Äta bullar på tåg..

10:58 12 Mar 2017

Lady Dahmer:

Bakgrund: Dahmerskan lägger ut den här bilden på sig själv och en påse gifflar och får en kommentar som hon sedan delar i ytterligare ett inlägg.

 dam2

dahm

Nog måste Lady Dahmer förstått att en bild som denna – med tillhörande bildtext – skulle uppröra och leda till kommentarer som denna?
Var det ändå inte lite poängen att väcka känslor och få uppmärksamhet?
Varför den är mannen hastaggar #lovegivingyourchildcerebralpares förstår jag däremot inte.
Tror han att ens barn kan få Cerebral Pares av att mamman äter bullar på ett tåg?

Och håller ni med LD?
Om hon varit smal och gjort samma sak så hade ingen reagerat – trots att det förmodligen inte är det bästa för NÅGON att mula sig själv med en hel påse gifflar?

108 kommentarer | “Äta bullar på tåg..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. e skriver:

    SUCK. Det enda LD vill är att få uppmärksamhet – positiv som negativ. Sluta ge det till henne. Det är som en fullvuxen Kissie á 2009.

    1. Anonym skriver:

      Tack för att du med fattat det

    2. Sanna skriver:

      Jag tycker LD är klok i mångt och mycket och hon står upp för viktiga och aktuella ämnen. Hon är också ärlig om sig själv och hur hon mår.

      Men! Att provocera fram saker för att sedan kunna dra alla sina ess och beklaga sig känns lite uttjatat.
      Som många andra skrivit här så är det väl självklart att man funderar på varför en överviktig person vill bibehålla sin övervikt. En vikt som påverkar hela kroppen negativt.

      Jag är inte smal eller vältränad och känner att de ca tio kilona extra jag bär på påverkar mig väldigt negativt. Jag vill inte bära på LDs extrakilon för då hade jag inte orkat det jag orkar idag. Jag hade fått byta jobb, skippat resorna jag åker på och skippat joggingturerna som får mig att bli pigg och hålla mig frisk(are än förut).
      Men såklart, säger man det till LD får man bara mothugg. Aldrig att hon skulle kunna hålla med om att det hon håller på med är destruktivt, hon skulle bara orda på om vikthets och kroppsfixering. Som om det alltid alltid är det största problemet.

      Jag mår fan bättre av att inte läsa hennes blogg längre, vilken tur jag har som inte är tvungen att följa den 😀

      1. Plumbob skriver:

        Om hon menar på att hon inte har en endaste sekund av problem av sin övervikt så ljuger hon ju? Så lätt är det.. fine om man vill vara tjock o gla, men kom inte och försök säga att du är det utan problem.

        Det gör mig fan förbannad.

        1. Lady Dahmer skriver:

          Vad är det som är destruktivt? Vad är det ni blir arga på? Att jag uppmanar andra och mig själv att sluta hata sina tjocka kroppar? Det år nämligen de alternativen man har som tjock: 1. Hata sig själv 2. Sluta hata sig själv.

          Huruvida min vikt påverkar mig negativt eller ej är helt irrelevant. Jag har nämligen fortfarande rätt att leva utan pekpinnar.

          1. anonym skriver:

            Så bra skrivet lady e. Fan vilka pekpinnar en del kommer med. Man äger sin egen kropp. Den är din o bara din. Antingen är man för smal eller för tjock!! men hallå viktigast man själv är nöjd. Jag har inte min kropp för o få andras godkännande. Det vill jag vara utan!!

  2. M skriver:

    Jag förstår inte varför det skulle vara ”politik”? Ser jag en person, oavsett storlek, äta en hel påse (OBS, en HEL påse, några stycken skulle jag inte reagera på) skulle jag absolut tänka ”kanske inte det bästa för din kropp att äta en hel påse bullar”. Men jag skulle inte säga något, men det är inte förbjudet att tänka saker om andra. Men är det ”politik” att tycka att det kanske inte är helt hälsosamt att äta en hel påse bullar?

    1. Anonym skriver:

      Men vem fan har påstått att hon åt hela påsen?

      1. OO skriver:

        Hon åt den och sedan en till.

        1. Lady Dahmer skriver:

          Oj satt du bredvid mig på tåget? Hur ver du hur många påsar jag åt?

    2. Anonym skriver:

      Vem äter INTE hela påsen? Annars har man ju torra mosade gifflar kvar som ingen vill ha. Bättre att äta alla på en gång

      1. Anonym skriver:

        Gifflar kan inte bli torra. Har du läst ingredienserna? ?

        1. Anonym skriver:

          De blir ju astorra och tråkiga om påsen ligger öppen i typ ett dygn ?

          1. Anonym skriver:

            Givetvis, haha! Försökte bara vara rolig! ?

          2. Anonym skriver:

            Det gick sådär❤️

          3. Anonym skriver:

            Attans.. Nästa gång! ?

          4. Anonym skriver:

            Jag hejar på dig❤️

    3. ML skriver:

      Det är politik, men jag tycker att sådan här typ av politiker tar för mycket medialt utrymmet. Min personliga åsikt är att feminism borde fokusera mindre på kroppsform och ätande.

    4. anonym skriver:

      Men om du röker då eller tuggar tuggummi eller vad som helst. Vill du folk ska tänka bara inte en till!? För så tänker ju du om några bullar. Patetiskt.

  3. polly skriver:

    Självklart hade ingen brytt sig om hon var smal.

    1. S.M.A.L. skriver:

      Nej det var ju just det som var grejen. Hon är ohälsosamt FET och borde kanske äta en frukt i stället. Hade hon varit SMAL så hade hon inte fått samma kommentar just eftersom hon om hon är SMAL kan unna sig en bulle.

      1. Sandra skriver:

        Fast att var smal betyder inte sund! Det måste folk begripa. Ingen behöver en bulle egentligen!

        1. Anonym skriver:

          Fast inget som LD hittills gjort visar att hon tillhör den gruppen som är överviktig OCH sund. Själv medicinerar jag vilket gör att jag inte går ner nåt trots att jag tränar fyra ggr per vecka plus rör mig mycket i vardagen.

          Men trots att jag då håller igång mkt mer än många andra så lider min kropp av övervikten. LD verkar inte alls träna på ett sunt sätt och är ju dessutom gravt överviktig. Så att försvara just henne med att ”man kan visst vara tjock och hälsosam” känns lite överdrivet.

      2. Anonym skriver:

        Jag som är smal kan äta vad som helst och hur mycket som helst utan att bli ”fet”. Jag har universums sämsta kondition och har aldrig varit på något gym. Min vän är vad folk kallar fet. Hon har spelat handboll sen ung ålder och sportar då alltså regelbundet varje vecka samt äter som hon ska. Hennes kondition är super.
        Allas kroppar är olika, bara för att någon är större betyder det inte att personen är sjuk. ?

        1. Anonym skriver:

          Nej, men övervikt påverkar väl alltid kroppen negativt?
          Varesig man rör på sig eller ej.

          1. Anonym skriver:

            Nej, all övervikt påverkar inte kroppen negativt. I synnerhet inte om du rör på dig och äter sunt. Att ha 10 kg ”övervikt” är i många fall hälsosammare än att ha 10 kg ”undervikt”.

          2. Anonym skriver:

            Både över- och undervikt påverkar kroppen negativt, på olika sätt.

      3. M skriver:

        Man blir ju fet av en anledning och jag tycker det är ärligt och modigt att äta det man känner för oavsett publik. Äter man bullar och är fet så stämmer ekvationen liksom.
        Tjocka människor (som jag själv) ska enligt normen knapra morötter och bara peta i maten så fort någon annan tittar.
        Magra ska alltid berätta hur otroligt mycket fet/söt mat de äter. Hemma och i sin ensamhet gör man uppenbarligen tvärtom.
        Allt för att passa in och leva upp till perfekta människors förväntningar och krav på vilka matvanor man bör ha.

      4. Anonym skriver:

        Nu är det ju iofs rätt mycket socker i frukt också. Vill man skippa sockret kan man ju alltid äta lite broccoli.

        1. Susawoo skriver:

          Om du vill lära dig skillnaden på olika sockerarter, vad de gör för kroppen, hur de bryts ner osv. Rekommenderar jag bioninja. Jag tror att det är Topic 3 Chemistry of Life som behandlar sockerarter.

          Jag säger detta i all välmening då du inte kan säga att det och det innehåller socker och sedan avsluta meningen. Du och många andra sockerrädda verkar inte ha koll på sockerarter, tillsatt socker, naturligt socker osv.

          BioNinja är för övrigt en superbra källa för den som vill lära sig mer om biologi på ett pedagogiskt sätt – det mesta handlar om människokroppen!

      5. Lady Dahmer skriver:

        Är det mindre ohälsosamt att äta bullar om man är smal? Förklara hur det går till! Tar den smala kroppen upp sockret i mindre utsträckning?

        1. Henrietta skriver:

          Om vi ponerar att en smal person och en tjock person äter lika mycket bulla båda två, i flera månader. Den smala kroppen förblir smal ändå, för att hen är blessed eller nåt, och den tjocka går upp ännu mera i vikt.
          Om vi samtidigt bara för sakens skull säger att bådas värden ändras lika mycket också.
          Den enda skillnaden skulle vara att den tjocka blir tjockare och smala förblir lika smal.
          Då kan vi väl konstatera att det är farligare för den tjocka att äta bullar, eller? För om man skulle fortsätta testet i flera år så kanske det slutar med att den tjocka tillslut inte kan gå längre. Att inte kunna gå pga övervikten kan väl klassas som att man inte då är helt frisk.

          1. Lady Dahmer skriver:

            Mmmm ponera på du. Nu är det ju däremot så att jag varken äter en påse bullar om dagen eller ökar i vikt så kan du återvända till verkligheten istället? Du vet där en påse bulle inte påverkar min kropp mer negativt än nån annans.

          2. Henrietta skriver:

            Ja, man måste ju veta mer om utgångsläget för båda kroppstyper. Du kan inte ställa frågan och inte ge någon vidare mer information, om man ska kunna svara på frågan dvs.
            Ingen kroppstyp behöver gifflar, så är det såklart, men vem som tar mer skada av att äta gifflar än en annan går att diskutera.
            Jag har aldrig påstått att just du har ätit en hel påse bullar. Fan vet jag, jag var inte på plats och såg det.

      6. Alexandra skriver:

        Så du tycker alltså att ”Jonas” kommentar är berättigad?

        1. Henrietta skriver:

          Frågar du mig, Alexandra?

        2. Anonym skriver:

          Henrietta, jag ställde egentligen frågan till ”S.M.A.L”, men du får gärna svara på den du också.

          1. Henrietta skriver:

            Jag bryr mig inte vad Jonas säger och inte säger. Han är en främling och deras åsikter behöver man inte bry sig om.

      7. Ponnyhumla skriver:

        Det är rätt ohälsosamt att bry sig om vad andra människor väljer att äta, hur mår du egentligen?

      8. Anonym skriver:

        Så ”S.M.A.L.”, du tycker alltså att ”Jonas” kommentar är berättigad?

  4. M skriver:

    Det han reagerar på är ju 1. en självutnämnd ”tjock” person 2. som äter gifflar som ett statement.
    Alltså: LD har själv poängterat dessa två aspekter i sin bild. Tjock. Gifflar.
    Inte konstigt att han reagerar, hon VILL ju ha såna kommenterar för att belysa sin poäng.

    Om en person som är ”tjock” lägger upp en bild på sig själv ätandes gifflar utan att framhäva de tidigare nämnda aspekterna är det mycket mindre troligt att en sådan kommentar hade ramlat in.
    Snurrig kommentar men någon kanske fattar.

    1. Henrietta skriver:

      Ja, så är det. Hon behöver ju dessutom dessa kommentarer och rektioner.
      Hela hennes mediala existens livnär sig på patriarkatet och kvinnohatet.

      1. Anonym skriver:

        Tål verkligen inte henne som kämpar för att provocera gällande det mesta.

  5. Nadia skriver:

    Jag kan ändå förstå killens kommentar, även om jag tycker att han hade kunnat hålla den för sig själv. Att vara överviktig är såklart inte bra för hälsan och visst hade han kanske inte sagt samma sak om LD varit smal. Men skillnaden då är att man kan anta (även om det såklart inte alltid är så), att den smala personen kompenserar upp sitt bullätande med nyttig mat och träning och då är några bullar inte så farligt att käka. Så med det sagt så är det osunt att vara tjock och fortsätta att äta en påse med bullar. Kan lägga till att jag själv inte är supersmal (dock inte heller överviktig) och det är jag för att jag inte tränat och ätit för mycket onyttigt och självklart mår inte min kropp bra av det vilket gjort att jag nu tränar och skippar de onyttiga på veckodagarna. Det handlar inte (alltid) om vad som anses snyggt/fult utan det är inte nyttigt att vara tjock och fortsätta frossa i bullar.

    1. Anonym skriver:

      Men PALLA BRY SIG OM VAD ANDRA GÖR MED SINA KROPPAR. Jag sk fan få väga mina ynkliga 45kg om jag vill och LD ska få väga sin vikt om hon vill. Varför tror folk det är så jävla viktigt för andra att veta vad man själv tycker? LD bryr sig väl fan inte ett piss om andra tycker hon är för fet, och hon har sagt flera gångeratt tjocka personer vet gott och väl själv ifall de äronyttiga och ohälsosamma, de behöver inte nå jävla rövhål som kmrå trycker upp åsikter i ansiktet på dem. Jävla fanskap alltså, sluta bry er om vad andra väger. Och palla kom med ”bröölmen vi skattebetalare betalar för deras sjukhuskostnader” för i helvete har jaginte heller bett om att betala för idrottsmänniskors träningsskador eller rökare/alkholisters rehabilitering, men det är så samhället funkar. Asså fan dra nåt gammalt över er, hhela jävla bunten som tycker era jävla åsikter om andra är nå jävla veto

      1. anonym skriver:

        Håller med. Så oförskämt o kommentera andras kroppar. Mycket värre är elaka tankar. Usch skäms tycker jag. Ägna er mer åt själen o tänk fint o snällt om andra. Så mår ni o andra så mycket bättre.

  6. Elle skriver:

    Självklart vill hon göra, som det så modernt heter… ett statement!
    Dock kan jag tycka att färdigköpta bullar är rätt läskiga. Hur mycket konserveringsmedel och annat skit finns inte i dem?

  7. Elin skriver:

    Jag skulle inte kommentera på bilden själv och tycker inte vad han skriver är okej. Men fattar inte heller riktigt poängen med bilden och alla hejarrop i kommentarerna, flera som säger att de brukar äta två eller tre påsar gifflar själva. Jag förstår vad hon menar med fat shaming men orka hylla hetsätning som nåt typ av ideal. Om jag såg en smal eller en tjock person äta tre påsar gifflar (som vissa i kommenterarna pratar om) skulle jag tänka att det var hetsätning och att personen hade en ätstörning. Skulle försöka att inte stirra eftersom det är min sak dock…

    1. Elin (japp heter också det) skriver:

      Mycket bra och balanserad kommentar. Aldrig sett någon lyfta hetsätning förut, och känns verkligen som det är på sin plats. För att äta tre påsar i sträck är inte bra, och då syftar jag inte på kalorierna. Att sätta hetsätning i system är otroligt skadligt både psykiskt och fysiskt, och extremt svårt att sluta med. Det är en ätstörning och inget som ska hyllas. Jag har själv fightats med bulimi till och från i många år och inte fan är rätt sätt för mig att bli frisk att inbilla mig att hetsätning är kul.

      1. Ksmb skriver:

        Fast alltså ibland är det ju jävligt gött att svulla i sig en massa sött. Jag blir alltid sjukt sötsugen innan mens och kan då känna att nä, ikväll ska jag ta en kväll då jag kollar dumma filmer och äter så mycket glass med hemgjord kolasås och burkpäron jag orkar. Det är inte hetsätning eller ätstört alls. Finns inget som säger att LD käkar bullar tills hon kräks eller använder mat som tröst eller ångestlindring eller självbestraffning, bara för att hon moffar en jäkla massa gifflar nån gång ibland.

        Folk har en så otroligt svartvit syn på det här med vikt. Tjock = ohälsosam och smal = hälsosam, punkt slut. Och denna orimliga moralpanik som uppstår så fort nån tjock person typ visar sig på bild utan att försöka gömma sina valkar eller tjocka mage! Man kunde tro att LD lagt upp en bild där hon slår sina barn eller nåt, som folk reagerar. Att det handlar om oro för hennes eller allmänhetens hälsa tror jag inte en sekund på. Det handlar om ett totalt irrationellt hat mot feta. Menar inte att just du Elin visar ett sånt hat, men dom som börjar yla om fetmaepidemin och folkhälsan och won’t someone PLEASE think of the children – dom tycker illa om tjocka helt enkelt, och skiter fullständigt i hälsoaspekterna.

  8. ET skriver:

    Tycker nog att LD är ute och cyklar lite här: ”Jag kan garantera att han aldrig skulle sagt ett ord om jag varit smal och ätit en påse gifflar”….
    Nej självklart inte eftersom hans point var just att det var en fet person med ett självdestruktivt beteende.

    1. Kattis skriver:

      Ja? Och ld’s poäng är att en smal person kan ha samma destruktiva beteende utan att omgivningen börjar ”oroa sig för dens hälsa”?

      1. Sanna skriver:

        Men så kan man ju inte resonera. Att vara överviktig är något som syns, det är svårt att dölja. Men många andra sjukdomar/tillstånd går att dölja och inta fan kan vi gå fram till en främling som äter godis och fråga om hen har diabetes bara för att kunna ha en åsikt.
        Vi har rätt till våra åsikter, vi har rätt till att tycka illa om rökare, om folk som festknarkar, om överviktiga som fortsätter äta, om människor som förvärrar sina tillstånd utan konsekvenstänkt. För i slutänden drabbar det oss alla och ska vi bära bördan av andras val så har vi all rätt att vädra våra åsikter om det.

        Sen kan man ha psykiska skäl till att hetsäta, svälta sig, knarka, dricka alkohol osv, det är inte enkelt att kriga mot ett beroende men att trycka i sig bullar offentligt och sedan halshugga den som kritiserar en är inte att kriga mot ett destruktivt ätbeteende.

        1. Sarah skriver:

          Exakt! Destruktiva beteenden är okej så länge det inte märks. Man får också se ut hur man vill, men då får man också ta att folk att folk säger att man är äcklig. För alla har ju rätt till sina åsikter och det går faktiskt inte att hålla dem för sig själv.

          1. Anonym skriver:

            Det är tur att du inte överdriver iaf, det hade ju kunnat försvåra en saklig diskussion 😉

          2. Elin skriver:

            Jag har 5-10 kg övervikt. Är det alltså ok för folk att kalla mig äcklig?

          3. Sarah skriver:

            En saklig diskussion? Om huruvida tjocka personer har rätt att käka bullar utan att bli kallade vidriga? Eller att man får äta bullar så länge man skäms – då är man en duktig tjockis som åtminstone har vett att hata sin kropp. För man får se ut som man vill så länge man inte vill vara tjock för det är OHÄLSOSAMT!

          4. Helena skriver:

            Jo det gör det. Man låter bli att öppna munnen.

        2. Ponnyhumla skriver:

          Ja, åsikter kan ingen förbjuda dig att ha – oavsett hur sunkiga de är. Att ”vädra” dem är däremot inte en mänsklig rättighet.

          1. sanna skriver:

            Ingen har pratat om mänskliga rättigheter. Det är ingen mänsklig rättighet att vädra sina åsikter, men heller inte förbjudet.
            Så, avklarat.
            Hejdå.

  9. Johanna skriver:

    Spekulerar nu bara men tror hashtaggen syftar på att man hittat ett samband mellan fetma hos mamman och cerebral pares hos barn

  10. Anonym skriver:

    Fattar inte människor som försöker få övervikt till något positivt? Matmissbruk är som vilket skadligt missbruk som helst. Minns när Blondinbella uppmuntrade sina läsare till att äta en hel chokladkaka varje dag haha…

    1. Henrietta skriver:

      Och LD har själv sagt att alla kända smala kvinnor lider av ätstörningar. Alltså det räcker att man är smal och känd i samma kombination.

      Hon påstår också att kosten inte har något med övervikt att göra då man kan vara tjock och äta helt vanlig husmanskost. Hon verkar inte fatta att husmanskost inte per automatik betyder att det är en bra kalorisammansättning maten består av. Och husmanskost, vad är det ens idag?
      Ska man äta som en bonde gjorde förr om man inte är en bonde med ett fysiskt tungt arbete som inte tar helg, som inte har vilodagar, som är sitt jobb alla dagar om året?
      Att lägga på sig fett är en bra egenskap egentligen, så har kroppen någonting att ta av när det blir ont om mat. Men det var aldrig meningen att man skulle år ut och år in bara fortsätta att samla på sig fett och aldrig ta av.
      Sallad, broccoli, magert protein…det ses som bantarmat, men det kanske är det stillasittande människor idag borde äta då vi inte är tillräckligt aktiva fysiskt.
      Visserligen är det inte enbart maten som gör en tjock nödvändigtvis, även fast det är är helt omöjligt att vara tjock samtidigt som man springer maraton två gånger i veckan och äter ”bantarmat”.
      Vissa kan äta bullar, en hel påse, utan att gå upp i vikt och andra borde hålla sig till en bulle en gång i månaden. Ja, livet är inte rättvist.

  11. Alexa skriver:

    Hatar när folk äter i kollektivtrafiken ??? //gravid, högkänsligt luktsinne och spyr av minsta lilla. Har iofs slutat åka kollektivt nu pga alla äckliga människor men ja.

    1. Kim skriver:

      Så du menar att folk ska ta hänsyn till att du är en gravid gnällig kossa, men suck!!!!

      1. Sanna skriver:

        Hahaha men håll käften Kim. Kalla ingen kossa när hon är gravid! Skäms och håll din fula käft.

      2. D skriver:

        Vad är der för kommentar Kim?
        Man ska INTE äta mat i kollektivtrafiken till att börja med. Speciellt inte om det är mat som luktar starkt, typ snabbmat, bullar, etc. Det kallas hyffs.
        Hoppas inte folk kallade din mamma för kossa när hon bar på dig, även om det var en skitunge som dig.

        1. Anonym skriver:

          För att inte glömma nötter som många äter som snacks, folk tänker inte alltid på hur stor risk det faktiskt är att äta mat på olämpliga ställen.

      3. Alexa skriver:

        Haha Kim, tog du illa upp för att jag hänvisade till dig som en ”äcklig person i kollektivtrafiken” eller har du bara vaknat på fel sida?

        1. anonym skriver:

          Om man skriver någon är äcklig som man inte känner tycker jag den person har hemsk människosyn o kan dra något gammalt över sej. Hua hoppas man slipper råka på dej. Överallt står människor i hela världen o röker eller dricker och!!??

  12. Sandra skriver:

    Han se ju rätt, övervikt är inget som ska hyllas!

  13. Anonym skriver:

    Jag måste fråga er: jag har träffat en man tre gånger under 3 veckors tid. Däremellan har vi smsat mycket och hela tiden var tydliga med att vi ska ses igen.
    Men nu känner jag mig stressad och pressad (så ska det väl inte kännas??)

    Jag vill avsluta detta men vet inte hur? Är feg och konflikträdd och vill helst skicka ett sms. Är det jävligt elakt?
    Kan jag skicka ett sms där jag skriver att jag gillar honom men inte känner att det finns tillräckligt för att fortsätta?
    Faaaan jag känner mig så stressad!!!!!

    1. Anonym skriver:

      Ja skriv så

    2. Andy skriver:

      Ja, skriv till honom att du inte känner att du kan se detta leda till något mer. Du ska verkligen inte känna att du mår dåligt eller känner stress av att träffa honom. Bättre att säga till före det utvecklas till något mer :).

    3. Anonym skriver:

      Det är inte att vara elak det är att stå upp för sig själv och det är viktigt.

  14. Anonym skriver:

    Träna behöver alla människor göra, tjocka som smala. Sedan kan det vara ”politik” att gå och äta en jävla bulle, men rör på dig och ta hand om din kropp först.

    1. Anonym skriver:

      Du är helt ute och cyklar. Man behöver absolut inte träna. Man behöver röra på sig. Det är två helt olika saker.

  15. Anonym skriver:

    Varför måste det alltid dras till att handla om ” fat shaming”?

    Se ut som du vill, för all del!
    Men alla vet väl att det inte är hälsosamt att äta en massa bullar samt att övervikt har negativa effekter på hälsan. Då blir det ju väldigt märkligt att de båda sakerna ska uppmuntras och hyllas. Det är väl DET som är poängen här. Inte att hon inte ska äta massa bullar för att hon måste få plats i ett par byxor i strl XS.

  16. Anonym skriver:

    Måste ändå vara en lyx o kunna äta en hel påse bullar o inte märka(?) hur man sväller upp. Seriöst!
    Min mage ser då ut som en liten gravidmage efter så mkt skit o låter o mullrar förjävla mycket.. ? Där hittade jag en till fördel åt LD att vara lite fylligare ?

  17. Blair skriver:

    Jag blir lite provocerad av alla dessa typer som ”minsann ska visa” att det går att göra ditten och datten trots (?!) att man är kvinna, fet, osminkad, hårig, kort, lång eller whatever det nu kan vara.
    Varför inte bara vara som man är och låta blir att göra en grej av det. Det är ingen som bryr sig förrän de talar om att folk ska bry sig liksom.

    1. Anonym skriver:

      Tänker detsamma.
      Jag funderar aldrig över vad ”jag som kvinna” kan göra. Jag ser mig som en människa som väljer att göra vad jag själv känner för. Jag sätter inga gränser för mg själv.

      Vill jag klättra på arbetsplatsen så litar jag på min kompetens och gör det. Vill jag plugga till programmerare så gör jag det (nu visade det sig förvisso vara förbannat tråkigt, men det är en annan femma ?), vill jag ha en massa piercingar så skaffar jag det, vill jag inte ha barn så skaffar jag inga, vill jag trycka i mig tre påsar bullar en dag så gör jag det. Och jag skiter i vad andra kan tänkas ha för åsikter kring mig och mitt liv.

      1. anonym skriver:

        O andra människor ska enbart skita o hur du vill leva o vad du vill äta. Är bara din ensak o ditt liv. Så bra skrivet. Fan vad många människor det finns med pekpinnar. Ni är tråkiga o gnälliga o ingen blir glad av det.

    2. Anonym skriver:

      Men det är ju uppenbart än jävla massa människor som bryr sig, som faktiskt visar öppet sin avsky när någon är för fet eller för ful eller äter på bussen fast de är överviktiga. Den reaktionen som visas på bloggen/instagram händer ju även i verkliga livet och jag tror det är det som hon vill visa.

      1. Anonym skriver:

        Jag har fått så jäklar mycket blickar och folk som viskar och har sig under mitt liv pga ”konstiga” hårfärger, ”konstiga” frisyrer, ”konstiga” kläder och så vidare.
        Men folk som tittar snett på andra för hur de ser ut är ju idioter och varför ska man bry sig om the opinion of idiots? 🙂

        Bara på den här bloggen kryllar det ju av folk som inte kan hålla sig från att prata negativt om hur andra ska se ut. Idioter finns överallt och man skulle ju inte kunna fungera om man skulle lyssna in alla deras skrev åsikter jämt och ständigt.

    3. L skriver:

      Jag håller med dig Blair . Förutom attt… nog finns det dom som bryr sig ändå, men då kan man rikta sitt avsky mot just den personen just då den säger något. Eller ännu bättre inte lägga energi på den personen. För det finns folk överallt som har åsikter & kommer med pekpinnar om hur man ska vara & inte, vad man ska äta & inte, och hur man ska göra och hur man ska se ut. Som en Anonym här sa ”Idioter finns överallt och man skulle ju inte kunna fungera om man skulle lyssna in alla deras skrev åsikter jämt och ständigt”

  18. 123 skriver:

    Att överviktiga personer försvarar ett osunt leverne och övervikt med diverse dåliga argument är för mig en ren försvarsmekanism. Det mest tragiska när det gäller den här kvinnan är att hon kommer att överföra sin dåliga livsstil på sina barn.

    1. Ida skriver:

      Hon brukar livesända på instagram när hon lagar middag hemma. Skulle inte vilja påstå att det är dålig mat de äter utan tvärtom, bättre än vad många andra familjer ger sina barn.

    2. Alexandra skriver:

      Risken är överhängande att du ”123” överför din fattiga människosyn på dina (eventuella) barn.

      1. 123 skriver:

        Beskriv gärna på vilket sätt jag har en fattig människosyn?

        1. Alexandra skriver:

          ”123”: Du drar osäkra slutsatser om en människas liv och leverne utifrån en bild och väljer att vädra dem. Vad vet du om LD:s ”livsstil” (förutom att hon tydligen äter gifflar i kollektivtrafiken ibland)?

  19. Ja skriver:

    Undra vad reaktionerna hade blivit om det hade varit vice versa, om en tydligt underviktig person joggade fram och tillbaka i tåget..?

  20. Anonym skriver:

    Fan vad sugen jag blev på gifflar nu

  21. Therese skriver:

    Fast poängen är inte huruvida det är fel eller rätt/hälsosamt eller ej att äta gifflar och vara tjock. Poängen är att ingen har med det att göra, en själv gör som en själv vill med sin kropp. Poängen är också att uppmärksamma att alla tar sig rätten att kommentera fritt gällande vissa specifika beteenden/utseenden. När någon är tjock är alla så jävla ”omtänksamma” helt plötsligt och vill en så himla väl och vill uppmärksamma en på hur skadligt det är att vara tjock. När jag lägger upp bilder på när jag rider så är det ingen som kommenterar och uppmärksammar mig på hur livsfarligt det är (trots att det de facto är livsfarligt). Det var inte heller någon som kommenterade och uppmärksammade mig på att det är livsfarligt att träffa komodovaraner och ha mens samtidigt. Inte heller när jag visar bild på min nya bil (trots många skadas i trafiken), inte heller när jag visar bild på när jag dricker vin (trots att det inte är så jävla bra), inte heller när jag visar bild på att jag jobbar sent (och håller på att förstöra min hjärna av stress) osv osv.

    1. Anonym skriver:

      Precis! Jag är smal oavsett vad jag äter och dessutom lång så går jag upp i vikt syns det inte. Under en period levde jag på godis, bullar, snabbmat, cigaretter och sprit. Jag var skitsnygg under den perioden men mådde skit. Jag fick konstant höra vilken tur jag hade som kunde äta vad jag ville. Jag har många gånger ätit en påse gifflar som lunch på tunnelbanan och ingen har varesig glott eller gjort något annat. Kanske kan bero på att det var saffransgifflar. ?

  22. J skriver:

    Varför inte bara låta var och en ansvara för sina egna kroppar? Om någon väljer att vara tjock eller smal har ingen annan ett skit med att göra! Varför ens bry sig?

  23. Katja skriver:

    När skall cyberspace lära sig att sluta kommentera andras kroppar och komma med pekpinnar om vad som anses hälsosamt eller ej? En kropp är en kropp. Det finns olika former, storlekar och längder.

    De finns smala personer som lever så otroligt ohälsosamt – som aldrig skulle få en ond kommentar likt LD fick. Hon har själv berättat om när hon var normsmal och ingen kommenterade hennes leverne, rökning etc – trots att det i allra högsta grad är mer ohälsosamt, än att äta en liten bulle som ”tjock.”

    Liksom det finns större personer som lever otroligt hälsosamt men pga diverse anledningar inte kan gå ner i vikt. Dessa får direkt uppläxningar om kosthållning, vikten av motion, att det är ”farligt att vara fet.”

    Dock är normen och synen på den hälsosamma kroppen skev, och de som inte anses passa in kategoriseras direkt som ohälsosamma, lata och ointelligenta.

    När en själv känner att en mår bra, känner att den egna kroppen mår bra och funkar som den skall,
    så skall andra ge fan i att lägga sig i och kommentera.

    Ta det lugn och käka en bulle eller två! Sluta kolla på siffrorna på vågen! Sluta bry dig om små jävla valkar. Så länge du känner dig bra är det fine. Din kropp är awesome oavsett storlek. Punkt.

    1. L skriver:

      Ja. Och samma gäller att man har rätt att välja bort att äta bullar tex, om man vill, utan att få pekpinnar från andra. Eller hur?

      1. Någon skriver:

        Nja det beror på VARFÖR du väljer bort bullen. Får man fråga varför? Och så beror det ju på vilken vikt du har. Vad väger du?

      2. K-Town skriver:

        TACK! Är så satans trött på trugandet med bullar, kakor och annat onyttigt. Folk tjatar fanken värre än när man tackade nej till alkohol som 20-åring. För att inte tala om alla nedlåtande kommentarer om att man bantar och till och med att man har ett tråkigt liv. För ett kakhelvete. GAH.

        Är så jäkla trött på hela diskussionen, åt alla håll. Ät en bulle om du känner för det, ät inte om du inte känner för det. Håll sen flabben ?

        1. Katja skriver:

          Ta en bulle eller ej. Ät precis det som får DIG att må bra och känna dig tillfreds. Det är det som är grejen. Du skall aldrig behöva känna någon jädrans press över att se ut på ett visst sätt, eller begränsa dig pga rådande ideal och normer.

          Ingen skall komma med pekpinnar om vad du skall och inte skall äta baserat på hur din kropp ser ut. Det har ingen annan med att göra, det är DIN ensak.

          Återigen: kroppar finns det hela miljarder av i världen. Alla med olika förutsättningar, storlekar och former. Kroppen är fantastisk.

        2. Anonym skriver:

          K-town är min nya idol

  24. anonym skriver:

    Håller verkligen med. O undrar varför kan han inte ta det?? Alltså hur strange människor finns det egentligen. Varför blir han provocerad. Knepig kille det där ingen man vill träffa på.

  25. ida skriver:

    Jag hatar folk som äter på tuben eller bussen öht, och som sminkar sig.. jag vet fan inte varför men jag blir så arg så jag måste byta plats. Värsta var en gång då en kvinna började måla naglarna. Och jag hade migrän. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta

  26. Malin skriver:

    Om människor kunde sluta värdera varandra efter utseendet. Tänk tanken…vad mycket bättre vi skulle må då. Slippa rädslan över att få elaka kommentarer av omgivningen. Känna att man får finnas till på samma villkor som alla andra. Prova, om inte för din skull, kanske för någon annans.

    1. anonym skriver:

      Håller med dej Malin. O stötta andra o ge komplimanger. Utomlands är folk mer öppna o givmilda. Jag vet THK håller med mej vi är på samma våglängd. O det känns toppen puss på dej THK.

  27. NoBoyToy skriver:

    Äsch, sanningen är att de kvinnor som sitter här och klankar ner på LD bara är bittra över att HON men inte ni, kan äta bullar med gott samvete och framför allt att HON, men inte ni, har en man som älskar henne trots övervikt. Banta på, era bittra hetero-kärringar så att inte gubbarna kastar er på tippen. 🙂

  28. em skriver:

    Jag tycker inte att om man är överviktig ska sitta och visa unga att det är okej att äta bullar. Någon gång kanske men det är ju lika hjärntvätt som att försöka få dem att svälta sig smala. Man ska varken säga ett en som är underviktig är super snygg och en överviktigt är det. För inget av dem stadierna är egentligen bra för kroppen. Varför jag skriver detta är inte för at säga hur det ska vara egentligen utan att man borde uppmärksamma att man bör ta hand om sin kropp och inte visa signaler som kan bli fel. Denna bild kan bli lika fel som en bild på en som är smal. Att få en överviktig person att älska sig själv än att se sina hälsoproblem. samma sak med smala, få dem att älska sig själv än att se sina hälsoproblem. Tycker inte alls man ska uppmärksamma detta till något positivt. Älska sin kropp ska alla göra, men respektera den tycker jag är viktigare. och med att vara överviktig och visa att mans toppar i sig skit tycker jag inte jag är respekt mot kroppen. Det handlar inte om att ”äta gott utan att må dåligt efter eller se ner på sig efter.” Ta hand om dig själv. Mat ska inte vara något man stoppar i sig för att man ska få gott samvete utan för att ge kroppen energi egentligen.

  29. Anonym skriver:

    Efter att ha bott i USA i ett år och sedermera inte ätait gifflar kan jag bara säga en sak; jäklar va jag saknar gifflar! MER GIFFLAR ÅT FOLKET!!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg