Helkroppssmink?

15:00 16 Jul 2016

Petra Tungården:

petra

Den här toppen kommer från MSMG, var tvungen att köpa loss den efter en styling med Gina, då det blivit sminkfläckar under hela armen. Men som tur var passade den på mig med – hurra!

Två frågor.
1. Sminkfläckar UNDER armen? Sminkar man armarna?
2. Den passade på henne med? MED? På samma sätt som klonkisarna? Får man ju verkligen inte hoppas för i så fall så går den nog inte att knäppa i ryggen.

Och en bonusfråga – är det snyggt att se ut som att man snott in sig i sitt underlakan under natten och helt sonika struntat i at trassla upp det och bara rasslat ur sängen?

9 kommentarer | “Helkroppssmink?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Antonia skriver:

    Jag tror att det är Christo som varit framme och svept in Petra i ett tygsjok på det vis han brukar göra med byggnader mm.

    1. Harkel skriver:

      Installation alà Tunis.
      Inspiration Christo.

  2. A skriver:

    Skulle nog tro att det är rätt vanligt med kroppssmink när det kommer till fotograferingar, där toppen troligen använts. Eller så är det brun utan sol, inte helt otroligt ju.

  3. SH skriver:

    Jo nog sminkar dom armar och annan synlig hud både inför fotografering och tv… Annars ser huden blaskig och grå ut pga belysningen.

  4. Amalia skriver:

    Seriös undran: om hon jobbar på en plåtning där hon blir sminkad, påklädd och fotograferad, ska hon verkligen behöva ”köpa loss” plaggen då om dom blivit smutsiga? Är det hennes fel att det kommer smink på kläderna? Är det inte nåt man får räkna med när man arrangerar en plåtning? Eller är en ”styling” en helt annan grej och jag har missuppfattat hennes inlägg?

    1. Fia skriver:

      Exakt vad jag också tänkt.. Företagen som lånar ut kläderna tjänar väl en massa på dessa samarbeten? Eller?

    2. A skriver:

      Som stylist har du möjlighet till presslån och självklart måste du ta hand om kläderna annars kan de inte lånas ut till andra fotograferingar. PR-byråerna som lånar ut kläderna jobbar ju med många stylister och de får inte direkt en hel hög med kläder att låna ut som stylisterna kan smutsa ner och ta sönder. När man lånar skriver man under på att man ska lämna tillbaka plaggen i samma skick. Det är inte alls svårt att undvika smink på plagg m.m. om man är försiktig och ja, det är hennes uppgift att skydda kläderna och skorna. De flesta stylister tejpar skorna på undersidan (vilket Tunis inte gjorde med de där fula Gucci-klonkskorna som gjorde att hon fick köpa dem), täcker över kläderna under sminkning med mer.

    3. Antonia skriver:

      Det heter faktiskt ”presslån” vilket innebär att det man lånar ska återlämnas i samma skick som när man hämtade det. Som en hyrbil alltså. Det man eventuellt har sönder måste man ersätta.
      Sen kan det finnas andra regler för spons och produktplacering vid filminspelningar t ex men då finns det också avtal där formerna för samarbetet finns detaljerade.

  5. Johanna skriver:

    Den erfarenhet jag har från nittiotalsplåtningar är att man vek ned papper under armhålorna medan modellerna väntade på det var dags att stå framför kameran.
    Och precis som det står ovan – skor kunde tejpas på undersidan och syntes det på bilderna så retushades det bort.

    Och att armar och händer ofta sminkades.

    Fast jag hade nog prövat provat att tvätta av sminket försiktigt i handfatet med mild tvål (kallt vatten). (Och ja, jag gör det även framgångsrikt med kemtvättstoppar)

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg