Tror Dessie att läsarna är dumma?

10:58 16 Dec 2016

Dessie:

de de3

Dessie fullkomligt sprutar ur sig inlägg på bloggen och jag kan inte låta bli att undra om hon fått sig en uppsträckning från United Influencers eller om de som köper sponsrade inlägg hos henne kräver att det ska finnas någon form att aktivitet förutom ilskna kommentarer.

Hennes senaste två inlägg har varit reklam varav den ena är för ett företag som säljer kläder – Dessie gör reklam för en jacka – och skriver om den avtagbara fake-päls som finns inne i jackan men utelämnar den enorma pälskragen som ser ut att svälja henne hel.

Tror hon att läsarna inte kommer kolla upp ifall jackan är gjord på äkta päls? 
Herregud, de är rena blodhundar när det kommer till päls och tar gärna varje tillfälle att skrika ”PÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLS!!!!” bland kommentarerna!!
”PÄÄÄÄÄÄÄÄLS!!!!!!!! DU KAN LIKA GÄRNA FLÅ DIN EGEN HUND OCH GÖRA ÖRONMUFFAR AV DEN!!!!!!!!”

Folk skriker om päls men glömmer ofta bort att de använder både skinn, dun och andra animaliska produkter. Är det ett enkelt sätt att boosta sin egen moral att skrika om päls eller är det en enorm skillnad på andra animaliska produkter och päls?

I det här fallet kommer pälsen från tvättbjörn – något som anses vara ett skadedjur i USA och enligt The International Fur Trade Federation så kommer ungefär 15% av all päls från bäver, tvättbjörn, räv, prärievarg och bisamråtta som levt fritt och inte i bur. Pälsföretag specificerar oftast inte om ett plagg är tillverkat av ”vild päls” men om det är vad man är ute efter så ska man satsa på de djur som nämns här ovan och som kommer från USA, Kanada och Ryssland för därifrån kommer den mesta ”vilda pälsen”.

Dessies päls på jackan kommer alltså från tvättbjörn.
Om den skulle dödats i det vilda – skulle det göra någon skillnad tycker ni?

 

85 kommentarer | “Tror Dessie att läsarna är dumma?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

    Va eh nej de som uppmärksammar päls bär inte heller dun eller läder, och många äter inte heller kött. Nu hittar du på massa bara för att rättfärdiga pälsindustrin. Snälla kolla upp EN video om hur päls avlägnas från djuret och under vilka omständigheter. Nä usch vad arrogant och ignorant du är. USCH. Djurplågeri och djurexploatering = psykopat

    1. The real Hmm skriver:

      Eh va jo, många som klagar på päls har iaf skinn…

      1. Anna skriver:

        Och många av dom som klagar på de som säger nej till päls men ändå använder skinn använder båda delarna. Som om det vore bättre att skita i allt än att göra något.

        Skitsamma vad pälsen kommer ifrån, nån har dött för att du ska få en detalj på en jacka. Jävla trams.

        1. The real Hmm skriver:

          Du tror inte att det råkar vara så att många som klagar på päls är omedvetna och fula med dubbelmoral och mest hänger på för att det är den rätta saken att göra?

          Och om man nu använder skinn, har du tänkt tanken att ända skillnaden är att man tar bort håret från huden annars så är päls och skinn exakt samma sak?

          1. Anna skriver:

            Nej jag tror högre om människor än så. Och jag skiter egentligen i syftet så länge tanken är god. Jag bryr mig mer om djur än om andras eventuella dubbelmoral.

            Och du bör nog läsa på lite om päls versus skinnindustrin. Att ingen av dem är särskild trevlig kan vi kanske vara överens om men det är inte ens samma sorts djur som används inom respektive.

          2. The real Hmm skriver:

            Men när det kommer till pälsindustrin så är vi nog rörande överens. Den är skit. Jag bryr mig oerhört över vilket djur som pälsen kommer ifrån.

            Men jag blir själv tokig på dem som klagar på päls och sedan har noll koll på vart deras skinn kommer ifrån eller hur det har tillverkats.

            Om man ska klaga så får det för faskinen inte vara urskillningslöst och på ”fel sorters” produkter.

            Alla som tycker något med stor kunskap och vet skillnaden på x och y har jag stor respekt för även om vi inte tycker samma.

            Dem som klagar för att de vill tillhöra ett gäng och känna sig lite bättre och mer överlägsen som människa när det går och lägger sig på kvällen har jag enbart förakt för.

          3. Anna skriver:

            De får klaga så mycket de vill av vilken anledning de vill så länge det leder till något bra. Verkar onödigt att bli tokig på det. Jag blir mer tokig på de som klagar på andra men inte gör ett skit själva.

            Sen är det mycket svårare att reda på vart skinn och läder kommer från än päls. Det saknas ofta urprungsmärkning osv. Jag skulle gärna se att det fanns ekologiskt framtaget skinn, finns finns det säkert men i större utsträckning.

          4. The real Hmm skriver:

            ”Sen är det mycket svårare att reda på vart skinn och läder kommer från än päls.”

            Håller jag inte alls med om. Du får googla lika mycket på bägge.

            Jag hade också tyckt det varit bra med urspungsmärking. På precis allt

            Däremot så tycker jag inte att folk som klagar utan kunskap leder till något gott. Det leder till att även det som producerats under bra former försvinner från marknaden då de åker under samma kam.

            Jag pratar inte enbart päls nu utan andar varor som fått stryka med på foten för att de fått opinionen mot sig helt orättvist vilket i värsta fall har varit en miljöförlust för oss alla.

            Så nä, klagande utan kunskap är aldrig av godo utan mest troligt rent ond.

          5. Anna skriver:

            Köper du jacka eller vad som helst av skinn ska det stå var plagget är gjort men inte var skinnet kommer ifrån, det är svårt att Googla ett specifikt plagg.

            Päls är lättare eftersom du kan få reda på det direkt i butik och det finns betydligt färre pälsfabrikanter än läder.

    2. Lövet skriver:

      Snarare du som har väldig dryg och otrevlig attityd som går till personangrepp på CamCam. Skrev hon någonstans att hon tycker päls eller skinn är ok? Tror du att folk vill lyssna på dina åsikter när du är så otrevlig?

      1. anonym skriver:

        Håller med lövet vilken dryg ton du har. Låter som en översittare och det är ju inte populärt. Tagga ner o var mer ödmjuk.

        1. ? skriver:

          Vet inte om du Maria g är den som borde snacka om att folk borde tagga ner.

          1. anonym skriver:

            Vad är detta för något. Jag heter Kurt o är Marias särbo. Maria har ca ett halvår kvar o leva pga cancer. Hur fan kan man skriva så om henne. Gud vad oempatiskt. du som gör det är inte klok. Fatta det hon ska dö!! Att du inte skäms.

          2. ? skriver:

            Va? Varför drar du ens in ”hennes” cancer i detta? Jag anser att Maria är en person som ofta skriver otrevliga saker och är ganska taggad på att skälla ut folk. Hur får du det till att jag skrivit att ”hon” är dum i huvudet som du skrivit under ett annat inlägg? Det har jag verkligen aldrig skrivit. För övrigt tycker jag det är konstigt att både du ”Kurt” och Maria har poliser i släkten och skriver på exakt samma sätt. Dessutom skrev någon att Maria hade kommenterat på Aina lesses blogg att hon var singel. Får inte ihop det bara.

            Men! Ska lämna dig ifred för jag inser att något inte är rätt. Ska sluta retas 🙂

          3. Annan skriver:

            NEEEJ börja inte igen: Kurt/Maria/Anonym+Sol. Det där känns överspelat nu. Eller byt blogg!
            KurtMaria–> Byt namn från anonym så slipper du solen.
            Solen–> Släpp de, bara släpp de!!!

  2. Anonym skriver:

    Hon tror nog inte läsarna är dumma, hon bryr sig inte, hon har helt enkelt inte läst beskrivningen av jackan… För så seriöst tar Dessie sitt jobb. Är det någon som tror att hon lade mer än 15 minuter på det där reklaminlägget? Ut på gatan, få Simon att ta tio bilder och så ladda upp på bloggen med lite text som hon skrev ihop på fem minuter. Job done!

  3. The real Hmm skriver:

    Jag tycker det är sklinnad på om ett dur levt i det vilda eller bur. Stor skillnad.

    Men….bävern är inte ett skadedjur utan att djur som inte borde skjutas av och som de finns alldeles för få av. Att de skjut hotar hela restan av faunan.

    Om deras dammar skadar annan mark så var snäll och skjut dem inte utan omplacera dem. Och om de gnagt och fällt ett och annat träd så får skogsägaren faktiskt bjuda på dem.

  4. Camimami skriver:

    När jag nu, en tid läst kommentarer hos olika bloggare och här… slår det mig en sak. Oavsett vad man skriver kan man aldrig få rätt. Det kan handla om barnuppfostran, mat, kläder, inredning… vad som helst.

    Den dagen jag börjar blogga igen, kan jag redan nu berätta: Jag äter kött, har skor och handväskor i skinn och nånstans har jag en gammal päls, som jag köpt begagnad… jag har en ganska egen syn på barnuppfostran, kläder som är trendiga är ofta fula… även trendiga juldekorationer BTW, jag begriper mig inte på ”lekföräldrar”, jag har bensinbil, jag blir glad när grannen har skjutit ett jävla vildsvin.

    Ett bra vildsvin är ett vildsvin som ligger i stekgrytan.

    Så… jag kommer aldrig att ha rätt i allas ögon och sånt är livet.

    1. The real Hmm skriver:

      He he, vildsvin är gott. 🙂

      Och vad folk glömmer är att vildsvin är inplanterat av jägare för att de skulle ha något att jaga. De är skadedjur i norden.

    2. . skriver:

      Ja men du är ju en dinosaurie. Människor med din livsstil är en utdöende sort. Egoism må vara trevlig för utövaren men inte för planeten.

      1. Camimami skriver:

        Japp, äldre än de flesta här. Lång livserfarenhet och mycket andra kunskaper… till skillnad från många här. Exempelvis du, som kör med någon sorts åldersförnedring.

        Så tack för den. Nu ska jag gå ut i köket och göra hamburgare… av NÖTKÖTT!

        1. Anonym skriver:

          Att du inte skäms. Tur du inte är min mamma. Blä

        2. mkflvfg skriver:

          Haha vadå ålderförnedring, du gjorde ju just samma sak själv mot någon du tror är ung? Alla som är äldre är inte visa. Vissa som är 23 har varit med om bra många fler starka händelser än andra 50-åringar. Jag går inte med på att du har ”massa livserfarenhet” och ”mycket andra kunskaper” bara för att du är gammal. Sedan motbevisar du just det med att inte vara ödmjuk mot andra som du inte har en aning om varken ålder, utbildning eller bagage på.

  5. Henrietta skriver:

    Jag är mer intresserad av att veta hur djuren har dött. Har man skjutit dom, eller fångat dom med snaror där dom strypts ihjäl? Ska man döda djur så ska det gå snabbt och dom ska inte behöva lida.
    Nu gissar jag bara men om man vill sälja en päls av tvättbjörn t.ex. så kanske man inte då vill skjuta hål i djuret och pälsen. Kanske använder pälsjägare hemska och plågsamma metoder istället, men är inte säker.

    1. Camimami skriver:

      De skjuts. Ibland fångas de först i fångstburar och därefter är det ett skott.

      Kollat efter en snabb Googling

      1. Blä skriver:

        Ja USA är kända för att ha bra förhållande för djuren som används för päls. Inte precis som om att det är lagligt med valpfarmar där (skrivs med en sarkastiskt ton)

        Om pälsen ska bli fin ska katter strypas (då reser den så vackert) och hundarna ska förblödas genom låret för att inte blöda ner och förstöra fina pälsen. Sen flår man de när de fortfarande är levande för att inte pälsen ska tappa styrsel

        1. J skriver:

          Pälsens kvalitet blir sämre om djuren har varit stressade, så tror uppfödare som låter djuren lida är väääldigt okunniga.

          1. Ttt skriver:

            Det är dyrt att låta de leva bra. Tror du att Kina ex lägger pengar på sånt?

    2. Camimami skriver:

      I USA jämställs tvättbjörn oftast med råttor. Om Camcam hade haft en personlig blogg hade hon kunnat berätta om när hon jagade tvättbjörn inomhus med sopkvast… för att få ut den genom ”hundluckan” igen. ( Nör hon bodde i Kalifornien)

      1. Bloggbevakning skriver:

        Ja fy faan! Jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv! =)

        1. Henrietta skriver:

          Nu har jag visserligen bara sett sådant på Youtube, men vad finns det att vara rädd om? Alltså, tvättbjörnar är toksöta. Trash pandas ju!
          Så länge dom inte biter en och ger en rabies, men man behöver väl inte att ta upp och tvångskrama den.
          Kanske bara jag som är vän med alla pälsbeklädda djur.

          1. Sannie skriver:

            Rätta mig om jag har fel, men är dom inte ganska aggressiva?

    3. Anna skriver:

      Tro mig när jag säger att ingen ”glömmer bort” att de använder exempelvis skinn men inte päls. Det är kö på folk som vill trycka upp det i nyllet på dom. Samtidigt som de själva vare sig gör det ena eller andra.

      Nej det är ingen ENORM skillnad på animaliska produkter men skillnad ja. Om du tar ullen från ett får eller rakar av halva arslet på dom, ekologiskt framtaget dun eller levande ryckta fåglar t ex.

      Att undvika päls är inget särskilt svårt beslut, du behöver den inte. Punkt.

      1. The real Hmm skriver:

        Förklara skillnaden på skinn och päls för mig tack.

        1. Anna skriver:

          Läder = ko/häst/oxe/hjort/ren/älg. Djur med kort päls. I bästa fall från vilt levande djur.

          Päls = från djur med päls som miffon tycker är finare på dem än på djuret. I bästa fall från vilt levande djur. I värsta fall från farmade djur som lever ett riktigt skitliv och sen avlivas med elektricitet, en i mun och en i arslet. Lyxprodukt som ingen behöver om du inte är eskimå.

          1. Anna skriver:

            Kan tillägga att pälsdjur dödas enbart för pälsens skull, resterande 90% är avfall.

            Djur som används till läder/skinn kan man (jag säger inte att det alltid görs) ta tillvara på i större utsträckning.

          2. The real Hmm skriver:

            Du har dock fel i att det oftast blir till avfall. Det blir lika ofta till hundmat.

          3. Anna skriver:

            Det sägs så men finns det en tillförlitlig källa på det? Har i alla fall inte hittat nåt som tyder på det när jag köper hundmat.

          4. The real Hmm skriver:

            Sitter med mobil så jag har svårt att länka.

  6. Ledsen skriver:

    Det är eneom skillnad camcam!? Jag blir så ledsen när du skriver så att jag faktist inte har ngn lust att lösa din blogg längre. Du har flera hundratusen läsare och hade chansen att göra skillnad och ta avstånd från päls.

    Nu har du en läsare mindre. Det kanske inte betyder ngt för dig men det gör det för mig. Det gör det även för det djur som inte blev flådd levande.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2867219/Inside-Chinese-fur-farms-breed-raccoon-dogs-tiny-cages-skin-alive-make-luxury-coats-sold-West.html

    /tjejen som bryr sig om djur och som du hade som följare.

    1. The real Hmm skriver:

      Läsförståelse?!

    2. Anonym skriver:

      Daily Mail som källa … :’)

      1. hej skriver:

        Kan du inte förklara varför artikeln inte är trovärdig? Gud vad är detta fenomen, med folk som tror att källkritik eller källgranskning är att bara kolla på titeln på en webbsida. Vad kom du fram till efter du läst artikeln och kollat upp djurrättsorganisationen? Fejkade bilder, det är inte ens från Kina, eller vad är det exakt du motsätter dig här?

      2. ST skriver:

        Exakt min tanke!

  7. Maggis skriver:

    Myggan lade upp ett omärkt reklaminlägg häromdagen. Det handlade om rabatt på skor. Naturligtvis skrev hon i sann myggan anda en massa svammel och sen en rad med ett samarbete. Frågade henne om hon inte glömt märka inlägget. Den kommentaren har hon såklart inte godkänt. Verkar som att endast kommentarer som hyllar henne får synas.

    1. M skriver:

      Hahaha snacka om otydliga inlägg! Jag läste (ok, skummade igenom) det där inlägget igår och trodde att reklamen handlade om fransförlängning. Var tvungen att gå in och kolla nu igen och ja du har rätt, det handlar om skor från Eyelash Design ?

      Mitt råd är att anmäla till KO när du uppmärksammar omärkta reklaminlägg. Det är superenkelt och du kan vara anonym. Ju fler anmälningar hon får desto större chans att KO granskar henne (tror och hoppas jag iaf).

  8. Anka skriver:

    ”Folk skriker om päls men glömmer ofta bort att de använder både skinn, dun och andra animaliska produkter.”

    Det här argumentet låter precis som dina två ”favoriter” Catrin Hedlund och fröken ”Min pussy.” Nämligen att man försvarar sig själv genom att peka finger åt andra. Att vad du gör är okej för att andra gör liknande saker.

    Folk ”glömmer inte bort”. Behandla inte dina läsare som idioter.

    1. Bloggbevakning skriver:

      Nu pratar jag ju inte om mina läsare utan snarare om de som kommenterar andra bloggar. Lägg inte ord i munnen på mig är du snäll för jag tror inte att någon av mina läsare är idioter. Eller jo, en och annan vilket man får bevisat i kommentarsfältet lite då och då.. 😉

  9. a skriver:

    Det står ju att det är en removable faux fur i beskrivningen…

    1. Bloggbevakning skriver:

      Ja, inne i jackan. Kragen är äkta päls.

      1. Frida skriver:

        Hon nämner inte ens något om kragen utan innerfodret…..

  10. anonym skriver:

    Tvättbjörnar som är så fina. Sett många filmer på Youtube hur dom blir nästan tama o kommer upp på verandan där dom matas av husägarna. Nope vill inte ha sån päls den behöver tvättbjörnen själv. Annars dömmer jag ingen men jag håller mej till fuskpäls. Trevlig helg. Krama THK och snöboll från mej. Dom är så fina.

  11. Kim skriver:

    CamCam, du har den sällsynta förmågan att kunna se in i det parallella universum som många bloggare lever i med öppna ögon. Jag undrar om du skulle kunna se in i den marmor/mässings/klonks/reklam-fyllda bubbla som utgörs av Petra Tungården? Jag har läst henne till och från sedan hon började sin resa i den digitala världen, men jag är fortfarande totalt förbryllad. VEM är hon? VARFÖR är hon mode och numera inrednings-”expert”? Jag vet att smaken är som baken, men enligt min livsåskådning så utgörs experter av väl utbildade (ja jag anser att utbildning i någon form är ett måste) och erfarna personer inom sitt yrkesområde. Petra känns mer som att experttiteln var självutnämnd och erfarenheten är en samling av en massa hobby-tyckande som hon av oförklarlig anledning får betalt av via sin reklamdränkta blogg? Snälla, för att ge mig lite julefrid, red ut detta mysterium?

    1. Matilda skriver:

      Nu är ju iofs varken mode eller inredning faktabaserat, på vilket sätt skulle det kräva högre utbildning menar du? Kan förstå att experter i form av tex historiker eller antikexperter ev behöver viss utbildning men tom det går att lära sig av bara intresse. När blir någon mode eller inredningsexpert enligt dig?

    2. Emma skriver:

      ja jag önskar också ett sådant inlägg!!

    3. Anonym skriver:

      Jag håller med. Jag besitter ingen utbildning i området inredning. Däremot har jag haft ett genuint intressee sedan omkring 30 år tillbaka i tiden. Har läst massor med fakta böcker inom området. Biografier av designers. Håller koll på trender. Följer inte treder själv dock…men de flesta som kommer hem till mig blir påverkade av känslan i mitt hem. Nu drog jag i väg lite, vad jag vill ha sagt är att jag inte heller kan begripa eller se tungårdens storhet. Hon har enligt mig ingen koll på helheten. Se bara på kontoret hon har inrett…bedrövligt om jag får säga vad jag tycker.

  12. An0nym skriver:

    Jag använder kängor av skinn. Dr marten, aldrig att jag byter. Skinn är hållbart, haft mina ena par kängor i fyra år utan nämnvärt slitage.
    Fårskinn har jag med. Både i bilen och till barnen i vagnen. En släkting hade får många år, födde upp med kärlek, frigående och human slakt. Allt togs tillvara på, köttet samt skinnet. Ullen när de klipptes såldes.
    Ser absolut inget problem med det.

    1. Valentina skriver:

      Doc Martens finns numera i ett material som inte är skinn 🙂 Recensionerna säger att dessa kängor är BÄTTRE än de av riktigt skinn; de är mjuka och sköna redan från första promenaden. Kolla in deras hemsida!

      1. T soprano skriver:

        Skinn och andra organiska material är bättre ur ett miljøperspektiv. Vi kommer inte kunna tillverka plast för evigt, och den vi redan lagat kommer ta tusenvis av år før naturen att bryta ned så there’s that.

        1. The real Hmm skriver:

          Exakt. Alla fuskmaterial är katastrof för miljön.

          1. Lala skriver:

            Allt av ”fuskmaterial” är ju dock inte plast. Eller ni har missat att man nu har tagit fram ”skinn” av tex. annanas?

          2. The real Hmm skriver:

            Vad intressant och ja det har jag missta.

            Dock undrar jag fortfarande om framställningsporsens är miljövänlig samt hur länge det håller.

        2. Anonym skriver:

          jag har sett skinn nu när jag googlade (tack så mycket, det var väldigt intressant) men inte läder tyvärr.

  13. Mimmi skriver:

    Man behöver inte vara expert på pälsindustrin för att få tycka att den är hemsk. Man ska inte behöva ge källa på att djur i pälsindustrin får lida och uttnyttjas. För att få bättre djurlagar så behövs det högljudda djurrättsaktivister som vågar skrika och göra andra obekväma. Jag är inte en av dom men jag är tacksam för att de finns.

  14. Ung mamma skriver:

    Själv bär jag päls, både arvegods och införskaffat själv (vintage samt nytt). Jag äter kött, fisk och fågel, vanligen svenskt. Min man kör en bensindriven bil, fast vi bor i innerstan. Vad mer? Gillar SD. Hur många Goda Människor™ där ute famlar i nattsvart hat just nu? 😀

    Ps: jag tar ut all föräldraledighet också.
    Ps 2: jag är inte feminist, feminism är en skadlig och familjefientlig ideologi

    Ps 3: jag finns(!) och har många tjejkompisar runt mig som tycker likadant.

    1. Elle skriver:

      Hahaha. Att du vågar. Himmel vad skit du kommer att få nu.

      1. Punkt skriver:

        Det är nog bäst att bara ignorera såna människor och inte ge dem mer uppmärksamhet

    2. En annan ung mamma skriver:

      För mig betyder feminism att män och kvinnor är lika värda och ska ha rätt till samma behandlingar och lön för samma arbete. Tycker inte du det?

      Här frågar jag av nyfikenhet och inte elakhet så ingen behöver ta åt sig vilket är väldigt typiskt på just denna blogg.

      1. En annan icke feminist skriver:

        Jag håller med dig att man inte ska behandlas annorlunda eller ha olika rättigheter och så vidare beroende på vilket kön man har. Jämställdhet helt enkelt. Det känns ganska självklart.

        Men feminismen, tycker iaf jag, innehåller idag så mycket mer med det. Åsikter som jag inte kan stå bakom. Fakta som vinklas. Och framförallt en massa anhängare som ser rött och börjar spotta hat runt sig om man ifrågasätter eller inte håller med till 100%. Feminismen, så som den har blivit i Sverige, liknar för mig mest en sekt. Och jag vill inte vara med. Jag tror på jämställdhet på egen hand istället.

        1. J skriver:

          Feminister är inte på något visst sätt. Alla feminister är individer som har sina egna åsikter. Det finns tex radikalfeminism, queerfeminism, liberalfeminism m.m m.m. Det alla har gemensamt är att de tror på jämställdhet mellan kvinnor och män precis som de flesta tycker det ska vara 🙂 läs gärna på lite om feminism. Tycker det är så tråkigt att många verkar förknippa ordet med nåt negativt idag. Om det inte hade varit för feminister som kämpade för kvinnors rättigheter hade inte vi kvinnor haft något att säga till om, ingen rösträtt till exempel. Om man är för jämställdhet mellan kvinnor och män är man feminist, så är det bara 🙂

          1. S skriver:

            Jag vet att alla människor är individer 🙂
            Och varför denna ständiga ”läs på” grejen?
            Att jag tänker annorlunda betyder för dig att jag har fel och okunnig?

            Måste man kalla sig för något för att kunna kämpa för en sak eller driva en fråga?
            Jag har många åsikter och saker jag brinner för. Djurs rättigheter bland annat. Men jag tycker inte att jag behöver kalla mig för något, sätta en stämpel på mig själv och stoppa in mig i ett fack för det. Det är inte nödvändigt för mig. Jag kan kämpa för djurs rättigheter ändå.

            Jag vet att det är väldigt svårt för många, just det där att man väljer att inte kalla sig för saker. Men jag anser att det är viktigare vad man gör och inte vad man kallar sig. Att du med flera anser att det är okunnighet som löses med att man läser på lite.. så.. ja, okej. Då får ni väl känna så och så känner jag på mitt sätt 🙂

          2. J skriver:

            Att föreslå att du läser på lite om feminism är inte att kalla dig okunnig. Man behöver självklart inte kalla sig något alls men tycker det är synd när ordet får en negatv innebörd för att folk sprider saker som inte stämmer.
            Att vara feminist handlar om att tro på jämställdhet. Sen finns det som sagt feminister som tror på allt möjligt, man kan inte dra alla över en kam. Man kan t.ex vara feminist utan att vara manshatare. Det var den poängen jag ville få fram. Ber om ursäkt om du tog illa upp på något sätt.

      2. Nellie skriver:

        Men hela ditt inlägg SKRIKER okunnighet? Du är inte alls insatt och talar emot dig själv. Tyvärr, du är outbildad inom ämnet och borde inte uttala dig innan du har gjort det. Inte så konstigt? Jag skulle tex inte gå ut och ha massa ”åsikter” om marknadsekonomi eller mikroekonomi utan något som helst underlag och sen slå bakut för att ingen tar mitt svammel som ”åsikter”.

        Öppna en bok och sluta hålla bak dina medsystrar. Vi andra vill inte behöva betala för din dumhet.

    3. Lina skriver:

      Känns som bondesamhälle för hundra år sen. Är inte det samma sak som de anklagar islam för? Att förtrycka kvinnor? Tvinga dem vara hemma med barnen och inte se sitt eget värde? SD alltså ??

      1. Anonym skriver:

        Jag VILL vara hemma med barnen så mycket som jag kan, att vara hemma med dem är det bästa jag någonsin gjort. Jag önskar jag kunde vara hemma med dem tills de börjar skolan, men det känns inte så bra för dem.

      2. Antifeminist skriver:

        Allt som kommer med framtiden bör inte sväljas med hull och hår. Det mesta nu för tiden är vänstervridet och det om något är farligt. Du har nog missat vad SD står för.

  15. K. skriver:

    Köper inte päls om jag kan välja bort det.
    Dock håller jag på med ridsport och har således massor av skinn och läder produkter som stövlar, sadlar, träns osvosv. Det finns alternativ som syntet men jag skulle aldrig välja det när det handlar om utrustningen tyvärr. Hyckleri 🙂

  16. Ann skriver:

    Jag använder inte päls, men skinnprodukter tycker jag är bra, i miljösynpunkt både på hållbar produkt och nedbrytbart i naturen. Och att vi faktiskt använder mer av djuren som vi ändå har ihjäl. Jag menar t ex, vi skjuter 800 älgar, vi tar köttet och hjärtat, levern och tungan. Synd nog så slängs mycket av inälvorna som faktiskt går att äta. Men sen så köper skinnföretagen tex jofama, älgskinnet som annars slängs bort.
    Det är så onödigt att ta död på ett djur och sen slänga bort det.

    Men att odla djur på en farm bara för pälsens skull är vansinnigt.

    1. The real Hmm skriver:

      ??
      Vi tänker samma ?

  17. Maria skriver:

    Nu konsumerar jag inga animaliska produkter alls men jag tycker att det är en JÄVLIGT stor skillnad på att köpa päls och att köpa läder. PÄLS tar man från djur som man INTE ÄTER utan föder upp enbart för pälsen medan skinn tas från djur som också slaktas för köttets skull(oftast). PÄLS tar man från djur som får lida ENBART för att bli en prydnad medan skinn tas från djur som ska få mat på bordet vilket är en stor skillnad. Jag äter själv inte kött men jag förstår att folk gör det trots att det är onödigt 2016. MEN att argumentera FÖR päls som Bingo Rimer, Katrin Zyto och Calle Schulman gjort nyligen är i mina ögon fruktansvärt, omodernt, egoistiskt och visar enbart på vilken dålig koll de har. Har läst bland kommentarerna de fått och jag blir riktigt ledsen av hur många som argumenterar FÖR päls med de mest konstiga, irrelevanta och egoistiska anledningar.

  18. Frida skriver:

    Men hon skriver ju att den avtagbara pälsen INUTI är fake. Vilket den är.
    Hon nämner ju ingenting om pälsen på kragen?

    Gör om, gör rätt CamCam..

    1. Daniela skriver:

      Men vad gör det då för skillnad om pälsen inuti är fake, och kragen har äkta päls??? Hyckleri om något ju o.O

      1. Frida skriver:

        Varför skulle det vara hyckleri?
        Hon nämner bara att vinterjackan kan göras till en vårjacka genom att ta bort innerfodret som råkade vara fakepäls.

        FYI så kan man köpa jackan på Aliexpress runt tusenlappen och man behöver inte ens köpa till pälsen till luvan om man så vill.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg