Svenska bloggare gör reklam för företag som bryter mot lagen.

17:59 15 Aug 2016

sandy

Idag kom det upp ett reklaminlägg hos Madde på Svenska Bloggare för företaget www.narabella.se som bland annat säljer piratkopierade produkter – Chanel, Moschino och Victoria’s Secret – vilket är förbjudet enligt svensk lag.

Att äga eller inneha en piratkopierad produkt är inte olagligt, men att sälja dessa på näringsliknande sätt under påståendet att det är en originalprodukt kan medföra straff och skadeståndsansvar.
Klart alla fattar att det är kopior men det framgår ingenstans på sidan utan de kallas vid originalnamn.

Vad tror ni?

Han Madde så pass dålig koll att hon inte fattar att produkterna är priatkopierade eller bryr hon sig inte utan lägger upp alla som vill ha samarbeten med henne – Gömda Juveler, Leffes skitbutik och liknande?

Tillägg:
Det är tydligen Madde själv som frågat företaget om de vill annonsera på hennes sida.
Återigen – är hon så här dum på riktigt?

sadny

 

25 kommentarer | “Svenska bloggare gör reklam för företag som bryter mot lagen.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Lana skriver:

    Väldigt många struntar i dessa lagar. Folk helt enkelt inte tror på att de skall få betala böter. Samma sak på tradera – massor med kopior, klart att tradera tar bort annonserna, men ändå. Känner ingen som skulle få betala böter, finns det? Tror att polisen borde bli hårdare.

  2. Z skriver:

    Jag tror att hon helt enkelt bara har världens sämsta smak. Allt som hon gör reklam för är ju SNORFULT och tacky.

    1. Olivh skriver:

      Instämmer. Gömda juveler är det trashigaste som finns. Hennes läsare har påtalat det för henne otaliga gånger!

      1. LA skriver:

        Åh gud, Gömde Juveler… hade förträngt den sidan. Uffes saker och ting gjorde hon reklam för en hel del också minns jag… vem fan handlar från såna sidor?

  3. Emelie 1 skriver:

    Förstår att Madde/Sandra vill få in en inkomst för det hon gör, men come on!! När ska hon lyssna på hennes läsare? Finns det någon där ute med vett i skallen som skulle handla hos någon av hennes annonsörer? All reklam hon för in känns så otroligt gammalt, och ger mig sånna tonårs-flashbacks till då alla såg ut som skit men trodde vi var fabulous. Undrar verkligen hur det ser ut hemma hos henne och om på riktigt hon klär sig som Paris Hilton 2004.

    1. Maria skriver:

      Google is your friend 😉 Madde har tagit över gamla svenskabloggare-bloggen och bloggar på den adressen nu själv. Här visar hon sitt hem: http://nouw.com/svenskabloggare/nagra-bilder-pa-mitt-hem-26074507

      1. Hmmmm skriver:

        Tycker hon påminner mycket om Dessie..

      2. The real Hmm skriver:

        Dessie, tycker du verkligen det? Skulle snarare säga att det ser ut som hemma hos någon som är 60+ om man bortser från dockspisen.

      3. j skriver:

        Insektstejp i kökstaket. Fresh.

      4. The real Hmm skriver:

        Ha ha J, den missade jag. 😆

      5. J skriver:

        Ser ut som hon bor i Norrland. Eller Värmland, typ Deje. De har ju tydligen väldigt mycket mygg (man flygbombar hela skiten med bekämpningsmedel numer HAHA ”Vi betalar skatt, det gör inte myggen!” är mitt favoritslagord för denna pärla till följetong som jag med iver följer varje sommar. Kolla bara denna rubrik: http://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/deje-redo-for-myggstrid Jag ser det framför mig. Det är faktiskt hysteriskt roligt =) Förlåt för världens längsta och mest irrelevanta parentes men den är i alla fall rättstavad :* ) varför insektstejp eventuellt kan ursäktas.
        I övrigt tråkigt och svennigt alla mormor-tal. Lite cringe på döskallekuddarna.
        Dock A+ för att det är rent och städat!

      6. Ellen skriver:

        ”Om det är något jag älskar så är det rosor och pannacotta. Det var först ett år sedan som jag smakade på pannacotta första gången och förstår inte hur jag har kunnat missa det hela mitt liv.

        Ja utöver det så händer det inte så mycket utöver jobb och barnlek i vardagen just nu.”

        Årets inlägg! Snacka om ordbajseri!

    2. Hmmmm skriver:

      Hennes sätt att skriva påminde mig om Dessie. Menade hela hennes blogg inte bara inredningen. Inredningen var dock lika ful som Dessies.

      1. The real Hmm skriver:

        Men verkligen inte särskilt lik inredning, och nej jag håller nog inte med om att hon skriver som Dessie heller varken till innehåll eller annat. Sandra producerar ju faktiskt ett par inlägg om dagen. 😉

  4. LA skriver:

    Nu vill jag inte på något sätt försvara piratkopior men citatet från svd-artikeln syftar på italiensk lagstiftning.

    1. Bloggbevakning skriver:

      Tack, jag uppdaterade till svensk lag.

  5. C skriver:

    Svar på din sista fråga: ja det är hon! 😉

  6. C skriver:

    Detta påminner för övrigt om shoppingandfashion-Therese som började sälja kuddar, ljus, billiga tofflor med tryckta fejkmärken. Tror hon slutade med det ganska snart dock efter all kritik hon fick…
    Engla lär ju älska den där sidan!

  7. Emma skriver:

    Fast jag måste säga att leopard onesie är gooooalz, den är ta mig fan underbar! ?

    1. Bloggbevakning skriver:

      Jag har en! Dock från Gina Tricot. =)

  8. Maria skriver:

    Jockiboi och Jonna har gjort samarbeten eller om det var hauls med en liknande sida. Ligger på Jocke å Jonna kanalen. Jag blev förskräckt när jag såg den men deras tittare var inte särskilt brydda om det då.

  9. Alida skriver:

    Problemet är ju också att det är så unga läsare som nappar på erbjudanden och beställer från dessa sidor och all annan marknadsföring som görs. Jag läste någonstans att det var någon mamma som hade kollat sin kontohistorik på Nordea och fått en smärre chock… Låg på cirka 10.000:- allt som allt. Illa… Man är ju rätt lättpåverkad när man är såpass ung också… Men det är väl det som är poängen för dom som lägger upp alla dessa ”rabatter” och ”samarbeten”.

  10. Lotta skriver:

    Det står inte att dom har äkta kuddar eller så bara prydnadskudde med tryck. Förstår dom som säljer de som äkta att man kan bli sur men här fattar väl alla att de inte är äkta. Ta som Ica och några till kända företag gjorde förra året, började poppa upp vs bodymist överallt ” äkta ” skulle inte tro de. VS säljer bara från sina VS butiker

    1. H skriver:

      Även om de inte är äkta (vilket alla nog förstår) är det varumärkesintrång att använda ett annat företags logotyp på sin egen produkt.
      https://www.prv.se/sv/Varumarke/Nar-du-har-ett-varumarke/Varumarkesbevakning/Forsvara-ditt-varumarke/#

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg