Marknadsföring i bloggar och andra sociala medier

17:03 27 Jun 2016


Klart som korvspad!

5 kommentarer | “Marknadsföring i bloggar och andra sociala medier”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. M skriver:

    Hej Camilla och alla läsare! Jag har en fråga som ni alla jättegärna får svara på. Det är så att en gammal vän till mig har hört av sig och skrivit att han startat en insamling till cancerfonden. Han påstår att han smsat de flesta från den gamla klassen vi gick i (tippar på de största umgänget). Godtrogen som jag är och även haft anhöriga som haft cancer, skänkte jag pengar till personen.
    Jag vill förtydliga att personen inte har en registrerad insamling på CF utan en privat, där man för över pengarna genom till exempelvis swish.

    Det är så jäkla lätt att vara efterklok, säger naiva jag. Jag har slängt iväg ett sms till honom frågandes vad orsaken till insamlingen är, utan något svar. Skickade ett sms igen efter en timma. Inget svar. Provat ringa på dolt. Inget svar. Hur i helvete ska jag gå tillväga nu?

    Jag tänkte smsa än en gång ikväll och ringa från en annan telefon senare, denna gång inte dolt. Hans ena förälder bor dessutom 5 minuter från mig, hans andra 15 minuter.

    Skulle uppskatta all hjälp och råd!!! Känner mig så jävla korkad och blåögd…

    1. Plumbob skriver:

      Är du säker på att det är en scam? Det verkar inte ha gått lång tid sen du skickade pengarna, stämmer det? Har du nån FB eller whatsappgrupp där du kan fråga lite casually om andra också har engagerat sig i det här välgörenhetsprojektet XXX har startat?

      Jag skulle pejla av läget om det gällde en person som inte har varit opålitlig förut. Problemet är väl att han sen kan säga att han donerat, men utan bevis liksom.

      Nä vad jobbigt, hoppas att han var ärlig..

      1. M skriver:

        Nej, det är det jag inte är. Men osäkerheten gnager som bara den. Jag hade inte riktigt hunnit tänkt så långt innan en annan vän till mig sa, i eftermiddags, att hela situationen är lite märklig. Varför betala till hans konto när man kan donera direkt till fonden? Lite sent påtänkt för min del, tyvärr..

        Jag skickade pengarna igår kväll, och även en summa idag. Han är den enda som är har bildat denna insamling och han påstod även att han hört av sig till alla han umgicks med i skolan om detta.

        Skitjobbigt! Har alltid tyckt att han har varit en toppenkille, men ju mer osäker man blir och ju mer man analyserar snurrar man in på saker som att; det är faktiskt några år sedan vi sågs och väldigt många förändras under årens gång. Vissa till bättre, andra till sämre. Hittade dessutom honom på lexbase nu! Jag är helt fast detta..

      2. HannaPanna skriver:

        Det låter rätt skumt. En vän till mig startade insamling för Cancerfonden men det gick via deras hemsida så man gav pengar direkt till dem. Det låter, tyvärr, som att du blivit lurad. Hoppas du inte gav allt för mycket pengar, sätt det på ”läxa lärd” kontot….

  2. Izabella skriver:

    Paula/Hugo är riktigt dåliga på att markera sponsrade inlägg. Tänker bl.a på när de skriver om Citroën (vilket Paula erkänt är ett samarbete efter att jag frågade angående avsaknaden av tagg på reklaminlägg), Clean Drink och för någon vecka sedan skrev Hugo om några skor på instagram. Stör mig som satan på det! Efter att jag frågade om det blev de bättre på att markera reklaminlägg men nu har de slutat igen.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG