Vems ansvar?

17:12 14 Jul 2016

Hugo:

hugo

En av mina läsare uppmärksammade mig på den märkliga smygreklam som försegår inne hos Hugo.
Kanske hos fler bloggare men jag tar honom som ett exempel eftersom han och Paula är lite av mästare på att inte märka ut samarbeten.

Men..
När jag sparade ner bilden så hängde inte texten och rutan om Olympus med utan detta verkar vara något som är inbäddat i layouten.
Alltså något som Loppi tillhandahåller sina bloggare..
Kan Hugo då ge sig själv ansvarsfrihet och hänvisa till att detta är Loppis påhitt? Och borde då inte Loppi i sin tur – som ofta framställer sig själva som så proffsiga – meddela bloggarna hur bilder som tagits med den sponsrade Olympuskameran ska märkas ut?

Har bloggarna blivit sämre och sämre på att märka ut reklam eller är det vi som mer frekvent uppmärksammar och påvisar det?

16 kommentarer | “Vems ansvar?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Bettan skriver:

    Har en olympuskamera selv og det legges til automatisk i wordpress når man legger opp en bild.Man kan radera..men da må man fysisk gjøre det;)

  2. SR skriver:

    Dem och Nellie är duktiga på att ”glömma” markera samarbeten/reklam..

  3. A skriver:

    Försiggår* 😉

    Rätt ska vara rätt!

  4. Bella skriver:

    Dessie har öppnat sig lite om Danielle nu

  5. J skriver:

    Hur länge var dessie och Simon egentligen tillsammans? Hon skriver 5 år men jag har för mig det var mycket mindre än det?

    1. vvv skriver:

      för 5 år sen var hon 16 och bodde med danielle, så nej hon överdriver som vanligt. Och sen så räknar väll dessie tid lite konstigt, blev dom ihop i december så räknar ju hon det som ett år på nyår eller det är iaf så jag har uppfattat det 🙂

      1. J skriver:

        Ahh jaa jag tyckte väl det lät lite konstigt. Jag har för mig att de inte ens hade varit tillsammabs ett år innan hon blev gravid?

    2. Emma skriver:

      hon o Simon blev tillsammans nångång i slutet av 2012 tror jag. har för mig att jag läste det nånstans men 2012 är det iallafall.

  6. Usch skriver:

    Pernilla Wahlgren måste vara den sämsta ever att märka ut reklamen. Hon gör hejvilt reklam (framför allt) för sina egna produkter (kläder, vin, porslin), sin butik samt kompisars grejer. Men ingenstans står att det är reklam. Jag undrar verkligen att hon inte åkt dit för det.

  7. Det är verkligen som en djungel med reklam.
    En del fuskar verkligen medvetet och andra har nog bara ”noll koll” 😉

  8. Amanda skriver:

    Nyfiken. Hur funkar det om man gör reklam för sina egna märken? Måste sånt skrivas ut? Tänkte BB har ju sitt egna märke och Hugo har väl drycken?

    1. Emelie skriver:

      Ja, man måste skriva ut att det är adlinks och sponsrade inlägg om egna märken. Såsom Blondinbella gör nu.

    2. Vic skriver:

      Jag tänker att så länge det är något som gynnar bloggaren i fråga, både i form av planerade betalda samarbeten eller sådana som leder till högre försäljning av egen vara bör vara reklammärkt? Saker som de bara får hemskickade utan ”krav” eller överenskommelse, men som de själva väljer att skriva om bör vara märkt med adlinks. Eller tänker jag knasigt? 🙂

  9. E skriver:

    Om man tittar på dem flesta youtubers så skriver ju dem oftast i inforutan vilken kamera dem använder! Är det samma regler som ska gälla dig med..
    Känns som en jäkla häxjakt på smygreklam just nu!! Kan inte folk ta det lite lugnt..

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp