Kvinnor som hatar kvinnor.

16:00 18 Mar 2017

GabJoss:


Det spelar ingen roll om GabJossan endast täcker över sina små nipnips med plåster när hon går ut – eller låter dem helt sväva fritt – det är fortfarande henne och endast hennes kropp som ingen annan får ta sig minsta frihet på!

Häromdagen skrev GabJoss ett inlägg där hon berättade om en taxichaufför de anlitat och som börjat bete sig minst sagt opassande mot dem.

Han beter sig konstigt när han väl kommer och så SMYGFOTAR han Toves rumpa (hon hade baddräkt) när han tror att jag inte ser. När jag möter hans blick så låtsas han att han ringer någon och lyfter upp mobilen till örat. Väl i bilen så frågar han om vi har pojkvänner och vi förklarar att vi har det osv. När vi kommit till hotellet så får Tove ganska direkt ett sms där han skriver att han vill hämta upp mig (brunetten) ikväll och ta en kaffe. Vi ignorerar det men han ringer gång på gång på gång då vi inte svarar på hans sms. Sedan spammar han vidare med sms och skriver till sist att om vi inte svarar så kommer han att komma till hotellet klockan 18.00. Då skriver vi att vi inte är intresserade och han blir jättearg och skriver helt galet olämpliga saker..//GabJoss

Då får hon en kommentar från – vad jag tolkar – en annan kvinna som mer eller mindre tycker att de får skylla sig själva med tanke på hur de är klädda och vilka bilder de lägger ut.

Förstår att männen är oförskämda med tanke på dina bilder du lägger ut på insta. Rumpor i fokus, fjortis miner på bilder…. ni beter er som 14 åringar.//Kommentaren från GabJoss blogg.

GabJoss har svarat på kommentaren i ett inlägg som hon givit namnet ”Kvinnor som hatar kvinnor” där hon går hårt åt den kommenterande donnan med orden:

Håll andra kvinnor om ryggen istället och stå för att vi ska få klä oss och vara precis hur vi vill utan att en man ska känna att det är okej att göra vad som helst mot oss. Om en kvinna blir våldtagen kanske du också anser att det är hennes fel ifall hon bär utmanande kläder? Tänk på vad du faktiskt vill stå för. Jag kommer att uppfostra min son till att respektera kvinnan och aldrig lägga ett finger på någon som säger nej – oavsett hur hon ser ut eller klär sig. Feminism ÄR att vi kvinnor ska få se ut och vara hur vi vill, att vi ska få ta plats och inte behöva gömma oss. Vill man visa rumpan ska man få det och vill man låta bli att raka sig så ska man få det.//GabJoss

Bara för att det förekommer i vårt samhälle att män tar sig friheter så betyder det inte att VI kvinnor ska skambeläggas för det.
Det är ett manligt problem i grund och botten och ingenting som vi kvinnor någonsin ska ta på oss ansvaret för.
Dock är det någonting jag själv tar in i beaktandet när jag väljer kläder exempelvis. Bara för att jag VET att jag borde få klä mig precis hur jag vill så finns det en inneboende rädsla i mig att råka ut för ett övergrepp eftersom vissa män inte verkar förstå skillnaden mellan samtycke och en kvinnas garderob.
Det är aldrig en kvinnas fel om hon blir våldtagen men den insikten hjälper nog föga OM det nu skulle hända.

Jag skäms över min rädsla. Jag borde få se ut och klä mig precis som jag vill men alla historier om övergrepp som kvinnor blivit utsatta för och frågor de fått vid en efterföljande rättegång om sina klädval mm gör att jag inte vågar vara lika ”fri” som jag önskar.
Hur ska man ändra på det?

Hur ska vi kvinnor ta tillbaka våra kroppar utan att på samma gång ”straffas” för det av de män som ser en kvinnas kropp som allmän egendom?

71 kommentarer | “Kvinnor som hatar kvinnor.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Elle skriver:

  Så länge det finns de som är ”sjuka i huvudet”, skulle jag aldrig klä mig utmanade. Hur mycket rätt jag än har till det. Lika lite som jag skulle gå och vifta med tusenlappar i en ”no go zone” en sen lördagkväll. Trots att jag har rätt till det.
  Sorgligt, men jag tänker inte utmana ödet, när världen ser ut som den gör.

 2. Anonym skriver:

  Fast en aspekt jag tycker du missar i ditt resonemang är gärningsmannens. I GMs huvud finns inga tankar om vad du bör kunna göra, där finns bara vederbörandes uppfattning om vad du gör. I dennes tanke är en kort kjol en inbjudan, och likaså när du avböjer vänligt, men inte, i dennes uppfattning, tillräckligt bestämt.
  Vad man BÖR kunna göra och vad man faktiskt KAN göra är inte samma sak, och det måste man som potentiellt BO vara medveten om.
  Inget BO bör skuldbeläggas, för det finns inget brott utan gärningsman, men vi måste ha i åtanke att GM inte tänker som oss; därför är det är vi som måste tänka som GM.
  Vad man kan göra åt det? Ingenting, tyvärr. Människan är i grund och botten ett djur. Här och där ett husdjur,på andra ställen ett rovdjur, men alltid ett djur.

  1. anonym skriver:

   Nej för djur kan inte tänka. O det kan människan. Så jag gillar inte bortförklaringar att människan är ett djur. Utan skitstövlar till vissa män som tror dom är guds gåva till kvinnan.

   1. Anna skriver:

    ”Djur kan inte tänka”… … … ?

   2. Anonym skriver:

    Att kunna tänka är inte det samma som att kunna fatta kloka beslut.

   3. Henrietta skriver:

    Vi är djur, tillhörande familjen hominider.

   4. S skriver:

    Slutar prata om dig själv nu och jo djur kan visst tänka!

  2. Anonym skriver:

   Djur kan inte tänka konsekvent eller frammåt men de har full tankekapacitet tack.

   1. Henrietta skriver:

    Full tankekapacitet fast kan inte tänka konsekvent eller framåt…
    Alltså inte full tankekapacitet…
    Why u make no sense?

    1. Full skriver:

     Full tankekapacitet i att de använder sin hjärna till att tänka. Att de inte tänker som en människa betyder ju inte att de inte har full kapacitet till att tänka

    2. anonym skriver:

     Ursäkta men detta är så kul så jag skrattar för fullt. Djur har instinkter o kan inte tänka förutom THK han tänker minsann.

 3. Anonym skriver:

  Jag var i Turkiet på semester en gång med 2 tjejpolare.
  Vid en busshålsplats började vi prata med ett par yngre turkiska killar. De frågade om vi ville ta en öl senare?

  Vi bestämde att mötas upp på kvällen och la till varandra på facebook för att hålla kontakt.
  Senare träffade vi ett par tyska killar som vi satt och hängde med vid en bar.
  Killen som lagt till mig på fb går förbi och jag hejar glatt. Tänker att ju fler desto roligare!

  Men han ger mig en arg blick och går förbi.
  Sen skriver han i chatten (på engelska)
  ”Du är en svensk hora! Jag ska knulla dig och döda dig!”

  Även servitören på hotellet, hotellchefen och killen i baren behandlade mig illa när jag vänligt men bestämt tackade nej till deras inviter.

  Jag kommer aldrig mer att resa dit!

 4. Henrietta skriver:

  Magiskt hår har hon i alla fall, enligt någon. Jag antar att håret ändrar färg efter humöret, eller så bor det små kaniner där bland barret. Nåt är det.

  1. Blau skriver:

   Även kallat extensions. 😉

 5. K skriver:

  Jag tycker inte på något sätt att det är okej att folk kommenterar elaka saker och det som Gabriella var med om är verkligen sjukt läskigt. Och hur man än är klädd så ska man aldrig råka illa ut.

  Men en sak jag tänkt på är att hon verkar glömt att hon inte är i Sverige. Det känns ibland som att Sverige har kommit lite längre i att det är okej att se ut hur man vill. Även fast det inte är bra på långa vägar än, så har folk blivit mer utåt och vågar säga ifrån vilket väckt en medvetenhet hos andra med.
  Det kanske är en fördom av mig, men när jag var på GC så hade jag inte den känslan direkt (speciellt inte mot turister). Och man bör nog försöka vara medveten om det när man är ute och reser. Jag hade inte vågat vara klädd som Gabriella, dels för att jag inte har kroppen (hon är så snygg!), men framförallt för att den här gången reste hon ensam med en annan ung tjej och två små barn. Det är dessvärre ett skydd att ha en man med på ställen som GC.

  1. Anonym skriver:

   Håller med, man måste tänka på vart man är, TYVÄRR. Även om jag anser att jag är den enda som har rätt till min kropp betyder inte det att resten av världen är lika utvecklad i den frågan.

   Var till exempel i Thailand och jag och min kompis som nyligen solat toppless i Australien (utan minsta problem för övrigt) ansåg att vi fick sola precis hur vi ville, det är våra kroppar.
   Men kort och gott så ser inte thailändarna det på samma vis. Fick veta att man (på den ön vi befann oss) kunde få dyra böter om man som kvinna visade för mycket hud.

   Man får ibland helt enkelt svälja sin feminism-stolthet och ta seden dit man kommer.

 6. I skriver:

  Ha pepparspray i väskan. Alternativ kniv 😉 Mest för din egen trygghetskänsla, men även om det skulle behövas i självförsvar.

  1. Sara skriver:

   Tårgas är mer effektivt. Mycket olagligt visserligen men det är ju knivar också 😉

 7. Ior skriver:

  Tycker för det första inte att hon klär sig ”utmanade” utan man ser lite bröst och ben, big deal, sen så gillar jag själv att ha shorts och linne på sommaren eller en kjol/klänning. Ibland syns det väldigt mycket ben och jag har lärt mig att man måste ha en jäkla attityd direkt ifall någon tar sig friheter. Säg till högt och tydligt, backa inte, le inte och stå på dig. Jag förstår att det kan vara svårt men många killar tappar talförmågan och blir röda. Man behöver inte vara trevlig eller tacka nej vänligt. Att man visar lite av sin kropp är inte utmanade eller en invit.

 8. vvv skriver:

  Jag klär mig rätt utmanande på sommaren (inte mycket urringning men magtröjor och korta shorts är ganska återkommande) och jag jämnar ut det genom att ha en ”feminist-fittas” beteende haha. Även en försvarsspray för nödlägen hittas på mig på sommaren dock.

  1. Anonym skriver:

   Själv kör jag mattkniv! Smidig att få upp, enkel att bortförklara, samt både billig och lättillgänglig. Tips! 😉

   1. Henrietta skriver:

    Smart! Väger ingenting heller. 🙂

   2. vvv skriver:

    Smart!

   3. ABCD skriver:

    Är det lagligt att bära kniv även om det är en mattkniv?

    1. L skriver:

     Jag tror det är det om man kan tänkas behöva den i arbetet? T.ex. att man är på väg till eller från jobbet och har den på sig. Inte hundra procent säker.

     1. Sara skriver:

      Då måste du vara arbetsklädd för att få bära kniv utanför jobbet. Har du kniv (oavsett köttkniv, mattknivar, fällkniv osv) är olagligt utan arbetskläder. Arbetskläder = blåkläder (inte tex läkarrock) ?

     2. Anonym skriver:

      Ha den i en påse från chlas Ohlsson och låtsas som om den är nyinköpt ?

    2. Henrietta skriver:

     Du får ju köpa en kniv, och på nåt sätt måste du ta hem den eller hur? Så länge du inte viftar med kniven så kan man alltid ge en förklaring, hitta på nåt typ.
     Man kan vara sjukt pysslig och använder mycket mattkniv, och dom ligger alltid lite här och där du vet…

     En gång flög jag utrikes med en fällkniv i handväskan. Hade glömt den där och ingen märkte någonting i säkerhetskontrollen.

     1. ML skriver:

      Bär överfallslarsm ute,tycker ej om att bära kniv då jag förmodligen skiulle bli av med dem ganska snabbt i etyt överfall, och den skulle förmodligen användas emot mig. Om jag känner mig hotad/övervakad/förföljd om jag är ute och går en åpromenad på kvällen brukar jag spela galen. Alltså fräsa, prata högt för mig själv, låtsats måtta saker med händerna och typ sträcka händerna rakt upp helt plötsligt, haha..

     2. vvv skriver:

      Jag har faktiskt använt min attakerares kniv emot honom en gång. Nu på nyår blev jag och min kille påhoppade av två killar varav den ena drog fram en kniv när han insåg att dom höll på att förlora, jag hinner se detta och rycker den ur handen på honom och sätter den i hans axel. Gissa om både jag och han blev paffa.

    3. ? skriver:

     Jag har åkt tunnelbana med kniv väl synligt många gånger. Jobbade i en byggvaruhandel och hade sånadär snajsiga byxor med många fickor, tumstock och kniv. Vet inte om det berodde på mina osexiga byxor (enligt parttiarkatet) eller på den fullt synliga kniven men var väldigt mycket behagligare att åka t-bana i arbetskläder än utan. Blev aldrig trakasserad eller så vilket hänt otaliga gånger.

 9. J skriver:

  Jag brukar klä mig i utmanande kläder, speciellt på sommaren och på semester. Tycker det går bra, bara man håller sig i grupp med sina kompisar och inte rör sig på skumma områden. Sen är även attityd viktigt, jag är väldigt snabb på att konfrontera killar som tafsar eller visslar. Brukar använda samma taktik på dem som de gör på mig…

 10. Pop skriver:

  Låter som kalvar på grönbete. Varför ens ge sitt nummer till taxichauffören?

  1. Ior skriver:

   taxichaufförer får ditt telefonnummer när du har ringt och bokat taxi, det är för att dom ska kunna nå dig och säga till när dom är framme. Jag har själv fått sms från en taxichaufför en gång efter att han hade kört hem mig.

   1. Pop skriver:

    Jo, så långt är jag med dig. Tänkte mest anknyta till det som nämndes ovanför att man kanske borde ta det säkra före det osäkra och vara lite street-smart. T.ex. be hotellet ringa åt än, alternativt haffa en taxi mitt på gatan. Jag säger det inte för att vara djävulens advokat men det finns en anledning till att en bör vara restriktiv med sitt nummer.

    1. Ior skriver:

     Fast så kan man ju inte leva heller, jag tycker att det är bättre att i så fall kontakta taxibolaget och lämna ett klagomål. Problemet var inte att taxichauffören hade deras nummer utan att han använde det.

     1. Elle skriver:

      I de bästa av världar hade det funkat och chauffören hade fått sparken. Tyvärr skulle de förmodligen strunta i det och tycka att du får skylla dig själv.
      För vi lever inte i de bästa av världar och särskilt inte när vi besöker länder med en annan kvinnosyn, än som rent generellt finns i Sverige.

     2. Anonym skriver:

      Liknande händelser har även hänt i Sverige, det har blivit vanligare nu med uber bilar.

     3. Pop skriver:

      Jo, jag vet att företag som Uber finns men även där tycker jag att en ska vara restriktiv. Som någon ovan påpekade så lever vi inte i den bästa av världar och vill en vara på den säkra sidan bör man väga sina val på guldvåg. Håller dock med om att det är fördjävligt att en måste tänka så.

     4. Ior skriver:

      Nej, vi lever tyvärr inte i den bästa av världar men jag tycker inte att det är en lösning att begränsa sig själv i situationer som är helt normala, tex att ringa efter en taxi. Även ifall det inte hade hänt något om man kontaktade taxibolaget så ska man göra det, varje gång. Det gör skillnad i slutändan om alla gör det och om alla säger ifrån. Nej, jag lägger såklart inte det kravet på tjejer för jag vet hur det är, men jag uppmuntrar det.

    2. M skriver:

     Själv haffar jag aldrig en taxi på gatan, pga att när du ringer taxibolaget och bokar en taxi så registreras din bokning inkl. tid och plats för upphämtning. Haffar du en taxi på gatan och den taxichauffören är en psykopat finns inga uppgifter om var eller när eller hur du kom ifrån platsen. I båda fallen kan man råka ut för något, men i första exemplet finns bevis.

 11. Svenska kvinnor kuvas pga islamisering skriver:

  Sverige ar nu tyvarr sa islamiserat att kvinnor inte langre kan kla sig som de vill utan att riskera att bli attakerade. Och ingen gor nagot at det.
  Skont att det inte ar sa i manga andra av Europas lander i alla fall. Foredrar numera att befinna mig i andra lander, eftersom jag gillar Europeisk kultur och kvinnors sjalvstandighet, till skillnad fran att vara kuvad som i Sverige dar man ej kan ga ut pa kvallen sjalv langre! Vilken ironi for det ”feministiska” landet!

  1. Bloggbevakning skriver:

   Du, det här problemet fanns långt innan vi ”islamiserades” som du så vackert kallar det! Vill du diskutera rasistiskt så är Avpixlat en ypperlig plattform för dig

  2. hej skriver:

   Ja, annat var det på den gamla goda tiden innan folk fick upp ögonen för muslimer! Då sket ni totalt i kvinnor, annat är det nu. Så snällt att du bryr dig!

  3. Anonym skriver:

   Lustigt att scouterna inte hade tid att eskortera rädda kvinnor i Stockholm på 40-talet då.. kvinnor själva fick skydda varann mot rån och antastningar. Jag menar, problemen kom ju med islam…
   väldigt lätt att skylla på islam när man svenska män har glömt sin egen historia.

  4. Lövet skriver:

   Som CamCam sa, det här är ett problem som går långt tillbaka i tiden. Hur tror du vikingar betedde sig mot kvinnor när de var ute på plundringståg? Visste du att islänningars DNA är 49% norskt och 51% irländskt? Vet du varför? För att de där ”ariska” trevliga snubbarna från Norden drog på trevliga små rövartåg till Irland efter att de bosatt sig på Island och plockade med sig hem irländska kvinnor. Tror du de bad om lov? Knappast va! Så på det sättet betedde sig DINA förfäder och på det sättet har MÄN betett sig under tusentals år. För är det en sak män har gemensamt genom århundradena är det att ni har jävligt svårt att fatta när ni ska hålla kuken i byxan.

   Och det här har alltid pågått men inte fan var du och dina gelikar från Avpixlat ute och krävde hårdare tag mot tafsande och våldtäkter på 80- & 90-talet, inte var det några kampanjer mot unga killars tafsande när jag och mina vänner fick händer under våra kjolar på Vattenfestivalen i Kungsan på 90-talet. OCH VARFÖR INTE? För då var det ju svenska killar och lite tafsande får väl tjejerna tåla. Men nu, när kräk som du kan låtsas vara såååååå bekymrad om svenska tjejers integritet för att det ger dig ytterligare en anledning att elda på ditt hat mot en hel jävla religion, då är du plötsligt en riktig jävla riddare på vit häst eller?
   Men vet, ta din ”omtanke” om min integritet och kör upp den riktigt långt i tarmen, för den skit som du kommer med klara vi oss utan. Vi kvinnor har kämpat för rätten till våra kroppar i tusentals år och vi behöver sannerligen inte någon ”hjälp” från kräk som dig nu.

  5. Andy skriver:

   Om det inte är muslimers fel så är det japanernas fel, mörkhyades fel, invandrarnas fel etc etc. Listan kan göras lång. Sluta kasta skit på folk bara för att de tror på något du inte håller med om.

   1. Hej skriver:

    Herregud vad ni ar hjarntvattade! Jag ar sjalv ung kvinna och ser en enorm forandring mot for 10 ar sedan da jag bodde permanent i Sverige! Och hur kan kritik av en politisk ideologi/religion vara ”rasistiskt”? Verkar som att ni slanger runt med det ordet hur som helst i Sverige nu for tiden. Debatten har verkligen blivit forgrovad; jag blir radd av att lasa era kommentarer!

    1. hej skriver:

     Hjärntvättade av vad? Vi säger ju at det har varit skit hela jävla tiden. Tror du vi hittar på om övergrepp bara för att skydda muslimer?

    2. Lövet skriver:

     Snarare du som är hjärntvättad om du inte sett att tjejer alltid blivit våldtagna och sexuellt trakasserade. Skillnaden är att högerextrema grupper sket i det när det inte gynnade deras agen agenda att skylla på en viss grupp.

    3. Inte alla män.. ? skriver:

     Fyfan vad jag är hjärntvättad! De gånger jag blivit tafsad på, fått fingrar nertryckta innanför mina jeans fast jag var 15 år och bara ville dansa tryckare, somnat på en fest med mina nära vänner och vaknat av att en kille tar på mig som skulle vara just min kompis, eller den gången jag var full och en annan kompis skulle hjälpa mig hem och jag däckade i min säng med en spann bredvid som han hämtat och jag vaknar av att han försöker klä av mig. Ingen har varit invandrare. Alla har varit svenska vanliga killar från vanliga medelklassfamiljer. Två av dem gick i min klass och skulle föreställa mina kompisar. Jag har träffat invandrar killar på tuben som kommit med ”komplimanger”. Jag har varit uppkäftig tillbaka och det har alltid stannat där. I övrigt har jag aldrig blivit trakasserad av utländska killar. Den ”fina”, ”snälla”, svenska killarna däremot.. fyfan säger jag!

     1. Hej skriver:

      Sjalvklart finns det svenska man som beter sig illa ocksa, liksom aven vissa kvinnor sextrakasserar och valdtar. Men det motsager inte att vissa grupper ar valdigt hogt overrepresenterade rent statistiskt sett. Man fran MENA omradet ar t.ex. valdigt hogt overrepresenterade i alla matningar jag kanner till.

     2. hej skriver:

      Ja, gruppen män är överrepresenterade. I alla kategorier, i alla länder och i alla tider

     3. Hej skriver:

      Men aven kvinnor sextrakasserar och valdtar, sa varfor drar du i sa fall generaliseringen just till gruppen man? Antingen far du tala om olika grupper man, eller far du helt enkelt havda att *manniskor* sextrakasserar/valdtar..

     4. hej skriver:

      97 procent av dem som misstänks för sexualbrott är män (2015)

      Menar du att det här har sett annorlunda ut? Om du nu inte vill generalisera. Hur många våldtäkter begicks det på din tid, en siffra som du verkade vara nöjd med. Vilka våldtog då och i vilken utsträckning?

     5. Anonym skriver:

      Om 97% av de som våldtar är män är väl en generalisering på plats? Du försöker få det att framstå som dessa Mena-män begår en lika stor andel av våldtäkterna? Det är inte ok att säga män generellt (trots 97% faktiskt är män) men det är ok att säga att alla mena-män våldtar (trots att de står för långt lägre än 97% av våldäkterna av män).

      Man får alltså generalisera så länge det inte drabbar dig personligen? Problematiken bakom sexualiserat våld och sexuella kränkningar har en övervägande faktor bakom. Att nästan alla förövare är män! Inte utländska män, utan just män!

    4. anonym skriver:

     Håller med. O stor skillnad tyvärr där du bor. Om ni bara visste vad en del kvinnor råkat ut för. Riktigt ruggigt o farligt o mörka o inte låtsas om. Tur tidningarna tar upp det mer o mer. Hatar när man försöker lägga locket på.

     1. Ingen alla män.. ? skriver:

      Så vad jag råkat ut för räknas inte för att det var av svenska män? Min kompis blev prylad, våldtagen och förnedrad av sin man. Han var också svensk, räknad det? Det var så allvarligt att han fick 6,5 års fängelse. Men han är svensk från en välutbildad medelklassfamilj. Räknas det eller inte?

     2. Anonym skriver:

      Kan tillägga att tidningarna inte skrev om det. Antar att det också ”mörkades”.

  6. Anonym skriver:

   Till ”Svenska kvinnor kuvas pga islamisering” dummaste jag hört.

   Till ”Lövet” genialiskt sagt istället!

 12. Anonym skriver:

  Alltså jag vill inte försvara chaufförens beteende på nåt sätt, men rent generellt så undrar jag vad man vill ha för reaktion på sin bild om man som Gabriella och hennes kompis lägger upp sina rövar med stringtrosa på ett stort instakonto? Vad vill man uppnå? Fattar faktiskt inte. Vem vill man nå? Det är ju exakt så Slitz och dylika tidningar jobbat i alla år, med nakna tjejer. För mig är hon en livs levande utvikningsbrud, bara med ett annat forum.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Fast ska man tappa rätten till sin egen kropp bara för det?

   1. Anonym skriver:

    Det kanske var dumt av mig att blanda in chauffören i det hela, och självklart har man rätten till sin egen kropp, alltid.

    Men min fråga var uppriktig, vad driver Gabriella att ständigt visa upp sig i utmanande kläder? Ok om hon var en profil från Paradise beach som ville rida på vågen, men hon skriver ju främst om sitt liv som mamma. Varför är det så viktigt att få visa brösten och rumpan?

    Det blir liksom lite töntigt att hon tar upp att man inte ska skamma unga tjejer ang sina kroppar (som i debatten om deras överdrivna frukost) men sedan ständigt visar upp sin smala kropp. Okej om hon gjorde det i nån slags kroppspositivistisk anda; ” alla är olika och har rätt att se ut som de vill”, men det här är ju snarare för att folk ska tycka att hon är sexig. För mig känns det lite … billigt.

  2. Lina skriver:

   Håller helt med! Hon vill ju visa upp sig, och förmodligen även få bekräftelse! Hon säger att hon gillar att klä sig i urringat, varför ”gillar” man det? Man klär väl sig så för man gillar att visa upp sina tuttar och att få blickar? Helt ärligt kan hon ju typ skippa tröja och köra enbart bh då tröjan är mindre än själva bh:n., det är en provocerande klädsel och den ser inbjudande ut..

   1. Anonym skriver:

    Lina.. sånna som dig får mig att tänka jäkligt dumma tankar. Så man ska bli våldtagen på stranden då också för man ser så inbjudande ut. Eller när man gör en mammografi.. hur ska läkaren klar det om han är man. Det är ju så inbjudande. För att inte tala om massörer. De tar ju dessutom på en.. herregud hur ska de kunna låta bli.

    Din kommentar är idiotisk! Finns ingen logik i den alls.

    1. Lina skriver:

     Dina jämförelser är idiotiska, finns ingen logik i dem alls.
     Läkare gör mammografi=deras jobb, massör masserar= deras jobb.. klarar dessa yrkesmän inte sitt yrke, bör de sluta omedelbart! Inte någonstans har jag skrivit i min kommentar att det är okej stt våldta någon bara för hen är lättklädd, eller gör mammografi, verkligen inte okej såklart! Och gabjoss blev heller inte våldtagen, så varför tar du upp det? Nu va det ju henne detta handlade om. JAG ser inte poängen i att gå i minimala kläder, kläder som knappt behövs för de går kant i kant med underkläderna, för MIG ser det inbjudande ut!! Bröst och rumpa ÄR idag förknippat med sex, så är det! Det är sexiga kroppsdelar som jag inte förstår varför man ska skylta med såhär extremt som JAG tycker denna tjej gör. Håll det till hemmet liksom., kort kjol, absolut men det finns ju kort kjol och KORT kjol.. och stringbikini tillsammans med sina barn..,passar sig inte riktigt tycker JAG. Eller är string så himmelskt skönt att detta måste användas även på stranden bland folk? Ser bara dumt ut! sen säger jag INTE att någon har rätt att våldta för det, bara så du vet!

     1. Anonym skriver:

      Inte för att tvivla på GabJoss, men det är inte första gången hon överdriver ”snyfthistorier” för att få reaktioner. Har iofs inte läst storyn och jag bryr mig inte särskilt mycket.

      Självklart ska man få klä sig hur man vill vare sig baktanken är att man känner sig snygg eller vill att andra ska tycka man är snygg osv. För GabJoss är det säkert en kombination av båda, som för så många andra.

      Men man måste vara medveten om att alla länder inte är som Sverige, man kan inte bara säga ”JAG BESTÄMMER ÖVER MIN KROPP OM JAG SÅ SKA GÅ NAKEN” och tro att alla nickar instämmande. Världen ser inte ut så (än).

      Nu ser jag inte hur det kan ha blivit en sådan uppståndelse på en turistö som GC, har varit där ett par gånger och det enda jag mindes var nudist-sträder typ… överallt… Lokalbefolkningen borde väl vara vana vid turister i bikini?

     2. anonym skriver:

      Du är klok du lina. Gillar inte heller hur vissa bloggare dagligen visar upp sej i underkläder. Det är privat. Verkar desperat.

     3. Anonym skriver:

      Jag tog bara din kommentar om inbjudande ett steg längre. Du antar att om man klär sig inbjudande får man skylla sig själv. Varför då? För att taxichauffören inte kan kontrollera sig och utföra sitt arbete (som inkluderar att ta emot ett telefonsamtal inkl. nummer) utan att bete sig olämpligt trots ”inbjudande klädsel”. Hur klarar då läkare, massörer med mera av att utföra sitt arbete trots nakenhet? Nakenhet är väl inte på något sätt mindre inbjudande än kläder?

     4. Anonym skriver:

      Men om jag inte vill att min rumpa och mina bröst ska sexualiseras då? Måste jag stanna hemma då? Skulle själv aldrig klä mig som gabbjoss men kan jag ens få gå på stranden med mina barn och vara ifred? Nej.. och där är problemet, inte hur gabbjoss klär sig.

 13. J skriver:

  Alltså klär folk faktiskt sig ”mindre lättklätt” för att ni är rädda?! Vet inte vilken värld jag lever i, men har aldrig hört någon erkänna att de gör så. Jag och mina kompisar brukar alltid prata om hur viktigt det är att klä sig precis som man vill, bara man annars beter sig street smart (inte går ensam genom mörka parker/gränder osv.).

  Studerar vid uni och här verkar det vara normen att man får klä sig precis så lättklätt man vill då man går på studentfester och sådant. Tycker att de flesta tjejerna klär sig i typ magtröjor, korta kjolar osv. Har faktiskt inte hört någon prata om att man inte ska klä sig ”slampigt” (hatar det ordet), sådant känns så 90-tal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer