Allting finns kvar på nätet..

17:30 13 Feb 2017

Kissie:

Skärmavbild 2017-02-13 kl. 15.48.25

Nu för tiden skriver Kissie kärleksfullt om sin lillasyster men det fanns en tid då hon skrev riktigt elaka saker om henne – något hon förklarat i sin bok handlade om att hon var besviken på sin mamma som lovat att inte skaffa någon ny familj när hon separerade från Kissies pappa.

Idag har Kissie lagt upp ett inlägg om systern och den här kommentaren här ovan dök upp i flödet. 
Ja, vad ska man säga? Det du publicerar på nätet finns kvar på nätet.
Vad kommer egentligen lillasystern säga när hon ser inlägg som dessa två här nedan?

Skärmavbild 2017-02-13 kl. 15.49.05 Skärmavbild 2017-02-13 kl. 15.50.45

 

 

45 kommentarer | “Allting finns kvar på nätet..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. X skriver:

    Kan vi prata om det som jag upplever som absolut obefintlig reklammarkering från Elaine?
    http://blogg.mama.nu/elaineeksvard/2017/02/13/nan-kommer-gora-slut-i-ar/

    1. Anonym skriver:

      Precis!
      (Jag tipsade också om detta under Book-inlägget)

  2. Anonym skriver:

    Det känns som det här var skrivet för att provocera
    ( Kissies text) och nu får hon stå tillsvars för det. För oavsett vad man tycker om sina familjemedlemmar behöver man ju inte skriva om dem negativt på nätet.

  3. Kattis skriver:

    Men systern kommer ju inte ihåg det, hon var för liten när det skrevs, det är isåfall människor som berättar för henne. Och vad är det för människor? Inga månniskor som vill lillasyster gott iaf. Det är 8 år sedan Alexandra skrev det och nej, det var inte helt lämpligt och ja, jag hade tagit bort i lägger om jag var hon. Men att hon är en hemsk person idag för att hon för 8 år sedan skrev något elakt om sin syster känns inte helt riktigt.

    1. Kattis skriver:

      Min autocorrect går bananas, även om jag går in och försöker rätta… hoppas det är läsbart ändå. Haha.

    2. Nina G skriver:

      Fast vad spelar det för roll? På något vis kommer det komma fram. Förhoppningsvis diskuterar Alexandra detta med henne först. Berättar hur hon tänkte (om det var för att provecera).

      1. Kattis skriver:

        Vad spelar vad för roll? Förstår faktiskt inte frågan. Ja, och när/om det kommer fram så är det knappast för att Alexandra är en dålig människa utan för att folk som vill Alexandra och hennes lillasyster illa berättar det för henne.

        1. NIna g skriver:

          Min första mening är en fråga på din första mening.

    3. T skriver:

      Äh. De där inläggen vittnar inte om nåt annat än att hon var en svartsjuk och osäker tonåring, förmodligen rädd för att inte längre vara lika älskad av mamman som förut.
      Det handlade ju egentligen inte alls om lillasystern, utan om Kissies känslor inför att hennes mamma skaffade ny familj (och övergav henne själv?)

      Jag tror helt klart att lillasystern kommer förstå detta när hon blir äldre. Kissie var ung, omogen och mådde inte bra när hon skrev det. Alla mognar.

  4. Sandra skriver:

    8 år sedan var hon 18 år, dvs myndig.
    Man kan faktiskt förvänta sig mer mognad än så från en 18åring.

    Men nej, normala människor skulle givetvis inte visa det här för hennes syster och Kissie bör ta bort inläggen för systerns skull.

    1. Kattis skriver:

      Jag förnekar verkligen inte att det var dumt skrivet av henne och att man kanske kan förvänta sig mer av någon som räknas som vuxen. Men håller fast vid att det knappast kan ligga henne till last, och göra henne till en dålig människa, idag. Och personen som skrivit kommentaren till Alexandra, hen som skriver att ”Vi glömmer aldrig. Det kommer nog inte hon heller göra” pratar ju om människor som kommer berätta för lillasystern. Det är ju dom som är dumma i huvudet idag även om Alexandra var dum i huvudet för 8 år sedan.

      1. Anonym skriver:

        För att klara av skriva sånt om sin egen familj, speciellt om sin oskyldiga lilla lillasyster som endast är ett litet barn, krävs en viss mentalitet. Och det säger en hel del om Kissie som människa. Fy säger jag bara.

  5. J skriver:

    Elakt av henne att skriva så om sin syster när hon var så liten, hon kunde ju inte rå för att hon kommit till världen 🙁

    Tycker det är bäst att de pratar ut om det när lillasystern är gammal nog.

    Vet själv hur lätt syskonrelationer kan gå snett (har en halvbror som jag har brutit kontakten helt med)

  6. Anonym skriver:

    Även om de nu var 8 år sen så va de riktigt hemskt skrivet av henne och hon borde se till att radera det där inlägget.

    Men något jag verkligen inte förstår är VARFÖR hjälper man till att sprida det?!
    Vad ska det här tjäna för syfte?
    Göra underhållning av familjeproblem som drabbar en ung otalt oskyldig tjej, ett barn?
    Ta bort för sjutton. Någon lägsta gräns måste du ju ändå ha.

    1. Anonym skriver:

      Alexandea har redan gjort jobbet i att sprida inläggen och låta dem ligga kvar på hennes blogg, så caln yourself would you.

      Dessutom är detta en ganska mild version som delas, jämfört med vad hon annars skrivit. Får lust att krama hennes stackars lillasyster som verkar så söt och gullig.

  7. L skriver:

    Fast här vill jag ändå försvara Alexandra. Jag var 15 när min syster kom till världen och helt ärligt var jag sååå besviken på mina föräldrar som skaffade ett barn till. Varför vet jag inte. Jag var rätt taskig mot henne när jag pratade om henne till mina vänner. Men grejen här är att nu älskar jag henne mer än allt, min fina lillasyster.
    Nu är hon 10 och jag har berättat att jag var ledsen och arg osv osv och nu skrattar vi tillsammans över hur töntig jag var.
    Så jag tror inte Alexandras syster far illa av det här. En öppen och ärlig relation brukar lösa det mesta.

  8. LISA skriver:

    Det här blogginlägget är inte korrekt reklammärkt. Var har du röda knappen så vi kan anmäla?
    http://blogg.ng.se/pelle-tamleht/2017/02/smygoppning-pa-rutabaga

    1. Bloggbevakning skriver:

      Du får fråga Pelle om det är PR eller annonsering. Jag gissar på det senare men annars kan du bara gå till ROs hemsida och anmäla. Behövs ingen röd knapp för det. =)

      1. LISA skriver:

        Det finns fler bloggar på NG där märkningen är obefintlig eller kass. Varför tar du inte upp NG bloggar som exempel i dina inlägg ?
        Nu var det ju du själv som som ”skapade” den röda knappen. Du var tyđligt mån om att vissa bloggare skulle anmälas av dina läsare. Alla är inte lika i din bloggvärld ?
        http://www.reklamombudsmannen.org/anmal_reklam/anmalningsformular

        1. Bloggbevakning skriver:

          Ingen av de bloggare som finns på NG är storbloggare och ”värda” att att upp här? Varför skulle jag gå på småbloggar när det finns mängder med stora bloggar som påverkar mängder med människor genom att bryta mot lagen. Jag prioriterar helt enkelt.

          1. Egenremiss skriver:

            Rätt tänkt, skulle man kunna skriva om det inte vore för att folk då tycker att man fjäskar. Istället kan man tycka att det är taskigt mot kollegerna på Nöjesguiden att anmäla dem. Lite ”kåranda” får väl finnas även på en bloggportal. – Nog tramsat.

            På YouTube finns TVÅ sätt att markera vad man tycker: Tumme upp och tumme ner. Det kanske är intressant att införa liknande här för kommentarerna? De som är negativa till en kommentar kan ju inte visa detta, bara undlåta att klicka ”like”. Med ”tumme ner” blir det väl flera klick eller ”kommentarer” än med bara ”like”?

          2. Egenremiss skriver:

            De som är negativa till en kommentar kan ju inte visa detta, bara UNDERLÅTA att klicka ”like”.

          3. Anonym skriver:

            Stor skillnad på youtube och här. Här blir det lätt att tumme ner används som mobbing.

  9. Johanna Grahn skriver:

    2008 och 2009 var Alexandra typ 18-19, kan inte påstå att man själv gjorde så mycket smartare val än detta i den åldern. Jag tror att hennes lillasyster kan förlåta en hjärtlig ursäkt! 🙂

    http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

    1. Anonym skriver:

      Som 18-19 åring är man ändå vuxen. Jag skulle ALDRIG hålla på som Alexandra gjorde i den åldern (eller som hon höll på fram tills hon var 24 typ). Blir rädd när folk försvarar sånt här beteende.

      1. T skriver:

        Jag var inte vuxen vid 18-19. Jag var en omogen snorunge. Vuxen blev jag inte förrän jag närmade mig 40.

        Och även om jag nu känner mig vuxen känner mig inte så där ”über-vuxen-vuxen- nu heller. Lan fortfarande vara barnslig, lättstött, impulsiv, you name it.

        Tror att bilden av vad en ”vuxen” är är alldeles felaktig. Man mognar på vissa plan, men på många andra är man faktiskt samma (ibland omogna) person man alltid varit. Korkad ibland och rätt smart ibland., inte sällan barnslig och överkänslig. Vuxen är inte att alltid göra rätt och gott. Vuxen är att man fått mer erfarenhet och förhoppningsvis inte simmar sig LIKA OFTA som förr. Det andra är nog mest bara polityr.

        1. T skriver:

          Inte dummar sig ska det stå, även om autocorrect disagree.

    2. Anonym skriver:

      Man har rösträtt när man är 18 år. Den här människan hade alltså rösträtt och du ursäktar hennes beteende med att hon var ”ung”? Konstigt. Min bror på 16 år är smartare än vad hon är och var i 20 års åldern.

  10. Sanna L skriver:

    Allt om ”mini-kissie” istället för ett överstryket ”lillasyster” tolkar jag som ett skämt och en del av Kissies mer provokativa och alter-ego period (sedan kan man diskutera det moraliska i det, men det är orättvist att jämställa hennes ton med ett inlägg från nutid). Däremot minns jag att hon länge kallade henne ”mammas barn”, vilket jag tycker är ett val som bara berör Kissie och hennes familj.

    Förövrigt hade jag varit riktigt arg och besviken på mina föräldrar om de hade skaffat ett till barn nu, motiverat eller ej.

    1. J.J skriver:

      Varför hade du blivit arg för det? Det är ju inget som angår dig öht! Det är ju isf dina föräldrar som gör det valet att utöka familjen.

      1. Sanna L skriver:

        Haha jag säger ju att min ilska inte hade varit motiverad? Det jag säger är att jag hade blivit arg, även om det kanske hade varit orättvist mot mina föräldrar. Man kan inte kontrollera sina känslor, man kan kontrollera hur man agerar utefter dem.

        Men ja, hade MINA föräldrar, och det baserar jag på MIN familj och hur VI är, skaffat barn nu hade jag inte tyckt om det, och det tycker jag är ok. Och vi vet inte i vilken sits Alexandra och hennes familj befann sig i.

        1. J.J skriver:

          Oj! Här var det taggarna utåt på direkten ?
          Jag bara undrade vad DU har med att göra ifall dina föräldrar skaffar fler barn!
          Känslor har man rätt till, men det kan också vara bra att sätta ord på dom, och tänka över varför man känner som man gör!
          Inte bara beté sig som en liten skitunge och gasta ‘jag vill inte’!
          Tyder mer på att man är självisk och inte vill dela med sig av sina föräldrar till någon annan som kommer ‘och tar dom’. Ganska omoget resonemang faktiskt!

    2. A skriver:

      Bestämmer du över dina föräldrar och deras liv? Jag tycker du framstår som omogen och ung. Hindrar dina föräldrar dig ifrån att få egna barn? Är du avundsjuk på att någon annan får mer uppmärksamhet än dig? Hade du gått så långt att hänga ut din egna mamma och halvsyskon i din blogg?

      1. Linneea skriver:

        Det är sorgen att förlora en kärnfamilj. Det behöver inte vara något negativt med att ens föräldrar genomgår en skillsmässa eller delar på sig och fortsätter utöka sin familj. Jag vet iaf att när jag fick ett till syskon blev jag arg och ledsen. Det är enkelt för alla andra och säga att det var ett omoget beteende från min sida. Det handlar inte om det, det handlar om att försöka bygga ihop en stabil tillvaro med de bitar du har kvar efter din familj delade på sig. När min pappa valde att fortsätta skaffa fler barn, kände jag att jag inte var en del av den familjen.

        Jag förstår kissies helt och hållet, trots att jag idag är äldre än vad hon var då. Småsyskonen brukar växa i ens ögon, det gör min lillebror också, så det är inte konstigt att hon faller för sin lillasyster. Man måste bara få komma ut till andra sidan.

  11. A skriver:

    Dessa inlägg är ju ganska milda (tyvärr) jämfört med vad hon annars skrivit om sin oskyldiga lillasyster.

    Då systern föddes skrev Kissie saker som att hon aldrig någonsin kommer att se henne eller kalla henne sitt syskon, hon fick även Peter att skriva liknande skit. De kallade henne oönskat och mamman samt hennes för ett och annat fint. Varje gång hon besökte mamman kom det inlägg om hur jobbig ”ungen” var. Riktigt hemskt. Oavsett om det är glömt nu kommer jag aldrig att anse Alexandra för att vara fullt frisk eller normal, jag tror uppriktigt sagt inte att en frisk människa skriver så hemska saker om:
    1) Alla sina vänner
    2) Värdar i en talkshow
    3) Sina kollegor
    4) Politiska partier
    5) .. Familj!

    – och sedan tror att det kan spolas bort när hon får en mediatränare (som även han hängdes ut och kastas bort) som ber henne om att skriva ”normalt” för att tas mer seriöst av sina annonspartners. Jag har aldrig och kommer aldrig att tycka om henne, hon är och förblir en hemsk människa.

    1. Sophie skriver:

      +3 (FIXA GILLA KNAPPEN!!!!!)

  12. Sarski skriver:

    Jag gillar den nuvarande Alexandra men att hon skrev nedlåtande om sin lillasyster inför princip alla på sin blogg är inte försvarbart. Hon skrev det när hon var 18 år och medveten om att det skulle provocera. Jag hoppas bara hon ångrar sig.

  13. Hanna skriver:

    Kissie skäms ju uppenbarligen för nu har hon raderat alla kommentarer om det, även min som bara frågade om hon tänkt på hur hon ska ta upp det med lillasystern när hon blir äldre. Tror hon verkligen att det försvinner bara genom att radera kommentarer?

  14. Alex skriver:

    Jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan skriva något sådant offentligt för vem som helst om ett oskyldigt barn. Provocerat eller inte är det fruktansvärt.
    Jag var 16 när min pappa fick barn med sin nya fru som han lämnade min mamma för. Jag var besviken och arg som ett bi och ville aldrig ha med det barnet att göra, fram tills dagen hon föddes och jag fick mig en tankeställare att hon har inte bett om detta. Det var min pappa som var en skotstövel och skulle ha skiten. Inte min fina lillasyster. Och glad är jag för det att jag aldrig lagt det på ett oskyldigt barn som inte bett om att få komma till i världen.
    Så nej, det som Kissie skrev då har jag inte mycket över för.

  15. #1 T skriver:

    Någon här som vet huuuur man får reda på vem som vinner alla NRJSWEDENS tävlingar på instagram?

    Har letat och letat efter någon form av ”vinnaren är”-kommentar eller liknande men hittar nada. Trodde en så pass stor kanal som nrj är skulle vara ordentliga med sådant?

  16. Rebecka skriver:

    Herregud så många bittra och själviska människor det finns! Gnäller på att deras föräldrar skiljer sig och skaffar fler barn. Snälla det är vuxna människor med känslor ni pratar om. Sluta lägg er i era föräldrars kärleksliv! Om din pappa lämnar fin mamma för en ny kvinna så är det troligtvis för att han älskar den nya kvinnan och inte din mamma. Känslor kan förändras. Blir lite provocerad av att folk inte kan unna sina föräldrar lycka. Ni tycker att de ska vara tillsammans ”för barnens skull” för alltid och må skit istället? Snälla vi har väl kommit längre än så i vårt tänk! Jag har också skilda föräldrar för övrigt, där min pappa har fått barn med en ny och numera också ett styvbarn. Skulle aldrig vilja att mina föräldrar blev tillsammans för jag vet att det inte funkar för dem. Skiljer också på pappas beteende mot mamma för jag har inte ned det att göra. Han var otrogen, ja. Det var jävligt taskigt gjort. Men jag vägrar straffa honom som pappa för det. Tycker det är otroligt egoistiskt att inte unna sina föräldrar lycka och låta de bestämma över sina liv. Är man orolig får man fan berätta det då och hur man tänker och sen släppa det helt enkelt. Det blir inte alltid som man trott, det kallas livet liksom.

    1. Hej skriver:

      Ajdå. Nu tror jag du fokuserade på helt fel sak. Människorna här inne skriver om sina syskonen och med en förklaring till varför.
      Jag skulle egentligen vilja kalla dig för tråkigheter och dömma ut dig men jag tror på den större människan.
      Jag tror man ska passa sig lite för vad man skriver. Du har ju ingen aning om vad dessa har behövt att gå igenom.
      Och att sedan kommentera så nedvärderande till dessa kommentarer.
      Jag skriver som du, SLUTA lägg dig i andras liv!!

      1. Rebecka skriver:

        Haha fast jag skrev ju också om syskon. Tycker bara det är otroligt omoget och själviskt att inte unna sina föräldrar lycka. Och det är det uppenbarligen fler som också tycker.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG