Who made YOU queen of the world?

10:20 16 Aug 2016

I would LOVE that job! 😉

GabJoss:

slut

Nu ber ju faktiskt den här läsaren även om läsarnas råd men det är ofta som bloggare får frågor om allt från relationer, kläder, livsval etc och jag har svårt att förstå varför.
Har du inga vänner att prata med? Ring Bris.
Vad är det som gjort våra kära bloggare till någon typ av allvetande Alfa och Omega med svar på ALLT?

Varför tror ni bloggarna får de här märkliga frågorna?
GabJoss som varit med samma kille sen högstadiet och Egoina som byter kille en gång i kvarten? Är det personer att be om relationsråd verkligen?
Be Cornelia Rylén om hästråd – det är hennes jobb men be inte Tyra. Hästar är hennes hobby.

Det enda ni kan fråga mig om råd gällande är katter och musik.
Bantande katter och popmusik.
Hur man bantar ner en katt genom att få den att dansa till monoton popmusik. Punkt.

14 kommentarer | “Who made YOU queen of the world?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. The real Hmm skriver:

    Jag undrar samma sak.

    BlondinBella fick här för leden en fråga från en läsare som skulle bo på ett hotell ute på Lidingö hur hon bäst från hotellet skulle ta sig ned på stan…..

    Jag kunde inte låta bli att svara henne att receptionen på hotellet nog var dem som kunde hjälpa henne bäst med den frågan. 🙄

    Nu var ju detta iofs en praktisk fråga som Bella kanske kunde svarta bra på, men ändå liksom. Hur kommer man ens på tanken att fråga henne och inte fråga direkt på hotellet?

  2. Den gamla vanliga Ess skriver:

    Det är ju förmodligen för att tjejer som läser vissa bloggar dagligen börjar känna att de känner tjejerna som driver dem. Det blir som en enpartsrelation. Läsarna känner troligen att de kan anförtro sig till bloggaren och är intresserad av hennes tankar och åsikter i frågan precis som med vilken riktig vän som helst. Inget märkligt med det alls tycker jag. Det är väl ändå ingen som gett sken av att bloggaren skulle vara allsmäktig, varken läsaren eller bloggaren. Jag tycker snarare det är märkligt att haka upp sig på detta.

    1. The real Hmm skriver:

      Ess: Visst är det därför, men tycker du inte det är skrämmande? Att man inte förstår att detta är en helt okänd människa för dig som du bara får se vad hen väljer att visa upp och att hen inte har en aning om vem du är.

      Jag hade fattat dessa frågor mer hos tex Elaine som ofta skriver om relationer och många bland hennes kommentarer skriver om sina. Där är det mer ett forum.

      Men gång på gång så läser man att vissa har tagit till sig av Bellas råd om vilka val de ska göra i sitt liv. Det gör mig mörkrädd. På riktigt!

      1. Den gamla vanliga Ess skriver:

        Men dessa personer kanske faktiskt inte har några kompisar tänker jag. Och då blir det inte så konstigt. Och sen värderar vi säkert dessa bloggtjejer olika, du och jag kanske inte tycker de är tillförlitliga i relationsfrågor eller i några frågor alls, medan vissa tror jag upplever att de nästan har en relation till bloggaren och då är det inte så konstigt. Jag har säkert öst ur mig problem till mina riktiga vänner och slängt ur mig ett ”vad tycker du?” trots att de inte är några experter i ämnet. Såklart frågar jag inte någon som är evigt arbetslös hur man skaffar sig ett jobb men har en tjej varit med samma kille i tio år tycker jag inte det är ett hinder för att fråga om dejting/flörtar/uppbrott m.m. Man har väl förmodligen pejlat ut att man gillar en persons värderingar och vill att hon ska se på ens frågeställning med dessa, snarare än att begränsas av vilken civilstatus hon har.
        När man däremot börjar fråga kissie och dessie om antimobbing- och näthat tycker jag det blir löjligt. I alla fall en av dem är ju nätmobbningens moder.
        Att fråga Bella om hur man tar sig ner på stan från hotellet är kanske inte idealt när det finns en reception, dock inte helt fel då hon ju uppenbarligen har en uppfattning i frågan. Däremot skulle jag inte fråga Bella hur man klarar sig igenom långa tunga universitetsitbildningar.
        Så ja, det finns ju frågor som känns fel att ställa till vissa men de som tagits upp tycker jag inte kategoriseras bland dessa.

      2. The real Hmm skriver:

        Ess: Ok, fortfarande sjuk, så jag formulerar mig säkert dåligt. Försök för en gångs skull (vill det verkligen inte annars) att se mer än det som står skrivet här. 🙂

        Jag tycker inte heller det är ”konstigt”. Jag förstår hur det går till.

        Men skillnaden på när du slänger iväg en råga till din kompisar om något som de inte är ”experter” på är att de åtminstone känner dig och fattar lite hur du funkar och kan kanske då från ett utifrånperspektiv kunna säga vad du egentligen själv redan vet men bara behöver bli påmind om. Det och att de mest troligt vill ditt bästa. En bloggare som du inte har en relation till kan ju inte ha de känslorna för dig.

        Så vad som gör mig rädd då att att folk inte hr den distansen att fatta att detta inte är din kompis. Att de så totalt går upp i sin ”dyrkan” att de sakpar en personlig relation till dem. Jag förstår det på ett helt annat sätt om man har en dialog på en chatt eller en helt gammaldags ”brev-vän”, för då är det ju faktiskt ett utbyte mellan två personer. Nu är det en envägskommunikation.

        Om dessa som inte har några kompisar är en annan diskussion tänker jag och där det nog kan fungera som en bra sak. Men de flesta som gör sä här har ju vänner AFK, så det är inte här som det skapar en funktion. Jag ser med detta med samma ögon som jag förundras över hur folk kan gå så totalt upp i sina idoler att de t o m tycker att de känner hen. Jag har aldrig fattat den dyrkan av något som inte är på riktigt utan endast en pr-bild. Som att bli betuttatd i en seriefigur ungefär.

        Sedan så tycker jag att det allra allra värsta är att just bloggare VILL att du ska känna så inför hen, för då tjänar de mer pengar på dig. Det och att jag gissar på att de flesta som känner så här inför sina blogg skribenter är under 25 år.

        Så det här blev en hel novell. Sorry. Känner ändå inte att jag säkert fick fram hur jag ser på det. 😛

  3. deckre skriver:

    Du snackade ju i din podd om att folk tror de känner bloggarna och att de är ”vänner” . Tror de är därför de får så konstiga frågor som folk egentligen borde kunna googla eller typ använda något annat forum för att få svar på..

  4. Z skriver:

    Nä men lägg av med att shamea Egona för att hon byter kille. Man får byta kille, det är fan inget fel i det. Det är ett jäkla hackande hela tiden på saker som idag 2016 borde vara totala non-issues.

    1. m skriver:

      Håller med! Bra att man vågar försöka och ännu bättre att man vågar bryta när det inte känns rätt!

    2. Elle skriver:

      Vem har ”shameat”? Det var ett rent konstaterande av hur verkligheten har varit för henne. Hon HAR ju bytt pojkvänner väldigt ofta de senaste åren.
      Är du lite sekundärkränkt kanske?

      1. Frida skriver:

        Har läst hennes blogg i evigheters evigheter och kan på den tiden minnas fyra seriösa pojkvänner under alla år. För övrigt tycker jag Egoina är sjukt klok och mogen jämfört med 99% av de andra bloggerskorna, och definitivt någon vars råd är värda att reflektera över.

    3. Anna skriver:

      Hon skrev ju ingen åsikt om det, men hon skrev däremot att hon inte förstår varför folk frågar just HENNE om relationsråd, just med tanke på att hennes relationer uppenbarligen inte verkar fungera.

  5. Anna skriver:

    Tror att folk som vänder sig till någon bloggare om ”hjälp” med diverse relationer – egentligen redan vet vad de vill/bör/ska göra. Det där är någon form av uppmärksamhetssökande. ”Du får gärna lyfta det på bloggen”. Och så ursäktas det med att andra som läser kan komma med råd eller tips.

    Tycker dock det är lite lustigt att hon väljer att ta upp det här nu, när hon precis fått klagomål på att hennes blogg är same old, same old. Känns lite påhittat, tbh.

    1. Annie skriver:

      Men är det inte nu hon borde ta upp nya saker då och visa att hon tar åt sig av det läsarna skriver? Sedan om relationsråd är den nya vägen att gå är väl en annan fråga 🙂

      1. Anna skriver:

        Fast hon visade ju att hon inte höll med vad läsaren skrev, genom sitt försvarsinlägg. Så nja..

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG