Skenheligt?

11:00 12 Dec 2016

GabJoss:

vegg
GabJossan tar en paus från fruktfat och suddiga mobilbilder och tar i från tårna när hon bemöter kritiken att hon inte är en ”riktig vegeterian”.

Jag är trött på att bli påhoppad av veganer som tycker att jag är hemsk som inte går ”hela vägen” och låter bli att bära skinn och äta mejeriprodukter. Jag äter väldigt lite mejeriprodukter kan jag ju börja med att skriva. Mest när jag äter/fikar ute och så lite ost och smör hemma. That´s it! Vi lagar mat med havregrädde och använder växtmjölk i typ allt annat! Jag bär också skinn och köper grejer i skinn ibland. Jag har saker med dun/fjädrar i också.. Jag har djurtestat smink.. Jag är långt ifrån perfekt!//GabJossan

Tycker ni att hon är skenhelig eller bara mänsklig?
Jag tycker det är ett uppfriskande inslag med lite personlighet från en annan så tråkig blogg – håller ni med?

64 kommentarer | “Skenheligt?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Camimami skriver:

    Ärligt talat kan jag inte förstå att någon ska behöva försvara vad de äter. Vare sig om man är vegan, vegetarian eller något annat.

    Jag äter allt och låter alla andra äta vad de vill… utan att komma med pekpinnar.

    1. Anonym skriver:

      Möjligtsvis om man är kannibal då..

  2. Anonym skriver:

    Mänsklig. Det är väl jättebra att hon gör så gott hon kan? Jag äter själv inte kött, använder inte ägg och mejeriprodukter, använder inte läder, dun, eller djurtester smink, men är jag ute med vänner och äter så kompromissar jag och äter mejerier om det inte finns nåt alternativ. Har heller ingen koll på om alla mina tvätt- och diskmedel är djurtestade eller inte, eller min hårfärg, eller min tvål, eller färgämnen i kläder jag köper och så vidare och så vidare. Oavsett vad veganer säger så är det inte lätt att gå från 0-100 över en natt. Jag byter ut saker och läser på lite eftersom. Det är bättre än att inte göra något alls.

  3. HHanna skriver:

    Ibland verkar det vara värre om bloggare gör något ”halvhjärtat” i läsares ögon än inget alls. Nu är Gabjoss vegetarian. Men det räcker minsann inte utan då ska hon kritiseras för skinn/ost/choklad för hon ska banne mig vara perfekt! Antingen kör du noll eller hundratio! Men en bloggare som inte är vegetarian klarar sig utan påhopp. Istället för att klaga och kräva perfektion från bloggare kan man börja leva perfekt själv istället.

    1. HHanna skriver:

      Eller icke vegetarianer kanske inte slipper påhopp men de ställs inte inför samma krav att vara perfekta.

    2. Anonym skriver:

      Och det konstigaste är väl att det oftast är andra vegetarianer/veganer som kommer med kritik och påhopp? Det är ytterst få människor som fötts in i en vegansk familj och aldrig ätit kött. Dom flesta veganer har en gång varit köttätare dom också! Dom borde väl vara extra förstående över hur det är att bryta mönstret och lägga om sin livsstil? Herregud, är det så svårt att peppa och uppmuntra för de ansträngningar någon gör, istället för att bara kritisera?

  4. Lina skriver:

    Hon ser ju öppet ner på de som inte är vegetarianer (kallar de äckliga osv) så ja då tycker jag att man ska stå för det fullt ut och inte bara plocka det som passar en själv ur gottepåsen.

    Hade det inte varit för hennes äckliga översittarattityd hade nog få brytt sig om att hon felar. Men nu när hon står på barrikaderna och skriker sig hes om hur hemsk köttindustrin är och dess äckliga konsumenter så blir det väldigt underligt att köpa andra delar av djurproduktion dvs läder/dun/smink mm.

    Men, vad kan man förvänta sig av en ”jag går inte till BVC/läkare/vaccinerar inte mitt barn/ljuger om att chefen kladdat/ljuger om bilen/ljuger om lägenheten/ljuger om pengar” människa?

    1. H. skriver:

      Tack!!! Tycker inte ett dugg synd om henne när hon själv inte är bättre. Låter hennes inlägg tala för sig ??

      http://gabriellajoss.myshowroom.se/2014/07/05/svar-pa-tal/

    2. jossan skriver:

      Ljuger om lägenheten? Vad har jag missat?:O

  5. Elin skriver:

    Hon är vegetarian. Hon har ju aldrig sagt att hon är vegan. Äter hon inte kött, så uppfyller hon ”kravet” för att vara just vegetarian. Sen kan man ju argumentera gällande ägg. Hon äter inte vanlig kaviar med fiskägg, men äter hönsägg, så fiskägg tydligen är mer levande än vad hönsägg är?

    Men hon kanske inte borde ge sig in i själva den diskussionen egentligen. Tycker det är bra att hon ändå tänker på det, men hon göra det lite osnyggt.

    1. Anonym skriver:

      Hon äter gelatin, vilket jag finner konstigt när man är vego. Hon gråter för grisarna på julafton, men att äta gelatin från gris kan hon göra?

    2. Kiwi skriver:

      Fast nej, en vegetarian äter inte animaler över huvud taget, men möjligtvis bi-produkter (honung osv). Äter man ägg är man ovo-vegetarian, äter man mejeriprodukter är man lakto-vegetarian och äter man båda är man lakto ovo-vegetarian.

      1. Kiwi skriver:

        & därför finns det inget som heter vegan kost heller, för veganismen är en livsstil inte en kost! =) (de äter vegetariskt)

        1. Matilda skriver:

          Medalj till dig för att du ”reder ut” dessa begrepp igen. I folkmun och vardagligt tal används dock vegetarian som ett samlingsbegrepp utan att behöva klargöra i specifik detalj. Det kan en ju välja att fråga vidare om, av intresse utan att skuldbelägga. Börjar bli jävligt tröttsamt med besserwisser-vegetarianer. Har själv varit både vegetarian och lakto-ovo, för att vara tydlig, men denna diskussion börjar verkligen bli tjatig.

  6. C skriver:

    Alltså, nu veeeet jag att du inte skriver om Nellie (även om anledningen är ett mysterium), men sextonåringen ska börja hålla EGNA TRÄNINGAR för grupper i sitt stall. Alltså, tillåt mig asgarva. Hon är säkert en superpedagog…

    1. Kattis skriver:

      Varför är det så tokigt..? Jag vet ingenting om varken Nellie eller hästsport men det är ju inte helt ovanligt med ungdomar som håller i olika träningar? Har sett det i gymnastik och olika kampsporter bland annat. Ungdomar kan också.

      1. Fundersam student skriver:

        I så fall tränar barn yngre barn antar jag, ser inget om det i nellies annons. Vad händer och ven har ansvaret om en dystrare under en av nellies ev träningar ramlar av och bryter ryggen? Har nellie ansvarsförsäkring? Tar ryttarens egen försäkring det när det varit under organiserad träning hos minderårig? Jag vill seriöst ha svar på dessa frågor

        1. H skriver:

          Du kan ju höra av dig till Nellie och fråga…?

    2. johanna skriver:

      Jag började träna småbarn i fotboll när jag var så lite som 13 år, då bara som hjälptränare men från 14 års ålder fick vi huvudansvar för olika grupper. Detta var inte året runt utan några veckor på sommaren då det var fotbollsskola varje dag.

      Var absolut inte världens mest pedagogiska människa men det var sjukt lärorikt att få ta ansvar, lägga upp träningsplaner och scheman och lära sig kontrollera en grupp människor.

      Varför klanka ner på Nellie för? Sjukt bra att hon får testa ordna träningar för andra ju!

      1. Lärare skriver:

        Fast det involverade inte en häst på 3-7 hundra kg som kunde mosa dig om du kommer fel på ett hinder. Ansvarsfrågan och försäkringsskyddet ser jag som problemet samt att hon är minderårig och ej har någon utbildning inom vare sig barn och ungdomar eller inom ridning och häst

    3. ? skriver:

      Att hålla organiserade träningar mot betalning? Nja, men hon får säkert massa fans som vill komma och rida för henne. Bra vore nog om hon gick en tränarutbildning. Hur gäller försäkringar i dessa fall tro? Ridsportsförbundet kan man ju kolla med kanske. Får man kvitto tro?

    4. Cissi skriver:

      Vem vet… kanske tessie ska stå och sälja lite kläder med… få din bok signerad. Köp Nellies sanning eller konka. Läppglans…. nä jag orkar inte

    5. Åsa skriver:

      Vart tog försäljningshästen Molly vägen? stallskötaren jobbar tydligen inte kvar heller

      1. K. skriver:

        Evelin lavén har fått hem ngn av hästarna iaf.

  7. Sannie skriver:

    Jag fattar inte varför man ska lägga sig i någon annans livsval! Ska man resonera som så, så är hon ju tusen gånger bättre än mig och alla andra som äter både kött, ägg och mejerier. Alla steg är väl bra och bör uppmuntras?

  8. Wrong skriver:

    Jag vill verkligen veta vad ni läsare tycker om att bloggare säljer sina kläder på bloppisar och tjänar pengar på det de fått gratis via samarbete och spons. Personligen tycker jag det är super om det går till välgörande ändamål som kan bevisas. Att stoppa pengarna i fickan känns riktigt fel

    1. Anonym skriver:

      Känner bara allmänt att det är bättre att det säljs än slängs i alla fall.

      1. Lina skriver:

        Håller med. Sen är det ju bara att tipsa Skatteverket eftersom det såklart ska skattas på det. Säljer man saker man fått gratis får man ut vinst = ska skattas på. Inga undantag finns.

        1. ?? skriver:

          Aha, ja hon har ju sålt för säkert 30 tusen sista två åren

  9. Anna skriver:

    Känns lite som ett inlägg för att dra upp statistiken.. så hon kan skriva på insta ”påhoppad” får de att låta värre än va de är. Samma som när hon fått kommentaren om hundarna och röt ifrån och vara så så så upprörd..

  10. Valentina skriver:

    Jag är också vegetarian, nästanvegan (…) och tycker gott att man kan ”upplysa” människor om hur det faktiskt går till i djurhanteringen. Titta t.ex. på en film från bedövningen av grisarna på våra slakterier, hur de sänks ner i ett utrymme fyllt med koldioxid och sedan kämpar i panik och pångest en lång stund innan de förlorar medvetandet. De bultas mao inte längre utan gasas.
    Men – att som vegan gå ut och anklaga människor för detaljer som t.ex. skinnskor, tycker jag är både kontraproduktivt och fel. INGEN i vårt samhälle kan leva en dag utan att använda något som på ett eller annat sätt kommer från djurindustrin. Vårt samhälle är så starkt uppbyggt kring användandet av djur, att det inte går att undvika. Man gör så gott man kan och det är bra, men INGEN är helt oskyldig och ingen kan slå sig för bröstet och samtidigt anklaga andra.

    1. Valentina skriver:

      Inte pångest utan ÅNGEST! Panik och ångest!

  11. Malin skriver:

    Ja bryr mig inte vad nån äter, men att använda skinn o fjädrar, de är ren idioti. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Att sluta köpa kläder av plågade djur ser jag som steg ett. Sen kosten. Jag äter kött men vet vart de kommer ifrån och vet hur djuren lever där så känns ok.

  12. ML skriver:

    Tycker det känns lite krystat, hela inlägget. Ett halvhjärtat försök att vara ”personlig”. Hade ändå kunnat läsa inlägget hos vem som helst tyvärr…

  13. Keso skriver:

    Alla gör som man vill men jag förstår inte varför man i så fall ska kalla sig något som inte stämmer. Gabriella är tex inte vegetarian om hon äter hönsägg och man kan inte äta ”halv-veganskt”. Att vara vegan är en livstil. Det skapar missförstånd som tex när jag fick vegetarisk mat på en tillställning som innehöll getost. Sen förstår jag inte heller hur man kan gråta över pälsindustrin och köpa uggs till sin son. Det är nog snarare hennes hyckleri som stör och inte hennes matval.

    1. Anonym skriver:

      Ja det är hyckleriet som stör. Fattar inte hur svårt det ska vara att avstå från att köpa skinn/päls om hon nu påverkas så mycket av industrin. Sitter hon och gråter varje gång hon tar på sig skorna eller brister det bara när hon ser andra ha på sig skinn/päls?

    2. Kos skriver:

      Helt fel Ang äggen dock.. det är ju inte små kycklingar i ägget för det är i te befruktat.

      1. Keso skriver:

        Men googla lite då, det finns fakta i det här ämnet och sen åsikter. Du kan tycka en sak men begreppet vegetarian ändras inte för det.

  14. HP skriver:

    Egentligen det spelar ingen alls roll för någon det hon äter eller inte äter.
    Men att hon påstår att kött är äckligt, att hon mår så illa av pälsindustrin, att hon får ont i magen av hur fruktansvärt de behandlar djuren si och så … och ändå använder hon själv dunnjacka, päls, skinn eller djurtestar smink … då är det klart att folk agera på hennes dubbelmoral… säger ingenting om det då om hon inte vill att folk ska ager, skriv om något annat då.
    Men eftersom hon har ju inget annat intressant att skriva om. Hon tar illa vid alla kommentarer som inte håller med henne då är det nog svårt för henne. Men som sagt, allting är också över dramatisk för henne också och detta är nog det hon vill att folk ska komma in på hennes blogg

    1. Nea skriver:

      Håller med. Dock kan jag förstå att det är svårt att vara konsekvent. Åt inte kött tidigare och tyckte det var sjukt svårt att avväga vad som var etiskt korrekt. Insåg ju att äggproduktion också leder till att djur dör. Och dessutom finns det animaliska produkter inblandat i tillverkning av livsmedel som ost, godis och vin/öl.

      1. HP skriver:

        Men jag antar du går inte runt och snacka skit om folk som äter kött osv som hon håller på med? att ”åh jag mår illa av att se pälsindustri … ”

    2. Madde skriver:

      Minns när hon skrev ett SÅ dramatiskt inlägg om hur hon och F lyssnade på ett program om slakt och dom fick stanna bilen för hon var tvungen att gå ut och spy och dom satt och grät i timmar. Då var det aldrig mer kött!!! Men hon gråter inte när hon får höra hur hennes fina uggs blir till eller hur man kirrar en dunjacka. Så ja, det är absolut dubbelmoralen som stör.

      1. Lina skriver:

        Hahahaha roligaste jag läst idag. Samtidigt som jag tycker synd om hennes man. Jag tror att gabjoss är ett riktigt svin som styr sin man med järnhand.

    3. Anonym skriver:

      Då är det ju i så fall lika dubbelmoraliskt när köttätare reagerar med avsky över festivaler i Kina där dom äter hund?
      Jag tror inte det är så enkelt över huvud taget. Hela vårat samhälle kretsar runt att vi äter animaliskt. Vi har blivit lärda sedan födseln att vissa liv är mer värda än andra. Hund mer värd än ko, ko mer värd än höna, höna mer värd än fisk, fisk mer värd än spindel… Gabjoss är inte immun mot det tankemönstret bara för att hon slutat äta kött.

  15. Therése skriver:

    Off topic men – är det bara jag som reagerat på att det knappt går att hitta ett inlägg där hon inte skriver att något var ”SÅ” bra eller ”såååå” fint eller ”så så så” skönt?

    1. LGA skriver:

      Men herregud, har du missat hennes nya eltandborste så är sååå härlig!?

      1. Jahaja skriver:

        Eller ”huuur fint?!”, ”huuur bra?!”, ”Tips, tips, tips =)”. Sätt in följande ord i en algoritm: Huuur, så, mys, fint, tips, bovete, sjukt, imat, fina du, dom, Jason, F, havre, gott, frukt” så kan man bygga en självbloggande Gabriella Joss. ?
        Det som provocerar mest är att hon anser sig vara bättre än de som äter kött, men ändå är det okej att djur lider för att hon ska känna sig vacker. Att hon anser sig precis som Paula att vara en duktig skribent – det är inte provocerande utan bara sorgligt. 🙁

        1. Wow just wow...... skriver:

          Glöm inte det ”ordet” som ger mig mest kalla kårar: Gotta …..? fy fan vad jag avskyr det ordet.
          Har denna tjejen verkligen inget annat att skriva om än det hon komponerar ihop varje dag? Är det – det mest intressanta som sker i hennes liv?
          Försökte titta på videobloggen men slås av samma mimiklösa stoneface och trista upplägg.
          May gaaaaaad.
          Vad kostar ett leende btw?

          1. Lina skriver:

            Och ordet leds! Vadå leds? Less heter det ju. Men hon har svarat nån gång att för henne heter det leds så hon kommer fortsätta med det ordet. Haha ???

  16. J skriver:

    Har man en blogg (dvs att man faktiskt aktivt själv väljer att uttrycka sina åsikter fritt och VILL att folk ska LÄSA och kommentera) så får man ju liksom räkna med att folk reagerar, undrar och kanske till och med provoceras av det man skriver ibland. Detta medför givetvis inte att man har rätt att klanka ned på någon personligen eller komma med skällsord bara för att en person inte alltid verka bete sig i linje med sina åsikter. MEN , återigen , har man en blogg, tjänar pengar på sin blogg och dessutom vill att människor ska kommentera och tycka till så får man faktiskt räkna med att människor har andra åsikter och undrar över varför man är okonsekvent.
    Jag tycker inte att sociala medier är rätt val av yrke om man inte är kapabel till att möta kritik. Påstår inte att det är lätt att ha en blogg och stå till svars för allt man skriver eller uttrycker på sin blogg men enligt mina åsikter är det ju faktiskt en del av jobbet så att säga. ”Har man inget snällt att säga så säg inget alls” .. Okey, vart går den gränsen i en känslig bloggares värld då?
    Kanske en idé att vara tydlig och skriva det i introduktionen om sig själv på bloggen ”ingen kritik tack!”

    1. Anonym skriver:

      Men varför måste det bli en diskussion av precis allting bara för att nån råkar skriva det på en blogg? Skit samma om dom tjänar pengar på bloggen eller inte, det är helt oväsentligt eftersom du som läsare inte betalar något för att läsa. Varför tycker folk att dom har rätt att ”komma med kritik” om precis fucking allt, hela fucking jävla tiden? Lägger du upp en selfie så måste du ”tåla kritik” angående ditt smink, hår, dina kläder, din kropp. Lägger du upp en bild på middagen måste du ”tåla kritik” angående portionsstorlek, hur maten är producerad, näringsinnehåll, hur det ser ut och så vidare. Varför tycker folk att dom ens har rätt att sitta och utdela kritik till höger och vänster bara för att det ligger öppet för alla att se?

    2. Anonym skriver:

      Håller med om att hon är inkonsekvent, men hela grejen med att man ”måste tåla kritik” gör mig vansinnig! Ingen vettig människa går ju runt och kritiserar främlingars kläder, matvanor och utseende annars.

  17. J skriver:

    Jag förstår att du är trött, vem
    är inte det? Och som svar på din fråga, ja, faktiskt. Åtminstone får man ju liksom vara beredd på det i denna värld (tyvärr). Och speciellt på sociala medier. Det kommer alltid finnas folk som inte tycker som du, och människor ska få ha rätt i att ifrågasätta! Sen, givetvis förstår man att bloggare är trötta på alla konstiga frågor om oreleventa saker men det är ändå något som dom måååste ta eftersom att dom faktiskt gjort ett aktivt val att synas och höras på sociala medier. Men som jag också nämner; detta innebär INTE att det är okej att komma med elaka ord eller personliga påhopp!

  18. Jenny skriver:

    Personligen har jag bara svårt för när någon skriver eller pratar vitt och brett om sina idéer eller ideal och liksom mässar och så märker man efter ett tag att det bara hittepå för att det var nåt lämpligt att skriva i bloggen. Att bara äta mer vegetariskt är väl jättebra? Nu lusläser jag inte gabjossans blogg (snark) men av det jag läst har jag inte fått intrycket att hon lovar runt och håller tunt kring vegeterianismen. Så, mänsklig, helt klart!

  19. Anonym skriver:

    Jag är vegan men har svårt att inte käka ost. Fetaost, mozzarella, halloumi, parmesan osv. Så attans gott!
    Vad andra äter skiter väl jag i.

  20. Anonym skriver:

    Nu är Catten inne och kommenterar på gabjossans bilder… de är så pinsamma ?

  21. Siri skriver:

    Lämnade en kommentar på hennes inlägg. Tror ej den släpps igenom 🙂

    ”Vegetarianer äter inget animaliskt,
    Lakto-ovo-vegetarianer äter mjölk och ägg (som du)
    Vegan är inte en diet, det är en livsstil.

    Tror folk skiter i vad du äter men är trötta på ditt hyckleri helt ärligt.

    ”man har inte rätten till någon annans liv. Skaffa lite kunskap och förstå att det inte handlar om levnadssätt utan någon annans rätt till SITT EGNA LIV.” – denna kommentar skrev du åt en läsare som ifrågasatte ditt sätt att se på köttätare.

    Du predikar om hur du älskar djur, pälsindustrin är hemsk och att det är hemskt att djur dör. ÄNDÅ köper du skinn, uggs, äter gelatin osv osv, och det är nog det folk stör sig på helt ärligt.”

  22. Korvis skriver:

    Skenhelig? Ska man kallas sånt om man rakar armhålor men inte ben också? Ingen riktig feminazi…

    Nä, så länge GJ inte påstår sig vara någon vego-förebild (som till exempel Therese Lindgren) ska hon få käka vad fan hon vill. Särskilt när hon är så ärlig att hon medger allt ‘fusk’.

    Helt sant att det är en frisk fläkt att inte hymla.

    1. Anonym skriver:

      Det är inte vad hon äter som är problemet utan dubbelmoralen kring skinn- och pälsindustrin. Hon mår ”SÅÅÅÅ DÅLIGT” över att människor bär päls men ändå går hon själv och köper Uggs till både sig själv och sin unge på 1 år. Han är 1 år gammal. Han kommer växa ur dem fort, säkert innan året är slut med tanke på hur snabbt han växer… En läsare hade kommenterat om Uggsen och då hade hon svarat något i stil med ”Oj jag visste inte hur hemska dem var, jag ska aldrig köpa Uggs igen!!”, men om hon nu känner så starkt för djurens rätt och pratar om hur hemsk pälsindustrin är varför googlar hon inte lite snabbt på produkten/varumärket innan hon köper något?

  23. Ksmb skriver:

    Hon är något av en hycklare kanske men 100 gånger ”bättre” än vad jag är som äter kött, bär skinn (inte så mycket men ändå), har djurtestat smink, osv osv fast jag egentligen vet att det är vidrigt. Nåja. Jag försöker minska ner på köttätandet i alla fall, börjar med en köttfri middag i veckan. Eftersom jag bor ensam blir en middag ofta 3-4 lunchlådor, så jag får alltså ganska många köttfria mål på det viset.

    1. Anonym skriver:

      Skitbra början! Det är bättre att köra köttfritt iallafall en dag, än att aldrig göra det! Använd upp det smink du har, för det är ett himla slöseri att kasta, men om du vill börja gå över lite grann till veganvänliga produkter när det är dags att fylla på med nytt så kan jag rekommendera e.l.f.

  24. Anonym skriver:

    Alltså, internet är en av anledningarna att jag inte vågar sluta äta kött. P.g.a. den där sofia eller hanna eller vad hon nu heter och människor som beter sig som hon. För jag funderar på att ta steget och börja vandra den vägen. Liksom börja ta bort allt jag slutat tycka om (nötkött och griskött) men ändå till en början behålla det som är gott (kyckling, oxfilé, salami) för att sedan gå vidare till lakto-ovo. Kanske stannar jag där p.g.a. jag älskar halloumi, fetaost och parmesan, och råbiff och salami. Kyckling och färs kan ju lätt ersättas då det ändå inte smakar någonting… I alla fall, mitt problem är just att blir en inte 10000% vegan på en gång blir man nästan mer halshuggen än köttätare. Jobbigt. Svårt. Är dessutom allergisk mot halva matkartan.

    1. Anonym skriver:

      Förstår dig helt och hållet! VEGANER är anledningen till att jag aldrig skulle kalla mig vegan själv! Sånt jävla drama och bråk hela tiden om vem som är mest och bäst vegan, och vem som inte är tillräckligt vegan. Jag har t ex fått höra att jag aldrig kommer kunna bli en riktig vegan eftersom jag äter medicin för en kronisk sjukdom, som delvis görs av animaliska ingredienser. Allt annat jag gör överskuggas liksom av det.
      Men börja smått, stanna när du känner att du inte kan göra mer. Lite är bättre än inget.

  25. Marapuu skriver:

    ”Jag äter väldigt lite mejeriprodukter kan jag ju börja med att skriva. Mest när jag äter/fikar ute och så lite ost och smör hemma. That´s it! Vi lagar mat med havregrädde och använder växtmjölk i typ allt annat!”

    Och äter t ex en massa mjölkchoklad hemma. Marabou är inte direkt nån veganchoklad tillverkad av rismjölk.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp