Presslån?

14:05 29 Jun 2016

Petra Tungården:

petra

Jag trodde presslån bara var till plåtningar och liknande, inte för att stylisten själv ska springa runt i kläderna.
Inte undra på att Tunis behöver köpa loss skor och plagg när hon använder dom privat och sliter på dom.

 

6 kommentarer | “Presslån?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Alma skriver:

    Tänkte också på det undra om hon tvättar grejerna innan hon återlämnar dom?

    1. HannaPanna skriver:

      Vi brukade presslåna ut bilar och journalisterna lämnade ALLTID tillbaka dem i uruselt skick. Skräp, hundhår, barnkladd, McDonalds rester och ibland till och med med repor och slagna bromsbelägg. Och om vi försökte ta betalt för tvätt och reperationer hotade de med att inte skriva om bilarna. Grisar….

  2. C skriver:

    Vad innebär ens ett presslån? Att hon får låna plagget för att styla en kändis typ? Tänkte att företaget kanske ser det som att det är Petra som ska ha kläderna och visa upp i bloggen? Hm vet inte som ni märker, hoppas någon här vet hur det kanske funkar.

    Det känns ju liksom inte orimligt att plagget är tänkt till just Petra?

    1. Elly skriver:

      Vad som gäller för ett presslån i det konkreta fallet bestämmer presskontoret ifråga. Presslån i butiker är inte så vanligt bland större bloggare och stylister utan mer bland mindre bloggare som inte har tillträde till presskontoren.
      Större bloggare kan få låna kläder för att fota dagens outfit och stylister får låna för att t ex styla en modell inför fotografering. Naturligtvis sker allt detta i reklamsyfte och man vill att viss information om plagget och märket ska framhållas. Det är ingen människokärlek som styr modebranschen.
      Vad som gäller för återlämnandet bestäms i varje enskilt fall. En dyr klänning som visats upp en gång på röda mattan ska förmodligen återlämnas liksom märkesskor och märkesväskor.
      Får en bloggare låna en topp t ex så är det möjligt att presskontoret låter henne behålla den eftersom det knappast lönar sig att tvätta den så att den går att använda igen.
      Skador och borttappat kan kosta beroende på eller också kan den som lånat få behålla mot ersättning alternativt få behålla något som tack för hjälpen. Allt beror på vilken relationen är mellan märket och journalisten/bloggaren.

  3. :O skriver:

    Varför ens använda en presslånad tröja när den ser ut som något man kan köpa för 79 kr på H&M?

    1. KisseKatt skriver:

      Haha, precis vad jag tänkte också!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg