 🙂 Och uppenbart att hon driver med sina läsare som kommenterar att hon har manliga drag osv.

  4. malin skriver:

    Jag har en teori om att 90-talister är mer lättkränkta än andra. Iaf har jag märkt runt om på flera olika bloggar att det i många fall är yngre personer som kommenterar om att de blivit kränkta. Hur jag vet att de är yngre? Jo det märks oftast på sättet de använder svenskan som språk i skrift (alltså på ett inte helt fullärt sätt) samt deras nivå på livserfarenhet. Sån speglar ofta igenom ganska tydligt.
    Samma typ av lättkränkta kommentarer ser inte jag hos bloggare med lite äldre läsare. Kanske har jag fel, kanske delvis rätt.

    1. J skriver:

      Jag tror inte åldern har någon betydelse alls. Är du kanske svensklärare? Det finns gott om äldre som stavar värre än 25åringar.

      1. malin skriver:

        Självklart finns det äldre som stavar värre än en 10-åring. Men kombinationen att uttrycka sig mindre bra samt att tydligt (genom resonemangen) se att någon inte har supermycket livserfarenhet är det jag syftar på.

        Måste förtydliga mitt resonemang – min teori är att andelen lättkränkta 90-talister är större än andelen lättkränkta från tidigare generationer. Mao så tror och vet jag att inte alla 90-talister är lättkränkta. Likväl som jag vet att det det finns lättkränkta personer bland den äldre massan också, Anna Book är ett bra exempel där.

  5. Anna skriver:

    Jag håller med malin. Den yngre generationen blir så lättstötta. Jag tror det har att göra med att vårt samhälle är skit. Faktiskt. Det finns så många unga människor just nu som är så ”lost”. I hur man ska vara, vad man ska göra etc. Och är man lost i sig själv, då är det väldigt lätt att ta åt sig av allt också. Det behöver inte vara riktat mot en själv, det räcker att det är mot något man ”tror på”.

    Jag ser det självklart som att kissie driver med sina läsare som UNDER ALLA ÅR har kommenterat hennes adamsäpple, hennes ”manliga drag” etc. Om hon kränker personerna som har skrivit så här om henne – bra!

    1. Hmm skriver:

      Jag tror precis tvärtom. De har haft det för lätt och för individualiserat att de inte längre kan se sig själv i ett större sammanhang och hur allt hänger ihop. De söker kanske detta sammanhang genom att slåss för alls och envars rätt utan att se det lilla i det stora utan endast det lilla blir kvar.

      Mao så är jag med på att det slås för det de ”tror” på men andligen är för att de haft det bar hela livet. Inte för att de haft de svårt. Hade de haft det svårt å hade de förmodligen haft det lättare att se allt i sitt sammanhang.

      Med lätt så menar jag materialistiskt lätt.

  6. Frida skriver:

    Folk behöver skaffa sig lite mer humor helt klart. Jag tycker mest det är kul att hon kan driva om sig själv såhär.

  7. Felle skriver:

    Omg akta här kommer en kränkt människa!!!

    Men nej, det är inte något roligt skämt. Inte särskilt kul att skämta om transpersoner, även om hon gör det på bekostnad av sig själv.

    1. Hmm skriver:

      Hej!

      Vill du berätta på vilket vis som du tycker Kisses skämt är illa?

      1. Felle skriver:

        Jag tycker det är lite unket att skoja om att man är transperson när så många transpersoner utsätts för övergrepp, hat, intolerans & mördas pga sin könsidentitet.
        ”Haha jag har opererat mig och va man nääää skoja bara!!!!”
        Transpersoner är fortfarande marginaliserade. Det är idag inte lika okej att dra skämt om homosexuella personer men tydligen är det fritt fram att skämta om transpersoner och deras situation.
        Fram till 2013 blev personer som genomgick könskorrigerande vård tvångssteriliserade, eftersom man inte ville att de skulle föra sina gener vidare.

        Och nej, jag är inte kränkt å transpersoners vägnar – jag tycker bara att folk istället kan tänka ett steg längre och tänka sig in i folks situation än att vråla ”DIN KRÄNKTA JÄVLA PK-FITTA HA LITE HUMOR”.

      2. Hmm skriver:

        Felle: Ja en nu kan jag väl tycka samma att man ska tänka sig för, men om man tar hela bilden över vad Kissie fått höra tillsammans med att hon inte skrev någonstans att det är illa att vara en tranperson, tvärtom om man tänker efter, så ser jag inget fel på just hennes skämt.

        Jag hade inte heller tyckt att hon var racistisk om hon skrev på liknande vis att hon egentligen fötts mörkhyad men gått på många behandlingar för att bli ljus, nej jag bara skojade, trotts att just detta är vardag för många i tex Indien hur de misshandlar sin hy med blek-krämer.

        Jag tycker nog att man kan skoja om allt. Jag tycker däremot inte att man kan skoja hur som helst om allt eller att alla tillfällen alltid är passande. Men här britser jag i att se var felet skulle bestå i och att dem som tar illa vid sig är lite väl PK.

        (Hatar för övrigt ordet kärring. Där är jag PK men jag tycker också illa om hur ordet gubbe har fått samma betydelse)

      3. Linda skriver:

        Jag tycker att diskussionen är intressant men känner att ni missar målet lite. Så vida ni inte tillhör gruppen transpersoner så kan jag inte riktigt se hur ni kan uttala er på ett legitimt sätt huruvida det är okej att skämta på det sättet som Kissie gör. Kort sagt; ni har inget tolkningsföreträde här.
        /Linda

  8. Anna skriver:

    Tycker mest att det verkar som att hon måste hitta på nåt lite provocerande att skriva om så att hon får mera kommentarer.

  9. Johanna skriver:

    Hmm – jag håller med några av de andra kommentatorerna:
    Jag tänkte spontant att folk som är INTE så snälla – > säger ofta att Kissie ser ut som en man (med avsikt att såra henne)- och då jag tror att Kissie INTE är gjord av sten – så tror jag att hon kanske ibland tänker rätt mycket över huruvida hon ser ut som en man eller ej och mitt intryck är att utseendet är ganska viktigt för Kissie (och det är det för mig med, så inga konstigheter där)

    Därav Kissies textrader.
    Så tänkte jag – och kan absolut ha helt fel.

    🙂

    OBS _ förtydligande: Jag avser inte att kränka någon, jag känner män som gillar att uppträda som kvinnor, män som känner sig som kvinnor fångade i manskroppar och män som gillar att ragga män, vi är alla kompisar och snälla mot varandra. Peace.

    1. candra skriver:

      Hej kissie:)

  10. Karolina skriver:

    Jag är dessvärre inte längre ung och därför anses jag förmodligen nu för tiden som en ganska betydelselös person. Ibland får jag anledning att undra om jag kanske rentav blivit osynlig.
    På trottoaren får jag allt som oftast kasta mig åt sidan när det kommer någon tonåring eller ung vuxen som är helt övertygad om att han eller hon har företräde till utrymmet. Och det beror inte alltid på att vederbörande stirrar ned i en smartphone under promenaden.
    Kan det vara så att denna nya generation ”Jag, jag först” också är lättkränkt och överreagerar på det som uppfattas som provokationer och förolämpningar? Humor och ironi kommer med livserfarenhet men jag tycker mig ha förstått att både ironi och humor nu för tiden ofta lyser med sin frånvaro hos de yngre. Så var det faktiskt inte när jag var ung för då hade vi faktiskt väldigt mycket att både ha roligt åt och vara ironiska, rentav sarkastiska, över.

    1. Hmm skriver:

      Jag blir inte ignorerad med min närvaro av unga etc på trottoarerna men ibland av grupper med unga män.

      Jag har en strategi där. Jag kastar mig inte undan. Jag tvärstannar så att det antigen måste gå rakt in i mig, aldrig hänt, eller så bli de tvingade att erkänna att jag finns där genom att gå runt om mig. Jag viker mig inte en tum.

      1. Karolina skriver:

        Den tekniken använder jag företrädesvis i tunnelbanan när jag ska stiga av och en eller flera anser att de har rätt att stånga sig in utan tanke på att andra har nått sin destination.
        Då brukar jag faktiskt gå rakt fram oberoende av om någon råkar vara på väg in. Det gäller dock att göra en snabb avläsning av det hinder man ger sig på. Är det en NHL-back eller motsvarande kan det vara läge att besinna sig. Däremot tacklar jag gärna till mindre personer, gamla och unga, om de inte lärt sig att man stiger åt sidan medan andra går av!

  11. Emilie skriver:

    Är så enig i vad folk skriver! Jag kan inte se hur man kan tolka inlägget som: ”omg.jag.blir.så.kränkt.min.sysslings.lillebrors.kompis.pappas.farfar.är.transsexuell.så.därför.är.jag.kränkt.kränkt.kränkt” (gärna i en inandning).

    Jag tyckte att efter alla idioter som shamaer kissie att hon ser ut som en man (och allra värst är ju skvallerbloggens läsare!) så tycker jag att det är cred av Kissie att göra ironi utav det.

    Jag vill be om ursäkt till alla som känner sig kränkta över: att de inte har en farfar, syssling, kompis. Också till de som är idioter är män och ser ut som män och de som inte förstår ironi och sarkasm.

    1. Emilie skriver:

      Och till mig själv och andra som läser skvallerbloggen. Känner mig lite kränkt över mig själv.

  12. E skriver:

    Chilla. Det var en kommentar på denna bloggen som hon driver med (från flät-inlägget).

    1. Hmm skriver:

      Du kommenterar just nu på fel blogg 😀

    2. Emilie skriver:

      Jag menar inte denna bloggen (BloggBev är bäst). Med skvallerbloggen menar jag den där Gossips. Kommentarerna där har alltid varit heeeelt över styr.

  13. f skriver:

    jag tror att det var en direkt reaktion på svenska bloggares senaste inlägg om kissie där alla kommentarer handlar om att kissie skulle vara transa.

  14. f skriver:

    Och jag kan också säga att jag sitter bredvid en brud som tidigare varit man och bad henne just läsa kissies inlägg och hon tog inte det minsta illa upp. Jag kan inte uttala mig om andra transpersoner men just hon tyckte det va lite roligt.

  15. Hmm skriver:

    Alltså efter Es kommentar här ovan så gick jag in på svenksabloggare för att kolla kommentarerna under inlägget med flätor. Jag måste säga att Madde/Sandra nog ska sluta sätta sig på sin höga häst över att hon tycker att hennes blogg är snällare och schystare än denna. Hon har flera gånger bland kommentarerna skrivit nedsättande ang bloggbevakningen.

    My gad vad elaka kommentarer som hon tillåter och inte säger emot.

    1. Emilie skriver:

      Och glöm inte alla gånger som hon har varit tvungen att skriva ett helt inlägg om att folk måste skärpa sig bland kommentarerna?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG