Att byta bana..

15:30 7 Jul 2016

Dessie:

dessie

Dessie har inte ens fyllt 25 – hon har GOTT om tid att byta karriärsinriktning. Gör hon det samtidigt som bloggen så behöver hon inte heller ta studielån som alla vi andra gjort..
Dock tror jag inte att Dessie skulle klara sig utan den uppmärksamhet och strålkastarljus som bloggen ändå ger henne.

Den bekräftelsen är nog fan så mycket mer beroendeframkallande än sociala media.
Inte heller är tror jag att Dessie skulle klara av ett 9-17 jobb med en chef som talar om för henne vad hon ska göra – men det kanske bara är jag..?
Jag får inte riktigt dom vibbarna från henne..

19 kommentarer | “Att byta bana..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Antonia skriver:

    Kan inte Dessie starta ett märke för underkläder och leva på royalties från det som Björn Borg gjorde när han avslutade sin tenniskarriär bara 26 år gammal?
    Undies by Dessie.

    1. HannaPanna skriver:

      Hon tänkte starta ett jeansmärke men det gick ju så där med det…

  2. HannaPanna skriver:

    Problemet för henne måste ju vara att hon i princip måste börja om från noll om hon ska plugga något. Hon behöver nog läsa in hela gymnasiet till att börja med för vad jag minns har hon inte tagit studenten?
    Där har du förslag till inlägg CamCam, vilka bloggare har vilken utbildning? Och varför har så få bloggare gått ut gymnasiet?

    1. Antonia skriver:

      Vem startar det första bloggymnasiet dvs ett ställe likt skidgymnasier, ishockeygymnasier osv?
      På så sätt kan man dela dagen mellan sociala medier och sedvanliga gymnasiestudier. Kanske fyra år istället för tre.
      På så sätt kommer bloggaren i alla fall att ha en gymnasieexmane vid 20 års ålder så att de slipper tycka att de inte har någon annan framtid än att blogga till pensionen.

      1. Antonia skriver:

        gymnasieexmane
        förmodar att det är begripligt.
        Men jag vill påpeka att jag sett slarvfelet men för sent.

    2. Bloggbevakning skriver:

      Det låter som ett ypperligt ämne för bloggen. Och JA, jag ska låta Magnus komma till tals den här gången.. för han är ju rätt vettig ändå.. =)

      1. A skriver:

        Jag har tillgång till ett verktyg där jag kan kolla upp vilka bloggare som någon gång sökt till svenska universitet/högskolor, och i så fall vilka utbildningar de sökte och vilka meriter (högskoleprov o gymnasiebetyg) de hade. Om det vore intressant för inlägget kan jag kika på bloggarnas bakgrunder 🙂

        1. Bloggbevakning skriver:

          jaaaa! gärna!!!

    3. Sanna skriver:

      Dessie har inte ens gått ur grundskolan…

    4. Mummi skriver:

      Jag har också undrat över det där, varför så många bloggare inte fixar sina betyg. Jag gick själv i gymnasiet under bloggarnas ”storhetstid” (2008-2011) och följde flera av dem. Jag kan bara minnas att några stycken, typ en handfull grejade det. Inte ens Blondinbella tog studenten, hon hade en mössa men ofullständiga slutbetyg. Är det så att bloggandet tar upp så mycket tid och tankeverksamhet att det för genomsnittsindividen blir svårt att kombinera bloggandet med studier? Undrar hur det är att vara 17 år och ha hundratusentals följare och en ständigt plingande mobil.

      1. Antonia skriver:

        Det har tyvärr blivit för lätt att ha en månadsinkomst även från en ganska liten blogg. Genom banners och adlinks kan man faktiskt tjäna lika mycket som om man gick varje dag till ett heltidsjobb av det slag som någon kan få utan annan utbildning än grundskolan.
        Kan man sen genom spons och samarbeten få tillgång till kläder, produkter, events, resor osv så blir det naturligtvis extra svårt att mobilisera intresse för gymnasiet eller andra studier som kan leda till ett yrke.
        Tyvärr är det åren mellan 15-20 års ålder som är viktiga just för att skaffa sig en gymnasieexamen. Efter 20 blir det svårare att motivera sig till att plugga in det man missat.
        Därför tror jag faktiskt att ett bloggymnasium skulle vara en bra idé. När det gäller idrott har man ju sedan länge förstått att det är viktigt att den som satsar på elitidrott också skaffar sig en teoretisk grundutbildning att falla tillbaka på den dag idrottskarriären är över.
        Kanske något för EF? Då kan man ju varva studier i Sverige med studier i t ex USA och Asien där EF finns. Nu har jag pitchat idén – vem vet, det kanske redan finns något liknande?

  3. Hej skriver:

    Isabelle Strömberg har svarat på en kommentar om dig i sin blogg http://isabelles.nu/2016/july/ny-header.html#comment :):)

    1. Bloggbevakning skriver:

      Jag ÄR ju asskön! ????

  4. P skriver:

    Började inte dessie plugga förut? Gick till studievägledare och skulle börja läsa upp betyg i långsam takt? Camcam, rullar över bollen till dig 😀

  5. Danie skriver:

    Gillar Isabelles kommentarafält på mobilen!

  6. Marie skriver:

    Ingenting är omöjligt, men då ska hon verkligen klara av att fokusera 100 på skolan. Varför inte läsa upp allt distans?

    1. M skriver:

      För distans kräver diciplin. Vilket Dissie har 0 utav.

      1. HannaPanna skriver:

        Utan att vara alltför elak mot Dessie tror jag inte hon skulle klara ens vanliga studier med en lärare på plats. Hon framstår inte som särskilt akademiskt lagd och hon har definitivt inte den disciplin som krävs för att plugga. Hon verkar ha problem med att komma till skott och faktiskt genomföra projekt som kan bidra till karriären och de få gånger hon gör något (som samarbetet med den där klädbutiken) så avslutas det alltid snabbt under oklara former som oftast inte speglar Dessie väl.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg