Hur är det egentligen?

14:30 29 Mar 2017

Hugo & Paula:

De nyblivna husägarna Hugo och Paula är just i renoveringstagen och delar glatt med sig av allt från fogar till platsbyggda kojor på både blogg och Instagram.
Att de inte gör hela bygget själva är väl ganska självklart för nästan alla – och varför jag säger nästan alla är för att min pappa inte inkluderas i den kategorin.
Han är den där tokiga gubben som minsann ska (och tack och lov också KAN) själv.
Själv är bäste dräng, ja visst, men inte om man inte är sugen på att bo i något som mest ser ut som en knarkarkvart de kommande halvåret så många av oss tar hjälp utifrån – så även Hugo och Paula.

Och som så ofta med stora profiler/influencers eller vad du nu vill kalla dem så öppnar detta alltid upp för diverse samarbeten för vilket företag skulle inte vara intresserad av den exponeringen?
Det är ju svårt att som bloggare skriva trovärdigt om klinkers om du just inte renoverar. Man fönstershoppar ju sällan byggmaterial på samma sätt som jag kan stå och dregla utanför ett skyltfönster med skor i en halvtimme.

Så – när möjligheten öppnade upp sig för både ”flyttagsfamiljen” och Värmdö Klinkers så tog de varandra i hand och genomförde ett gemensamt skutt ner i den stora båten.
Vad de däremot inte verkar ha kommit överens om är hur det här samarbetet ska utkristallisera sig på deras sociala medier.
Det handlar ju inte om ett enda köpt inlägg på blogg/Instagram utan företaget verkar ha ett finger med i spelet i nästintill alla rum i huset vilket betyder att alla gånger Värmdö Klinkers nämns – så ska inlägget/bilden reklammarkeras.

Som det ser ut nu är det ett virrvarr av olika mer eller mindre bra markeringar och ibland läggs samma bild upp både hos Paula som hos Hugo men vara Paula skriver att det är reklam.
Det är nästan imponerande hur många olika inkorrekta sätt de lyckats markera eller inte markera sina inlägg. Kreativt om inte annars.

Men som en gyllene regler:
Är det ett löpande samarbete med ett företag så måste det reklammarkeras HÖGST UPP i inlägget varje gång företaget eller dess produkter nämns eller visas.
Det räcker inte med att skriva det en gång för det ska inte krävas några förkunskaper gällande profilens eventuella inblandning med företag utan man ska förstå det även om man är inne och läser någonting för första gången.

Jag satte ihop ett litet kollage av alla de märkliga sätt som Hugo & Paula presenterat Värmdö Kakel på sina Instagramkonton.

Eller – Hugo namnger dem men reklammarkerar inte alls.
En gång försöker han lite på skämt om att få en billigare faktura men det är Paula som verkligen är över hela spektrat…

Innovativt – tycker ni inte ändå?

 

 

Och det är samma sak NU – de håller nämligen på att flytta i detta nu och visar upp det på Instagram.
Kolla skillnaden mellan Paula och Hugos inlägg. Som natt och dag!!!

 

51 kommentarer | “Hur är det egentligen?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. M skriver:

    O.t. Tyra verkar ha slut på selfies, kör repriser nu. Undrar förresten om hon ska börja blogga 1 april? Eller hon kanske bara lurar oss, april, april…

  2. Kvadraten skriver:

    Helt OT men tänkte att jag kanske kunde få lite hjälp här.

    Håller på att förbereda mig inför svenska 3 nationella och i en av texterna återkommer populärfeminsm ett flertal gånger. Det är möjligt att detta är en väldigt konstig & dum fråga men vad innebär populärfeminism? Jag har försökt att googla men hittar ingen bra förklaring…

    Taaack på förhand ?

    1. Kattis skriver:

      Om vi jämför med begreppet ”populärmusik”, som betyder typ lättillgänglig musik – musik som är lätt att både få tag i och förstå/tolka, så är min tolkning av ordet populärfeminism att det handlar Om feminism som inte nödvändigtvis kräver en utbildning i genusvetenskap utan helt enkelt typ.. att män och kvinnor ska ha samma rättigheter. Grundläggande typ? Lätt att förstp, lätt att hålla med om. Det beror förstås lite på vad det står i texten i övrigt men det är min omedelbara tolkning.

      1. Kvadraten skriver:

        Tusen tack för hjälpen! ?

    2. Lisa skriver:

      Håller med Kattis. Och eftersom det är nationellt prov i svenska så ska det inte vara alltför svårt och det ska heller inte vara nödvändigt att googla. Det är helt enkelt ett ämne som är fritt för tolkning där du ska argumentera för dina åsikter inom jämställdhet helt enkelt! Det här klarar du galant ? lycka till!

  3. Omg skriver:

    Apropå förra inlägget, såg precis att Petra Tungården rasat i vikt. Läste hennes blogg för många år sedan och har tydligen sett henne i Fornis blogg flera gånger utan att veta att det var just Petra. Hon ser såå annorlunda ut. Fortfarande fin såklart, men jag blev chockad över att jag inte kopplat förrän nu att det var den Petra.

    1. Anonym skriver:

      Nej, håller inte med. De bilder på hennes egna blogg i träningskläder är ungefär samma kroppsform hon haft i några år sen hon började träna. Hon ser ut att vara en kurvig kvinna i storlek medium 38-40, sen kan de ju vara så att hon var photoshopad på just den bilden du såg.

      1. Omg skriver:

        Jag reagerade mest på att ansiktet var så smalt/såg annorlunda ut. Menade inte att hon har varit överviktig innan, tycker att hon alltid har varit fin men hon såg ut som en annan person.. kan ju vara sminket/contouring också.

        1. Anonym skriver:

          Ok, jag håller med om att hon förändrats i ansiktet, men det beror nog mest på fillers och botox. Sen så är det nog en del snyggfilter och photoshopande.

          1. Omg skriver:

            Aha.. hade inte en tanke på att fillers och botox kunde göra så mycket. Trodde att man mest sprutade in det i läpparna. Hänger tydligen inte med i all utveckling. #oldie Tack för svaret iaf. 🙂

        2. Anonym skriver:

          ”Menade inte att hon har varit överviktig innan, tycker att hon alltid har varit fin” – som att överviktig och fin är direkta motsatser…

          1. Anonym skriver:

            Men orka gnälla. Många tycker det, ja.

          2. Anonym skriver:

            Ja, jag orksr gnälla. Vet hur såna kommentarer kan påverka människor. Man behöver inte säga allt man tycker, man kan ha en smula ödmjukhet inför att ord ens ord kan skada andra.

  4. A/N skriver:

    OT. Fler som reagerat över Paulas otroligt kassa svenska? Hade jag drivit en stor blogg hade jag investerat i en eller två (eller 10 om jag hette Paula) svenska-lektioner. Hon skryter titt som tätt, men jag tycker att hennes texter är helt och hållet obegripliga.

    1. P skriver:

      Haha, ja hon verkar slänga omkring en massa ord, fraser och begrepp som hon inte riktigt behärskar. Stundtals skriver hon lika dåligt som Dessie.

      1. Anonym skriver:

        Paula ÄR sämre än Desiree. Skillnaden är även att hon skryter om sin (obegripliga) svenska och sina (obegripliga) texter, vilket jag aldrig har sett Desiree göra.

    2. Kajsa skriver:

      Äntligen någon som kommenterar detta. Är så trött på hennes dåligt skrivna texter, och ja, hon skriver stundtals sämre än dessie. Då är det illa.

    3. Anonym skriver:

      Haha, det heter svensklektion… Snyggt jobbat!

      1. Anonym skriver:

        Nej. Man kan skriva det så som hon har skrivit i sin kommentar.

      2. Luna skriver:

        Ja och det heter de och dem också men det är 2017 och man skriver oftast ”dom” precis som att man oftast säger svenskalektion och engelskauppsats! WHO cares! Det är exakt alltid 100 % av tiden just ”svenskalektion” som är folks go-to line när dom ska försöka kritisera en person som precis kritiserat en annan person, så tröttsamt!

    4. Anonym skriver:

      Känner samma med Elin på Metro Mode, hon använder uttryck helt fel hela tiden.

  5. Anonym skriver:

    Jag vet inte hur intressant det är men en bloggare/instagrammare som växer så det knakar är fannyamandanilsson. Dock gör hon mycket smygreklam åt företag som ivyrevel (senast för två dagar sedan) osv, så irriterande när hon uppenbarligen vet om att hon måste märka ut det när hon smyger in ett ”#ad” i inlägg som fått ligga ute ett par dagar istället för att bara skriva ut det med en gång. En gång är väl ingen gång, men gör man det flera gånger mot bättre vetande tycker jag att man ska anmälas. *insert bitter, trött-på-smygreklam-emoji här*

    1. Ida skriver:

      Växer så det knakar? Hon växer med ca 5 följare per dag..

      1. Angelica skriver:

        Hon har ju även en blogg med tusentals läsare som klättrar på listorna, hade hon inte haft så mycket följare hade företag som ivyrevel, Gina tricot mm knappast jobbat med henne

        1. Angelica skriver:

          Hon samarbetar med andra instagramate/bloggare och nästa på tur att jobba med är enligt egen utsago molly rustas så hon är ju knappast okänd

  6. Anonym skriver:

    Har ni sett Paulas senaste inlägg där hon hänger ut IP på en tjej? Förrutom att jag till viss del håller med tjejen; vill jag bara skriva att det inte är friskt att hon sitter och håller koll på vem som kommenterar hennes killes blogg och granskar deras IP adresser. Det känns väldigt läskigt, särskild då jag vet att hon är väldigt snabb på att blockera IP adresser både från henne och Hugos blogg när någon skriver något mindre bra om henne i bara en av bloggarna. Jag hade tyckt det vore obehagligt att ha en man som tilltalar mig som hon gör och som granskar mina kommentarer dagligen. Skenhelig brud (kan nog alla som gått samma skola som henne intyga).

    1. Sofia skriver:

      Kan det inte ha varit så att Paula och Hugo diskuterade kommentaren och när dom pratade om den märkte att den var utformad på liknande sätt och därför jämförde dom IP-adressen? För mig känns det som ett troligare scenario än att Paula är och rotar i Hugos kommentarer..

      1. Anonym skriver:

        Nej det tror jag inte. Jag blev blockad från Hugos blogg när jag skrev hos Paula att jag inte förstår hennes text. Alltså ingenting som har med Hugo att göra. Haha.. Men hon blockade mig från båda 🙂

        1. Anonym skriver:

          Eller så har de pratat med varandra om dig och kommit fram till att ingen av dem är intresserade av att läsa fler av dina kommentarer.

          1. Anonym skriver:

            Ursäkta? ? Har de gemensamt tagit ett beslut om att blockera en IP adress som skrev i Paulas kommentarsfält att det är lite otydligt vad hon menar. Väldigt märkligt om man blir så kränkt för en sån kommentar

  7. Anonym skriver:

    Har ingen aningen kan det inte vara så att de har ett samarbete med just Paula och att Hugo mest re-postar med tanken att det ändå är hans tjej/fru som har samarbetet i fråga

  8. ah skriver:

    Jag tappar bort mig i dina långa texter 🙁
    Känns som du vill ha väldigt mycket sagt men innebörden tappas bort nånstans på vägen.

    1. Anonym skriver:

      Nytt ämne till läroplanen. Uthållighetsläsning.

      Ämnet innehåller att orka läsa längre text än ett kort inlägg på Insta.

      1. Anonym skriver:

        Eller: hur man får mycket sagt med färre ord. Det är också en konst. Långa texter är inte per automatik bra texter.

      2. J skriver:

        I likhet med en penis är en text inte nödvändigtvis 5/5 toasters bara för att den är omfattande och innehar en viss längd. Det var min metafor för dagen. Tack för mig.

  9. Nike skriver:

    Det bör ju tilläggas att Hugo också i ett av klippen faktiskt sa något i stil med att det NTE var ett samarbete och att han kunde visa fakturorna om någon var intresserad.

    1. Bloggbevakning skriver:

      Jag undrar om Paula får sin del av flytten gratis medan Hugo får pröjsa för sin?

  10. Anonym skriver:

    Jag förstår att de blivit bloggare, så dåliga de är på det som ska vara sitt arbete så hade de ju aldrig fått fast anställning någonstans.

    1. Jahaja skriver:

      Ja fast de har ju byggt egna varumärken att vara ”stolta” över. ? Vem behöver vara fast anställd när man kan vara sin egen chef?

      Men de bygger sina varumärken på bekostnad av andra varumärken och företag. Jag väljer bort företag som ingår i samarbeten med influencers som byggt karriär på att exponera sina barn, t.ex. Paula och Hugo.

      Jag tänker inte gynna företag som vill förknippas med influencers jag inte gillar, hoppas att jag inte är ensam om det.

      1. R skriver:

        Du är VERKLIGEN inte ensam om det! ?

  11. Vivvi the one and only skriver:

    Inte konstigt att de har råd att vara lediga hela tiden med tanke på att deras liv verkar vara sponsrat.

    1. Alice skriver:

      Håller med där. Det verkar som allt i deras liv är sponsrat.Kläder,möbler,mat,barnkalas,bilar,flytt,renovering mm

  12. Anonym skriver:

    Värmdö kakel inte klinker ?

    1. Bloggbevakning skriver:

      Klink och klonk. ?

  13. lena skriver:

    Kolla upp ulrika Forsberg, herregud vad omarkerad reklam! Reklam reklam och ett samarbete! Spyr på detta

  14. Jennie skriver:

    Efter att nu ha läst Paula’s svarsinlägg om den ”bittra” kommentaren, som var rätt bra, men kasst utformad. Paula skrev att hon har ett otroligt starkt varumärke. Vad sjutton då för något? Vad är hennes starka varumärke?

  15. Therése skriver:

    Jag känner bara: vi alla VET vid det här laget att svenska influencers fuskar/slarvar med reklammarkeringen – men är det verkligen så intressant att det är värt att skriva 10 inlägg om dagen om? Känns så otroligt tjatigt.

    1. Jahaja skriver:

      Detta är en blogg som bevakar bloggar och sociala medier, när det bryts mot marknadsföringslagen och smusslas med samarbeten så är det värt att uppmärksamma tills de lägger ner eller får böta. Det vore en skam om man lät vansinnet fortsätta.

      Långt ifrån alla vet om detta fenomen, många köper prylar i god tro om att bloggarna är genuina i sina rekommendationer. Jag var en av dem för några år sedan och önskar att det hade funnits en kritiskt granskande blogg då! ?

    2. Daniela skriver:

      Men nu har inte Cam skrivit om reklammärkning osv på några veckor. Eller har jag missat de här 10 inläggen om dagen som du pratar om?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg