Om detta tvistar de lärda..

14:30 28 Jun 2016

Annica Englund:

annica

Annica tipsar om att banan och smoothie är både bra och enkelt till frukost om man har svårt att få i sig just det målet.
Frukost är nog den mest omdebatterade måltiden på dagen – tror ni inte?
Vissa menar att den är avgörande för resten av dagen och vissa – som min endokrinolog – hävdar att vissa inte behöver den alls. Jag är en av dom. Jag äter aldrig frukost utan fastar fram till lunch nästan varje dag eftersom det passar mina förutsättningar bäst.

Sen är jag sällan hungrig på morgonen heller och har inte varit någonsin.
Det fick bli en macka i väskan när jag gick i skolan för att inte avlida nånstans runt halv elvarycket men nu tar det ännu längre tid innan jag blir hungrig.
Det passar min hypotyreos utmärkt. =)

Är ni frukostmänniskor?
Är ni kanske som ett av mina bonusbarn som man knappt kan andas runt innan hem fått i sig mat? Inga namn, inga namn men..Oj oj.. blodsocker som släpar i backen.. =) Ilsk som en bålgeting.

23 kommentarer | “Om detta tvistar de lärda..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hmm skriver:

    Nej jag är precis som du CamCam och har aldrig kunnat äta frukost.

    Undantag när man som sover på hotell och gosar ned sig i en stor frukostbuffé, men då äter jag inte igen innan kvällen och har inte presterat många knop under dagen.

  2. Hmm skriver:

    Så dags för att för annat idag.

    Tack för hjälp med tidsfördrivet och en kul blogg som med skojiga männsikor som kommentarer (skojiga för det mesta iaf 😉

    Vi ses !

  3. Hannah skriver:

    Jag vaknar nästan alltid vrålhungrig och måste äta frukost i princip på en gång! Är en sån som äter 5-6 gånger per dag, klarar inte av att gå mer än typ 4 timmar mellan varje måltid ?

  4. Danie skriver:

    Jag är också skithungrig när jag vaknar. Inte lika illa nu när jag håller paus med träningen dock.

  5. Tee skriver:

    Har aldrig ätit frukost men å andra sidan så mår jag aldrig bra heller, så kan inte direkt säga att ”frukost inte behövs”. Att jag inte mår bra har kanske inte något alls med det att göra men jag vet ju inte haha. Klarar inte av att ens tänka på mat på morgonen utan att må illa, dessutom är frukost mat äckligt.

  6. Plumbob skriver:

    Jag klarar inte av mat på morgonen, blä.

  7. Maria skriver:

    Jag brukar aldrig vara så hungrig på morgonen men jag kommer heller aldrig på någon bra och god frukost. Typ mackor? Blä. Det ska liksom vara enkelt också. /latast i stan

  8. ANNAWII skriver:

    Jag klarar mig inte utan frukost och särskilt nu som gravid. Men så har jag rekordlågt blodsocker och svimmar typ lm jag inte äter inom 10 minuter efter jag vaknat ?

  9. Anna skriver:

    Jag är inte hungrig på morgonen.

    Men eftersom jag jobbar på ett ställe där folk generellt är lite mer ”psycho” än vanliga arbetsplatser, där tiden konstant springer ifrån en och där man sällan hinner ta lunch – så slutar det alltid med att jag ändå äter frukost.
    Vanligaste frukosten: 4 knäckemackor m. pålägg, en portion havregrynsgröt och en smoothie. Ca 0,6 L kaffe. 😐

    Äter å andra sidan nästan ingenting till middag..

  10. Felle skriver:

    Innan kunde jag knappt gå och kissa på morgonen innan jag fått i mig frukost, nu för tiden är jag typ aldrig hungrig när jag vaknar. Men äter jag inte frukost så pajar jag hela dagen så brukar ta en promenad för att få igång systemet!

    1. Maria skriver:

      Haha jag läste ”bajsar hela dagen”. Tänkte wtf

      1. Felle skriver:

        Äter jag för mycket frukost däremot!

  11. Lina skriver:

    På yngre dagar kunde jag inte heller äta frukost. Men tillslut började jag svimma och mådde så illa.
    skolsköterskan på skolan ringde dit mina föräldrar.
    Så jag blev sjukskriven ifrån skolan i två veckor för att ”lära mig” äta frukost ?
    Idag äter jag frukost men klarar utan den också. Blivit en vana.

  12. M skriver:

    Äter aldrig frukost på morgonen. Känns jätteäckligt, jag vet inte varför haha.

  13. Matildas skriver:

    Jag är ofta hungrig när jag vaknar men äter inte frukost. En vanesak. Kan INTE träna om jag har ätit, då blir jag slö, och tränar alltid på morgonen pga tränar man senare är det alltid efter mat. Gillar att gå hungrig några extra timmar på morgonen, är mer alert då.

  14. Jj skriver:

    Älskar frukostmat, typ frallor och yoghurt med müsli och sånt.

    Dessvärre går jag alltid upp i vikt om jag äter frukost speciellt eftersom vi äter ute de flesta kvällarna så för att kompensera ryker frukosten. Dessutom ökar min aptit enormt om jag äter frukost tidigt. Äter jag frukosten typ 11-12 så är jag ”normal” hela dagen.

  15. Brigitte-Motorsåg skriver:

    Ursäkta sidospåret men jag har också hypotyreos, samt diabetes, men har aldrig fått några tips/diskuterat om det vore bra att vara fastande fram till lunch, inga tips alls egentligen rörande hypotyreos utan bara kostråd för diabetiker. Blir därför nyfiken på var man kan hitta en sådan informativ endokrinolog!? 🙂

    Tack på förhand!

    1. A skriver:

      Detta undrar jag också! Har också hypotyreos och aldrig hört detta! Är det pga medicinen eller något annat?

  16. Catta skriver:

    Men vänta… Menar hon att man blir lös i magen och förstoppad av kaliumbrist?

  17. Mikaela skriver:

    Äter 11-18! Så ingen frulle

  18. g skriver:

    här har vi ett till ilsket bi, tyvärr måste jag meddela att det är inget man växer ifrån. På morgonen smyger alla som på nålar kring mig tills typ 3:e tuggan

  19. Sara skriver:

    Vaknar vrålhungrig och på dåligt humör tills jag fått i mig frukost, banan och kaffe. Sen är jag som en solstråle! Maken vet att han inte kan prata med mig förrän jag intagit föda. ?

  20. LA skriver:

    Är oftast väldigt hungrig när jag vaknar, har alltid varit en frukostmänniska! Det bästa är på helgerna när jag kör långfrukost, går och köper frallor på bageriet, köper nån god juice och gärna massa färsk frukt… MMMMM blir hungrig bara jag tänker på’t.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG