Vad tycker Elaine om detta?

13:00 1 Aug 2016

Elaine Eksvärd:

e1 e2

Jag har skrivit om detta tidigare – föräldrar som pussar sina barn på munnen – då bland andra Victoria Beckham fick kritik för det.
I går läste jag om Katie Price som pussade sin 14-åriga son – Harvey – på munnen och även hon åkte på ordentligt med däng bland kommentarerna.

Elaine tycker således att det är okej att pussa sina barn på munnen om man frågar om lov.
Hur länge är det okej?
Är 14 år för gammalt?

Katie Prices son lider av bland annat av utvecklingsstörningen Prader-Willi syndrome’ (PWS) och autism vilket gör att han kanske inte är mentalt utvecklad som en 14 åring – gör det skillnad tycker ni?

 

Love my Harvey ❤️❤️❤️❤️

A photo posted by Katie Price (@officialkatieprice) on

23 kommentarer | “Vad tycker Elaine om detta?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Camilla skriver:

    Mer pussar åt folket!?

  2. Marja skriver:

    Nä, så länge det äe en enkal puss på munnen och båda vill göra det så finns det ingen åldersgräns. En puss är väl inte sexuell alls? Det finns ju tjejkompisar som pussar varandra på munnen ist för en kram. Jag pussar inte mina föräldrar men om vi hade en ”kultur” att göra det så vore det helt ok. Bara båda parter tycker det är ok, precis som med kramar så är det inget man ska känna sig tvungen till.

  3. Emelie skriver:

    Så länge man förklarar skillnaden med olika pussar så är det okej. Dvs, pussa sin familj, pussa sin älskare, pussa djur, pussa sina kompisar m.m
    Enligt mig då.

  4. S skriver:

    Vad är det för fel på folk? Varför ska man inte pussa sitt barn? Är vissa så sexuellt ärrade att de måste förknippa det med något äckligt? Vafan, det är ditt barn..

    1. K skriver:

      Pussa gärna ditt barn men inte som 14 åring på munnen. Pannan, kinden funkar väl precis lika bra?

      1. K skriver:

        Bestämmer du verkligen det? Jag har aldrig pussat min mamma men min bästis pussar hennes på munnen. Det ena är inte mer rätt än det andra.

      2. Kået skriver:

        Såg att du också kallade dig k.

      3. Kimberly skriver:

        Och varför inte det? Jag är 19 år gammal tjej och pussar min mamma på munnen, har aldrig förknippat det med något sexuellt..

      4. K skriver:

        Har aldrig skrivit att jag ”bestämmer” det. Det är min åsikt och jag tycker det är ganska äckligt och hur kan ni föra det till något sexuellt med puss på munnen på sina barn? Det behöver inte vara svart eller vitt och säger ganska mkt om er.

      5. Kået skriver:

        Du skrev ju ”pussa inte ditt barn på munnen”, varför är det äckligt? En puss är en puss och känner du att det är äckligt är det dina tankar så speglas, inte handlingen i sig.

  5. Lo skriver:

    Men herregud!

    Jag pussar mina söner på munnen, de är myndiga. Jag pussar mina vänner på mun och jag gör det för att det känns rätt, de tycker det är rätt och ingen av oss lägger ngn konstig värdering i det! Vad är det med folk?!?

  6. Annie skriver:

    Jag kobbar inom LSS. Jag tycker inte att ”lider av utvecklingsstörning och autism” låter så bra. Det är inga sjukdomar utan en funktionsnedsättning och en diagnos. De flesta personer med nedsättningar och diagnoser lider bara av det om samhället eller närstående hanterar det på ett dåligt sätt.

    Jag låter som en gnälltant nu men jag vill påpeka hur stor skillnad vissa uttryck kan göra för berörda människor ?

    1. A skriver:

      Äh, min syster har varit gravt handikappad hela mitt liv och jag reagerade inte ens. Folk är för känsliga med ord.

      1. The real Hmm skriver:

        Nej A, ord och formuleringar har stor betydelse för hur vårt undermedvetna väljer att sortera och värderar olika saker.

        Du kan tro att du inte blir påverkad men om du är skapt som de flesta andra så blir du det ändå.

        /Hmm

      2. A skriver:

        Klart att val av ord påverkar våra tankar och känslor, det var inte ens i närheten av det jag sa.
        Det jag menade var att jag och min familj inte blir kränkta om vår syster kallas handikappad, det är ju precis det hon är. Snart beskrivs hon väl som ”normbrytande funktionsvarierad” av personer som är rädda för att trampa någon på tårna. Inte en jäkel kommer fatta vad det innebär.
        Angående val av ord, vad är det viktiga i att sluta se svårigheter som just svårigheter? Det är allt för stort fokus på att undvika att kränka någon idag. Nej, dessa personer HAR faktiskt inte samma förutsättningar i samhället och kan inte heller klassas som ”normala” enligt majoriteten. Att vägra inse det är detsamma som att vägra dessa personer det behov av stöd och respekt de behöver.
        Det viktigaste är (enligt mig) att vi inte förvägrar handikappade, förståndshandikappade, funktionshindrade, funktionsvarierade, normbrytande (och vad man än vill kalla det) personer och deras familjer rätten till vård och stöd. Det är mycket viktigare än att använda rätt ord när man skriver en text på en blogg.

      3. The real Hmm skriver:

        @A: Jo det var vad du skrev…
        ”Folk är för känsliga med ord.”

        Jag håller med om det mesta du skriver men tänker ändå att bara för att det finn viktigare saker så utesluter det inte att andra görs samtidigt.

      4. A skriver:

        Då var jag antingen för otydlig eller så misstolkade du. Det var hur som helst inte det jag menade, vilket jag hoppas blev tydligare i min längre kommentar :).

      5. Annie skriver:

        Nu var det ju uttrycket ”lider av” jag uppmärksamade i min kommentar och ogillade. Min syster har en autismliknande diagnos och jag vet att hon inte skulle uppskatta att någon sa att hon ”lider av” det. Att vi är för känsliga för ord är din åsikt. Jag kan känna att om mitt ordval och sätt jag uttrycker mig på kan ha en positiv eller negativ påverkan på någon så vill jag helst att det har en positiv. Hur vi uttalar oss kring saker. D.v.s på vilket sätt våra ord är laddade kan ha enorm påverkan på människor. Hur vi pratar i samhället är väldigt viktigt och jag kan tycka att vi bryr oss för lite om ord. Även om du som har en syster med ett handikapp inte reagerar så betyder det inte att andra inte gör det. Autism är till exempel inte en sjukdom. Det är inget som behöver botas. Och då tycker jag ej att ”lider av” är ett genomtänkt uttryck.
        Nu är jag utbildad pedagog som dagligen jobbar med personer med olika slags nedsättningar och diagnoser, så jag ser ofta hur de blir påverkade av samhället de lever i. Min önskan är att människor läser på lite och tänker på hur de uttalar sig. Att de tänker på att ett enda negativt laddat ord kan göra stor skada. Samt att positivt laddade ord kan skapa stor lycka.

      6. Annie skriver:

        Kan även tillägga att jag inte skrev något om att vi ska sluta använa begrepp som ”handikappad”. När en person får en diagnos på papper så är det dens bevis på att den har rätt att få stöd av lagar så som LSS. Min syster pratar t.ex. öppet om sin diagnos och jag uppmuntrar henne att göra det då hon tycker att det underlättar för henne att andra vet om att hon t.ex. har svårt i sociala sammanhang.

        Men om någon skulle uttrycka att min syster lider av sin diagnos så skulle både jag och hon reagera negativt på det och ifrågasätta vad personen menar.

      7. Sandy skriver:

        Får jag bara fråga hur man vet vad man får/bör/ska säga? Det finns ju ALLTID något som kränker någon. Hur kan man vara så säker på att man inte, trots bättre ord om saker och ting, sårar någon? En tjej jag känner lider av ett begåvningshandikapp (hennes egna ord), jag hade kanske inte uttryckt mig så men för henne är det helt ok.

  7. Elli skriver:

    Jag pussar mina barn på munnen. Ser inga problem alls med det. Pussar även min mamma på munnen när vi ses vilket inte alls är ofta.

  8. Min pojkvän är sydafrikan och i 99% av Afrikaans kultur så pussar man varandra på munnen som hej och hejdå 🙂 jag pussar till och med hans farmor på munnen haha

  9. Sandy skriver:

    Jag är 24 och pussar min mamma på munnen

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg