Takes one to know one..

14:06 5 Jul 2016

Dessie:

bread

Hur man – i dagens hyperteknologiska samhälle – inte säkerhetskopierat sin telefon någon gång är nästan lite fascinerande. Med tanke på hur enkelt det är att vara uppbackad så får man skylla sig själv om man blir av med allt..
Jag har ett iCloudkonto på 1TB dit båda mina datorer, iPad och telefon är kopplade och synkar mot. Vad kan det kosta mig i månaden? 50 spänn?

Sen så förstår jag inte varför Dessie ringer Apple för att låsa upp sin telefon? Jag lyckades med exakt samma sak igår och var tvungen att låsa upp telefonen med hjälp av PUK-koden och den hittade jag ju enkelt när jag loggade in på min sida hos operatören.
Jag tror även att den står på baksidan av plastkortet som simkortet satt i.

Återigen. Hur svårt ska det vara?
Det är hon och Tyra som konstant lyckas bli av med sitt datainnehåll.

9 kommentarer | “Takes one to know one..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Viktor Den Store skriver:

    Det är inte pin-koden som låser upp simkortet som Dessie glömt, utan koden för att låsa upp telefonens skärmlås (alltså det man i normala fall numer låser upp med fingeravtryck eller ögonscanner eller något annat överdrivet högteknologiskt). Koden för att låsa upp skärmen har ingenting med operatören att göra. Den har egentligen heller ingenting med Apple att göra, så att Dessie fäktar vilt omkring sig för att lägga skulden på någon annan än sig själv blir bara löjligt…

    1. Viktor Den Store skriver:

      Efter att ha läst det igen är jag nu mer osäker på vilken kod hon menar. Hon beskriver det som pinkoden till simkortet (gissar jag), men det är ju hur enkelt som helst att lösa… Oavsett vilken kod hon än har problem med så är det märkligt att lacka ur på Apple…

      1. HannaPanna skriver:

        Hon skrev att hon glömt koden för att hon alltid bara låser upp med fingeravtryck så det låter som att hon menar den 6-siffriga passcode man har till iPhone 6. Men hur kunnat glömma den får över mitt förstånd. Jag har en likadan telefon och trots att jag låser upp med fingeravtryck jämt måste jag några gånger i veckan låsa upp med koden eftersom telefonen kräver det. Menar hon egentligen pinkoden är det ju enkelt löst genom ett telefonsamtal till sin operatör. Antingen ljuger hon eller så är hon helt enkelt lite trög….

      2. Olivia skriver:

        Fast vadå alla kan väl råka glömma sin kod? Hat hänt mig två gånger, den ena gången fick var jag dock lite onykter eftersom jag fick för mig att byta koden på fyllan men andra gången var det precis som i Dessies läge, hade inte använt mig av den på länge och testade med alla koder jag kunde komma på att jag eventuellt skulle kunna ha men icke. Och att tillägga så är jag inte trögare än någon annan..

      3. HannaPanna skriver:

        Men en kod man använder några gånger i veckan borde man väl inte glömma bort bara sådär?
        Jag har en konspirationsteori 🙂 Hon var ute och ”svirade” natten till i går (hon snapchattade 04 på morgonen när hon var ute med en kille), tror hon sumpade sin telefon då på något sätt (inte tappade bort men typ fylleglömde koden). Alternativt, hon har ”hittat” någon annans telefon och nu försöker hon komma på sätt att knäcka koden och komma in i den.

  2. linda skriver:

    HAhahah asså ÅÅåhh du camcam kan vi bli kompisar??? xD <3

  3. Blomma skriver:

    Jag brukar ringa Halebop och be om PUK-koden med jämna mellanrum. Vet att man får den med telefonen, men det är så jobbigt att söka rätt på den.

  4. Majs Krok skriver:

    Vill hon inte bara ha en ursäkt till att byta märke på telefon som hon sedan kan hylla eftersom det är spons?

  5. Laa-Laa skriver:

    Åååååh, Teletubbies! 😀 Bara antennen som fattas.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg