Fuck the inches – fuck the dubbelmoral

09:28 21 Jun 2016

Kissie:

Kissie har ett samarbete med ”Fuck the inches” – ett samarbete som går ut på att bekämpa smal-idealen som modeller måste förhålla sig till.
En fantastisk kampanj som jag själv skrivit om tidigare men jag är inte så säker på att Kissie är rätt person att samarbeta med när det kommer till PR då hon ofta och helt nyligen smalhetsat i sin blogg – precis som Andypandy här under skriver.

inch

Senast jag skrev om det var i maj då jag publicerade det HÄR inlägget.

Kissie vill vara en bra förebild – både när det kommer till näthat och vikthets – men då får hon nog sitta på händerna i fortsättningen när det kliar i dom att skriva något dumt och provocerande så det inte fortsätter komma så här korkade inlägg från henne för det gör att både och OCH kampanjen tyvärr tappar sin trovärdighet.

kissie

28 kommentarer | “Fuck the inches – fuck the dubbelmoral”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sandra skriver:

    Visst blir det dubbelmoral när Kissan så uppenbart tycker att det är jätteviktigt att ligga inom ett visst midjemått, iaf för henne själv. Inget fel med det såklart, men det blir ju fortfarande dubbelmoral när man ena dagen skriver om det och andra dagen om det här.
    Tror att hon VILL känna ”fuck the inches”, men att hon inte är där ännu. Hon säger ju ifs just det i det här inlägget också, men med andra ord.

    Sedan tror jag att hon nämner vikt, bantning och träning så mycket och på det sätt hon gör just för att locka läsare och skapa reaktioner och engagemang i bloggen. Hon verkar ha fastnat lite där och ha svårt att hitta annat som kan intressera och locka läsare.

  2. V. skriver:

    Jag ställer mig mest frågande till varför dessa kampanjer väljer att samarbeta med Kissie, som är näthatet och smalhetsen personifierad.

    1. Linda skriver:

      För att de bara bryr sig om klick och pengar.

    2. sara skriver:

      Jag håller med. Någon har tappat sin fingertoppskänsla i det här valet av samarbetspartners. Man blir ledsen 🙁

  3. Johanna skriver:

    Asså förlåt, men jag orkar verkligen inte Kissie. Skriker verkligen dubbelmoral över henne. Det är som att en ”överviktig” person skulle stå och göra reklam för sallader för att det är ”sååå goooott!!”, tydligen inte liksom haha. Och misstolka inte mig nu, gå ut i solen istället!

    1. Hmm skriver:

      Jopp jag tänker misstolka dig 😉

      Flera vegetarianer som jag känner är milt sagt inte trådsmala. En myt det där. 😉 😉

      1. Ess skriver:

        Att vara vegetarian är ju inte likställt med att äta sallader så dina vegovänner kan absolut vara tjocka trots sin kost. Du missade nog poängen. Tittar man på en tjock person så kan ingen luras i att den älskar sallader direkt, snarare pizza och donken. Tittar man på kissiebloggen så kan inte luras i att hon inte bryr sig om inches.

      2. Hmm skriver:

        @Ess: Har du kollat på hur många kalorier som en salladsdressing innehåller? Ibland så är det faktiskt färre kalorier i en hamburgare med pommes än i en sallad. 😉

        #älskargrönsaker

      3. Hmm skriver:

        Men när det kommer till det ni säger om Kissie så instämmer jag.

      4. Sanna skriver:

        Ess: eller så kan personen äta hur nyttigt och smalt som helst men ha fel på till exempel sköldkörteln och därför inte kunna gå ner i vikt. Har en kompis som lider av just det problemet. Att vara stor är inte alltid likställt med fet mat och en ohälsosam livsstil.

    2. therese skriver:

      Yeehoow.. Jag är överviktig och älskar sallader, konstigt hur det kan vara va?

  4. B skriver:

    Eller när hon hade sin juice-detox i en hel vecka. Blir så ledsen när jag vet att unga tjejer läser hennes blogg och kanske vill göra samma sak. Det gör så ont i mig då min lillasyster just nu har fått diagnosen anorexia. Man lever i ett helvete.

    1. Sanna skriver:

      Handlar inte en detox om att rensa kroppen från toxiner, mer än vad det handlar om att gå ned i vikt?

      1. Sandra skriver:

        Man behöver inte detoxa kroppen… det är bluff och båg. Något som företag marknadsför i syfte att tjäna pengar.
        Räcker gott och väl att hålla sig till äta bra mat så sköter kroppen resten helt på egen hand. Att ”detoxa” på juice i en vecka gör inget mer än att man går ner i vikt.

      2. Sanna skriver:

        You don’t have to tell me that, jag äter vad för skit jag än blir sugen på och tänker att det löser sig. Min kommentar var mer bara som ett svar på att just detoxen skulle vara ytterligare ett sätt att smalhetsa.

      3. Hmm skriver:

        Men Sanna hur läser du nu?

        Sandras kommentar var inte riktad till dig hur du personligen ska äta eller inte äta. Den var generell på vilket buffel och båg Detox-trenden är.

      4. Sanna skriver:

        Eftersom hon svarade på min kommentar och skrev att det är bluff och båg med detox, så antog jag att det var mig hon sa det till, men jag kanske tänkte fel där? Jag har inte heller påstått att hon försöker tala om för mig vad jag ska äta eller inte, så det vet jag inte heller vart du fått det ifrån, utan jag svarade helt enkelt på hennes kommentar, som hon skrivit som ett svar på min kommentar, inte svårare än så. Varför så tråkig attityd?

      5. Hmm skriver:

        Sanna: Visst var det dig hon skrev till men inte till dig som person utan ang din frågeställning. Och ditt svar blev omöjligt att tolka på annat sätt än att du tog det som att hon vill säga till dig hur du skulle äta eller inte äta. Du får nog se om din formulering lite där om det inte var så du menade.

        Och än en gång så läser du lite fel. Jag har inte en tråkig attityd. Jag tyckte du svarade Sandra tråkigt och undrade hur du fick det till det.

        Kram!

      6. Sanna skriver:

        Vi kan nog bara enas om att det är lätt att missförstå varandra via text, och lämna det där. Jag menade inget illa med det jag skrev, utan menade bara att svara på det svar jag fick på min kommentar. Det kändes som du kom in med tråkig attityd, men gjorde du inte det, så är det ju så klart så. Text är som sagt svårtolkat många gånger. Enda jag nu tycker är lustigt är att du säger till mig att se över hur jag formulerar mig för att du har uppfattat det jag skrev på ett visst sätt, sen är det även jag som ska se över min läsförståelse för att jag uppfattat det du skrev på ett visst sätt. Spännande det där. Men strunt samma, jag lämnar diskussionen här. Allt gott.

      7. Hmm skriver:

        Sanna: Jag skulle kunna hålla med om ironin i mina ord till dig om det inte var för att du uttryckligen skrev..

        ”You don’t have to tell me that”….

        Bli mycket svårt att missförstå. 🙂

        I övrigt, medhåll. Bli ofta missförstånd i text.

        Peace!

      8. Hanna skriver:

        Vi har njurar, de klarar rensningen finfint utan hjälp av svindyra juicer.

  5. Anna skriver:

    Kissie känns aningen desperat nu för tiden. Verkar som att hon inte ger sig tid att tänka innan hon lägger ut båda egna poster och sponsrade poster. Alltså fundera lite över trovärdighet, motsägelsefullhet, etc. Eller så är hon bara inte smart nog helt enkelt.

  6. Vippen skriver:

    Jag tror inte hon nämner vikt för att locka läsare utan hon vill sätta press på sig själv så hon faktiskt går ned i vikt. Så gjorde jag också förut och jag tycker många bloggare gör samma sak, så det är inte bara Alex.
    En bloggare skrev ofta om hur hon inte gillade sötsaker, hon föredrar ”riktig mat”, hon saknade träningen och hade ångest över att det aldrig blev av för det var ju hennes livsstil. Men så fort hon kom i form och fick rutin i träningen så gillade hon sötsaker och pizza plötsligt. Eller så låtsas hon äta det framför kameran för att det ser bra ut. Ingen aning. Jag slutade följa iaf för jag klarar inte av sånt. Får direkt ätstörda tankar…
    Kommer ihåg när Alex skrev inlägg om typ ”skinny-shaming” och att det inte är hennes fel att hon är så smal. Sen några veckor senare skriver hon hur hon måste gå ned i vikt… Nej, jag tycker nog det är fel person för den kampanjen.

  7. Klok gumma skriver:

    Jag tror… att Kissie och för all del Dessie börjar blir lite stressade över bloggandet. De har inte alls lika många läsare som förr om åren… och inget annat att falla tillbaka på, den dagen blogginkomsterna decimeras.
    Kenza och Blondinbella har ju skapat karriärer vid sidan om bloggen. Karriärer som kommer att finnas kvar efter att bloggarna ev. läggs ner.

    Så jag kan ha viss förståelse för att de hoppar på allt som kan rendera pengar. Dock inte så hållbart i längden.

    Dags för skolbänken för dem kanske. Skaffa sig utbildning, så de har något annat än bloggandet att skriva på sin CV.

  8. Alice skriver:

    Bara jag som tycker bilden ser märklig ut? Kudde på röven?
    http://kissies.se/104918-2/#comments

    1. Anna skriver:

      Jag reagerade också på den bilden när jag såg den…. Tror hon hoppats på att få en massa kommentarer på den men FAIL….

      1. Lollo skriver:

        Ingen bryr sig om henne tillräckligt mycket längre för att reagera.

  9. Anna skriver:

    Hade kommenterat på Kissies inlägg om Fuck the Inches men hon har raderat både min kommentar och några andra – givetvis pga att dessa kommentarer ifrågasatte hennes trovärdighet att vara spokes person för Fuck the Inches med tanke på att hon retuscherar sina bilder….

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg