Vaknar hon med en fot i munnen?

09:25 18 Aug 2016

Dessie:

workout

”Nä, jag ska nog inte träna mer. Man vill ju inte bli FÖR snygg och slimmad! Det är ju inte rättvist mot alla ”vanlisar” som kämpar för att se ut som jag när jag är mitt absolut värsta…”

Bra där Dessie, du sätter huvudet på spiken som vanligt!

30 kommentarer | “Vaknar hon med en fot i munnen?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. kesos skriver:

    Är hon så korkad att hon inte fattar innebörden av det hon skriver eller anser hon verkligen helt plötsligt att hon har en tillräckligt slimmad och tränad kropp? Ja, då får stackarn helt enkelt leva med bieffekten att ha en alldeles för snygg kropp om hon vill träna. Stackars dessie, må bra och vara för snygg är en tung börda att bära.

  2. Viktor Den Store skriver:

    Helknasigt. Känns som om hon försöker komma ifrån det enorma fokuset på utseende som finns i hennes blogg, bara för att misslyckas brutalt genom att ändå lägga in tydliga värderingar i det.

  3. Therese skriver:

    Man kan ju hoppas att hon bara uttrycker sig dåligt. Att det hon egentligen försöker säga är något i stil med att ”hon vill inte lägga tid på att träna för att hon inte känner att hon behöver det eftersom att hon redan känner sig snygg och slimmad, men att hon borde lära sig att komma ihåg att hon ska träna av andra orsaker – att hon mår bättre psykiskt”.

    Men det vettefan om det verkligen är vad hon försöker säga… Kändes mest som att hon ville poängtera att hon har en snygg och slimmad kropp. Och det får hon ju för all del tycka och säga, men det var väldigt konstigt uttryckt.

    1. The real Hmm skriver:

      Jag tolkar henne som ditt första stycket att det är det hon menar men att pga dåligt skriven svenska texten säger det motsatta.

      Rent allmänt så tycker jag det verkar som att hon går igenom en kris just nu där hon bl a försöker fundera ut sin plats i livet.

      1. Dennina skriver:

        Vi dödliga går igenom samma kris efter gymnasiet (oftast) och har, när vi närmat oss 20, fått ett hum om vad vi kanske vill syssla med. Många pluggar utomlabds, andra åker till Norge för att arbeta och så finns de som vill fortsätta sina studier direkt.

        Dessie tillhör gruppen som hamnat i kris några år efter oss andra då hon inte upplevt tomhetskänslan efter gymnasiet. Hon upplever den nu EFTER att ha blivit mamma och har kanske insett att de flesta i hennes ålder antingen har en utbildning eller arbetslivserfarenhet. Hon har väl lite erfarenhet av bloggandet och sociala media allmänt dock skulle jag inte anställa henne utan MINST gymnasiekompetens.

        Det är bra att hon vaknar upp då det aldrig är för sent men jag vet helt ärligt inte om hon faktist vill detta eller känner sig utstött utan grundskolebetyg. Om 10 år har hennes bäbis gått om henne akademiskt vilket är lite oroväckande.

      2. a skriver:

        Vet inte om du skrev dåligt med flit men ditt första stycke i din kommentar är väldigt konstigt skrivet.

      3. The real Hmm skriver:

        @a: Nej inte med flit. Trött. 😉

      4. The real Hmm skriver:

        @ Dennina: Precis så tror jag också. Också anledningen till sitt sökande i religion.

      5. The real Hmm skriver:

        PS ”a”: Jag är ofta trött. 😉 😎 😆

      6. Dennina skriver:

        The real Hmm:

        Det hade jag faktist inte tänkt på. Gud är väl den enda som älskar henne precis som hon är, det är väl det vackra med religion och anledningen till att människor på botten ”finner Gud”. Jag tror själv på Gud men har inte öppna debatter om huruvida min religion är överlägsen då jag inte kan bevisa min tro för fem öre. Blir svårt att slingra sig runt i en sån debatt.

        Hoppas Dessie hittar inre frid snart. Gymnasiebetyg är en kanonstart!

      7. The real Hmm skriver:

        Dennina: Jag tycker mig ha sett alla pusselbitarna ett tag nu. Iaf de sensate 6 månaderna. Tanten i mig vill bara krama om henne och säga till henne att allt kommer bli bra för hon verkar så vilsen, förvirrad och ensam just nu. Skrev något liknande till henne för att tag sedan.

        Jag gillar inte organiserad religion (finns inte en som är utan dubbelmoral och som är för att alla människors lika värden), men jag kan respektera om man vill tro på något som är större än en själv för att finna någon sorts tröst, mening eller what not även om det inte är min grej.

        /agnostikern

      8. Dennina skriver:

        The real Hmm:

        Jo, det är just därför jag vägrar ge mig in i debatter. Jag kan inte försvara min tro och har därför valt att avsäga mig religion i offentliga sammahang och omfana Gud istället.
        Intressant att du inte är ateist utan agnostiker.

      9. The real Hmm skriver:

        Dennina: Eftersom jag djupt förankrad i vetenskapen så blir det självklart för mig att vara agnostiker för jag kan lika lite som du kan bevisa att det finns en gud bevisa att det inte finns en. 🙂

      10. BossWyy skriver:

        Fast att vara agnostiker för att det inte går att bevisa att gud finns är ungefär lika bra som att säga att man inte tror på vetenskap på grund av att vi inte kan bevisa att vi inte lever i en matrixliknande fake värld. Det går utmärkt att bevisa att den Abrahamiska guden/gudarna inte finns. Det som inte går att motbevisa är att det finns en skapare men det konceptet är ju lika nödvändigt som att tro på sjöjungfruar eller troll. Jag tycker väldigt ofta att du är väldigt vettig The real Hmm det är därför jag undrar hur du ställer dig kring detta :D. Så länge folk mår bättre av att tro på gud privat så bryr jag mig inte men att det idag finns religiösa skolor i Sverige (och att vi nyligen tillåtit muslimska skolor med istället för att ta bort religion helt) är för mig helt jävla stört och går emot absolut allt kritiskt tänkande. Jag känner starkt för detta ursäkta mig.

      11. The real Hmm skriver:

        BossWyy: Det är därför som jag väldigt noga skiljer på organiserad religion och bara en ren allmän tro på att det finns något större än oss själva.

        Jag brukar också ställa nyfika frågor till dem som bekänner sig till en religion som har ett namn och en bok för jag får det inte att gå ihop hur de lyckas få detta att fungera för dem själva rent logiskt. Framförallt om de säger sig tro på något för att de vill alla männsikor gott. Där kan vi ju ha långa diskussioner som bättre passar AFK över en kopp te, där allt som de säger är gott blir till något ont för dem som inte bekänner sig till ”den rätta” tron.

        Men rent krasst så är ju ateism bara en annan sorts tro, eller avsaknad av den. Det finns inga hårda fysiska bevis och vi kommer förmodligen aldrig få det heller då vår hjärna har stora begränsningar till vad vi kommer kunna förstå. Ta bara en sådan sak som att rymden är oändlig. Vi kan säga det men vi som art kommer mest troligt aldrig kunna förstå det.

        Jag blir här lat och kopierar tex från wiki,,

        Defining agnosticism

        Agnosticism is of the essence of science, whether ancient or modern. It simply means that a man shall not say he knows or believes that which he has no scientific grounds for professing to know or believe. Consequently Agnosticism puts aside not only the greater part of popular theology, but also the greater part of anti-theology. On the whole, the ”bosh” of heterodoxy is more offensive to me than that of orthodoxy, because heterodoxy professes to be guided by reason and science, and orthodoxy does not.

        Agnosticism, in fact, is not a creed, but a method, the essence of which lies in the rigorous application of a single principle … Positively the principle may be expressed: In matters of the intellect, follow your reason as far as it will take you, without regard to any other consideration. And negatively: In matters of the intellect do not pretend that conclusions are certain which are not demonstrated or demonstrable,

        Sedan så finns det flera inriktningar även om agnostiker och även här får man bestämma sig utifrån sin egen tes hur man vill resonera.

        Läs gärna hela wiki-länken och leta sedan upp mer litteratur om du har lust…

        https://en.wikipedia.org/wiki/Agnosticism

        Så, nu är jag osäker på om jag svarade på det du verkligen frågade efter för jag försökte tänka ett steg längre. Fråga gärna igen isf. 🙂

    2. Dennina skriver:

      The real Hmm:

      Du är en frisk fläkt jämfört med ateisterna på flashback.

      1. The real Hmm skriver:

        Tack! 🙂

        Men allvarligt, du ska inte ta dem på allvar. När jag vill ha mig ett gott skratt så går jag in på deras vetenskapstrådar. Allt du hittar där är posörer som inte vet vad de pratar om. De har googlat lite. Klippt ur en text och sedan så argumenterar de utifrån det utan att ha förstått vad där egentligen står. Och kan de prestera en länk så blir det ju bara till ett referat, som ofta dessutom har missförstått slutsatsen om där ens fanns någon i orginal-pappret. För allt som är av substans finns bakom betal-väggar.

        De enda trådar av värde är dem som har med datorer och programmering och göra. Inte ens trådarna om hur du ska fixa din bil är särskilt pålitliga. 😉

    3. Dennina skriver:

      The real Hmm:

      Haaha, så sant.
      Ibland kan jag inte låta bli att svara. Det poppar upp dumma trådar dagligen.

      Går inte ens in på vetenskapsdelforumet då jag inte ens orkar. En tråd som är intressant är dock om 0.99999999… =1. Där ser man hur alla ska bevisa sin teori genom att gå varandra på nerverna. Jag har en ingenjörsexamen så mycket av det på forumet handlar om lite högre fysik/ matematik än vad jag hunnit plugga. Jga har inte så mycket input men det är kul att läsa alla hobbyvetenskapsmän tror sig kunna allt om universum för att de läst en kurs astrofysik på högskolan.

      En rolig tråd jag hittade igår handlar om någon snubbe som fnyser åt invandrare. Fick mig många skratt på kvällen.

      Kan rabbla på om FB hela efetrmiddagen.

  4. Kissekatt skriver:

    Undrar om människan har något mer i sitt huvud än tankar kring hur hon ser ut. Så snablarns substanslöst!

  5. a skriver:

    Jag tycker det verkar som Dessie vill provocera oss läsare mer och mer för varje dag. Men hon är nog tyvärr inte så smart, utan skriver helt enkelt på urkass svenska pga avsaknad av kunskap.

  6. klfs skriver:

    Fast nej nu verkar ni ju läsa detta helt galet? Det hon menar är ju att hon kopplar träning till något dåligt; utseendehets och krav på en slimmad kropp, vilket hon inte vill vara en del av. Hon är nöjd med sig själv som hon är och därför tänker hon att hon inte behöver träna. Hon glömmer bort att hon borde träna för psykets skull.

    1. Therese skriver:

      Förstod vad hon menade, men det var inte vad hon skrev 🙂

      1. klfs skriver:

        Absolut det stämmer! Och eftersom man ändå kan förstå vad hon syftar på är kommentarerna ovan med otrevliga ord som ”utseendefixerad” och ”korkad” ganska onödiga.

    2. The Real Emelie skriver:

      Det är skillnad på vad en skriver och vad en menar. För de flesta går det hand i hand, och för vissa blir det knasigt.

    3. Dennina skriver:

      Haha, meningen bör komma upp i ett psykologi B prov xD
      Vad menade egentligen Dessie? Alla verkar ha tolkat meningen på sitt egna lilla sätt.

      Själv förstod jag den som att hon inte behöver en snyggare kropp alt. att hon använder snygare kropp som motivation.

    4. Dennina skriver:

      Kan nog dra slutsatsen att vad hon än menade så är detta fel!

      Slimmad korpp bidrar inte till kropphetsen utan bidrar till en förbättrad hälsa, mindre risk för eventuella sjukdomar, längre liv, endorfiner, uthållighet, ökat självförtroende m.m.

      Att man använder kropphetsen som ursäkt att dricka latte dagarna i ända är väldigt genomskinligt. Vill man inte bli påverkade kan man undvika fitness-grupper på sociala medier.

  7. Emma skriver:

    Tycker hon borde gå till en läkare för att diagnostisera sina eventuella störningar. Är grymt nyfiken på vad hon kan ha för något. Narcissism, borderline eller bipolär?

    1. Josie skriver:

      Även om den här kommentaren är sarkastisk eller om du ärligt vill veta om hon har en diagnos, så tycker jag kommentaren är osmakligt. Vad spelar det för roll om hon har vare sig det ena eller det andra?
      Lite trött på folk som hetsar med att sätta folk i fack. Hjälper det dig om du vet om hon har en ”störning” som du så fint uttrycker dig. Anser inte heller att någon har en skyldighet att berätta sånt även om det eventuellt skulle ”förklara” vissa beteenden.

      1. Emma skriver:

        Josie såklart valde du att tolka min kommentar fel som vanligt. Det jag menar är att jag HOPPAS (och tycker) att hon borde göra en fullkomlig utredning av sin mentala ohälsa så att hon kan bli bättre. För det beteendet hon har just nu är inte normalt, eller tycker du det? Detta är ju för hennes egna bästa (och för hennes son).

  8. BossWyy skriver:

    För några månader sedan tyckte hon att det var snyggt med muskliga tjejer och det enda hon ville var att ha en vältränad kropp som ser stark ut för det är så tufft med tjejer som har muskler… suck

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG