Riktiga jobb?

15:15 19 Aug 2016

Kissie:

jobb kissie3

Åter igen är diksussionen igång gällande bloggar och om det är ett ”riktigt” jobb.
Kissie måste väl ändå vara en av de som lägger ner absolut mest tid på sin blogg men foton, videos och kontinuerliga uppdateringar oavsett om hon är på semester eller inte?

Kommentarerna drar däremot diskussionen ett steg längre då en ”anonym” – så klart – person tycker att Kissie borde testa att jobba på akuten där man räddar liv för att veta vad ett ”riktigt” jobb är.
Men om man inte har kniven mot strupen och någons liv i sina händer så har man alltså inte ett riktigt jobb?
Kissie startade med en hobby som hon kan leva på men det är alltså inte ett riktigt jobb? I så fall har inte Camilla Läckberg, Charlotte Kalla eller Zara Larsson heller riktiga jobb för de lever alla på någonting som startade som en hobby – skrivandet, skidåkning och sång.
Max Martin kan inte inte heller ha ett riktigt jobb då för han lallar ju bara runt i en studio och sätter ihop olika ljud med texter. Inte ett liv har han räddat där så vitt jag vet.

Jag skulle kunna fortsätta det här inlägget hur långt som helst men jag tror min poäng framgår.
Tjänar du pengar på det du gör så är det ett jobb.
Sen kan du göra ett mer eller mindre bra jobb (inga namn..host…Dessie) men det är en annan sak.

kissie kissie2

 

17 kommentarer | “Riktiga jobb?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Eee skriver:

    Egoinas mammas hund har dött ?? svorskan heter hennes blogg.. ursh så hemskt ?

    1. AJ skriver:

      Fy, jag som har en äldre hund som jag älskar något oerhört höll på att grina ihjäl mig av att läsa det hon skrivit. Borde inte ha läst det, relaterade verkligen eftersom jag vet att den dagen kommer snart för vår familj också.

      1. V. skriver:

        Förstår dig så väl. Jag kan inte ens läsa sådant av samma anledning. ?❤️

  2. Emelie skriver:

    Min egen åsikt angående detta är att de flesta bloggare har ett jobb. Jag räknar inte Dessie som en arbetande kvinna längre, men Kissie jobbar, absolut. Max Martin har definitivt ett jobb. Däremot anser jag inte att idrottare har ett jobb på samma sätt. De jobbar stenhårt och kan leva på det de gör, och till viss del anser jag idrottare som arbetande, men inte att de har ett jobb på samma sätt. Dock kommer bieffekter som ger jobb, t.ex. reklam.

    1. ... skriver:

      Jag håller med, skulle inte heller kalla det jobb. Säger idrottare när de går hemifrån att de ska gå till jobbet liksom.

  3. V. skriver:

    Jag resonerar som du.

  4. Kevlar skriver:

    Jag skulle nog kalla det för levebröd, jobb och arbete låter lite fel faktiskt. Skulle inte heller säga att någon jobbar som konstnär men målare däremot.

    1. Mikaela skriver:

      ”Arbete är en mänsklig verksamhet som genererar ekonomiskt värde i form av varor eller tjänster. ”

      1. Kevlar skriver:

        Ja, nu skrev ju jag vad jag tyckte, inte fakta.

      2. Mikaela skriver:

        Du tycker fel! :)))

    2. ... skriver:

      Jag håller med, jag kan bara inte gå med på att någon anser det vara deras ”jobb” att sitta och skriva om vad de gör på dagen. Diverse reklam och andra samarbeten är jobb som de gör men enligt mig så jobbar man inte när man sitter och skriver dagbok på datorn.

  5. Mikaela skriver:

    Idrottare arbetar, bloggare arbetar.

    ”Arbete är en mänsklig verksamhet som genererar ekonomiskt värde i form av varor eller tjänster.”

    1. ... skriver:

      Enligt definitionen ja men enligt mig så är inte t ex Dessie en arbetande kvinna.

      1. Mikaela skriver:

        Om hon får pengar för det hon gör- så tycker jag det 🙂

  6. L skriver:

    Alltså om du tar ut lön o betalar skatter så är det ett jobb. Det fakto att bloggare lever på att… leva…. är väl bara hur coolt som helst att dom lyckats nå det? Alltså det är ju ett mycket mycket eftertraktat jobb, och kräver mycket för att komma på topp, så personligen lyfter jag på hatten till dom. Däremot har jag kanske mer respekt för yrken som tex akutvård eller poliser, men det gör inte att de är mer jobb än bloggare, skåpespelare eller musiker.
    Personligen önskar jag för hela mitt hjärta att jag lyckas hitta ett jobb där jag konstaterar ”herre gud får jag verkligen betalt av att ha såhär roligt?”, not quite there yet men nån dag så.. 😉

  7. Blomma skriver:

    Gör man något och får betalt för det har man ett jobb. Sedan om jobbet är meningsfullt, svårt, tidskrävande eller förbättrar världen… Det är en annan fråga, och det är väl egentligen den kritikerna borde ställa. Men hon har ett jobb.

    Tycker för övrigt att alla borde jobba mindre. 4 dar/vecka, 6 timmar/dag vore lagom. Tror att folk är bittra för att de blir utslitna av tempot.

  8. Jennie skriver:

    Leva på blog vore något

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg