Check på den!

18:41 18 Mar 2017

Izabella Aarnio:

Jag och Magnus gjorde precis det här testet här hemma.
Magnus svarade nej på samtliga punkter medan jag lyckades skrapa ihop hela 7 rätt(!).
Hurra, eller?

Hur många får ni? 

Dock flikade Magnus in att många killar skulle se ett tafsande som en komplimang medan jag nog talar för i princip alla kvinnor när jag säger att vi INTE gör det.
Håller ni med?

152 kommentarer | “Check på den!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. L skriver:

  Jag får ihop 4

 2. Camimami skriver:

  Jag är man!
  Men det kanske var andra tider, när jag var ung och singel.

  1. Camimami skriver:

   Appapp… glömde två. Tagen på rumpan och sparkad i ryggen, mitt på öppen gata, mitt på dagen.) Dock gick det till Tingsrätten, för han hade gett sig på andra kvinnor också samt att han var psykiskt sjuk och låstes där efter in på psyksjukhus.
   Jag fick 30.000:- i skadestånd!

   Det hände för 17 år sedan.

 3. Andy skriver:

  Jag måste vara en man för inget stämmer på mig.

  1. Anonym skriver:

   OH Så kul för dig. Antar alla andra kvinnors upplevelser inte är legitima då för du kan ju inte känna igen dig. För jag VET att det är så du tänker, alla dina kommentarer du lägger på den här bloggen än fan värdelösa

   1. Andy skriver:

    Anonym, du har seriösa problem. Aldrig har jag nämnt eller hintat om att problem som andra har gått igenom men inte jag själv inte existerar. Jag har aldrig varit med om något som nämns på bilden, och vet du, många andra kvinnor har inte heller. Vissa män har varit med om allt på bilden medan andra män ej har. Lugna ner dig och lär dig att se saker och ting ur flera perspektiv och att ej hoppa på folk du inte känner bara för att du tror något om dem som de aldrig ens har sagt.

  2. Jennie skriver:

   Samma här, en eller två. Inget jag någonsin reagerat på. Lägger min energi på annat.

   1. Anonym skriver:

    Gud vad härligt för dig att du klarara av att lägga din energi på annat! Själ önskar jag att jag bara kunde ta all skit som en komplimang och vara lite tacksam för all uppmärksamhet. Tyvärr fungerar det inte riktigt så.. har inget behov av uppmärksamhet och blir mest illamående när män tafsar på mig på tunnelbanan.

    1. Ksmb skriver:

     Framförallt: om lägger sin energi på annat så har det aldrig hänt att man blivit tafsad på, bedömd för sitt utseende snarare än prestation osv. Gud att ingen tänkt på det. Skulle lösa så mycket problem med rasism, homofobi, tranfobi, ja you name it. Folk borde bara fokusera på annat så försvinner det!

 4. Camilla skriver:

  Min pojkvän är då en helt vanlig kvinna och han fick ihop mer Ja än vad jag fick

  1. C skriver:

   Min man fick ihop rätt höga poäng, dock inte lika höga som jag. Han har flera gånger blivit tafsad på av äldre damer vilket har gjort honom sjukt obekväm och kränkt. Ja män kan också bli kränkta och tycker inte ovälkommen sexuelluppmärksamhet alltid är så najs eller en komplimang. Jag var själv med när en snygg full ung tjej tog honom mellan bena. Jag stod en bit bort och ville typ slå henne med en stol i huvudet när jag såg hur sjukt obekväm min man blev. Gjorde det inte och han var diplomatisk och sa till henne att hon nog druckit lite mycket och det var dags att gå hem. Hon blev sur och gick därifrån. Men fyfan alltså! Nu har han fördelen av att vara 190 och ett fysiskt övertag men har bara sett honom så illa berörd en gång innan när hans morfar fick en stroke. Kan tillägga att det blev en kort kväll och vi gick hem.

   Men tycker det är en onödig stereotyp CamCam målar upp om att män alltid tar allt som komplimanger. De gör de inte! Sexuella övertram och gränslöst beteende är alltid fel oavsett om det sker mot män eller kvinnor.

   1. Andy skriver:

    ^ Tack.
    Har killkompisar som har upplevt samma som din man har.

 5. Maria skriver:

  Jag fick sex rätt. Tack, patriarkatet.

 6. A skriver:

  Jag svarade nej på samtliga, är jag, man då ??
  Jag är född och lever som kvinna.

  1. Anonym skriver:

   Nej det gör dig inte till man.

   Det gör dig till någon som haft tur. Hoppas du slipper i fortsättning också.

 7. Emelie skriver:

  11/11 inga konstigheter. Män är vidriga.

  *inväntar inte alla män*

  1. Mira skriver:

   Japp, samma här. Många av dem händer ofta dessutom, jobbigt som fan.

  2. C skriver:

   Jag med! Män är vidriga! Jaja.. inte alla män. Men de som ser på säger inte ett piss så de flesta är i princip lika vidriga oavsett om de gör det självs eller ej.

   Min man är helt ok men han hade ju varit så jäkla mycket bättre om det inte varit för patriarkatet. Det suger på alla nivåer..

 8. Pingback: Hockeymorsa
 9. S skriver:

  Svarade också nej på alla.

  Vad tror ni? Varför svarar vissa ja på alla medan andra nej på alla? Är det så enkelt som ”män är vidriga”?

  1. Anonym skriver:

   Nej, det är såklart dom tjejerna som har provocerat fram beteendet ?

   1. Anna skriver:

    Det är så lätt för dig att skylla över det beteendet på kvinnorna. Det är inte ok vad man än har på sig. Det är inte en komplimang att bli taffsad på. Det är en kvinnas kropp. Hennes. Män kan ju ha på sig vad dem vill utan att bli taffsade på

  2. Anonym skriver:

   Ålder, var du bor, vem du umgås med, fritidsintressen, alkoholvanor, klädstil mm. Om jag ska undvika att bli trakasserad måste jag sluta göra sådana självklara saker som handla mat och åka buss.

  3. Maria skriver:

   Jag kan ju bara svara för mig själv men jag svarade på frågorna/påståendena utifrån hela mitt liv, sedan jag har flicka. Skulle säga att jag är mycket mindre utsatt som vuxen kvinna än vad jag var som barn och tonåring.

 10. Linda skriver:

  2 ja för mig.

  Punkt 4 (tutande bilar!) och 11 då främlingar ger komplimanger. Fast på 11 är det inte på ett negativt sätt och det är fler kvinnor än män som kommit fram och gett en spontan komplimang.

 11. Anonym skriver:

  Patriarkatets svar på er som fått färre än fem ja, trots att ni ska vara kvinnor:

  DET ÄR FÖR ATT NI ÄR FULA, BUUUU!!

  Obs: detta är ett skämt.

  1. Camimami skriver:

   Japp… så är det nog. 🙂

  2. Anonym skriver:

   Oh wow vilket bra skämt. Jag fick 2, är en kvinna och fan ta den som ens försöker ge sig på mig. Och det är också den attityden som syns utåt.

   1. Anonym skriver:

    Det har jag också mot okända människor. Det hjälper tyvärr inte när de som förgriper sig på dig är dina ”vänner” som bara skulle ”hjälpa dig lite” när du råkade bli för full. Jag hämtar en spann och knäpper upp din bh.. svenska män har verkligen bra förståelse för hur man behandlar kvinnor.

 12. Anonym skriver:

  3.
  Är kvinna.

 13. Anonym skriver:

  7 st ja.
  Kvinna 26 år

 14. ML skriver:

  Lägg till:

  Tar du känslomässigt ansvar i alla dina relationer?
  Tar du ansvar över att hela ert familjeliv fungerar?
  Får du trots punkterna ovan ända dåligt samvete vilken dålig partner och förälder du är?
  Blir du alltid ifrågasatt i dina livsval?
  Känner du ofta att ingen lyssnar på dig fram tills du tappar humöret och blir då beskylld för att vara hysterisk och överdriva?

  Skulle vilja lägga till de punkterna då det är det jag hör hos trött vänninor och även upplever själv jämt. Jag känner mig ständigt i underläge och utsatt i min relation – inte av min man utan av de normer som finns omkring oss och som skapat oss. Hans uppväxt och möjlighet till utbildning vs min. Det är också patriarkatet. Helt vidrigt.

  1. ML skriver:

   Fick för övrigt 3 av punkterna ovan, men antar att det är pga jag börjar bli gammal och bara är hemma med barn jämt. Jobbar i kvinnodominerade yrken och enbart haft kvinnor som chef.

  2. Anonym skriver:

   Nej på alla. Jag tycker att patriarkatet ger oss orättvisa förutsättningar på samhällsnivå men vi kan påverka vår vardag i allra högsta grad. Sätt dig inte i en roll där du servar din man, se det inte som omtanke att laga all mat och tvätta hans tvätt. Stå upp för dig själv och säg ”detta är inte ok!” innan bägaren rinner över. Låt inte något samvete tynga dig utan analysera den istället, varför känns det så här? Vi har ett liv och vi ska leva den efter våra egna villkor och inte vara kuvade i våra egna hem. Jag har ett ansvar gentemot mina döttrar att visa hur en relation ska vara och det är den största gåvan jag kan ge dom. En kärleksfull, självständig och rättfram mamma.

   1. ML skriver:

    Liberal much? Oförmögen att se strukturer.

    1. ML skriver:

     Jag kan inte påverka min vardag för tillfället. Vi pratar varje dag om att detta inte är ok (är hemma med en bebis), han vet det också. Men ekonomiskt är vi illa tvungna.

     1. ? skriver:

      Du kan inte påverka din situation nu säger du men du kunde planerat för den bättre? Väntat med att skaffa barn tex, utbildat dig mer?

    2. Anonym skriver:

     Nej, jag är inte oförmögen att se strukturer, det är förmågan att se dom som gör att jag kan påverka min vardag.

     1. ML skriver:

      Grattis. Alla kan inte det.

     2. Anonym skriver:

      Håller inte med

     3. ML skriver:

      Då är du privilegierad om du inte förstår att alla inte kan ändra sin vardag, bara för att DU kan det.

     4. Anonym skriver:

      Ja, jättepriviligierad. Jag har haft köpstopp i 3 år, jagar lågpriser och handlar smart samtidigt som jag vill ge mina barn bra och nyttig mat. Lever i hyresrätt och har valt en vanlig knegare till man. Vi kom överrens om att tid ihop är viktigare än pengar om det så betydde att vi fick ge upp allt onödigt. Skulle du se vår inkomst hade du förmodligen svimmat. Men visst, jag är priviligierad i att jag styr mina relationer själv.

     5. Henrietta skriver:

      Håller med Anonym. Det är helt bisarrt att säga att man inte kan påverka sitt liv om man har en bostad, en inkomst, mat på bordet och kläder på kroppen. Man har en man, fått barn och allt det där på det.

      Någon som däremot inte kan påverka sitt liv och sin vardag: en gravt utvecklingsstörd människa.

   2. Anonym skriver:

    Ingen annan än den som utför den dåliga handlingen har ansvar i situationen

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Victim_blaming

    1. ML skriver:

     Fast den jämförelsen passar inte här?

     1. ML skriver:

      Förlåt, läste inte ordenligt.

    2. Anonym skriver:

     Jag är inget offer i min relation eller i mitt liv.

     1. ML skriver:

      Eftersom du inte vet någonting om min vardag så kan du lägga ner.

   3. Mamma-Mia skriver:

    Kul för dig! Jag och min man kämpar med det varje dag. Inte för att han inte vill ha en jämställd relation, för det vill han och tror ofta att han har även om så inte är fallet. Han anstränger sig verkligen men eftersom han jobbar i byggbranschen och en vanlig stund i fikarummet är en orgie i sexism och han växt upp med en mamma som varit hemma på heltid är det ofta han inte märker hur skeva vissa saker är. Dessa problem fanns inte ens innan vi skaffade barn men när vi blev föräldrar och fick nya prioriteringar smög det sig på fort som bara den. Nu har jag tur att också vara rätt fram och ha en man som faktiskt kan se strukturer och förstå var jag kommer ifrån. MEN det är fortfarande en daglig kamp att inte falla in i mönster som ”alla andra” har.

    Och jag måste erkänna att jag är jäkligt trött på att gnälla/tjata/påminna honom hela tiden. Tack som fan patriarkatet!

 15. Flicka 27 skriver:

  Kan du inte göra en röstruta? Jag fick 4 iallafall✌?✌?

 16. Anonym skriver:

  Vem är Izabella Aarnio? 🙂

  1. Bloggbevakning skriver:

   Izabella Fröberg – gammal programledare på Vakna med NRJ.

 17. Lo skriver:

  11/11.

  En annan punkt är att jag blivit våldtagen och därefter shamead för att jag hade fel kläder och/eller ”risktagande sexuellt beteende” (för det vet ju alla att en inte litar på män och att de inte skall göra en illa bara sådär, då bjuder en ju in till övergrepp) samt misstrodd efteråt. Flera gånger. Inte en gång. FLERA GÅNGER, och varje gång har det varit samma procedur.

  En gång ville min morbror ligga med mig (när jag var 25 och han över 40) och jag fick höra ”men du gav ju honom en julklapp så då trodde han väl att du var kär i honom” AV MORSAN efter detta. Såatteh. Något av det värsta är när andra kvinnor hakar på patriarkatets retorik.

  Mvh helt vanlig kvinna.

  1. Katarina skriver:

   Men vad fan? På riktigt? Vilket jävla sätt, fruktansvärt att du blivit utsatt både inom familjen och för en våldtäkt med efterföljande skammande istället för upprättelse.

   1. Lo skriver:

    Ja, dessvärre på riktigt. Folk brukar säga att jag ”haft en väldig otur”, vilket väl stämmer. Det är ju tyvärr sådant som en aldrig kommer över riktigt… som tur är har jag brutit kontakten med min familj nu, i alla fall, så det är något. Men morbror hör fortfarande av sig med jämna mellanrum via olika kanaler och vill träffas osv. Han tar inte ett nej. Enormt obehagligt och ibland vill jag bara flytta till ett annat land eftersom vi bor ganska nära varandra och världen är liten… bara jag ser hans namn minns jag paniken i att övertala honom om att han inte skulle försöka ligga med mig (vi var ensamma i hans lägenhet, för jag litade på honom, och han hade sagt att han ville att jag skulle sova över för att jag mådde så dåligt den kvällen – för att ”finnas där för mig”) och rädslan för att han skulle bli arg och göra mig (mer) illa om jag inte gjorde som han ville. Ja. Jag är glad att jag inte bor ensam nu, det gör mig mindre orolig, sakta men säkert!

    1. C skriver:

     Fy fan! Hemskt att du blivit utsatt så många gånger tror tyvärr det är vanligare än vad vi vill tro. Bra gjort av dig att bryta. Jäkligt starkt! Jag tror verkligen på dig.. Ditt sätt att uttrycka dig på visar på så sjukt mycket insikt och styrka. Blir lite varm i själen och stolt över att vara kvinna av ditt sätt att skriva på ❤

  2. Mira skriver:

   Jättehemskt att du har gått igenom så mycket! Som en främling är jag ändå otroligt stolt över hur stark du är, all kärlek till dig <3

 18. vvv skriver:

  Jag kan svara ja på nästan samtliga, men har också varit partybrud och killar med alkohol i kroppen brukar vara värst.

  1. Anonym skriver:

   Att du varit partybrud rättfärdigar inte på något sätt att vidriga snubbar svinar sig.

   1. Anonym skriver:

    Nej, det rättfärdigr inget, men det är nog som ”vvv” säger, alkohol spelar nog en roll i detta. Jag har nästan aldrig varit ute och festat, och kan pricka av ungefär 3 punkter vad jag minns, och då har de hänt antingen på jobbet eller att random snubbe på stan sagt/kommentera nåt efter en. Så till viss del beror det nog på var man rör sig – även om det självklart inte rättfärdigar något!

   2. vvv skriver:

    Jag menade mer att killar kan va dumma i huvudet men med alkohol i kroppen är det nästan garanterat.

 19. M. skriver:

  8. Kvinna. 39 år.

 20. Amanda skriver:

  Hannalicious tar bort kommentarer ang varför hon bär päls på hennes insta. Näst första bilden på en ny päls på Hollis, 10-15k. En tjej undrade hur Hanna resonerar kring att bära päls, inte ens kritik, men den blev borttagen i alla fall. Känns inte som om hon hon har ett vettigt svar om hon bara tar bort kommentarer om det

 21. Ceccano skriver:

  Jag fick bara tre men har en del teorier varför jag fick rätt få. Jag har egen bil så blir jag inte utsatt på tåg/buss och jag brukar inte gå på nattklubbar/barer. Så sjukt att tjejer inte ska kunna leva ett vanligt liv bland folk utan att bli trakasserade!

 22. Hej skriver:

  Då är jag man. 3 svarade jag ja på. Är född och lever som kvinna

 23. Sara skriver:

  Varför skulle man bli dömd av antalet sexpartners, det finns ju något som heter att vara diskret oavsett vilket kön man har. Håller man tyst om hur många man haft till sina vänner och partners så vet ju inga förutom de man väljer att visa upp offentligt.
  Jag är 44 år och har haft 97 olika sexpartners och offentligt kanske 7-8 genom åren. Finns ingen anledning att sitta i telefon eller på tjejmiddagar och skvallra om det.

  1. Anonym skriver:

   Fast om man går på högstadiet eller gymnasiet så räcker det ju med över 3 sexuella partners för att någon ska tycka att man är en slampa eller hora ( inte min åsikt utan vad jag hört andra berätta).

   1. Sara skriver:

    Ja men även då kan man ju förutse att ens partner kommer skryta om det inför kompisarna och kanske låta bli att ligga med den personen… fast jag vet med att de i skolåldern oftast ej tänker så ?

    1. hej skriver:

     Hur förutser man sånt?

     1. Sara skriver:

      Antagligen genom att höra andra prata i skolan om att ” henne/honom låg jag med i helgen” hör dottern berätta om hur det pratas vitt och brett om i skolan vilka som legat med/ sugit av vem mm efter helgerna

     2. hej skriver:

      Du borde läsa Flickan och skammen av Katarina Wennstam

  2. Sara skriver:

   Kan tillägga att jag hade 1 av frågorna i inlägget, jobbar på en trevlig arbetsplats med outtalad dresscode. Gått hem ensam otaliga gånger genom storstaden på nätterna men givetvis ej igenom stora mörka parker och liknande och aldrig känt mig det minsta rädd.

   1. Anonym skriver:

    Varför undviker man att gå genom mörka parker om man inte tror det utgör en risk? Varför håller man antalet sexpartners för sig själv om det inte har en värdering?

    Många av normerna i ett patriarkalt samhälle vi växer upp i har en konsekvens för oss oavsett om vi är medvetna om det eller inte. Det är just det som gör problemet så komplicerat, vi är fullkomligt indränkta i underliggande värderingar och normer

    1. Sara skriver:

     Av samma anledning som jag tittar mig om när jag går över gatan trots att det är grönt?

    2. Sara skriver:

     Måste nog säga att de som svarar så som du gör är lite enkelspårig.
     Bara för att man ej får stjäla andras bilar eller göra inbrott hos andra så visst låser du både din bil och din ytterdörr?
     Inte går du glatt genim knarkarkvarteret när du lika gärna kan ta en annan väg? Det behöver inte vara för att man är rädd utan för att det är bättre att vara på den säkrare sidan.

     Jag går inte över gatan utan att titta mig för bara för att det är min rätt och för att det är grönt. Självklart är man rädd om sig och gör smartare val hela dagarna oavsett om det gäller att inte bränna mig på kaffet utan vänta tre minuter, att tugga maten väl för att inte sätta i halsen. Att gå lite försiktigare när det är snorhalt ute för att inte skada sig.
     Bara för att jag har rätten på min sida att göra tusentals saker så gör jag inte dom för att helt enkelt vill underlätta mitt liv

     1. Susawoo skriver:

      Men varför ett så stort behov av att vara försiktig, om det inte är så farligt med det mesta? Det låter som att du är rädd för att dö på ett okontrollerat sätt.

      Det värsta tycker jag faktiskt är dessa resonemang. Och det underliggande skammande.

     2. ????? skriver:

      Susawoo??? Är du dum i huvudet är det en underliggande skam att se till att man går säkert över gatorna och undviker riskfyllda områden för att man ej vill bli av med väska och telefon?

     3. Susawoo skriver:

      ??????: ja, det var absolut det jag syftade på.

      *smäller huvudet i bordet som Janice Dickinson*

     4. The real Hmm skriver:

      Susawoo: Det är det som också göt mig mest bedrövad nr jag läser här.

      De som inte har råkat ut för något verkar ha en tendens till att klappa sig själv på axeln och skuldbelägga dem som har råkat ut för något.

      Jag har fortfarande min historia, en av många. Jag sitter på ett tåg. Det är mitt på dagen typ en onsdag. Jag har på mig polotröja, jacka, jeans, handskar och snearkes. Mao inte många millimetrar hud som sysn. Jag sitter och läser i min mobil. Ändå känner en främmande man att det är läge att tränga sig in brevis mig och efter någon minut lägga sin hand på mitt lår.

      Men det är jag som är orsaken till detta. 🙄

      Oh ja, glömde. Jag var osminkad.

      Jag skäms över vissa här. Bara för att man kan skydda sig bättre så ska man inte behöva. Och så då en påminnelse till er alla.

      Det är mindre än 30 år sedan som man kunde ha dörren olåst även i en storstad. I vissa delar av landet låser man inte dörren fortfarande.

      Ni som sakta retirerar till er lilla fort bakom lås och bom och inte är en del av problemet istället för att inse att det är inte mer skydd man ska behöva utan att vi snarare ser till att de som beter sig illa ska börja åka fast.

      Det ska inte finnas ett kvareter där folk är rädda för att bo eller gå ut om natten. Det ska inte finnas att kvarter där man kan ”förvänta” sig att något illa ska hända och att man ska behöva vara extra försiktigt.

      Det är dessutom stor skillnad på att jämföra med att man kan råka ut för en olycka i trafiken och ett brott från, dvs en medveten avsiktlig handling.

    3. S skriver:

     Men är det bara tjejer som bör undvika mörka parker om kvällarna?

     1. ??? skriver:

      Det är väl bra att undvika om man inte vill bli tex rånad för alla som går ensamma hem på nätterna?

   2. Ninni skriver:

    Men Sara då undviker du ju att ta närmaste vägen när du inte går genom mörka parken punkt 7?

    1. Sara skriver:

     Närmsta vägen hade varit att simma över kanalen istället för att gå runt, det gör jag inte heller. Pg av att jag bara har ett liv samt att jag inte är dum i huvudet

  3. hej skriver:

   Varför känner du ett behov av att ljuga om antalet personer du legat med? För att du inte vill bli dömd?

   1. Sara skriver:

    Absolut inte, jag ljuger inte om det just för att det är en privat sak som jag inte har behov av att skvallra om till mina väninnor.

  4. vvv skriver:

   Asså själv skämsjag inte över antalet sexpartners och är ganska ärlig när jag svarar(ganska, då jag själv är lite oklar då jag är jävligt glömsk) men har flera gånger fått kommentarer som ”du är motsatsen till flickvännsmaterial” osv så nog döms man av vissa. Skönt nog så kläcker dom gärna ur sig sånt snabbt och jag kan sålla bort dessa män.

 24. Frida skriver:

  11/11…..

 25. Anna skriver:

  11/11

 26. Anonym skriver:

  Kvinna, 25 år, 8/11. Jag vet att mycket av tafsandet osv. kommer från att jag gillar att gå ut, så kan tänka mig att långt ifrån alla kvinnor kommer få fler än 4-5 då det verkar mycket livsstilsberoende (jag menar, hemma i Sverige blev jag aldrig raggad på på stan men utomlands då jävlar).

 27. Anonym skriver:

  (hetero)män kanske ser tafsade som en komplimang om det kommer från en kvinna. Knappast om det kommer från en annan man.

  Jag tycker ofta diskussionen blir skev när (hetero)män säger att dom skulle uppskatta tafsade/cat calling /what ever från kvinnor. Där är dom fortfarande i maktposition. Både strukturellt, men ofta även fysiskt. Jag tycker man borde fråga samma män om de hade uppskattat det från män som var nästan dubbelt så stora som de själva. Män som kanske har ett våldsamt förflutet.

  Många hbtq-män vittnar också om hur utsatta dom är, av just andra killar.

  1. vvv skriver:

   Kanske därför de värsta mansgrisar hatar ”bögar”. För att dom är rädda att bli behandlade som dom själva behandlar kvinnor.

 28. Julis skriver:

  Blir förvånad av ett kvinnor som säger nej på alla. Om ni ser tillbaka på hela ert liv måste ni väl råkat ut för några av dem eller varit rädd för män/killar?Färre stämmer in på mig idag än för tio år sedan, då jag är 38, jag rör mig inte ute så mycket och är inte lika ”snygg” enligt patriarkatet längre pga gammal.

  Varför män är det som en dröm att bli taffsad på eller få oönskade komplimanger: de ser inte hotet och rädslan det medför. Så är det när man aldrig varit rädd för att det motsatta könet tar sig rätten att äga ens kropp.

  1. Anna skriver:

   Du är inte lika snygg längre pga din fertila period snart är över. Män attraheras av yngre kvinnor, gärna med breda höfter och lite större bröst för det signalerar fertilitet och lämplig kropp för barnafödande och amning. Ren biologi och har inget med något patriarkatet att göra. Vi harsexlust för att vi stabila föröka oss och på så sätt säkra arméns överlevnad.

   1. Anna skriver:

    För att vi ska vilja föröka oss och där med säkra artens överlevnad ska det stå

   2. T skriver:

    Men läs på lite istället, med din teori förändras ”biologin” var tionde år. Det är ideal och normer son styr, satta av patriarkatet.

    http://popularhistoria.se/artiklar/kvinnokroppens-ideal-smart-eller-mullig

 29. Sofi skriver:

  Fick 2, 3 om jag försöker. Fast jag är ju mest hemma eller i stallet. Jobbar i en väldigt mansdominerad miljö men har aldrig känt mig mindre respekterad eller så. Dock förstår jag att det är ett stort problem i samhället i stort.

 30. Nadia skriver:

  Har inget med inlägget att göra men funderar på det här med att Simon sov på Bellas hotellrum. Det var ju samma kväll som hon tappade bort sin Chanelväska och någon på hennes instagram skrev nått om att de träffat Bella den kvällen och att Bella hade puttat henne eller nått sånt. Detta sa ju Bella inte stämde, men nu när man vet att hon var så jäkla full så hon spydde på Simons skor, så låter det ju inte helt otroligt att det tjejen skrev faktiskt hade hänt. Intressant också att någon i hennes blogg hade skrivit en kommentar i stil med ”Var du så full? Eftersom du tappade bort väskan”, och bella svarar nått i stil med ”man behöver inte vara full för att tappa bort en väska”. Det irriterar mig att allt ska vara så tillrättalagt med henne. Det har ju nu kommit fram att hon var svinpackad, så varför kunde hon inte bara erkänt det när det hände? Och sen undrar jag varför Simon var med på deras tjejkväll? Väldigt lägligt också så dog ju tydligen Bellas telefon den kvällen och den var död hela natten..

  1. Anonym skriver:

   But wait, sa inte Simon i livesändningen igår att hon ringde efter honom?

   Hur gjorde hon det med sin döda telefon? Oo

   ETT MYSTERIUM! 😀

   1. Nadia skriver:

    Och ännu konstigare, varför ringde hon honom? Hon hade ju ändå vänner med sig och de hade väl alla ett varsitt hotellrum så de skulle väl till samma hotell ändå? Hade jag varit odd hade jag inte tyckt att det vore så kul. Tänk att ens man varit ute på killkväll där de ska sova på hotell. Killen blir dyngrak och väljer då att ringa en kvinnlig kollega som kommer till undsättning och som sen delar hotellrum med honom. Så gör man inte om man inte gillar/är kär i den personen man ringer till.

    1. Tåls att sägas igen. skriver:

     Så gör man inte om man är någons chef! Det är ju absurt att bete sig på det sättet med en anställd.

  2. Anonym skriver:

   Och två veckor efter kom otrohets inlägget…

 31. Nat skriver:

  Ja på alla. Oräkneliga gånger på flera, tyvärr!

 32. Sannie skriver:

  Så gott som alla. ”Yaay!”

  HJÄLP MIG FOLKET! (Caps för uppmärksamhet) jag vill hitta något riktigt bra feel good poddar (helst på svenska, men engelska går så klart också bra!) Inga mord, inga tragiska båtolyckor, krig eller annat elände. Bara rakt igenom feel good, så man känner sig så där mysig efter att man har lyssnat klart!

  Som en bonus, är det något som känner till några bra spanska poddar? Gärna med liknande tema, men här kan jag tänka mig att bredda en aning.

  Help a sister out!

  1. Isabell skriver:

   Veckans bläcka och Josefine & Vanja tycker jag är feel good! Lyssnar mycket på spök/mordpoddar men de ovan också. Peppiga, feministiska & sådär ?

  2. Petra skriver:

   Wahlgren & wistam är mitt guilty pleasure när det kommer till poddar ? skyr Pernilla W som pesten egentligen men kan inte sluta lyssna ? har hänt flera gånger att jag sitter å skrattar för mig själv på bussen med ett par konstiga blickar från mina medresenärer som följd ??

  3. Sofia skriver:

   Tvillingpodden! Skrattar mig igenom varenda avsnitt i princip!

 33. Anonym skriver:

  11/11

  Kvinna 37 år

 34. Linn skriver:

  7/11, kvinna 31 år. Blir så jävla trött när jag tänker på hur det är, allt jag i så många år tog som ”naturligt”.

 35. Tess skriver:

  Nio av elva kvinna 35 år. Jobbar i o f s inom mansdominerat område (IT). Noll tafsande, men imponerande mycket av punkt 3 och 5. Önskar ibland att jag var kille pga skulle kunna komma undan med så himla mycket men ändå kunna ge mig själv (och få) ryggdunk dagligen. Ej bitter (det är bara att bita ihop och köra på, slutändan är det jag som får cheftjänsten) men min verklighet. Punkt 11 sker på veckobasis. Inte ens supersnygg och konservativt klädd i helsvart…

  1. Sofia skriver:

   Jag har jobbat på lager i över 16 år, med nästan enbart killar. Och aldrig haft några problem… Förutom att man inte alltid orkat lika mycket fysisk, men fick alltid hjälp om man bad om det.

   1. Tess skriver:

    En faktor är hur högt upp man kommer inom hierarkierna på ett företag. Ju högre upp jag har kommit desto mer påtagligt har 3 och 5 blivit i min vardag. När man börjar konkurrera om ett fåtal jobb på toppen måste man som tjej jobba dubbelt så hårt. Gäller såklart inte alla, men de fåtal individer som använder t ex härskarteknik (vilket 3 och 5 är bra utgångspunkt att använda) är sjukt frustrerande.

    Men, i vissa fall är det ren okunskap. Dvs invanda mönster och inte medvetet från mannen sida att han ens gör det (punkt 5). Man är helt enkelt så van vid att det är män som sitter på kunskapen att man tar för givet min mer juniora kollega kan mer än mig pga han är man i ett mansdominerat yrke.

 36. Hellan skriver:

  Alltså fy fan för djurplågerifilmen som Tyra lagt ut på sin Instagram?

  1. Susanne skriver:

   Näää, varför tittade jag stackars hund? Fy fan för Tyra är hon helt dum i huvudet???

  2. Sun skriver:

   Hade förväntat mig nåt extreemt mycket värre då jag hör ”djurplågerifilm”..

 37. J skriver:

  3st
  kvinna, 26 år

 38. Anonym skriver:

  Fick ja på alla, kvinna 22 år..

 39. Jossan skriver:

  9/11
  Kvinna 23 år.
  Känns sådär.

 40. Vivvi the one and only skriver:

  8/10
  24 år
  Kvinna
  Känner mig äcklig

 41. Sophie skriver:

  9, och jag är inte ens förvånad…

 42. Sofia skriver:

  Öhm…jag får typ ihop 1, kanske på gränsen till två. Jag inser att jag måste ha haft en jäkla tur, genom hela livet. För jag känner inte alls igen mig i hur alla/media pratar om hur jobbigt det är att ha växt upp som kvinna. Jag har aldrig tyckt att jag har haft det emot mig, snarare tyckt att det är rätt trevligt att vara tjej…. Förutom vissa fysiska saker…

  1. J skriver:

   Samma här! Har aldrig egentligen blivit behandlad så annorlunda, förutom en gång när jag var yngre. Då sa jag ifrån så jävla hårt att det aldrig blev prat om saken igen.

 43. Anonym skriver:

  0/11.
  24 år, kvinna,- eller man.. typ 😛 ?

 44. Kiwi skriver:

  0.
  20 år, kvinna.
  Sen tenderar jag att skrämma iväg personer av de motsatta könet, är ganska häftig i käften. Är också relativt dominant och maskulin.

  Min man gillar mig mig dock ändå =)

 45. Mareena skriver:

  Jag är 100% tjej (född sådan), och mitt svar är 0 – om jag tar i en hel del kan jag på gränsen få det upp till max 2. Vad gör det mig då?

  1. Anonym skriver:

   Lyckligt lottad ?

 46. M skriver:

  Många kvinnor ser inte själva vad dom blir utsatta för pga normalisering… Var först vid vuxen ålder jag insåg att nån jävel borde reagerat på att killarna i klassen tafsade på oss och knäppte upp våra BH:ar i skolan. Alltså först när stora feministiska ikoner lyfte saken.

  0 är helt orimligt att som kvinna ha. Att däremot tro det pga inte se problemen är helt rimligt.

  1. Sofia skriver:

   Tror inte det är så i mitt fall iaf. Hade en ytterst trygg skolgång där jag inte kände att det gjordes så stor skillnad on man var tjej eller kille. Och det var väl tjejerna som sprang efter killarna, mer än tvärt om… Var nog dock minimalt med tafsande inblandat.

  2. Anonym skriver:

   Jag har i vuxen ålder insett så mycket skit jag blivit utsatt för. Ursäktade det (antagligen för att det var jobbigt att se hur det egentligen var) och var ”okej med det”. Fan heller att jag var! Jag kunde inte hantera och var rädd. Har levt halva mitt liv omedvetet efter devisen ”säger man inte nej kan man inte bli våldtagen”. Så jävla sjukt! /En vanlig kvinna

  3. Kiwi skriver:

   Fast det känns ju jävligt drygt att säga. Att man inte kan ha 0.

   Jag har aldrig fått den behandlingen mot min vilja. Så enkelt är det, jag vet andra som har fått det men jag har aldrig.

 47. Lee skriver:

  Hur många här har blivit våldtagna? Inte bara överfall utan all form av våldtäkt? Är seriöst intresserad.

  1. Anonym skriver:

   Här har du en i alla fall. Utav en jämnårig men okänd kille (jag var 16). Lyckades luska ut vem killen var (han var vän till någon vi, väldigt ytligt, kände ). Jag anmälde men den kvinnliga polisen i min hemstad som förhörde mig sa att ”hon visste hur jag kände” och inget åtal väcktes. Några månader senare fick jag ett telefonsamtal från en polis i den stad våldtäkten ägt rum som gärna ville ta upp fallet igen. Så åtal väcktes och killen blev dömd (inte till mycket visserligen då han var 15 när våldtäkten ägde rum). ??

  2. vvv skriver:

   Jag, 3 gånger (vad jag minns) första gången som ca 5-6, andra gången som 14 och båda dessa va människor jag kände. Sen sista gången va jag 18 påväg hem från en efterfest med kladdigt smink och förstor mjukisdräkt och blev överfallen i trapphuset när jag gick.

   1. Hanna skriver:

    Beklagar så himla mycket :`( Hoppas du är okej.

  3. ... skriver:

   Jag, tyvärr! Flertalet gånger när jag var barn i flera år.
   Sedan hände det när jag var 19 år och senast av mitt ex när jag var 21.

   Prickade in 11/11, är 25 år.

   1. ... skriver:

    och sen kan jag väl tillägga att jag utsatts för ”tjatsex” ett flertal gånger för det räknas som våldtäkt har jag för mig?

    Har säkert förträngt annat som har hänt..

  4. Hanna skriver:

   Jag, tyvärr.

 48. J skriver:

  Jag kan bara säga att punkt 8 och 9 stämmer in på mig.

  Har aldrig varit rädd för att bli våldtagen eller oroat mig över hur många sexpartners jag har haft. Har faktiskt haft ganska många sexpartners och tycker om sex. Ser enligt de normer som råder bra ut och går speciellt på utekvällar klädd i t.ex. korta klänningar. Men å andra sidan har jag en ganska hård och ”grabbig” personlighet (om man utgår normen för vad grabbighet uppfattas som), så kanske upplevs lite hotande för män. Har vid mer än ett tillfälle tagit strider mot män som har trakasserat kompisar på krogen.

 49. Anna skriver:

  Kan inte låta bli att känna mig misslyckad, när jag läser om kvinnor som skriver att dom råkat ut för nånting av punkterna ovan. Vad har jag gjort för fel som får ihop flera punkter?

  Jag hoppas verkligen att ni haft sådan tur genom hela livet och att det inte är så illa att vi kvinnor är så vana, vid det från barnsben att vi helt enkelt har normaliserat det hela.

  Kan inte låta bli att känna mig nedvärderad av er som svarar noll eller möjligtvis två tre på punkterna. Som att jag har gjort något ”fel” medan ni gjort allt rätt och därför sluppit bli förnedrade av män.

  1. J skriver:

   Men herregud, sluta spela offer. Du har inte gjort något fel, vissa har bara haft tur medan andra har haft otur. Vissa har rört sig i sådana miljöer där trakasserier är vanligare (inte på något sätt ditt fel heller) medan andra har råkat vara i andra miljöer.

   Jag kan själv bara känna igen mig på två punkter, men jag har haft en väldigt priviligerad uppväxt. Har föräldrar som är väldigt liberala och har under uppväxten diskuterat jämställdetsfrågor med dem. De har lärt mig att säga ifrån. De i min umgängeskrets har råkat vara vettiga människor som inte trakasserar och kränker. Jag har haft tur, på samma sätt som andra har haft otur och råkat ut för sådana omständigheter de inte kan påverka.

   1. hej skriver:

    ”Men herregud, sluta spela offer.”

    Vad så sluta spela? När det gäller trakasserier och övergrepp så finns det alltid ett offer, den som gärningsmannen ger sig på. Att vara ett offer är inget dåligt, det är fan tragiskt. Men det är ingen jävla roll man tar på sig, du kan inte sluta vara ett offer om du blivit utsatt. Det är inget spel

  2. Sofia skriver:

   Det är klart att det INTE är du som skall känna dig misslyckad om du får ihop fler punkter. Det är ju männen som du har kommit i kontakt med som är Misslyckade.
   Och man måste ju kunna få diskutera från alla håll. Det finns helt enkelt en hel massa ruttna män, men även (och den gruppen är väl större) en otrolig mängd ytterst härliga män!!!
   Jag nämnde i min kommentar att jag vet vilket ytters tur jag måste ha haft genom livet. jag har aldrig känt något tryck från Patriarkatet att jag måste vara på något speciellt sätt, utan har många gånger tyckt att tjejer varit mer fria att vara vilka de är/vill vara. Medans killar har press på sig att de måste vara ”typiskt killiga”.
   Sen förstår jag att i många företag och delar av samhället så är det killar som styr, jag har bara inte råkat jobba på ett sånt ställe.

   (och nej, jag har inte alltid så lätt för att uttrycka mig i text, det jag tänker. )

 50. Salsa skriver:

  Kolla hundklippet som Tyra har lagt upp på IG. Fyfan alltså och hon har ändå egen hund/hundar.

 51. Mija skriver:

  Jag fick ihop 5, sambon som är man 0…

 52. Hanna. skriver:

  Alla 🙁
  ”Vi är så jämställda”

  1. Jenny skriver:

   Jag fick ihop 8. Jag skulle förr få ihop 9.
   Intressant..

 53. Anonym skriver:

  Fick tre… så troligtvis man? Dummaste jag hört.

  Men nej alltså tror inte man kan dela in ett poäng system i sånt här och dela in sig i man och kvinna.
  Allt handlar ju hur mycket man är ute bland folk hur många män/kvinnor med vriden syn man själv träffar på. Jag är ganska osocial av mig, social ensamvarg så att säga. Jag har även har haft bra folk runt mig. Killar med samma syn på jämställdhet som mig som behandlat mig och folk runt sig bra. Sen har det så klart ploppat upp en och annan med vriden syn.

  Anser själv att bara uppleva en punkt på listan är illa nog.

 54. Agnes skriver:

  Kan vi prata om Monas mycket osmakliga ”photoshoot” på en gravplats i Italien?

 55. Eli skriver:

  Fick 7.
  Kvinna snart 22.
  Räknat från nian till idag.

  Går ändå i jeans och tröja på krog och klubb (mer ”vanliga” kläder än folk brukar ) och dricker aldrig för mycket, kan alltid ta hand om både mig själv och dom jag är ute med.
  Även hänt på skolan, då i friluftskläder.

 56. Christina skriver:

  Fyra fick jag. Vad räknas det som då? ?

 57. Hanna skriver:

  Fullständigt osmakligt att tycka att tafsande, som i mina ögon (och förhoppningsvis andras) är detsamma som sexuella övergrepp, är en komplimang. Det kan du hälsa sambon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla