Fy fan!

09:25 8 Jul 2016

Tyra:

heart

Tyra var iväg i helgen och tävlade och på söndagen skadade hon sig rejält och ligger fortfarande på sjukhus.
FY FAN, vad jag tycker synd om henne! Vilket jävla helvete!
Som vissa av er vet så skadade jag mig för några år sedan och var sjukskriven i 2,5 år innan jag var tillbaka igen och jag lider något fruktansvärt med henne.

Inte bara för att hon skadat sig och inte kommer kunna rida på 6 månader utan för att hon kommer tvingas ta en massa smärtstillande igen och är förmodligen jätterädd att hamna tillbaka i ett missbruk. Men det är klart att hon måste äta smärtstillande nu – inget snack om saken.

Se så.. Nu går vi alla in och skickar kärlek och stöd till Tyra för nu behöver hon det mer än någonsin!

60 kommentarer | “Fy fan!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sarah skriver:

  Åh, fyfan. Tyra må inte vara min favoritperson men jag fick ont i magen av att läsa om hennes skador. Stackars, stackars, stackars.

 2. A.j skriver:

  Tycka vad man vill om Tyras beteende men fyfan att detta hänt! Otur verkligen, och jag lider verkligen med henne! Ramlade av en häst och bröt lårbenet och var livrädd för hästar i ett par år efter det innan jag tog mitt förnuft till fånga och kom tillbaka till stallet. Smärtsamt både fysiskt och psykiskt, all lycka till till henne och hoppas hon inte får det allt för jävligt under återhämtningen. Hon är nog en väldigt stark person om hon tagit sig ur ett missbruk så jag hoppas verkligen hon fixar detta 🙂

 3. Anna skriver:

  Aj som, låter inte alls roligt. Jag undrar dock hur en axel kan hoppa ur led på 3 ställen.

  1. Jasmine skriver:

   Skuldran i sig är inte bara en led utan består faktiskt av tre leder. Nyckelbenet mot skulderbladet, axelleden med överarmsbenet samt nyckelbenet mot bröstbenet. Men i vardagsspråk när man pratar om axeln så menar man ju självklart den stora axelleden med överarmsbenet.

 4. deckre skriver:

  Usch det är fruktansvärt. Hoppas verkligen att de går bra för henne..

 5. Jen skriver:

  Usch, mådde dåligt när jag läste om hennes skador, jag hoppas verkligen att hon blir helt återställd och får bra stöd igenom detta. ❤️

 6. V. skriver:

  Hennes skador låter verkligen helt fruktansvärda. Stackars stackars Tyra. ? Imponerande att hon orkade skriva det där inlägget.

 7. aaa skriver:

  Kommer att tänka på memegrejen ”horse riding vs football” och ”oh, you play fotball? that’s cute”, hur man skrattar lite åt hur ”lite” andra skadar sig i jämförelse. Men på riktigt är det ju faktiskt helt SJUKT vilka risker som finns med att hålla på med ridning! Hoppas hon får all hjälp som finns så hon kan fortsätta

  1. M skriver:

   Så du tycker det är coolt att hålla på med sporter med hög skaderisk? ? That’s cute..

   1. Aaa skriver:

    Kan du redogöra hur du kom fram till den slutsatsen?

 8. Kissekatt skriver:

  Fyfasen alltså.. har aldrig brutit något eller skadat mig på något allvarligt sätt så kan inte alls relatera på det sättet, men det låter hemskt. Hoppas verkligen att läkning och rehabilitering går bra för henne och inte tar mer än de där 6 månaderna.

  Idag känner jag mig lite extra tacksam över att jag själv är hel och fungerande.

 9. Leon skriver:

  Åh fyyy fan! : (
  Kämpa på Tyra!

 10. Kimsan skriver:

  Fy fan! Har också skadat mig relativt allvarligt i en hästolycka, men inte i närmelsevis på det där sättet! Hoppas allt går bra för henne!

 11. Mummi skriver:

  Nu får jag ont i magen. Den där bäckenskadan, det går inte att begripa hur mycket smärta det handlar om. Herregud.

 12. LA skriver:

  Lite off topic: Hur kommer det sig att du tog bort inlägget med hårinpackningen från Nu skin som Sarah Tjulander säljer? Jag kan ej hitta det i alla fall.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Det kommer upp idag. Blev fel i tidsinställningen.

 13. Hmm skriver:

  Såg det i natt direkt när hon lagt upp det och skrev ett krya på dig.
  Min oro är att hon kommer tröttnat på att rehabilitera och utsätta sig för risker för tidigt.

  Hoppas hoppas att hon utrustat sig med massvis med tålamod.

  1. Hmm skriver:

   Nog för att jag skriver illa när bråttom , men mobilens atou correct är mer irriterande än mina egna fel. ?

   1. therese skriver:

    autocorrect * 😉 (förlåååååt)

 14. Linda skriver:

  Hon hade tur som överlevde det där. Den sortens bäckenskador kan orsaka massiva inre blödningar.

  Finns inte ord för att beskriva hur hemskt det är. Tyra som nyss fått hem sin drömhäst och företaget har fått ett rejält lyft framåt. Life is good. Så händer detta.

  Livet är inte rättvist.

 15. Anna skriver:

  Jag skulle vilja lyfta en fundering jag haft med risken att jag blir halshuggen men det kan jag ta.
  Att Tyra trillat av och skadat sig så pass allvarligt att hon fick åka ambulans från tävlingen verkar bekräftat eftersom flera berättat att de såg henne åka. Men det är också allt vi egentligen vet. Resten, omfattningen av skadorna, har vi bara Tyras ord på och jag ledsen om jag är skeptisk men min erfarenhet av Tyra är att hon är världsmästare i att överdriva. Många mindre skador gör att man får åka ambulans för säkerhets skull så det hela kan ha varit mycket mindre dramatiskt än det såg ut.
  Om hon är så skadad som hon skriver så förtjänar hon all sympati och jag önskar henne en snabb återhämtning. Men jag vägrara att kasta mig in i någon sorts ”tyck-synd-om-Tyra” tävling innan jag vet mer. Det vore inte första gången hon ljugit om sjukdomar.

  1. Anna skriver:

   Tänkte så jag med…

  2. Emma skriver:

   Tänkte jag med. Att hon ska vara på sjukhuset i flera veckor lät mycket. Man skickas hem väldigt väldigt snabbt i dagens vård. Bäckenfrakturer kan vara livshotande då de kan orsaka stora inre blödningar. De måste då opereras omgående. Ingen av Tyras frakturer behöver opereras enl Tyra, och det tyder på att det inte är frakturer som är svåra och inte heller med stora felställningar.

   Det kommer bli oerhört svårt för henne att inte falla in i missbruk igen. Är hon fortfarande beroende blir det svårt med smärtlindring eftersom kroppen då är tillvand och behöver ofta väldigt höga doser. All vårdpersonal är fortfarande inte insatt i missbruk och beroende. Får hoppas att Tyra möter personal som har kunskapen att hjälpa beroendepatienter på rätt sätt.

   1. A-K skriver:

    Om bäckenbrottet är stabilt så är det inte livshotande då muskulaturen håller ihop brottet. Däremot så skriver Tyra själv att musklerna kring bäckenet brustit och då blir det en instabil fraktur som är livshotande då det blir en stor inre blödning. Samtidigt skriver hon att frakturen är i sidled vilket inte är ett vanligt bäckenbrott. Det borde dock ändå opereras då det det kan växa ihop utan att kanterna ligger som de ska. Något stämmer inte i hennes beskrivning!

  3. Petra skriver:

   Alltså. Skulle hon ha brutit hela bäckenbenet ”i sidled” så att det var helt av som hon skriver, vore man rimligtvis tvungen att stabilisera det hela med metallplattor och skruvar, annars skulle det ju aldrig läka ihop rätt.

   1. Veronika skriver:

    Åh, känner en bekant som fick lov att stabilisera upp bäckenet på ett vis med det du beskriver, dvs med långa skruvar o plattor. jag höll på att svimma när jag fick se det… Riktigt otäckt! :-/ Önskar inte någon…

  4. Annika skriver:

   Exakt min tanke med!

  5. A-K skriver:

   När jag läste hennes insta så trodde jag först att hon var förlamad eller att hästen var död. ”Att livet vänder på en sekund” brukar sägas när man har förlorat någon eller man själv har fått veta att man har cancer eller liknande. Sen skrev hon att hon ringer samtal för att fråga ifall det verkligen är sant det som hänt, under tiden hon skriver blogginlägget. Jag var faktiskt helt övertygad om att något helt oåterkalleligt hänt. Vill inte förminska hennes skador, men hennes insta gav mig kalla kårar och det får jag inte när jag nu vet vad skadeläget är.

   1. ESJ skriver:

    Jag tänkte detsamma när jag läste insta och början av hennes blogginlägg, att nu kommer hon aldrig mer kunna sitta på en häst, hon är förlamad eller att Mille fått avlivas pga svåra skador osv. Så var det ”bara” frakturer. Självklart synd om henne för dom skadorna och hon har säkert fruktansvärt ont, men jag trodde verkligen det skulle vara så mycket värre än vad det faktiskt var.

  6. Stella skriver:

   Det första jag tänkte med. Vissa saker hon skriver om sakerna funkar inte medicinskt heller med varför de inte skulle operera. Har massa läkare i släkten o de tycker det låter hel mysko.. Så nej jag litar inte ett dugg på något hon skriver. Så ingen sympati från mig heller förutom att det var trist att behöva skada sig under en tävling.

 16. Jenny skriver:

  Är bara en tidsfråga innan hon sitter fast i ett tablettmissbruk igen med tanke på hennes skador. :-/

 17. Frida skriver:

  Skickar all kärlek och styrka till Tyra.
  Jag håller själv på att bli frisk ifrån ett missbruk av tramadol och citodon.
  Därför förstår jag skräcken i situationen. Inte bara skadorna utan det faktum att beroendet kommer kicka igång igen.

  1. E skriver:

   Kanske lite konstig fråga av mig men.. Har du några tips att komma upp ur smärtstillande-träsket?! Jag är nämligen själv beroende av tramadol och försöker sluta med skiten.. Känner ingen som varit med om samma situation. Avtändninen är ett rent helvete! Ligger just nu och kallsvettas av skiten.

   1. A-K skriver:

    Sök på Flashback – massor med råd har jag sett från människor som försöker sluta!

   2. Liana skriver:

    Åh, lider med dej! Har trappat ner de medicinerna själv och vet hur illa det kan kännas.
    Det du behöver veta; är att det kommer blir bättre. Men du måste stålsätta dej, för det kan ta tid. Men efter några dagar är det värsta över! Håll ut! Förmodligen vet du redan; att det bästa är att trappa ner med läkarens hjälp. Och att då ta det i etapper, så blir det mindre jobbigt. (Svettningar o myrkryp går över dock; och det värsta ganska snabbt)
    Men du kommer klara det! Kämpa på..
    Det svåraste är ju faktiskt att inte börja sen igen…

   3. Molly skriver:

    Till E, vet inte om du läser detta. Om du bor i Sthlm skulle jag rekommendera att kontakta Tub-mottagningen på Sabbatsbergs Sjh. De sysslar med läkemedelsberoende, du kan få stöd flera gånger i veckan vid behov eller inläggning om det är svårt. Du kan låsa journalen där om du inte vill att resten av vården ska veta om det. Allt är på dina villkor, inget tvång och du får lämna precis när du vill. De gör upp ett nedtrappningsschema med dig så tar man ett steg i taget. Finns även abstinenslindrande mediciner du kan få. Lycka till!

 18. Camilla skriver:

  Hade en liknande fraktur i axeln för några år sen, också orsakad av fall från häst. Jag hade totalt 7frakturer i axeln men repade mig fort. Var tillbaka i sadeln på någon månad. Den typen av skada opereras inte i alla fall.

  Känner några som fått frakturer i bäckenet också, hästrelaterade, och dom var hyfsat igång på några månader dom med. I alla fall inte på sjukhus i flera veckor.
  Hoppas Tyra repar sig fort.

 19. Johanna skriver:

  Är det en spricka i bäckenet så opereras det inte. Är det en fraktur så måste det opereras och stabiliseras med plattor nästan oavsett hur frakturen sitter. Det kan röra sig även om man ligger still i 2 månader om man inte stabiliserar frakturen. Dessutom känns det lustigt om läkarna aldrig sett ett bäckenbrott innan som Tyra skriver. Känns som hennes mytomani spelar in lite här. Hoppas dock hon repar sig fort!

  1. A-K skriver:

   Ja, det är en jäkla skillnad på fraktur och spricka. Att bäckenet skulle vara av, och de inte opererar stämmer inte. Tänk risken att det växer ihop snett, då kommer hon vara halta hela livet med ryggproblem som följd. Spricka låter man som sagt bara vara. Någonting stämmer inte i hennes beskrivning.

 20. Linnea skriver:

  Jag har jobbat på ortopeden i 7 år det känns lite typiskt att Tyra (pojken som ropar varg) skulle ha en fraktur som INGEN ortoped sett tidigare?! Det är verkligen synd om henne med de frakturer som hon säger sig ha har inte den läkningstiden som hon säger och stämmer inte riktigt med symtombilden.

 21. Annab skriver:

  Exakt vad har ni att göra med det!? Ni har inget vett alls. Va en del av andras historia och gotta sig i andras tragedier och traumatiska händelser. Vad är felet på er?
  Plötsligt ska man tycka synd om och tycka sig ha rätten att veta. Eller hitta på egna sanningar. Hon kanske inte vill dela allt pga folk som er!?Men så är det så fort någon skadar sig eller dör. Då dyker människor upp som myror..
  Vill bli en del av och få endel av historien!
  Men har alla rätten till det? Ni tror inte hon lider endå? Trycka till henne än mer psykiskt.. Tragiskt att se…

  1. A-K skriver:

   Va? Vad är det hon inte dela förutom det hon delat menar du? Är hon förlamad fast hon inte skriver det? Har hon opererats fast hon inte skriver det? Har hon brutit mer ben fast inte skriver det, ect. Ingen här har uttryckt en vilja att vilja veta mer. En del har ifrågasatt skadorna utifrån kunskap, ingen har gottat sig. Är det förbjudet att spekulera? Du tror inte att Tyra borde vara förberedd på det? Att hitta på egna sanningar är att säga att det är på ett visst sätt – här har alla ifrågasatt och tänkt kring det hela – STOR skillnad. Vad är det hon inte vill dela mer än hon gjort (vilket är massor) pga folk som oss? Att hon är döende? Utveckla gärna. Jag tål inte lättkränkta människor i parti och minut.

   1. Annab skriver:

    Det handlar inte om lättkränkt utan att man sitter och gottar sig och spekulerar om saker man inte vet ett skit om.

    Folk leker läkare och talar om.. Utan fakta. Att man ens tar sig rätten. Hon är den som vet allt om sin situation inte ni.

    Jag kan inte med folk som spekulerar eller tror sig veta eller vara läkare. Eller säger att andra känner sig kränkta för att man inte håller med.

    Nu kommer hon bli beroende hon kan visst opereras hon hittar på osv osv..
    Det är åt helvete att man ens tar sig rätten att skriva sånt!
    Ni vet bara de som skrivs på en blogg.
    Om hon va döende skulle iafl sånna som ni sitta med samma brist på respekt och tro sig ha rätten till all historia.

  2. HannaPanna skriver:

   Vi tar helt enkelt allt Tyra säger med en nypa salt och funderar över det rimliga i de detaljer hon, frivilligt, delat med sig. Inte direkt så att vi sitter med journalen utanför sjukhusrummet…

   1. A-K skriver:

    AnnaB – ja, tänk att folk tar sig RÄTTEN. Hur många gånger fick du in det ordet i din text? Med ditt sätt att tänka så utfår jag ifrån att du ALDRIG spekulerar om någon – vare sig känd eller vänner/familj runtom dig. Du verkar vara en riktigt unikum och en hyvens tjej. Kom ihåg det nu, ta dig aldrig RÄTTEN att spekulera om någon!!

  3. HannaPanna skriver:

   Jag ser för övrigt ingen som ”gottar sig”.det enda jag ser är hälsosam skepticism gentemot Tyra, en person vi alla vet har rätt stora problem med att hålla sig till sanningen….

 22. Hannah skriver:

  Attraktionslagen… Tänker man ständigt att ”jag råkar då ut för allt, vilken otur jag har jämt!” så attraherar man olycka.

  1. S skriver:

   Om en tror på det hittepå som är attraktionslagen vill säga.

  2. E skriver:

   Hannah har rätt 🙂 Attraktionslagen funkar. Tyra går ständigt runt med negativ energi, därav dras skit och negativt till henne. Blondinbella däremot, som lever efter attraktionslagen, hon får allt hon vill ha och lever lyckligt

   1. HannaPanna skriver:

    Bella gör dock inte det längre, hon skrev ett inlägg i höstas om att hon inte längre tror på det. Sök på blondinbella och law of attraction så dyker det upp.

 23. Stella skriver:

  Ni som tror tyra kan ju själv gå in o läsa hennes uppdatering idag. Hon påstår sig alltså med denna svåra skada där allt är av sidledes att hon nu efter fem dagar börjat gå och träna upp muskler. Ingen annan som tycker det är extremt konstigt att det först var helt av på sidan och en sådan komplex fraktur att ingen läkare hade sett o nu ska hon alltså gå med det? Bara jag som tycker något inte stämmer?

  1. HannaPanna skriver:

   Helt övertygad om att hon överdrivit skadorna… Hon skriver att hon går upp på nätterna och övar på sin gång?! Hur?! Med bäcken brutet i sidled som hon påstår? Dessutom skulle hon ju ha en fraktur vid skulderbladet och en vid nyckelbenet men på bilden har hon inte ens en mitella på. När jag drog axeln ur led hade jag mitella i tre veckor och hon sitter nu sex dagar efter olyckan med två brutna ben och har inte ens mitella? Sure….ursäkta om jag just blev djupt skeptisk mot hela den här historien!

   1. Emma skriver:

    Efter fraktur i axeln hålls den fixerad med collar’n cuff som är en slags mitella under ca en vecka. Detta främst för att det ger smärtlindring.

    Tyra skrev att höften var ur led men att den hamnade rätt när hon ställde sig upp. Jag kan säga att en luxerad höft gör så extremt ont att man inte kan röra sig alls. Minsta rörelse för fruktansvärt ont. Att ställa sig upp är omöjligt. Dessutom är en luxerad höft väldigt svår att dra rätt då musklerna runtom spänns kraftigt vid en luxation. Även när patienten fått morfin och muskelavslappnande intravenöst så krävs det styrka och rätt teknik för att få den att poppa tillbaka. Så Tyras berättelse låter märklig.

    Om bäckenet varit helt brutet på sidan/båda sidorna hade det krävts en operation. Efter en sådan är det normalt att få hjälp att komma ur sängen och börja med det samt att stå en kort stund med personal till hjälp., redan dagen efter op. Detta för att bla förhindra blodpropp osv. Men Tyra säger sig ha ett helt brutet bäcken på båda sidorna om jag fattat rätt, som hon nu redan kan gå på utan op. Det är inte medicinskt möjligt.

    Att hon säger att det är 80%vilja som gör att hon kan gå igen och snabbt bli bättre är så löjligt och korkat skrivet. Det enda det beror på är att hon inte har så svåra skador. Hon menar alltså att de som fått ”riktiga” bäckenfrakturer som ofta är livshotande pga stora blödningar, och som ger enorm smärta, de kan tänka att bara de vill så kan de vara uppe och gå snabbt igen. För att 80% beror på viljan. Ibland skriver Tyra så korkade saker. Hon borde förstått att det beror på vilken skada man fått. Alla vill ju såklart bli bra så snabbt som möjligt.

    På bilden i bloggen har Tyra ingen pvk. En patient med bäckenfrakturer och flera axelfrakturer får en pca-pump. Det är en pump med morfin kopplad till en pvk så pat kan trycka och ge sig själv morfin iv när smärtan kommer. Smärtan vid dessa frakturer kräver sådan smärtlindring. Att hon inte har varken pvk, dropp eller pcapump tyder på att något inte stämmer.

    Vet inte varför hon vill överdriva? Det var samma sak med hennes ” hjärnblödningar”, då hon blev hemskickad från akuten efter bara några timmar. Det blir man inte om man har flera hjärnblödningar.

    Tyra skrev att hon ska vara inlagd flera veckor. Det låter inte troligt. Väntar bara på att hon ska skriva att hon blivit såå mkt bättre jättesnabbt tack vare hennes starka vilja och psyke och därför får åka hem om ett par dagar.

    Arbetat på operation samt akuten i flera år.

  2. Krokus skriver:

   Håller med. En vän till mig bröt bäckenet i en hästolycka. Hon kunde absolut inte ställa sig upp efter olyckan!!! Hon kunde inte gå på veckor/månader. Det var operation, stålrör rakt ut från höften för att stabilisera och sedan rullstol tills det började läka. Jag kommer inte ihåg exakt hur det gick till eller hur lång tid det tog, men hon kunde eller fick inte ens stå upp första veckan…

   1. A-K skriver:

    Kan man ens sitta så snabbt efter ett bäckenfraktur? Hon sitter ju i sin rullstol.

 24. Annab skriver:

  Oväntat att det plötsligt handlar om jag är en hyvens tjej eller inte…

  Jag har varit med om tillräckligt i livet för att veta vad öppna spekulationer kan leda till. Förlorat mina barns pappa etc.

  Vet även att spekulationer som dessa kan trycka ner en människa så mycket att endel ger upp livet. Vems är felet då?
  Ni har inte rätten att veta allt. Hade ni kunnat ta journaler hade ni gjort det för att fortsätta..

  Men fortsätt de blir nog bra.

  1. A-K skriver:

   Och vi andra har inte varit med om någonting menar du? Att ha förlorat barnens pappa ger en inte fripass till att tro illa om alla som spekulerar. Jämför du alltså hur skadad du blev av spekulationer kring pappans död med Tyras situation? Okej… Lägg inte in ditt eget trauma i huruvida Tyras skador är överdrina eller inte. Detta är en skvallerblogg som håller en schysst nivå.

 25. Annab skriver:

  Jo men visst så menade jag. Eller att jag menar att öppet hitte på skadar människor..

  Tror jag illa eller tycker att det är förjävligt när man tror sig veta. När man medvetet trycker ner någon.

  Man får hoppas att ingen gör detsamma mot dig.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg