Hur blir det om man vänder på steken?

06:00 20 Mar 2017

Elaine Eksvärd:

Lejny är lite så där putslustig på sin blogg och gör en lista på män hon skulle kunna tänka sig att hångla med under pistolhot och jag bara tänker…
Om man vänt på steken – hur hade ett sådant inlägg tolkats då? Förmodligen som extremt sexistiskt och alla kvinnor hade rasat!
Och faktiskt – sitt ner i båten innan ni läst klart – så skriver min sambo som av en händelse om just det på sin blogg. (Och han skrev sitt inlägg först så jag hade inte tänkt länka till honom men nu passar det perfekt.) Han kallar det A la carté-feminism – ett fantastiskt uttryck om ni frågar mig!

Så varför är det mer okej för kvinnor att objektifiera män när det samtidigt är typ det värsta man som kvinna kan bli utsatt för?
Tja, DET och kvinnor som torkar fiffan i den allmänna hårfönen på gymmet helt utan att skämmas…

77 kommentarer | “Hur blir det om man vänder på steken?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Elin skriver:

  Sett My Martens senaste blogginlägg ang kärlek?

  1. Anonym skriver:

   Stackarn är förkrossad! Igen…

  2. Anonym skriver:

   Smart du är som skriver det här så du ska få fler läsare. Tror dock de flesta är trötta på snyftandet. Alla har nog blivit dumpade någon gång eller flera, så lika synd om alla andra. Suck.

   1. Anonym skriver:

    Berätta, vad skriver hon?

    1. Anonym skriver:

     Att hon föll för pt-killen men blev dumpad, hon blev manipulerad, förd bakom ljuset och utnyttjad (!? Hmm ord som brukar beskriva myggan) Hon är förkrossad och var chockad (ööh var de ihop i 2 el 3 veckor ens) Visst alltid hårt att bli dumpad o bränd men detta är säkert kryddat för blogg o podd, drama som vanligt vettu… synd om killen som blir uthängd, vi vet ju faktiskt inte om han är en skit eller hur hans version låter. Hon ser som vanligt till att utnyttja allt och dra fördel av allt, i detta fall till att få lyssnare och läsare och sympatier. Att inte folk fattar..klipsk är hon, men kanske blev hon sårad dock.

     1. Anonym skriver:

      Oh fy fan! Stackar kille. Men skönt att han insåg vad My är för någon innan han hann insylta sig ännu mer med martyren.

      Ja det låter onekligen som att det är exakt samma dravel med exakt samma ordval (utnyttjad, manipulerad osv) som hon alltid kör med i alla jobbiga situationer som hon hamnar i.

      Varför är det ingen av hennes ”vänner” som säger till henne att hon kanske faktsikt ska ta sig en funderare varför just HON är den gemensamma nämnaren i alla dessa snyfthistorier? Är det inte bla det man har vänner till? Eller går hon inte och pratar med någon som kan hjälpa henne att förstå sin egna delaktighet i saker och ting?

      (Ja, att bli dumpad i en relation kan vem som helst bli. Men i Mys fall så är hon en stackars sate i ALLA situationer hon hamnar i)

      Fy, hon är ju fan läskigt uträknande. *ryser*

     2. Anonym skriver:

      Ja samma dravel, snyft och skryt och smarta strategier men menade mer att manipulera och uttnyttja är sånt myggan brukar syssla med, stämmer in på hennes sätt och vad folk brukar skriva/säga om henne så lite komiskt att hon skrev så om killen. Snyfthistorierna har ju ett syfte, det är en strategi till att få läsare, lyssnare och sympatier = tjäna pengar. Stackars stackars mig, och så har jag haft det så och så jobbigt och jag är såå ärlig och såå bra och alla är såå elaka mot mig och jag är stark och måste klara mig själv jag jag jag…se mig, beundra mig, beröm, mig, tyck synd om mig… ja hon är läskigt beräknande, scary.

 2. Anonym skriver:

  Elaine gör samma sak.

 3. Anonym skriver:

  Alltså nä, nu var det faktiskt droppen. Bye Felicia

  1. Mija skriver:

   Felicia vem?

   1. Moa skriver:

    Mija, ”Bye Felicia” är en replik från filmen Friday (1995).

    1. Linda skriver:

     Haha men tack.
     Då passar det ju perfekt att använda det till första ”anonym”

     – Bye Felicia!

 4. Anonym skriver:

  Kliniken som sponsrade Josephine Qvist har nu sponsrat ytterligare en social media profil med ett par nya bröst, Denice Moberg har nästan 600 k följare på Instagram. Ingen reklammärkning i inlägget på bloggen heller.

  http://finest.se/deniceemoberg/2017/03/19/hemlisen-avslojas/

  1. Lina skriver:

   Visst måste det va spons? Annars hade hon ju inte behövt skriva ut märke på implantat osv. OBS är ej avundsjuk, har sillisar sen 2013 ??

   1. Anonym skriver:

    HAHA ditt OBS-tillägg är genialt ?

  2. Vic skriver:

   Det låter verkligen som det, särskilt med tanke på att hon länkar flera gånger! (Jag är avundsjuk däremot, vill oxå operera tuttarna! Men vill göra lyft och förminskning?)

   Lite konstig anledning också tyckte jag.
   Hade inte ens reagerat om hon bara sagt att hon bara ville ha lite större.

 5. ida skriver:

  Nä håller inte alls med om att det skulle vara sexistiskt att säga att man är attraherad av någon. Att objektifera någon är att kommentera kroppsdelar. Men inte att säga att någon är snygg.

 6. AL skriver:

  Förstår inte alls din poäng och hur det skulle vara objektifierande att vilja hångla med någon/tycka att någon är snygg?
  Dessutom behöver både du och hubby läsa på ordentligt om feminism, baserat på senaste inläggen om ämnet.

  1. Ellen skriver:

   Åh vad ni förstör mycket för alla kvinnor ni som alltid måste komma med pekpinnar om att någon har fel i feminismens namn. Ni har kidnappat ordet feminism.

   1. Blahabla skriver:

    Ingen har kidnappat någonting.

    Det är inte feminism som Camcam beskriver. Det som står i inlägget är ett tecken på patriarkatets struktur och hur påverkade alla är av den.

    Att folk blir upprörda över att en vit man försöker trycka till den feministiska frågan med att skrika ”MEN MÄNNEN DÅ”, är i mina ögon något positivt. Sexism kan inte jämföras åt andra hållet, på samma sätt som att kvinnohat och manshat inte kan jämföras med varandra då dom innebär olika saker.

    1. AL skriver:

     Precis det jag menade ^^
     Är trött på män (och kvinnor) som ba ”Men åååh määännen dåååå?”. Män utsätts inte för patriarkala strukturer varenda dag från det att de föds. Det är inte för att komma med pekpinnar om vad feminismen är, utan för att det är så lätt idag att kalla sig för feminist och sedan publicera sådan här sörja. Ser att andra i kommentarerna sagt det jag vill säga så håller det här.

     1. Anonym skriver:

      Jag hör gärna en utläggning till. Tycker det är super intressant och lär mig massor ??

     2. Hannah skriver:

      Män utsätts visst för patriarkala strukturer varje dag, precis som kvinnor. De utsätts dock generellt på andra sätt än kvinnor.

 7. Krila skriver:

  Att objektifiera kvinnor är väl knappast det värsta en kan göra, o snarare ett symptom på patriarkala strukturer än ett problem i sig.
  Om vi skulle ”vända på steken” skulle det mest märkbara resultatet snarare vara att kvinnor började våldta och slå ihjäl män i sin närhet och att dessa skulle få sämre vård och mindre lön, än några ovälkomna kommentarer.
  Men ja, stackars din kille!! Kan inte du be honom förklara mer om vad som är fel med den feministiska analysen nu när han har ägnat en hel eftermiddag med att fundera på den?

  1. Anonym skriver:

   ??????

  2. Fluffis skriver:

   ??????

 8. Emma skriver:

  http://www.dn.se/ekonomi/jag-sparkades-nar-jag-bad-facket-om-hjalp/
  Bloggarnas favoritföretag Foodora verkar inte vara ett så trevligt företag att arbeta på…

 9. anonym skriver:

  Antingen är det lika för alla eller för ingen! Det är inte okej att objektifiera män precis som det inte är okej att göra det mot kvinnor.

 10. Anonym skriver:

  Precis som att det inte finns ”omvänd rasism” att tala om så finns det inte omvänd sexism.

  Förstår att vita/killar har upplevt det men seriöst, det bleknar rejält i sammanhang om rasism och sexism.

  1. Hannah skriver:

   Fast jo, det finns visst omvänd sexism och precis som att en POC kan var rasistisk så kan även en kvinna vara sexistisk. Det som dock inte finns är en omvänd *strukturell* sexism.

 11. Väsknörd skriver:

  Någon som sett Kenzas nya video där hon visar upp sina väskor? Drömgarderoben!

 12. Anonym skriver:

  Läste din sambos inlägg och blev så jävla irriteeeeeraaaad. Jag KAN förstå vad han menar vilket jag tolkar det som är ”får inte vi män glo på tjejers rövar borde faktiskt inte tjejerna heller göra det”. Och att han sen hänvisar sin analys till jämställdhet? Seriöst? Det fungerar inte så, det känns exakt som när vita ba ”neee får inte jag säga n****boll så ska jag förbjuda svarta från att säga vitlök!!!!” Omvänd sexism och rasism kan inte fungera eftersom det tydligt finns en hierakin där män alltid är högst.

  Ni har en tonårsdotter. Lyckligtvis tillhör väl hon den nya generationen som inte tar skit som kvinnor alltid fått göra.

 13. Lady Dahmer skriver:

  För att förtryck och sexism är strukturellt.

  Det som din snubbe gaggar om är som ”reverse racism”. Det existerar inte eftersom att sexism (och rasism) utövas från en maktposition. Vi lever i ettt samhälle där kvinnor objektifieras, diskrimineras och förtrycks. Detta är vardag. Det Elaine gör är undantag. Upprätthåller inga förtryckande strukturer. Bidrar inte till en manssyn som är farlig. Har inte samma slags konsekvenser (om ens några alls??)

  1. Blahabla skriver:

   Trippelgilla på den!

   Det är 2017, och folk vill fortfarande diskutera sånt här. Nej, nej och nej. Kvinnor har blivit objektifierade alltjämt och alltid, och det är inte jämförbart med det som din sambo beskriver.

  2. E skriver:

   Precis vad jag tänkte, bra förklarat!

  3. svr skriver:

   Kan inte tacka dig nog, LD, för att du förklarar saker på ett sätt många av oss inte orkar eller kan.

  4. Hannah skriver:

   Fast pratas det inte om lite olika saker nu? Att bete sig sexistiskt och *strukturell* sexism är ju inte samma sak? Klart att en kvinna kan vara sexistisk precis på samma sätt som en man.

   Sen är det naturligtvis så att på grund av strukturerna i samhället är det väldigt mycket värre när en man är sexistisk än när en kvinna är det. Men ursäktar det egentligen kvinnor som beter sig sexistiskt? (Nu inte sagt att det är det som du säger, men jag upplever det som många verkar tycka att det är det är helt ok om en kvinna beter sig sexistiskt)

 14. Siri skriver:

  Hans inlägg var det töntigaste och märkligaste jag har läst… jävlar vad kränkt

 15. Lady Dahmer skriver:

  Ok läste din snubbes inlägg nu och vet fan inte om jag ska (hån)skratta rakt ut eller grina pga så jävla förmätet.

 16. ? skriver:

  Kanske LD kan erbjuda ett bra pris för en intensivkurs i ämnet för dig och din sambo?

 17. K2 skriver:

  Så din sambos kollegor blev uppspelta och gav blickar över en snygg kund. Då tyckte han att det var berättigat att högljutt kommentera andras kroppar och rövar? Han kanske kunde skippat det och istället ifrågasatt vad de höll på med? Stackars kränkta man.

 18. dfdfdfd skriver:

  Shit vilket sämst inlägg din kille skrev där. Be honom hålla sig till handboll och sluta yttra sig om shit he knows nothing about. Sorry, not sorry.

  1. dfdfdfd skriver:

   Btw, var det inte din kille som var ”the great retoriker/bättre (eller åtminstone lika bra) som Elaine?) Ok..

 19. Helena skriver:

  100% geunin fundering: Är inlägget seriöst skrivet eller försöker han bara vara rolig?

  ”Sagt och gjort, jag pratade högt och brett med min manlige kollega om några av deras rövar och kroppar för att se reaktionen. När de såg frågande ut vad jag höll på med så sa jag bara: jämställdhet.”

 20. Anonym skriver:

  ”Men are afraid that women will laugh at them. Women are afraid that men will kill them.”
  En kvinnas objektifiering av en man stannar där. Prat, skratt, kommentarer.
  En mans objektifiering av en kvinna leder oftast till mycket mer. Hot, våld, förtryck.

  När en kvinna objektifierar en man så är hon även fortfarande fullt medveten om att det är en annan människa hon talar om. Mannens egenskaper och personlighet är en del av paketet.
  När en kvinna objektifieras reduceras hon till en sak, och hennes intelligens, humor, kunskaper osv nämns inte alls eftersom det inte bara är oviktigt, utan tom ses som ett ”problem”.

  1. Kallis skriver:

   Kvinnorna sa ju inte ens nagot i det har fallet, men sjalvklart maste en karl alltid vara varre och brola pa om kvinnornas yttre.

 21. Anonym skriver:

  Så om din sambo anser att de kvinnliga kollegorna beter sig illa, varför väljer han att göra likadant då??
  Det är väl bättre att säga ifrån ist för att vara jävligt omogen…

 22. N. skriver:

  En som blivit pistolrånad tycker inte detta är roligt för fem öre….. tycker inte att det är något att skämta om! Antagligen lika lite som hon tycker det är roligt när folk drar skämt om barn som blivit utsatta…

 23. Anonym skriver:

  Jag förstår att du och din man gärna vill tro att han är upplyst och feministisk och smart, men alla hans argument är samma jävla trötta ”men tänk på männen då!!” som alltid hörs!
  Han, och du, har helt missat det grundläggande problemet, och kan inte se strukturerna utanför er egen lilla bubbla.

  1. Anonym skriver:

   Att en enskild man blir objekt för kvinnors trånande blickar nån gång då och då går inte på något sätt att jämställa med hur kvinnor i grupp ses som mindre värda varelser vars primära funktion är att ta hand om och behaga män! Herregud jag är så jävla irriterad! Jag trodde verkligen du fattade det här?

   1. Anonym skriver:

    Vet du vad din man påminner mig om? Odd! När odd började blogga och trodde att han i egenskap av blondinbellas man skulle få nån plattform att dela med sig av, och bli hyllad för, sin ”kloka” tankar. Sen visade det sig att han var helt bränd och ingen var intresserad av vad han hade att ”lära” världen, för det var bara ogenomtänkt dynga.

    1. Anonym skriver:

     Exakt så! Du satte ord på mina tankar som jag själv inte riktigt kunde bena ut.

     Är ”rädd” för att den här bloggen kommer att bli som Dessies – en blogg jag inte kan sluta gå in på för att kolla om det kommit upp några nya korkade inlägg.

 24. Anonym skriver:

  Booken ska prata om sin ”helvetesresa” ”milt sagt” på Malou efter 10 idag.

 25. ah skriver:

  Stickas mycket offerkofta i det här kommentarsfältet.

  1. G skriver:

   Du kanske också vill ha en? Bäääää, fårskalle ?

 26. Helena skriver:

  Åh en man som talar om för mig som kvinna att jag borde ta mig i kragen för att inte kränka män :)))))))

  1. J skriver:

   Ja, jag har verkligen inte förstått männens oerhört utsatta position i samhället förrän denna visa och ödmjuka man mansplainade det hela för mig.

   Helt ärligt, han kan äta upp den där kragen och krypa tillbaka under sin sten.

 27. Anonym skriver:

  Naaaww!! ”Det är inte lätt att vara man!”

 28. Zzzz skriver:

  Keep trying!

  Dom är många dom dina gamla stinkostar .
  Du har fått skit för inläggen om Tyra o Dessan så nu försöker med du osten Elaine.
  Slå vad om att din blid kommer upp när en googlar långsint.

 29. Anonym skriver:

  Tänk även på att det här är mannen som bara för ett par dagar sedan påstod att de flesta män skulle ta det som en komplimang att bli tafsade på. Han lär med andra ord inte tycka att det är ett problem överhuvudtaget att kvinnor tittar på män. Han tycker bara det är ORÄTTVIST att män inte ska kunna göra detsamma (trots att dom redan gör det???)

 30. J skriver:

  Du tar alltså bort min kommentar där jag klistrat in din sambos inlägg? Wow. Exakt SÅ viktigt var det att folk klickar på länken till hans blogg. Houston, we have a problem.

  1. Anonym skriver:

   Min kommentar precis ovan var egentligen ett svar på din. Jag förstod inte först varför den hamnade fel, men det var alltså för att din kommentar blev raderad… Wow.
   Intressant också att camcam väljer att radera istället för att bemöta den kritik som finns här inne.

   1. Bloggbevakning skriver:

    Jag fattar! Jag lovar att försöka sätta mig på händerna nästa gång jag vill publicera något om min familj. Men THK slipper ni inte. =)

  2. T skriver:

   Men shit, ”dagens dessie” fick hålla på i evigheter för att missunna Dessie klick, din sambo startar en blogg och du gör allt för att han ska få dessa åtråvärda klick, till och med raderar kommentarer?! Inte ok …

 31. K skriver:

  Tycker mer din sambo visar varför feminismen är så viktig, sen att han skämmer ut sig själv medan han gör det är en annna sak.

 32. Marja skriver:

  För att det finns en könsmaktsordning, vi lever i ett patriarkat. Kvinnor döms fortfarande i hög utsträckning efter sina kroppar eller sin sexighet, män döms efter sin kompetens, personlighet whatever. Samma sak med tafsandet, är det ett stort problem för många män att de blir tafsade på i stort sett vilket sammanhang som helst, behöver de vara rädda för att inte kunna värja sig och om de säger ifrån, är det nån som tror att kvinnan ifråga fortsätter hämningslöst eller mordhotar honom för att han är en sån humorlös bitterkuk som inte fått fitta på tillräckligt länge? I ett jämställt samhälle kan man resonera som du gör, i ett ojämställt kan du det inte.

 33. Andy skriver:

  Offerkoftan är på i detta kommentarsfält. Mys.

  1. ?? skriver:

   Andy, vill du ha en i ull? Jökla fårskalle ?
   Helst av allt önskar jag att du gick och drog något gammalt över dig, förslagsvis en riktigt stickig ullfilt. Du förpestar detta kommentarsfält med din ogenomtänkta och ignoranta dynga. ?

   1. Andy skriver:

    Cry me a river.

 34. Perr skriver:

  Men nej! Är detta på riktigt? Av det jag kan bedöma efter hans text (och du har ju påpekat flertalet gånger hur otroligt bra han är på att skriva) är att kvinnorna suktade efter en manlig kund. Det står alltså ingenting om deras eventuella högljudda kommentarer eller dylikt. Hans svar var att högljutt kommentera kropparna på kvinnliga kollegor framför dessa kvinnor?

  Sen bara själva påståendet att kvinnor för objektifiera/sukta efter män obemärkt är ju konstigt att göra i ett inlägg där han direkt bevisar motsatsen. Suck!

 35. Henrietta skriver:

  Elaine har tydligen inte varit under pistolhot, för då skulle hon veta att man just då inte är så himla picky ang. vem man hånglar med.

 36. Anonym skriver:

  Men, den vända steken görs väl dagligen i svenska högstadie och gymnasieskolor…? Smash or pass som tidigare var fuck/marry/kill? Inget nytt under solen.

 37. Kallis skriver:

  Ar din sambo 8 ar? Han verkar ha ungefar samma formaga till djupare analys av skeenden och samband.

 38. Mia skriver:

  Tror inte att din sambo förstår var skillnaden är!
  Jämställdhet är inte din sambos frihet att kommentera kvinnors rövar bara för ” att de gör det”
  Jämställdhet är lika löner, könlös respekt och hänsyn för människan. Jämställdhet är att en kvinna i en arbetsintervju inte får en fråga om hennes livssituation.
  En arbetsgivare får inte fråga en kvinna under en arbetsintervju om hon planerar att bli gravid, men en arbetsgivare kan omformulera sin tanke ” hur ser din framtid ut””var ser du dig själv om fem år”
  Jämställdhet innebär att en kvinna INTE har lägre pension när den tiden är kommen.
  Jämställdhet är inte att din sambo ifrågasätter eller kallar något för ”feminism a la carte”
  Hade din sambo genuint tyckt att det hans arbetskamrater gjorde var fel. Hade han kunnat talat om det.
  Din sambo far med småbarnsmentalitet, hans agerande är inte roligt och det är inte komiskt. Det är barnsligt.

  1. Mia skriver:

   Tillägg

   Jämställdhet är, att det inte finns på kartan att det skulle vara relevant, under en arbetsintervju hur kvinnans framtid skulle se ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla