När blir bearbetning till att älta?

13:00 29 Mar 2017

My Martens:

Det har varit ett känslomässigt kaos. Prövning efter prövning senaste året. När man tror att det inte kan bli värre så rasar det igen. Man kan tycka att om det stormar på ena hållet så kan det väl ändå få vara stabilt på andra hållet. Men inte.
Sorg, begravningar och allt det här som ni har kunnat läsa om tidigare. Vissa tycker att jag återupprepar mig, vissa att jag ältar.

[…]  Nu, nu står jag inför stora beslut, igen. Ett tungt, Väldig tungt som jag inte kommer att skriva om. //My

Det är en intressant fråga My tar upp här i sitt inlägg.
När blir bearbetningen bara till en enda stor gröt av ältande offerkoftor och slutar ha någon typ av ”sund” funktion?

Jag är en stark förespråkare av bearbetning, att trycka undan saker utan att ta tag i dem kommer med största sannolikhet en vacker komma tillbaka och ta ett stort bett av din så #nypeppade rumpa så att sticka huvudet i sanden är något vi alla kollektivt borde sluta med ”omedebums!”

Men det här?
Hur många gånger har vi inte hört det nu?

Nu, nu står jag inför stora beslut, igen. Ett tungt, Väldig tungt som jag inte kommer att skriva om.//My

Om du nu inte tänkt skriva om det – varför tar du då upp det i tid och otid? 
Jag är relativt säker på att det handlar om hennes son som nu flyger mellan Stockholm och Öland varje vecka då My och hennes ex har delad vårdnad, och om var han ska bo nu när han börjar skolan till hösten.
Det är inte raketforskning att lista ut att detta är det stora, tunga beslutet My måste fatta och hon har flertalet gånger sagt ifrån att hon inte vill diskutera personliga problem på sia offentliga plattformar.

Absolut – det köper jag men VARFÖR slänger du ut små fiskekrokar till läsarna att stup i kvarten nappa på?
Det är ju som att sitta och meta med mask och blir arg när det väl nappar eftersom fisken borde förstått att du ville ha din mask i fred och att du bara var ute och ”luftade” den lite.
”Just DENNA mask är inte för dig att nappa på men gärna en annan gång, typ..”

Det känns som en gammal LP-skiva som hakat upp sig och fastnat i exakt samma spår – om och om igen.
Det är som att My inte VET hur eller vad hon ska skriva om hon inte skriver på det här sättet.
Det sitter som en ren reflex och är någonting hon måste jobba med, jobba bort – och precis på samma sätt som man får verktyg mot ångest i KBT så kan man få verktyg till det här arbetet för det handlar i grund och botten om beteenden i båda fallen.

Det är okej att inte alltid må så bra men att gång på gång sätta krokben på sig själv och samtidigt bli förvånad när man faller är bara slöseri på energi som skulle kunna används till någonting betydligt mer produktivt. 
Kanske borde hon låta en vän – kanske Åzzzzza läsa igenom nästa inlägg när hon känner att det brakar iväg åt det här hållet – för att ge feedback och få henne att krypa ur och lämna över offerkoftan till Åza som sedan kan gömma längst in i något skåp eller nått.
Av podden att döma så har hon inga problem med att säga till My på skarpen, men då måste hon ju lyssna också och inte bara säga det klassiska:
”Mmmm…jag veeeet!!!” för att få slut på diskussionen.
Fast om du nu vet, varför gör du ingenting åt det?

Jag vet helt ärligt inte vad du tror att du ska få ut av det här inlägget om det inte hände förra gången du skrev en näst intill identisk text – så det är kanske dags att ifrågasätta syftet.

Just nu ser jag bara att situationen kan sluta på ett enda sätt och det är som i den där cellen på Fångarna på Fortet där deltagarna ska springa igång en gigantisk tvättmaskin som sakta fylls med skum.
Innan de vet ordet av är oftast en täckt av skum och vet knappt vad som är upp eller ner där de tumlar runt på rygg och allt de vill är att bara komma där ifrån.
”Hur kom jag hit? Hur blev det så här och hur tusan tar jag mig härifrån?”

Allt medan kompisen bara tittar på dem och undrar vad fan de håller på med. Upp med dig liksom! Gör som jag gör! SPRIIIING!!!!!

57 kommentarer | “När blir bearbetning till att älta?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  På tal om fångarna på fortet så var det ganska roligt en gång med Nassim al fakir https://www.youtube.com/watch?v=1qyVuiTYaDQ

 2. Sofia skriver:

  Hon har nog tyvärr insett att hon behöver skriva dessa löjliga det-är-såååååååååå-synd-om-mig-inläggen (oftast med eftertänksamt några veckors mellanrum) för att få lite liv i sin lilla blogg. Det är ju trots allt då hon får in lite kommentarer…

 3. Lis skriver:

  Kan du inte försöka korrekturläsa dina inlägg? Det är väldigt ofta du missat nåt ord eller skrivit fel ord. Ibland är meningarna väldigt långa och osammanhängande vilket gör det svårt att förstå din poäng. Tyckte tidigare att bland det bästa med din blogg var att du var så duktig på att uttrycka dig men nu är det mycket slarv vilket är tråkigt att se!

  1. Bloggbevakning skriver:

   Absolut! CamiMami påpekade precis samma sak för mig så jag ska steppa up!

   1. Anonym skriver:

    Och korta ner texterna, snälla!!

    1. Jag orkar läsa skriver:

     Varför det? Jag tycker Camcams texter är lagom långa.

 4. Emma skriver:

  Jag gillar inte när det är så otroligt långa inlägg. Tröttnar på att läsa efter första stycket.

  1. KS skriver:

   Håller med. Om det inte vore för att det är så uppenbart att det är så mycket som bara är utfyllnadstext, och om texten var mer kärnfull eller hade lett till en (mer) relevant slutsats hade det väl gått an, men nu blir det mest jobbigt och tidsödande att skumma igenom. Håller även med Lis om att inläggen allt oftare är dåligt formulerade och slarvigt korrlästa.

   Är verkligen ingen språkfascist och tycker att språket ska få vara så fritt som man själv vill. Mycket för att jag tror att språket begränsas av ambitionen att skriva så korrekt som möjligt, men då krävs det också av texten att den är levande och att man som läsare blir buren genom texten, och inte som nu då upplevelsen snarare blir att man paddlar kajak över östersjön…

   Ett välmenande råd Cami: skriv skönlitterärt för att öva upp språket! Skulle som skribent själv behöva ta åt mig av det rådet så jag menar verkligen inte att vara en besserschmisser. I perioder har jag varit duktig och haft för vana att skriva noveller, om allt ifrån ett asplövs resa genom förortscentrumet till en parkbänksalkis livsöden, och det har verkligen hjälpt.

   Fan, blev redigt sugnnn på att skriva nu. Kanske får bli en novell om bloggbevakning. ;)))

   1. Anonym skriver:

    Du tränar redan med att skriva en novell PÅ Bloggbevakning.

    1. KS skriver:

     Men cry me a riveeeeeerrr, hobbymobbare…

   2. MariaB skriver:

    Men så fånigt att klaga över en texts längd när nan själv skriver ett långt svammel om… ja fan vet jag. Orkade inte läsa till slutet ?

  2. Anonym skriver:

   Buuu hu! Lååååånga texter att läsa. Gör ooooont! ?

   Fan inte konstigt att PISA går ner när folk inte pallar läsa lite text. ?

   1. KS skriver:

    Är du på riktigt eller skojar du med mig? Tror du på riktigt (efter att ha läst min och ovanstående kommemtar) att kritiken går ut på att texterna är för långa? PISA var det, ja…

    1. Anonym skriver:

     Nu var det Emma jag svarade och inte dig men efter den här kommentaren där du inte fattar vem man svara så kan du också ta åt dig. ??

     1. KS skriver:

      Och du missade min parentes där jag även refererade till ovanstående kommentar, men ”ok”.

     2. Anonym skriver:

      Nä det var just din parantes jag såg och från den förstod att du inte fattade det var Emma jag svarade.

      Emma:”Jag gillar inte när det är så otroligt långa inlägg. Tröttnar på att läsa efter första stycket.”

      Som sagt, PISA. ???

   2. Finnjävel skriver:

    ”Fan inte konstigt att PISA går ner när folk inte pallar läsa lite text. ?”

    Precis min tanke.

   3. Anonym skriver:

    Fast vänta nu. Jag läser inte direkt bloggar eller bloggbevakning för att utbilda mig utan för att jag vill komma åt snabb underhållning. Är texten för lång är det inte underhållande (utan som i detta fall mest upprepande utfyllnadstext) och då läser jag inte.
    Tycker det är jobbigt att läsa långa texter för att det är slöseri med tid som jag skulle kunna lägga på annat typ att läsa kurslitteratur eller en bok.

  3. En fråga bara skriver:

   Emma och ni andra som klagar på ”långa” texter: om dessa lättsamma texter är så svåra för er att läsa, hur har ni lyckats ta er igenom grundskolan?

   1. Anonym skriver:

    Om du är dryg, så kan jag vara dryg tillbaka. Det är inte så att en lång text per automatik är en bra text. Det kan till och med vara svårare att uttrycka sig kort och kraftfullt. Men om man lyckas, är ofta dessa texter bättre och mer lättlästa än en långa och krångliga texter. Flera av oss tyckte att detta var en lång och krånglig text, mer fler ord än vad som behövdes för att budskapet skulle nå fram. Vill man förfina sina kunskaper inom detta område kan man ta en skrivarkurs på förslagsvis ett högre läroverk, som exempelvis ett universitet.

    1. Anonym skriver:

     Om det var det som gnälldes på så visst men det har obefogat gnällts länge på dom som skriver långa kommentarer också. Folk är helt enkelt lata och många saknar läsförståelse.

   2. K2 skriver:

    Jag får nog hålla med om att det var ett onödigt långt inlägg. Utdraget och aningens tjatigt. Poängen hade kunnat gå fram även med kortare text.
    Är annars väldigt glad för att läsa.
    Just my 2 cents 🙂

    1. The real Hmm skriver:

     Vi kan väl alla träna på att få till kortare tex och ändå få fram budskapet, men jag tycker det är bra att CamCam broderar ut lite mer.

     För någon stans så har hon fått för sig att hon skriver en sak och vi andra tycker det är solklart att hon sagt något annat.

     Så för att slippa fler sådana diskussioner och vara tvungna att lämna öppet för CamCams självdeklarerade minne som en fiskpinne eller om det är ett selektivt minne så är det bättre att det står svart på vitt.

     Dessutom så kommer en längre text öka på vår förståelses för hur CamCam ser på något i det stora hela inte just den här lilla incidenten.

     Det tror (hoppas innerligt) jag nämligen borgar för många missförstånd hur man ska tolka den moraliska kompassen i den här bloggen.

     Så jag röstar för längre texter. 🙂

 5. Frida skriver:

  Jag saknar ”Det händer på Instagram”-inläggen, de är mina favoriter! 🙂

 6. livet i USA skriver:

  CamCam! Kan inte du berätta lite mer om din tid i USA (du kanske redan gjort det, sorry isf, ganska ny här). Var i USA bodde du? Dina upplevelser? Saknar du det? Jag har själv bott här (amerikanska södern) i snart 7 år.

  1. Therese skriver:

   ”Du kanske redan gjort det”. Ja det kan man säga

  2. Mia skriver:

   Jag vill gärna också läsa mer! Och detta trots att jag varit med från start. Pluggade i USA för många år sedan, kanske därför jag tycker det är intressant iofs! Jag har inte heller något emot mer privata inlägg, kan vara roligt att få lära känna Camilla lite!

 7. Anonym skriver:

  gabjoss lägenhet kommer upp på hemnet idag. Någon som hittat den?

  1. Anonym skriver:

   Hon bor på Alfens Allé 15 i Umeå (enligt hitta.se) så det borde vara den här: https://www.hemnet.se/bostad/11155239?utm_medium=app&utm_content=ipad&utm_campaign=tipsa

   Fast den står att det är nr 17 så någon av sidorna har fel.

   1. K skriver:

    Tror inte att det är Gabsis för hennes m a g i s k a vardagsrumsbord i marmor saknas. Eller fick hon byta ut det efter kaffefläcken?

 8. M skriver:

  Men My har ju en ääääärlig blogg, till skillnad från andra (enligt henne själv). Inte att förglömma! Och det betyder att hon skriver om hur hon tänker och hur hon mår – dvs ältande tankar och gosande i offerkofta.

  Men tyvärr verkar hon totalt ha missuppfattat att ärlig och älta är två skilda saker. Vem blir egentligen inspirerad av ältande? För mig är det inte styrka och inspiration att läsa om någon som konstant drar upp allt elände denne varit med om. Styrka och inspiration för mig är när någon snarare pratar om lösningar och visar på framsteg, utan att konstant dra upp allt som tidigare hänt. Lite som Elaine någon gång skrev – jag får panik på personer som bara vill prata om elände och inte alls vill prata om vad den har för lösningar och planer för att ta sig ur eländet och för att undvika elände i framtiden. Framrutan är större än backspegeln, lägg därför mer tid och energi på nuet/framåt än att vältra sig i vad som varit.

  Nä, nu ska jag åka iväg och göra en fruktansvärt jobbig grej som jag har haft ångest för i flera veckor. Min framtid står på spel. Fy, nu börjar jag gråta också bara jag skriver detta. Nervös som fan. Jaja, är väl ändå ingen som bryr sig.
  /M

 9. Patricia skriver:

  Läsarsiffrorna sjunker och då kommer ett snyft-inlägg inte svårare än så!
  Jag tycker synd om Myggis för att hon mår dåligt,men jag tycker inte synd om henne för att hon mer eller mindre konstant försätter sig i minst sagt knepiga situationer!
  Lyssnade på poddavsnittet där Myggis berättade om den kraschade relationen med Mr Right,Åza kom med en del riktigt bra råd tycker jag så hon är nog bra för Myggis.

  Dock tenderar både bloggen och podden att bli lite för mycket av försvarstal av typen vem försöker du lura!
  I podden tog Myggis tex upp den ”berömda sexlistan” och avfärdade den igen med att det bara var ett ”hittepå” vilket många vet inte stämmer.
  Nä det blir för mycket snyft,tyck synd om mig alla är dumma inlägg.
  Den gemensamma nämnaren för alla situationer/relationer som spårar är Myggis själv

 10. Sofia skriver:

  Tyvärr är det inte ett skit synd om Myggis, allt är lögn och förr eller senare kommer hon bli genomskådad.

  Simple as that! 🙂

  1. Anonym skriver:

   Hon har ljugit om mycket, allt för att bli känd, få fler läsare, tjäna pengar och för att skydda sig själv. Taktisk. Bra på att manipulera och hitta på historier. Inte så ärlig som många tror. Hon har ju redan genomskådats av många men finns en del kvar förstås.

 11. Anonym skriver:

  HAR MYGGIS PERUK?! Eller iaf weave?!?! Förhoppningsvis inte spons.

 12. Nina skriver:

  Så trött på Myggan och hennes spelade självömkan. Plågade mig igenom 2 poddar och tycker att Åsa är en riktigt kul och trevlig prick, men Myggan är så satans arrogant och har en attityd som får mig att spy. Slutlyssnat där nu.

  1. Anonym skriver:

   Den där poddens syfte verkar vara att upphöja My och ställa henne i bättre dager. Att få folk att tro att My är så bra och duktig, att hon minsann är en fantastisk mamma och entreprenör och bra, fin och god på alla sätt, att folk ljuger om My och att det är synd om My. Det verkar vara huvudsyftet och planen med podden, ja att bli lite mer kända också förstås och höras och synas. Lite har de ju försagt sig också hehe. Det hörs när hon läser innantill och när de ljuger..och det där avsnittet var ju helt klart planerat, och vad syftet var är inte svårt att förstå, väldigt uppenbart. Förfärligt att hon får smutskasta och hänga ut personer, märkligt att mtg går mer på det. Plågsamt.

   1. Anonym skriver:

    * märligt att MTG går med på det, att de tillåter det. Usch.

 13. Anonym skriver:

  Meeen Suck.. My är smart och strategisk, det är TAKTIK !

  Varje gång hon tappat läsare så kommer ett inlägg om att hon minsann har ångest och det är såå synd om henne och samma vanliga snyft o skryt… Varför ständigt ta upp att hon varit på begravning hmm och hon hade ju lika många jobb, om inte fler, när hon hade butiken hmm…

  Och det är tydligt att hon läser vad som skrivs om henne här, beräknande är hon!

  Varför skulle Åza sätta stopp för såna inlägg, det ger ju både läsare och lyssnare.

  Bästa vore väl att hon flyttade till Kalmar el Öland så hon kan fortsätta ha sonen varannan vecka, hon mår ju som bäst när hon har sonen skriver hon ju och han är viktigast, han går före allt, så det borde ju vara en självklarhet då. Men hon har bortförklaringar på allt såklart. Hon kommer närmre Åza, andra vänner och sina föräldrar då med väl och hon kan ju jobba med både blogg och som pt där, ja även med annat.
  Pinsam och patetisk är vad hon är, synd att ge henne uppmärksamhet.

 14. anonym skriver:

  Ja hon ältar men verkar trivas med det. Jobbigt för läsarna. Men tror älrtandet kommer fortsätta.

 15. Patricia skriver:

  Ältandet och offerkoftan har blivit någon form av identitet,sorgligt tycker jag…..
  Och väldigt trist att läsa samma sak igen och igen och igen…………

 16. Frida skriver:

  Att inte Myggis kan flytta tillbaka ner till Öland är för att hon är så hatad till den grad att människor hängt in döda djur i hennes trädgård.
  Och varför känner sonens pappa behov av att dagligen ringa till förskolan för att höra så att allt är okay med han…..?

  1. Anonym skriver:

   Men hon kan ju flytta tillbaka till Kalmar ? Vad gjorde My för att bli så hatad då? Ingenting förstås, heeelt oskyldig ? Hänga döda djur i trädgården låter ju ganska sjukt och obehagligt iofs.

  2. Kics skriver:

   ?Berätta mer Frida !

  3. AE skriver:

   Men det kan väl ändå inte vara sant…?

   Jag skulle gärna vilja veta varför My inte kan eller t o m inte får (?) flytta tillbaka till Öland.

   Tycker ändå synd om henne, hon verkar kämpa så.

   1. Anonym skriver:

    Inte mer synd om henne än andra. Hon kämpar väl inte mer än många andra. Hon har det ju ganska bra faktiskt. Det finns många som är ensamstående, och som har företag de kämpar med/konkurser, som förlorar nära i dödsfall och som verkligen har sorg, som har ångest på riktigt, och dessutom är helt ensamma utan partner, föräldrar, vänner och grannar som finns för dem, och som inte har minsta möjlighet att åka på lyxiga resor. My har det ganska bra ändå, och hon har ju ofta själv del i saker som ”drabbar” henne. Karman slår till. Som man bäddar får man ligga. Ofta blir det lönsamt för hennes del också, tur det iallafall.

   2. Anonym skriver:

    Vad då inte får? Vem har förbjudit henne att flytta ner igen? Nä jag tror nog att hennes osunda behov av att få hänga med ”kändisar ” är hela orsaken till att hon inte flyttar ner. Sen undrar jag vart Bobby har tagit vägen, ett tag framställde hon ju honom som sin bff. Om Bobby har genomskådat henne och snabbt insåg att hon går över lik för att få synas på röda mattor med kändisar så säger jag grattis till Bobby.

  4. K2 skriver:

   Hänga in döda djur i någons trädgård låter inte friskt. Förstår inte vad som skulle kunna berättiga sånt beteende.

  5. Anonym skriver:

   Varför är hon så hatad på Öland att hon inte kan flytta tillbaka? Frågar man myggan så är jag säker på att hon skyller på att folk är avundsjuka på henne. Klassiskt. Hon skulle ju kunna bo i Kalmar men det är ju tydligen inte heller aktuellt. Och varför ringer pappan till sonen till förskolan? Snälla frida, berätta mer för du verkar sitta inne med en del information.

  6. Anonym skriver:

   Döda djur i någons trädgård känns ju mer sjukt än något annat. Och inte så trovärdigt om det inte framkommer varför.

 17. M skriver:

  Aaaah likheten med My och min 15 åriga dotter ( när hon var 13 år ) är slåendes, de ska ältas och ältas och ältas! Jag får fan gråa hår på detta ”tyck synd om mig” syndromet!

  Förstår inte hur någon över 18 står ut med henne och alla hennes ” vi skyller på alla andra utom mig själv ” fasoner!

  Nej, det är inte, kommer inte vara synd om M någonstans! Som man bäddar får man ligga!

 18. Anonym skriver:

  Jag tröttnade också ganska snabbt på att läsa My:s blogg pga detta ständiga ältande.
  Att än i dag dra upp det som hände vid separationen med sonens pappa, det är alltså typ sex år sedan…

  Läste nån kommentar nånstans att hon sålde butiken och tomten till sonens pappa innan konkursen för x antal miljoner, vart tog de pengarna vägen eftersom hon nu har trippla jobb?

 19. Anonym skriver:

  Ja My mår kanske bra av att ha sonen. Frågan är hur sonen mår av att vara hos My. Bra fråga det där med varför folk var så elaka mot henne på Öland. Vad hände egentligen när exet gjorde sin nuvarande gravid? Varför får inte My bo på Öland. Dessa frågor kan ju bli nytt material till nästa snyftskildring.

  1. Anonym skriver:

   Det är nog ingen som förbjuder My att bo på Öland. Folk kanske inte alls var elaka mot My på Öland, kanske inga döda djur hängdes i hennes trädgård alls, kanske är det svepskäl, påhitt av My för att hon inte vill bo där. Har hört att hon själv både bedragit, lurat och manipulerat. Ja det som skrivs här inne verkar bli material till snyftskildringar och försvarshistorier. Blir både podd – o bloggmaterial.

 20. Anonym skriver:

  Så tröttsamt och tramsigt, kräks på hennes snyft och på att folk skriver att det är synd om henne och ååh vad hon kämpar och ååh så ärlig och fantastisk du är suck..klart som fan hon kämpar med vissa saker, som alla gör..Men knappast på botten och jag tkr inte särskilt synd om henne, verkar vara olika hur folk definierar att vara på botten hmm. My har lättsamma, roliga jobb som ger lätta pengar, hon får utbildningar och resor m.m. Hon har massor av stöd, vänner, föräldrar, syskon, släkt, barn.. Mycket att vara tacksam över.. men klart att hon har en del ångest, vore konsigt annars med allt hon orsakat och försatt sig i, tror dock hon överdriver det av taktiska skäl och tror inte hon är förkrossad över vare sig butik eller ptkillen men hon vill ha sympatier. Absolut synd om henne OM hon var kär och blev dumpad, som för alla då det händer, jag tror dock inte hon tänkte sig något seriöst där, tror hon siktar in sig mer på andra kända män, men det lät bra i podden hmm.. Hoppas folk tröttnar på hennes snyft och lögner och överger både bloggen o podden, tror folk tröttnar och ser igenom lögnerna och taktiken. Själv blir jag bara trött o irriterad och går sällan in på hennes blogg.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp