Hugo tycker att svenskarna blir tjockare och tjockare..

12:00 8 Mar 2017

Hugo Rosas:

wo

Det borde införas en lag där alla anställda i det här landet måste träna 30 minuter per dag (på arbetstid). På det sättet får vi ett effektivare och mer välmående Sverige.//Hugo

Hugo tycker att svenskarna bara blir tjockare och tjockare i det här landet och att man borde införa någon typ av friskvårdstimme så att alla anställda behövde träna minst 30 minuter per dag.

Eh, news flash!
De flesta arbetsplatser har både friskvårdsbidrag och friskvårdstimme redan men det är ju inte som att personalen behöver redovisa vad det gjort på denna timme. Du kan går och fika, ligga hemma och pilla dig i naveln eller lyfta skrot på gymmet. Du bestämmer själv vad du gör..

Mitt förra jobb satsade massor på både hälsa och friskvård och vi fick en timme i veckan till träning, pengar i friskvårdsbidrag och hade till och med en friskvårdsgrupp som anordnade aktiviteter för de anställda.
Men…
I slutänden är det upp till individen och det egna ansvaret. 
Man KAN inte tvinga en annan människa att leva hälsosamt och hen inte själv vill. Det går helt enkelt inte.
Du kan ge en person ett höj och sänkbart skrivbord men det är upp till hen att ställa sig upp och jobba.

Vad tycker ni om det Hugo föreslår?
Skulle ni uppskatta en chef som gick efter er med piska och tvingade er att träna på arbetstid?

80 kommentarer | “Hugo tycker att svenskarna blir tjockare och tjockare..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. L. skriver:

    Jag tycker förslaget var bra, en del kanske inte kan träna pga fysiska hinder, men någon slags rörelse kan nog alla utföra. 30min per dag kan vara att man får längre lunch och hinner ta en långpromenad, kanske köra yoga ihop eller liknande. Jag skulle absolut träna mer om jag fick tid för det. Vi har ingen friskvårdstimne och en halvtimmes lunch. Med två småbarn och heltidsjobb så prioriteras träning tyvärr bort. En halv timme om dagen är ju också 2,5timme i veckan, sjukt mycket mer värt än en timme.

  2. Anonym skriver:

    Jag jobbar 8 timmars arbetsdag utan lunch så det hade varit skönt att få komma iväg 30 min och träna. Eller ens gå en promenad.

    1. Lee skriver:

      Utan lunch? Why?

    2. Anonym skriver:

      Det där är inte lagligt

      1. S skriver:

        Det är helt lagligt.

    3. Anonym skriver:

      Jag jobbar som frisör och äter när tid finns 🙂

      1. Anonym skriver:

        Är du anställd eller egenföretagare? Är du anställd är det sjukt olagligt.

        1. Anonym skriver:

          Jag jobbar i butik och jobbar ofta själv i tio timmar vilket också betyder att jag äter lunch när jag hinner/om jag hinner.

          1. Anna skriver:

            Jag arbetade exakt som du, ensam i butik. Vill bara, för din skull, be dig att känna efter om du börjar må sämre. Exempelvis att du inte orkar göra saker på din fritid som du orkat och sett fram emot tidigare. Jag lyssnade inte på kroppens varningar utan körde på. Började med att jag inte orkade hitta på nåt på min fritid, sen fick jag konstant huvudvärk till sist blev jag även väldigt disträ. Gick till läkaren och fick ordinationen att jag skulle se över min arbetssituation. Chefen blev chockad när jag sedan påtalade att jag mådde fysiskt dåligt pga jobbet ?

        2. Anonym skriver:

          Kanske, men det funkar för mig eftersom jag alltid har möjlighet att sitta ner och äta i minst 30 min när en kund sitter med färg, det uppstår luckor ett par ggr varje dag så jag har raster. Jag vill inte ha en timmes rast och sluta en timme senare. Dom enda gångerna det krånglar är när kunder kommer sent eller bokar tex enbart färg och sen vill att man snabbt ska gå igenom topparna också.

          1. Anonym skriver:

            Och jag tror faktiskt inte att det är olagligt men jag kan ha fel.

    4. Sacha skriver:

      8 timmarsdag = måltidsuppehåll på ex antal minuter.

      Man FÅR äta sin mat och ta sin rast (på betald tid) när tid finnes.

      Har också så. Helt lagligt. Många många har så. De som har en klassiska obetalda lunchen har 9 timmars dagar

      1. Anonym skriver:

        Ja, jag tänkte väl att det var så, jag har det hellre så här och slutar en timme tidigare. Raster finns ju 🙂

  3. Anonym skriver:

    Piska funkar ju sällan, men kanske om jag fick en liten morot. Ett företag i stan där jag bor lät de anställda träna på arbetstid och sätta upp egna mål (typ orka springa 2km, vara på gymmet fyra dagar i veckan, lyfta 80 i mark, gå ner 5 kilo i vikt) för sin träning och nådde man sitt uppsatta mål fick man en liten bonus på lönen. Det skulle få mig att börja träna i alla fall. 🙂 Företaget här i stan har också fått utdelning med minskade sjukskrivningar. 🙂

    1. Anonym skriver:

      Oj, första gången jag hört det! Vilket toppentänk från företaget! ??

  4. Anonym skriver:

    Jag hade mer än gärna sett att min arbetsgivare tvingade mig träna 30-60 min varje arbetsdag. Hade varit tacksam

  5. Anonym skriver:

    Jag kan gå med den idén om min arbetsgivare sänker arbetstiden till 6 h/dag. Det har ju också visat sig vara bra för ens hälsa, så varför inte?

  6. Sandra skriver:

    Visst har han rätt vi blir fetare och fetare! Men alla har vi eget ansvar! Går inte tvinga någon att leva sunt.

  7. KS skriver:

    Inte alla (framför allt inte ensamstående) föräldrar besitter superkrafter nog att jobba 8 timmar om dagen, hämta/lämna, diska, städa, handla mat, laga mat, köpa kläder, laga kläder, klippa hår, laga cykel, plåstra om, gå till doktorn, gå på kalas, gå på föräldramöten, föreningsdagar, utflykter, släktträffar, morgonmöten OCH träna 1-3 timmar per dag och inte äta den där bullen i fikarummet och den där chokladbiten på kvällen…

    Men visst, vi kan ju fortsätta tycka att människor i allmänhet är lata och fortsätta låtsas att inte 6 timmars arbetsdag hade kunnat lösa de flesta folkhälsoproblem vi har idag…

    1. KS skriver:

      *1-3 timmar per vecka

    2. Anonym skriver:

      Medellivslängden är ca 80 år i Sverige. Småbarnsförälder är du i ca 10-15 år. Vad är din ursäkt övriga år i ditt liv?

    3. NJ skriver:

      Eller så behövde du inte göra allt det där! Du behöver inte gå på alla kalas. Allt handlar om prioriteringar i livet. Blev helt slut i skallen av att läsa din text.
      Vill man få ihop träning i sin vardag så går det. Du behöver inte gå på gym eller dylikt. Ta trapporna istället för hissen, har du möjlighet att gå eller stå mycket på jobbet så gör det. Köp en yogamatta och träna hemma.

      1. Anonym skriver:

        Jag har en känsla av att KS gärna hittar ursäkter till att inte träna…

        1. KS skriver:

          Men lol. Jag är i mina mid 20’s, har alltid tränat, älskar att träna och har inga barn. Däremot har jag fler än 2 hjärnceller och lite empati och förståelse.

          1. Johanna skriver:

            att skriva en så där nedlåtande kommentar ihop med ordet empati är rätt roande.

          2. Anonym skriver:

            Här är en kram Johanna, du verkar ha tagit åt dig av KS kommentar och blivit lite ledsen. Du kanske har tre hjärnceller istället för två?

          3. Johanna skriver:

            Hej anonym! Nu har ju antalet hjärnceller väldigt lite med intelligens att göra. Men det visste väl ni med era svindlande antal? Är inte kommentarer som dessa något som elaka kids använde i årskurs 4?

      2. hej skriver:

        ”Du behöver inte gå på alla kalas. Allt handlar om prioriteringar i livet”

        Nu kanske kalas för barnen prioriteras. Inte heller så att det är just barnkalas som gör vardagen stressig för föräldrar

        1. NJ skriver:

          Ja men om du prioriterar annat så klaga inte då att du inte hinner träna. Samma gäller om du tränar hela tiden och klagar över att du inte har tid för annat än just träning. Därav skrev jag att allt handlar om prioriteringar.

          1. NJ skriver:

            Sen förstår jag självklart att det inte är kalas som gör det stressigt för småbarnsföräldrar, tog det bara som exempel på det KS skrev. Men det känns som att många föräldrar har så många måsten och är sönderstressadde när man faktiskt inte behöver göra allt. Jag har själv två barn och arbetar heltid.

    4. Anonym skriver:

      Fast grejen är ju att det finns föräldrar som gör allt det där och ändå tränar. Har man träning som intresse så tar man sig tid, då planerar man därefter. Har man inte träning som intresse, vilket du inte verkar ha, så är det helt okej. Man behöver inte försvara det. 🙂

      1. KS skriver:

        Herregud… är folk på riktigt så jävla benägna att alltid utgå ifrån och tala om sig själva att det är helt OTÄNKBART att jag talade utifrån något annat än mitt eget perspektiv?

        Jag tränar. Jobbar heltid. Har inga barn. Är varken fet eller lat och är troligtvis en mer attraktiv människa än er som antar att jag är lat och letar ursäkter för att jag nämner vad som kan vara ett hinder för andra. Spyr på folk these days…

        1. Anonym skriver:

          Ah, okej. Då stryker jag bara ”vilket du inte verkar ha-biten” i min förra kommentar så syftar den ju snarare till de människor du skriver om och inte om dig. Du kan ju inte basha människor som inte förstår vad du menar när du inte skriver vad du menar. 😛

          1. Anonym skriver:

            Varför tror du att alla alltid skriver om sig själva och sina egna erfarenheter? Tror du verkligen att alla människor är såpass egocentriska att de inte kan tänka tanken att en kan se saker ur ett annat perspektiv än ens eget?

          2. Anonym skriver:

            Typ åtta pers har ju tolkat den där kommentaren precis som jag så det handlar nog mer om hur kommentaren är skriven. Den var uppenbarligen svår att tolka som nått annat än att den handlar om kommentarsskrivaren. Eller så är vi ett gäng här som har jävligt kass läsförståelse. 😛 Jag missuppfattade en kommentarer, hur det får mig egocentrisk vet jag inte. Jag skrev ju inte heller min första kommentar ur mitt perspektiv eller utgick från mig själv. För DU är väl inte så egocentrisk att du förutsätter att jag är en av de småbarnsföräldrarna som prioriterar och planerar för att få tid att träna?

    5. Johanna skriver:

      Det där låter som en halv uppsats dåliga ursäkter. Jag jobbar heltid som lärare, har tre kids, tre hundar, två hästar, en make som jobbar på annan ort, en villa och ett gymkort. Går alldeles utmärkt. Och det fantastiska är att för varje löprunda, ridtur eller strykepass så ökar min energi. Så testa iaf utan att hitta på ursäkter för bullar och stillasittande liv.

      1. Zzzz skriver:

        Skriv en bok…

      2. Anonym skriver:

        Blir trött bara av att läsa din kommentar. Har en hund och ett barn. Har det slagigt dig att folk är olika?

      3. Susanna skriver:

        Och jag jobbar heltid som driftsamordnare på ett företag, pluggar heltid, har en sambo, och en katt – jag orkar inte ett jävla skit.

        Vad tycker du mitt problem är?

        1. Johanna skriver:

          Troligen ett fullständigt ointresse för träning. Respekterar det fullt ut. Tidsaspekten däremot är kvalificerat skitsnack. Alla har lika många timmar på dygnet. Vissa hinner inget tydligen, andra allt.

    6. S skriver:

      Är ensamstående. Jobbar heltid. Har tid att träna. Prioriteringar is The shit och planera sin tid noga

  8. Josephine skriver:

    Både ja och nej. Känner ibland att Hugo och Paula saknar insikt och inte förstår hur privilegierat de lever. De kan vara föräldralediga, jobba, fika, festa, träffa nära och kära, resa, ALLT. Jobba när de vill, lediga när de vill. Klart de hinner med allt som man ”ska”. Oförståelse bara.

  9. Anonym skriver:

    Jag är en vuxen människa som ansvarar för mitt eget liv och min egen hälsa. Alltså ska inte en arbetsgivare behöva göra det.

    Ser man på det rent psykologiskt så är det oftast inga fördelar med att tvinga en person till något. De som känner sig tvingade kommer antagligen inte få en sundare inställning till träning.

  10. Camilla skriver:

    Jag skulle absolut vilja det. Men på vissa arbetsplatser funkar det inte.

  11. LINN! skriver:

    Man kan inte tvinga någon att träna, men man kan erbjuda sina anställda att röra på sig i 30 minuter. Jag tror de flesta skulle tycka att det var roligare och mer motiverande om man gick ett ”grupp-pass” med sina kollegor än att gå själv till gymmet.
    Jag hade älskat att bli erbjuden 30 minuters extra rast för att, vad vet jag, gå en promenad. Gå på grupp-pass, simma. Vad man än föredrar.

  12. Anonym skriver:

    Jag hade inte velat bli tvingad till att motionera på arbetsplatsen, vissa dagar är man trött, slö eller haft en jobbig dag och vill inte. På min arbetsplats brukar vi ändå promenera på luncherna tillsammans och det har blivit en rolig grej av det, de flesta gör det. Roligare när man har fria händer, men att bli tvingad – nej tack! Hatar sånt när man sen känner sig utanför om man hoppar över då och då.

    1. Anonym skriver:

      Precis!! Tvång tar bort allt nöje i det. Jag älskade att motionera när jag var yngre, typ åka skridskor med familjen eller cykla runt runt runt kvarteret hemma. Men när man började skolan och var tvungen att prestera och det inför andra människor, då tappade jag all lust. Påtvingad gruppmotion är verkligen not for everybody.

  13. Hemlis skriver:

    På min arbetstid har vi infört att träning ger extra ledig tid, en viss procent av tiden vi tränar ger extra ledighet. Tränar vi under arbetsdagen genererar det mer ledig tid än om vi tränar efter arbetsdagens slut.
    De har inte velat ha friskvårdstimme som det brukar se ut eftersom många går hem tidigare och pillar navel istället.

  14. Anonym skriver:

    Där jag är (kommunen) är friskvårdsbidraget väldigt lågt om man jämför med min sambos jobb (näringsliv). De har också andra div förmåner, som tillgång till tennishallen gratis etc. Hade gärna varit på ett ställe där man uppmuntrade till att röra på sig, gärna under dagen då man är som piggast . Så ja jag gillar idén. Kanske i kombination med att de tog in föreläsare som pratar kost, hälsa mm, många brister i kunskapen känns det som.

  15. Anonym skriver:

    Jag har varken friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag men jag tränar ändå 3-4 gånger varje vecka. Vad är DIN ursäkt?

    1. Kerstin skriver:

      Att jag inte vill. Tada! Så enkelt var det.

    2. Anonym skriver:

      Ursäkt?! Behöver man en ursäkt för att inte träna? Jag gör mina val i livet. Varför kan du skita i.

    3. Anonym skriver:

      Grattis på femårsdagen!

  16. Johanna skriver:

    Vi har försökt få till friskvårdstimme eller länge lunch (vi har 30 min), men arbetsgivaren säger nej eftersom det skulle kräva mer personal (nån måste täcka upp för den som tex går tidigare/kommer senare eller tar längre lunch). Lite trist! Däremot tycker jag inte att arbetsgivaren ska kunna tvinga någon att motionera, hur skulle det ens gå till? Avdrag på lönen om man inte klara 5 km på 30 min i slutet av året? Nä.

  17. El skriver:

    Jag frilansar och tränar fem gånger i veckan, men hade absolut inte velat jobba på en arbetsplats där man tvingades träna. Visst är övervikt och dålig hälsa ett stort samhällsproblem, men jag tycker inte att arbetsgivaren ska ges ytterligare medel för att piska de anställda. Många föreställer sig säkert att man har ett trevligt jobb och en schyst chef och får betalt för att ägna sig åt en aktivitet man gillar då och då – men för de som inte har det? Som har ett fysiskt eller psykiskt utmattande jobb på en underbemannad arbetsplats och massa andra åtaganden i livet. Det finns ett moraliserande och disciplinerade drag i tanken på att arbetsgivaren ska se till att de anställda tränar som känns otroligt obehagligt.

  18. S skriver:

    Friskvård via jobbet är bra tycker jag. Men för att må bra räcker det inte att träna, finns så många andra faktorer som påverkar välmåendet också: stress, arbetsbelastning, ingen utvecklingsmöjlighet, socialt stöd, arbetstider, kollegor etc. Känner ibland att många företag bara har friskvård för att det ska ”se bra ut”, ”rör på dig så blir du piggare”. Ja träning är bra men om det finns andra problem och bakomliggande faktorer till en persons ohälsa så löser inte ett spinningpass det.

    Med detta sagt tycker jag att det är toppen att kunna träna på arbetstid, få friskvårdbidrag, kanske bonus eller annan morot. Tycker inte att tvång är en bra metod och alla är inte stöpta i form, därför ska inte friskvård vara det heller. För vissa kan friskvård vara ett pass yoga, en promenad eller samtal med terapeut. Träning ihop är jättebra om det är frivilligt, vissa (som jag själv) föredrar att träna ensam. Personligen skulle jag uppskatta mest att få 1-2 h i veckan där jag får börja kl 9-9:30 istället för 08:00. Älskar morgonträning 🙂

  19. Binki skriver:

    Jag tycker att svenska folket blir dummare och dummare, och tycker att alla ska ha en halvtimmes lästid per dag. Hugo Rosas ska vara först ut, eftersom han verkligen behöver det.

    1. vvv skriver:

      Ja och kanske en grundkurs i källkritik inräknat där i lästiden så dom inte tror allt vad dom läser.

  20. Nea skriver:

    Tänk om man skulle tvinga alla att läsa dagstidningar eller klassiska romaner 30 minuter varje dag. Det skulle höja läsförståelsen och allmänbildningen i Sverige.

    Så klart tycker jag inte det, men det vore lika sjukt som ett tvång på att träna. Det som är så skrämmande med Hugos åsikt är att det handlar om att det är värt att offra individens bestämmande över sin egen kropp för att vi ska bli mer effektiva. Det tycker jag speglar den kultur vi har av att vi alltid måste prestera. Till och med när man pratar om vila och återhämtning så handlar det om att man ska vila upp sig för att sedan prestera ännu bättre. Vi ska kunna leva för vår egen skull och göra sådant som ger oss välbefinnande, inte i syfte för att det är bra för våra arbetsgivare eller samhället.

  21. Anonym skriver:

    Fasistfasoner. Min chef ska skita i vad jag gör på min fritid och om jag tränar eller ej. Jag är anställd och inte livegen. Vill man uppmuntra folk att röra mer på sig är det väl jättebra men Hugos resonemang är bara skrämmande. Jag tränar en kväll i veckan och promenerar mycket med vår hund och dotter. Det räcker mer än väl för mig. Man behöver inte gå på gym och hetsa för att vara hälsosam.

    1. Anonym skriver:

      Tack!! Blev så deppig av alla träningshetsande och fettföraktande kommentarer här inne, skönt med en sund kommentar 🙂

  22. Hella skriver:

    Absolut,jag har ett fysiskt tungt arbete så hade vart perfekt å få betald träningstid så man orkar med jobbet

    1. Anonym skriver:

      Jag tänker tvärtom, att om man har ett jobb som är fysiskt krävande skulle man istället behöva vila och kanske meditation. Att det fysiska jobbet är träning det med, men det beror så klart på arbetsplatsen och vilken fysik jobbet kräver.

      1. Vic skriver:

        Fast träning år extra viktigt ved fysiskt ansträngande jobb. Hade mycket problem med ryggen pga av bl.a. jobbet och träning var det ända som hjälpte. Viktigt att styrka kroppen så den orkar med jobbet.
        Sedan är såklart vila och meditation bra också, men träning för att styrka kroppen är lika viktigt anser jag 🙂

  23. Simo skriver:

    Jag skulle gärna vilja ha både friskvårdsbidrag och kunna träna på arbetstid, i nuläge har jag inget. Jag arbetar dessutom 08:30 – 17:30 varje dag och förväntas arbeta delvis under min 1 timmes lunch. Jag kan inte lämna kontoret. De flesta gym jag kollat på har pass som börjar kl 17:00 så just nu tränar jag inget alls och mår inte bra.

    Att de flesta arbetsplatser har både friskvårdsbidrag och friskvårdstimme stämmer nog inte.

    1. Anonym skriver:

      Det är olagligt, har du lunch kan inte din arbetsgivare ha synpunkter på vad du gör. Det är ledig tid.

    2. Anonym skriver:

      Träna hemma! Ladda ner Nike’s träningsapp, helt gratis med massa program 🙂 allt är bättre än inget, prova med att börja där 🙂

  24. Marja skriver:

    Vi kan även lagstifta bort onyttig mat. Rökning är ju livsfarligt, alkoholkonsumtion, överdriven träning, farliga sporter som orsakar skador och sjukskrivningar för miljoner. En massa olika livsstilsval som folk gör varje dag. Lever Hugo uteslutande nyttigt? Festar aldrig eller gör något som kan skada hälsan? Tvång är sällan en bra lösning.

    1. Binki skriver:

      Och alla onödiga sportskador som folk drar på sig! Alla avslitna korsband, brutna armar och bråck som vuxna människor drar på sig när de ska fjanta runt efter bollar och åka skidor. Förbjud!

  25. Marja skriver:

    Ja just det, kan vi lagstifta bort korkade människor? Det skulle öka välmåendet enormt, kanske t.o.m. rädda mänskligheten från sin egen undergång pga allmänt självdestruktivt beteende.

  26. Frida skriver:

    Jag hade gärna haft lagstadgad MÖJLIGHET att om jag ville få gå ifrån jobbet för att träna 30 minuter om dagen (är inte så mycket för fysiskt tvång dock). Tyvärr jobbar jag alldeles för mycket för att hinna med det idag.

  27. ida skriver:

    Vi har friskvårdstimme och den utnyttjar de flesta för att sova en extra timme.på morgonen eller gå hem en timme tidigare eftersom att jobba på skola är som ett maraton varenda dag så orkar ingen träna. Man går hem och stupar i sängen – så ska vi som jobbar i skolan orka träna så ska måste trycket lätta lite. Sjukskrivningar är vardag i skolan. Tyvärr

  28. Susanna skriver:

    Vi har stegtävling på arbetstid. Den som går flest steg under en månad vinner en biobiljett. Jag snittar 16000 steg/dag mellan 6:30-15:30, och då är jag ändå stillasittande lite mer än en timme per dag. De som vill får även gå på pinngymnastik på arbetstid, friskvårdsbidrag finns. Men ja, tror absolut inte på ett tvång. Tänk bara på skolidrotten.

  29. MmeMim skriver:

    Friskvårdsbidrag är en bra idé och något som de flesta företag bör erbjuda enligt mig.

    Men det jag inte kan få in i mitt huvud (ni vet det med två hjärnceller ?) är att ishockey är godkänd aktivitet men inte ridning. Kan det möjligtvis ha något att göra med om det till största del är en ”manlig” eller ”kvinnlig” sysselsättning?

  30. Pumpan skriver:

    Som uska på ett äldreboende hade jag blivit skitförbannad om min chef fått för sig att rasten ska användas till att ex. ut o promenera. Att vara på fötterna och stressa hit o dit gör att rasten är oerhört nödvändig för att få av skorna och vila fötterna en stund.
    Vi har friskvårdsbidrag däremot och jag har utnyttjat det..en gång. När jag ville.När jag kände för det. Utan tvång.

    1. Anonym skriver:

      Du kan använda det för till exempel massage också 🙂

      1. vvv skriver:

        Tack! Det visste fan inte jag. Gissa vem som ska på massage nu?

  31. Anonym skriver:

    Den dagen ridning ingår u friskvårdsbidraget då jäklar! Speciellt med tanke på att det är bevisat hur nyttigt det är för psyket också.
    Vi har bara 1500 kr om året i bidrag så jag utnyttjar inte skiten eftersom den enda sport jag utövar är ridning. Sedan blir jag av någon anledning provocerad av att man inte kan få ut 1500 och gå på massage utan att man ska betala ur egen ficka och sen få tillbaks hälften?! Känns uträknat att folk ska tycka det är omständigt med alla intyg att de istället struntar i det.

  32. Anonym skriver:

    I så fall om det var på arbetsplatsen. Typ nåt mindre ansträngande där man inte behövde byta om och duscha efter. Annars hade jag nog bara blivit stressad (tar mig nog totalt 2 timmar att träna om jag ska ta mig till gym, träna, duscha, ev.smink och ta mig till jobbet igen)

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG