Ska vi skramla?

11:43 28 Jun 2016

Tyra:

tyrasigen

Tyra verkar ha lite att önska när det kommer till att bemöta sina kunder – i alla fall om man ska tro hennes svar bland kommentarerna.
 Det här med att kunden gör din framgång verkar inte riktigt vara något som fröken Silikontights lever efter.
Men snäll som jag är så vill jag ju givetvis hjälpa henne på traven(!) så jag har letat fram ett par kurser som jag tror skulle passa Tyras kompetensbortfall som handen i handsken.

Ja, jag ser mig själv lite som Florence Nightingale av bloggvärlden.

Vad tycker ni?
Om alla lägger 20 spänn så kan vi skicka Tyra på charmkurs..

kurs

Tack igen Emily!

48 kommentarer | “Ska vi skramla?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hmm skriver:

    Postade precis detta hos Tyra…
    (Får se om det blir godkänt.)

    Om de var slitna och inte smutsiga så gjorde ni fel val när ni valde gamla skor istället frö nya, för som det är nu så ser det bara ut som att det ligger ett tjockt lager med damm på dem samt att ett par av chappsen ser ut som att de fått hästdreggel på sig.

    Det må vara realistiskt och bli bra bilder till en tidning men inte till en webb-shop. Ni kan tycka vad ni vill privat men gör en marknadundersökning på dem som verkligen köper hästsaker och inte dem som bara vill beundra en fin bild så får ni höra hur det ligger till med den åsikten.

    Det är hur kunden ser på det som borde vara viktigt för er, inte vad ni själva gillar.

    1. Hmm skriver:

      Föll bort att jag avslutade med…

      Just a thought!

  2. annis skriver:

    Haha, läste ”fröken silikontitts” ist för fröken silikontights. Båda stämmer ju iofs ??

  3. Jenny skriver:

    Kolla i Hööks-katalogen…
    Välputsade hästar, träns och rena ryttare utan skitiga naglar och skor…

  4. T skriver:

    Även jag svarade på hennes ” Ja eller hur man börjar ju fan skratta, hahahaha… Även om vi gjort rent dom (vilket vi såklart har) så är vi fortfarande i ett STALL. inte på Stureplan… haha ”

    Med ” Men alltså Tyra, jag som precis började komma tillbaks till din blogg och tyckte att du tagit ett kliv upp och över alla tråkiga kommentarer. Förlåt för språket men vad FAN är det för sätt att svara på? Oavsett om det är negativt eller positivt, håll huvudet högt och lägg dina kommentarer på en högre nivå.
    Förstår om det är svårt, men tappar all respekt för dig när man ser svar som detta. Som eventuell kund skulle jag aldrig handla av någon som håller en sådan sandlådenivå på sina svar och ”kastar skit på folk som kastat tidigare för att dom började”. ”

    Får se om den godkänns….
    Tyckte hon var på god väg att hitta tillbaks efter att ha skaffat Mille men icke sa nicke.. så jävla trist att läsa en blogg med en bloggare som har en sådan sjukt dålig attityd.

  5. Daniah skriver:

    Ni är ju så många visa-verkligheten-som-den-är-fantaster härinne. Vad är mer IRL än skitiga skor och naglar på hästmänniskor?

    1. N skriver:

      Haha precis. Säga vad en vill om Tyra, men poängen med den här bloggen är ju enligt CamCams egen utsago att visa sanningen utan ”filter, retuscheringar och noga uttänkta strategier”. I ett stall blir en smutsig! ? Att visa det är ungefär som när modehusen väljer att anlita större modeller, eller inte retuschera sönder dem i sina kampanjer.

      Ibland har människor skit under naglarna. Har svårt att se hur det gör produkten sämre!

      1. Felle skriver:

        Reportage i tidning – då funkar det säkert att vara skiten. När du ska SÄLJA en produkt – tror du kunderna vill se skitiga och vanvårdade naglar?

      2. Daniah skriver:

        Nu är jag ingen vidare hästmänniska men jag tänker så här; alla som håller på med hästar måste vara väl vana vid lortiga skor/naglar. Annonsen vänder sig till människor som med all sannolikhet har exakt sådana naglar/skor. Detta är ingen high-end couture fashion commercial, det är mainstream ridbyxor för vad… 399 spänn? Riktat till tonårstjejer mellan vad… 10-15 år? Visst, prydlighet är nice, men i detta fall så köper jag konceptet rakt av!

      3. KisseKatt skriver:

        De beskriver sina produkter såhär ”.. sortiment av ridtights, exklusiva tävlingstoppar och andra ryttar- och hästprodukter med toppkvalité.”
        På det är deras slogan ”You deserve to shine” ;D
        Mig säger det iaf att deras affärsidé INTE är att vara mainstream och bara rikta sig till tjejer mellan 10-15 år.

        De väljer såklart själva hur deras bilder ska se ut, och det är inte värsta grejen med slitna skor och skit under naglarna. Men jag tycker iaf att det är väldigt konstigt att man som företag inte tar till sig kritik för att bli bättre och tilltala fler kunder. Hur de/Tyra sköter saken är bad for business helt enkelt.

    2. KisseKatt skriver:

      Fast nu drar ni väl det lite väl långt? 😉
      Någonstans är det ju ändå lite skillnad på reklam/marknadsföring och att människors liv framstår som perfekta på sociala medier.
      Kritiken om skorna kom redan vid lanseringen av nya hemsidan, där många menade att det hade sett finare ut på bildetna om allt var helt och rent. Sen att man inte har rena skor i ett stall i verkligheten har inget med saken att göra.
      Ska folk ha skitigt hår i hårfärgsreklamer också menar ni, för det är mer verkligt? ;P
      Eller varför inte en bot mat mellan tänderna i tuggummi reklamer? 😀

      Det är sjukt löjligt att som företagare bemöta kritik från sina kunder med skratt och hån. Hon bäddar ju verkligen för att Starrider också ska få lika dåligt rykte som hon själv.

      1. Petra skriver:

        Tack, precis vad jag tänkte. När man ska sälja grejer så säljer man ju en drömbild. Sett många reklamer om rakhyvlar där kvinnans ben ser ut som en björnfäll?

      2. Daniah skriver:

        Nja, jag tycker du drar det lite för långt. Hästlivet är ett riktigt handarbete och att det får skina igenom i en annons tycker jag inte är hela världen. Vi behöver inte applicera denna åsikt på alla typer av reklam. Det är ju verkligen i dess rätta miljö med skorna och naglarna och allt det där.

        Sedan ser jag att någon drar en gräns mellan reklam och sociala medier, att det är okej med perfektion i reklam till skillnad från en blogg. Håller inte med. Allting med måtta dock.

  6. Therese skriver:

    Alltså ibland förstår jag verkligen inte människors logik. Vad var det där för argument?

    ”Jag är inte alls amatörmässig för skorna var inte alls oputsade, de är gamla och slitna”

    Jaha? Skulle det vara till din fördel? Är det mindre amatörmässigt att ha gammal skit än oputsad skit? Jäklar vad hon räddade upp det där… Särskilt när hon hade vittne och allt som kunde intyga att det var gamla slitna skor… Nu har hon minsann hedern i behåll! Hör inte folk själva hur dumma de låter?

    1. Matilda skriver:

      Fast de är ju slitna OCH oputsade. Lite skokräm hade piggat upp dem. Var inne igen och kollade bilderna och ska villigt erkänna att jag inte är någon proffsfotograf, eller ens amatör, men störning lite på klippningen/inramningen av flera bilder. Typ ett hästhuvud är kapat, eller svansen, tänker antingen hela, eller typ halva, inte en liiten del av nån ände? Ser mest ut som misstag. I övrigt är bilderna snygga, ska tilläggas, men fortfarande lite amatörigt.

      1. M skriver:

        Hade inte hästen kliat av sig halva svansen för ett tag sedan? Hon beklagade sig och bad sina läsare om hjälp för ett tag sedan. Dessutom går den ju ute dygnet runt, då brukar de se lite luggslitna ut. Antagligen därför det är så konstigt klippta bilder. Tycker också det ser slappt och oengagerat ut med dåligt friserad man, sår och skavanker på hästen, skitiga kläder och oputsade gamla skor.
        Tror knappast att hon skulle välja att visa sig på en tävling såhär, varför då på världsomspännande reklambilder? Återigen motsägelsefullt..

  7. Matilda skriver:

    Det är roligt hur hon tycker stt hon inte behöver reklammärka för hon är så förknippad med sitt märke, samtidigt som svaren är så långt ifrån proffesionellt bemötande en kan komma. Hur svart kan det vara att bara svälja lite stolthet om hon tycker det är tramsigt, och bemöta kommentarerna som om det vore en kund som skrev.

  8. Matilda skriver:

    Ok fakk, nu måste jag jag ge henne klick och gå in och läsa…

  9. Sydney skriver:

    Humorn i att ni alla låtsas som att ni är indignerade presumptiva köpare av produkter hos StarRider och inte bara har hittat nästa Tyra-grej att älta tröstlöst över… hahahaha. 😀

    Varför ska Tyra lägga ner tid på att ”charma” er? Det är ju rätt uppenbart att ni helst ägnar tiden åt att reta ihjäl er på henne och allt, precis allt hon gör? Det är ju inte riktiga kunder som lämnar de här kommentarerna som ni vill hon ska bemöta ”charmigt,” det är ju bara era surmagade försök att hamna i konflikt med henne så att ni kan fortsätta gagga vidare om henne här.

    Jaja, jag ska inte klaga, tack för skratten (även om det kanske inte riktigt är er känsla för ”humor” som lockar fram dem). 🙂

    1. Therese skriver:

      Vem har låtsats att den är kund hos starrider? Jag tvivlar i alla fall på att jag någonsin skulle handla där. Främst pga att jag inte hade velat bli förknippad med Tyra eller gynna Tyra, pga hur hon beter sig.

      1. Fanny skriver:

        Perfekt Therese, om du inte vill handla på starrider – gör inte det. Då har du ingen anledning att så ambitiöst lägga ner tid på att diskutera hurvida skorna är putsade eller inte. Gör något viktigt istället. Putsa skor, om du nu är så fascinerad av det 🙂

    2. Fanny skriver:

      Jag håller helt med dig, Sydney! Det är synd att folk måste leta fel i allt Tyra gör. Jag gillar inte allt som Tyra gör, men jag gillar heller inte allt som programledaren på tv gör eller allt som min granne gör. Men jag går inte på programledaren eller grannen och kritiserar hen för det. Jag kritiserar HM när de använder sig av slavarbete i Kambodja. Jag kritiserar VIKTIGA saker. Inte huruvida skorna är putsade eller inte. Om kunder vill köpa från Tyra – låt dom! Om inte, så är det inte ert problem! Köp inte! Om Tyras företag gör något olagligt – kritisera då! Skaffa något annat att gå igång på.

      1. Li skriver:

        Man behöver inte ”leta fel i allt Tyra gör” hon slänger det ju i ansiktet på en. Är man företagare ska man inte sänka sig till sandlåde-nivå.

      2. Anna skriver:

        Då kanske du skulle göra nåt viktigare än att läsa skvallerbloggar också Miss smartypants?

    3. Matilda skriver:

      Men som företag måste en ju ha inställningen att alla är potentiella kunder och inte avfärda en stor del av marknaden. Och det handlar inte om att charma, det handlar om att svara sakligt, och framförallt inte håna.

      1. Fanny skriver:

        Okej, men skicka in ett mail till Tyra och tipsa henne om det då. Du måste inte skriva ut över nätet och spekulera och snacka skit 🙂

      2. M skriver:

        Svar till Fanny: Dem gör väl bara som Tyra gör… 😉

    4. Hmm skriver:

      Sydney: Tro det eller ej man jag är en av dem som tycker Tyras saker är rätt coola och jag har skrivit även det på hennes blogg. För min del så ä det faktiskt så att jag skulle önska att Tyra klarade av att få ett framgångsrikt företag.

      Jag Tor inte det kommer hända pga dålig självinsikt, men jag önskar henne all framgång.

      1. Sofie skriver:

        Håller med. Jag köpte faktiskt saker från första style by tyra. Innan allt spårade. Tycker det är uppriktigt tråkigt att det går dåligt för Tyra men hon har ju bara sig själv att skylla tyvärr.

      2. Matilda skriver:

        Håller med dig, vore kul om hon lyckades men hon har en bit att gå. Och för övrigt spekulerar jag inte, jag skriver om min uppfattning av hennes bilder och företag. Jag driver själv företag (helt annan bransch) och känner folk som startat mindre klädföretag och även om de är betydligt mindre håller de lika hög standard som stora bolag vad gäller bilder/hemsida/marknadsföring. För mig är det konstigt och oproffesionellt att lägga upp dåliga bilder, stavfel på hemsidor och bemöta kunderna på det viset.
        Har aldrig yttrat ett ont ord om hennes produkter.

    5. Fanny skriver:

      Sara: Det tog mig några få minuter att skriva de kommentarerna, det gör ingenting för mig. Jag tycker om att diskutera över internet, om saker som jag tycker är viktigt. Jag skrev inte att man inte får kommentera, utan jag tycker att man ska tänka sig för innan man kommenterar OM EN ANNAN MÄNNISKA. Okej att ge kritik om ens företag, MEN SÄG DET TILL FÖRETAGET. Gå inte runt och snacka skit om hurvida skorna är putsade eller ej, hur fula kläderna är (som en hel del kommenterar) eller hur dålig Tyra är som person. Många här livnär sig på att diskutera andra (ja, det är en skvallerblogg, men det är inte skvaller att hacka på människor personligen).

      Li säger att ”Man behöver inte ”leta fel i allt Tyra gör” hon slänger det ju i ansiktet på en. Är man företagare ska man inte sänka sig till sandlåde-nivå.” Är inte det som ni håller på med sandlåde-nivå? Bara för att en har en brist, har man rätt i att slänga det i ansiktet på en? Om en är ful, har man rätt i att säga det till en bara för att”hon slänger det ju i ansiktet på en”?

      ”m” skriver ”Dem gör väl bara som Tyra gör…” angående att skriva ut på nätet om andra. Så man måste alltså bete sig dåligt bara för att andra gör det?

      1. Matilda skriver:

        Fast att diskutera hennes bilder och hur hon svarar på kommentarer är inte att snacka skit. Att kommentera (underförstått) att hon tar tramadol igen tycker jag däremot faller under den kategorin.

      2. Therese skriver:

        När jag kommenterade några rader så tyckte dock du Fanny att jag ”så ambitiöst la ner min tid på att diskutera”. Jag kan dock erkänna att du kan ha en poäng. Man MÅSTE inte kommentera saker som är dåliga bara för att de råkar vara det, mig personligen gör det inte så mycket att Tyra har varken smutsiga eller slitna skor (det var dock inte det jag diskuterade, utan jag ”diskuterade” hur Tyra bemötte den här kritiken), men visst jag hade inte vart TVUNGEN att kommentera det heller. Ska nog ta till mig lite av dina kommentarer ändå faktiskt.

      3. Pustas mera skriver:

        Detta med smutsiga skor påpekades redan för flera månader sedan till Tyra efter reklambilder till star riders hemsida lades upp. Uppenbarligen trillade inte polletten ner trots häftiga diskussioner om just detta med henne då

      4. Anna skriver:

        Vissa kritiserar ibland Tyra och det är helt fel enligt dig. Andra kritiserar andra, tex du själv Fanny, som kritiserar de som kritiserar Tyra. Alla har olika åsikter och det är naturligt att detta speglas i ett kommentarsfält.

        Tyra framställer ständigt sig själv som en oskyldig barmhärtig samarit, men hennes handlingar avslöjar henne gång på gång. Har man läst hennes blogg en längre tid och inte är ett litet barn/otroligt naiv, så ser man lätt mellan raderna vad hon går för. Vill en person, som Tyra, inte ha någon som helst kritik ska nog denne fundera över om en blogg verkligen är det mest passande sättet att försörja sig på.

        Tyra tål INGEN kritik för allt som blir fel är ANDRAS fel. Hon tål inte att bli ifrågasatt och stå för det hon skriver och sina handlingar, och för att slippa det skriker hon näthat bland kommentarerna, om sådana kommentarer blivit publicerade. Oftast blir de inte det.

      5. Fanny skriver:

        Anna: Fast jag tycker ändå att man borde dra en gräns någonstans om vad som är rimligt att kritisera. Jag känner att jag är tvungen att kritisera en del av er som, enligt mig, beter er illa mot en annan människa. Jag tycker inte att det är okej att sitta bakom en skärm och diskutera huruvida en person, offentlig eller ej, går på Tramadol, säljer fula kläder, är en dålig person och spekulerar om henne och hennes företag.

        Jag gillar inte allt som Tyra gör. Jag tycker att hon beter sig oprofessionellt. Men jag låter det inte störa mig så pass mycket att jag behöver diskutera om henne över internet. Om hon och hennes företag har så stor inverkan på mitt liv, eller om jag bara är kund, så vill jag diskutera det med henne eller hennes företag. Om jag som egenföretagare kan relatera till Tyra och ”vet” att det inte är såhär man beter sig, så säger jag det till henne eller möjligtvis diskuterar över internet med andra om det (fast även jag då på ett professionellt och snällt sätt).

        Sara, vad gör det dig att Tyra ” framställer ständigt sig själv som en oskyldig barmhärtig samarit”? Låt henne i så fall sköta det själv. Hon lär sig, som alla människor, vägen att gå för en lyckad framgång. Om hon svarar dig uppkäftigt i din mening, sluta läs. Stöd henne inte. Om hon beter sig illa mot någon annan, då är det självklart att man säger ifrån. Men så är ju inte fallet här?

        Jag håller med om att Tyra inte tar kritik så bra. Jag har kommenterat det till henne, och förslog att hon skulle ta bort kommentarsfälten. Men det ville hon inte och så var det med det. Jag släppte det där. Varför kan inte ni släppa det? Ni måste inte vara Tyras kunder. Om Tyra ville lyssna och ta till sig kritik så skulle hon gjort det. Det är nästan så att det vore bäst ifall hon inte hade kommentarsfält, för då slapp både Tyra och läsarna bli kritiserade och anklagade. Det fungerar fint att skicka mail till personer där man kan framhäva sin åsikt om ett företag t ex. Vi måste inte starta ett forum för det.

      6. Hmm skriver:

        Fanny: Ja kan i mångt och mycket hålla med om det du skriver. Inte allt dock

        En sak som jag inte håller med om är att allt ska skrivas till henne privat. Det är helt bortkastad tid. Dessutom så kan hon då köra fingrarna i öronen och förneka den kritik som finns mot henne. Fördelen med att vädra på ett oberoende forum, blir att hon inte kan begrava det och låtsas som att allt är bra, samt att andra kan dela sina erfarenheter och åsikter tillsammans. Omöjligt om var och en för sig skriver ett mail för då vet jag inte vad andra har sagt eller tycker.

  10. Anna skriver:

    Tyra beter sig nu precis som när hon tog massa tramadol. Hon verkar inte kunna hålla sig samman.

    1. Fanny skriver:

      Okej. Vi antecknar. Något annat viktigt som du har åstadkommit idag än denna spekulation av en annan människa?

      1. Sara skriver:

        Förlåt, men baserat på dina fyra kommentarer till endast ett inlägg här, vad har du gjort för annat idag? För övrigt undrar jag om du förstår syftet med ett kommentarsfält? Om folk har en åsikt och vill uttrycka den, så gör de det här. Precis som du själv. Fyra gånger. Bye.

      2. Anna skriver:

        Fanny – har du åstadkommit nåt annat idag än försvar av en människa som betett och fortsätter bete sig som en röv offentligt?

  11. Petra skriver:

    Men åååh, det handlar ju inte om ett ”hat” mot Tyra. Hon har massor med gånger skrivit att hon väntar med att lägga ut bilder på ditten och datten, för hon är en sån perfektionist och bara lägger ut kniiivskarpa bilder. Hon säger även att hon är såå proffsig i svar och aldrig ger svar på tal, det är YTTERST sällan och bara om man då verkligen passerat en gräns osv. Sen går det ett tag (typ några dagar alt veckor) sen lägger man ut assuddiga mobilbilder. Och tre hänga-ut-inlägg på raken för att folk inte hänger med, DÅ reagerar folk, beroende på vad hon sagt tidigare. Hur kan ni inte se det?

  12. Jj skriver:

    Hade lätt varit kund till tyra om det inte varit för hennes attityd. Tycker de gråa ridtightsen ser supersköna ut när man ska lulla runt hemma och inte behöver slita på sina ”fin” byxor när man ändå bara ska rida ut en sväng.

    Men pga hennes bemötande och uppnosighet så skulle jag aldrig köpa av henne. Hur sköna dom än må vara. Synd!

  13. therese skriver:

    Ääh, finns gratiskurser att tillgå på både Alison.com och Coursera.org
    Jag är själv en flitig användare.. 😉

    1. S skriver:

      Haha låter nog väldigt efter nu men gudrun vilka bra tips! Hade inte ens tänkt på att det kan finnas kurser gratis, allt ska ju kosta liksom! Tack 🙂

  14. M skriver:

    Tyra har varit i Söderköping ikväll och hoppat 1,00-meter, avd. B med sin nya svårklasshäst. En nolla blev det – grattis! Efteranmäld var hon förstås, hemligt värre.
    Undrar om hon hade slitna, skitiga kläder och skor på sig eftersom Söderköpings RS inte direkt är Stureplan? Vi får säkert veta med tiden, om det blev några knivskarpa bilder vill säga..
    http://online.equipe.com/sv/riders/1568776

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg