Porr?

17:30 19 Mar 2017

Lady Dahmer:

Edit – tydligen har jag rätt dålig porrkoll då det jag beskriver här nedan tydligen redan finns! Fan, och jag som trodde att jag hade kommit på något här..

Fan vad känsligt det är att ifrågasätta porren?! De få gånger det görs försök till att problematisera den så höjs feministers röster genast. Hallå det finns ju BRA porr! (Jaså? Hur vet man när porr är bra? Alltså när vet man att den är schysst producerad med villiga mentalt välmående skådisar? Hur vet man?) Hallå feministisk porr då?! Hallå kan man inte kravmärka porren?!//Lady Dahmer

Nästa avsnitt av Penntricket ska handla om porr – någonting jag skrivit om här – och nu tar även Dahmerskan upp det på sin blogg.

Och det är klart att det säkert finns kvinnor som gör porr och som mår bra av det på samma sätt som det säkert finns en och annan kvinna som inte känner sig kränkt av en hand på röven av en främmande man på krogen utan ser det hela som en komplimang, men är det verkligen dessa undantag som ska få diktera reglerna?

Och är inte en del av problematiken med porr de uttalade ”rollerna”?
Kvinnan blir påsatt, är undergiven, ett verktyg, medan männen är ”påsättarna”, de som styr och ställer – ofta iklädda masker för att inte röja sin identitet medan kvinnans ansikte gärna ska zoomas in – speciellt när mannen får utlösning i hennes ansikte och hon ser ut som ett papier macheprojekt gone wrong.

Tänk om det hade varit tvärt om?
Att kvinnan domderade runt i sängen?
Talade om för männen hur hon ville bli behagad och fick dem att ge henne njutning?
(Och tro mig alla män! Det är inte att få hela fiffin full med dildos samtidigt som du tar henne torrt i röven. Anledningen till att hon kanske inte kan säga det högt är för att henne mun förmodligen är full av ytterligare en manslem eller två som kittlar henne i gomseglet.)
Ponera att kameran istället zoomade in mannens ansikte samtidigt som kvinnan sprutar ut en fontänorgasm över honom som han glupskt slickar i sig?
Det hade ju inte alls varit lika kvinnoförnedrande, eller hur. (Herregud, skriver jag verkligen dessa ord?)

Fast frågan är väl om det skulle finnas någon marknad för den typen av porr?
I slutet av dagen är det ju trots allt tillgång och efterfrågan som styr och rent krasst tror jag att de flesta kvinnor har helt andra krav på sin upphetsning är vad män har – därav dagens porrutbud.

Tankar?

 

78 kommentarer | “Porr?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Bra inlägg och måste bara tillägga att du har bloggat asbra de senaste dagarna!

  1. Bloggbevakning skriver:

   Tack!

  2. Anni skriver:

   Med tanke på all kritik som Camcam fått de senaste dagarna så skulle det inte förvåna mig om Camcam själv skrev denna kommentar, hehe.

   1. Bloggbevakning skriver:

    Tusan också! Busted!!! 😉

   2. ? skriver:

    Har själv gett henne hård kritik men tycker verkligen att bloggandet blivit väldigt mycket bättre. Brukar ha nicket ”?” men orkar inte alltid fylla i det 🙂 det var alltså jag som skrev den första anonyma kommentaren 17.42.

 2. Gäst skriver:

  Finns redan sådan porr som du just beskrev

 3. Anonym skriver:

  Tycker tyvärr att diskussionen ofta hamnar i att omyndihetsförklara kvinnor som arbetar med porr. Tror det finns drösvis av kvinnor som mår bra och vill arbeta inom porrbranschen (att jämföra detta med någon som inte säger ifrån vid sexuella trakasserier tycker jag är att gå lite väl långt).

  För övrigt finns porren du beskriver. I massor. Det finns nämligen en stor efterfrågan på sådan.
  Tack och hej!

  1. anonym skriver:

   Fast sex har ju med själen o göra. Hur tror du dessa människor mår efter massa filmer o olika partners. Alla har ju en själ o den ska man vårda. Men många är unga o förstår först senare vad dom gjort. Ett uppvaknande som kan bli förödande.

   1. Tackochhej skriver:

    Jag är inte av åsikten att man delar med sig av/förlorar sin själv genom att ha sex med någon annan, med eller utan kameror. Därför tror jag inte själen påverkas nämnvärt av att göra porr, ej heller om man har många sexuella partners.

   2. Anonym skriver:

    Anonym ❤ Aspekten du tar upp är så fundamental och viktig men tyvärr inget vi pratar om eller vill kännas vid i vårt samhälle. Önskar jag insåg det tidigare. För även om jag hade kul med en massa olika sexpartners så tog min själ det inte med en klackspark. Sex påverkar oss mer än vad vi ofta inser och det är inget som man bör konsumera som en produkt.

    1. anonym skriver:

     Ja precis så känner jag. Har själv haft sex jag ångrar för jag inte varit kär. Men insett jag ej mår bra av det. men det är livserfarenheter man gör. Skönt att jag hittat mej själv mer. Kram.

  2. The real Hmm skriver:

   @anonym: Jag tycker du omyndig förklara mig för att jag inte får köra hur fort jag vill på motorvägarna.

   Borde vara mitt val då jag tycker om att köra fort och har mycket bra kunskaper om fordon och hur de ska föras fram säkert.

   Relevant inlägg?

   1. anonym skriver:

    Ursäkta men jag vill bara att andra ska vara rädda om sej. För mej får andra pippa som kaniner om dom vill. Men jag vill skriva hur jag känner jag vill ha mer ömhet o romantik som värmer själen. Det gör inte porr tycker jag!!

    1. The real Hmm skriver:

     Anonym: anonym nedan hade rätt i att det var en tredje anonym och inte du.

     Gillade det du skrev ?

     1. The real Hmm skriver:

      Det skulle underlätta lite om ni skrev en bokstav eller två så slipper jag skriva klockslaget som jag svarar. ???

     2. The real Hmm skriver:

      Dags att ta nya febernedsättande.

      Det skulle underlätta om ni skrev en bokstav eller två som nick så jag slipper skriva

      @annonym kl xx:xx

      Blir så långt och krångligt när man ska vara tydlig. 🙂

   2. Anonym skriver:

    Tror hm syftade på denna kommentaren och inte din 🙂 Kram
    ”Tycker tyvärr att diskussionen ofta hamnar i att omyndihetsförklara kvinnor som arbetar med porr. Tror det finns drösvis av kvinnor som mår bra och vill arbeta inom porrbranschen (att jämföra detta med någon som inte säger ifrån vid sexuella trakasserier tycker jag är att gå lite väl långt).”

 4. Binnky skriver:

  Nu drar du all porr över en kam. Det finns massa olika sorters porr, det du beskriver är den klassiska mainstream porren. Det här inlägget saknar en hel del insikt.

  Här kan du läsa en del http://www.rosealliance.se/sv/resurser/

  1. Anonym skriver:

   Ew sluta länka RA

 5. Henrietta skriver:

  Ja-a, hur vet man om någonting här i livet är schysst producerat om man inte tror på det producenten och personerna som medverkar säger? Om man inte tror på lagstiftningen osv.
  Hur vet att man ens mat är schysst egentligen, även fast man betalar för KRAV och Fairtrade och Svenskt?
  Man kan ju inte veta, man måste bara kunna lita på att det är så.
  Och vad ska vara lösningen på allt, bara att förbjuda?
  Att endast gå och problematisera allt här i världen känns lite sådär om man inte har några egna förslag som är bättre.

  Och som jag sagt förut så finns det sååå mycket porr där inga kvinnor ens medverkar.
  Gayporr tycker jag kan vara trevligt att titta ibland, eller porr där mannen är underlägsen och kvinnan styr och nästan förnedrar mannen.
  Har porrmotståndare ens varit på någon porrsida och kollat vad som finns där?

  Man kan inte bara på gå och bannlysa allt här i världen som potentiellt kan vara skadligt och farligt, och som kan användas i brottslig verksamhet osv.
  Porr där mindreåriga medverkar är fel, absolut, och då kan man ställa ansvariga till svars för det.
  Bara för att alkohol konsumeras av barn räcker uppenbarligen inte för att bannlysa alkoholen helt, och ska inte göra det heller.

  1. Saris skriver:

   ”Porr där mindreåriga medverkar” kallas faktiskt barnporr och är en grovt brott. Du får det att låta som något vardagligt och jämför det med barn som dricker alkohol, wtf?

   1. Henrietta skriver:

    Jag menade unga som är under 18, kanske en 17 åring som ”väljer” att göra det för pengar t.ex. Jag pratade inte om barn som inte ens blivit byxmyndiga.

    Även lagen i Sverige gör skillnad på mindreåriga och barn.

    Jag tycker att om porr är R18 stämplad så kan man inte ha någon som är under 18 där som medverkar.

    Jag förstår inte hur ”barnpornografi” blev det första du tänkte på när du läste det jag skrev…

 6. Binnky skriver:

  Tillägg: det finns företag som enbart producerar porr för kvinnor, det finns företag som gör porr för och enbart av kvinnor

  1. Bloggbevakning skriver:

   Ja, ni ser.. Jag måste fräscha upp mina porrkunskaper – det är tydligt. =)

  2. Henrietta skriver:

   Exakt! Och vad jag förstått så är porrbranchen en av dom få där kvinnor faktiskt tjänar mer än männen.

   1. soffan skriver:

    Vilket ju inte är jätte konstigt…

 7. Anonym skriver:

  Håller med om att du fått till några dagar med bra och intressant bloggande (bortsett från de pinsamma försöken till provokation)!

  Dina feministiska inlägg lämnar dock lite att önska. Vet inte om jag inbillar mig, men får samma eftersmak av både din och kissies inlägg som ska spela på feminism – de skrivs för att nöja publiken och inte för att man egentligen har en vettig feministisk analys.
  Missuppfatta mig inte här, jag tycker att alla feministiska frågor är grymt bra att ta upp så att ordet sprids, och jag har själv ingenting bättre att komma med (å andra sidan så bloggar jag inte om sånt heller) men det känns falskt på något sätt.

  Som vissa ovan skriver så finns det porr som är på exakt det sättet du beskriver. Jag som inte ens tittar på porr känner till en hel del olika producenter och sidor där man kan hitta porr där kvinnan ställer och styr, där det är vanlijporr, där mannen filmas för den kvinnliga publikens njutning osv osv.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Ja, jag håller med om att jag har rätt dåligt koll på porr. Jag vet inte om det är bra eller dåligt i sammanhanget men om det jag skriver om redan finns så är det väl asbra!? Jag är glatt överraskad måste jag säga…

   1. Anonym skriver:

    Väldigt negativt i sammanhanget. Försöker du dig på en diskussion kring ämnet bör du väl skaffa dig någon slags förkunskap?

    1. Bloggbevakning skriver:

     Jag mest svävade ut lite från Lady Dahmers inlägg. Tanken är väl ändå inte att utbilda folk i porr här på Bloggbevakning? Jag ser mig själv som lyckligt ovetande i sammanhangen…

    2. Anonym skriver:

     Varför är det negativt? Nu vet vi alla som inte har koll på porr att det finns sån porr. Stör mig på att det bara är dom som har en ”vettig feministisk” analys som får uttala sig. Det är uteslutande och snuddar vid klasshat.

     1. Anonym1 skriver:

      Nu var det jag som påpekade den feministiska analysen, men inte jag som sa att det var negativt att uttala sig i ämnet.
      Jag tycker att vem som helst får uttala sig i ämnet men anser som jag skrev ovan att jag får upplevelsen av att Camcam precis som Kissie ibland skriver vissa saker för att plocka poäng från läsarna.
      Sen skiter jag faktiskt fullständigt i vad som anses klasshat och känns uteslutande. Tycker absolut att vissa kan ta ett steg bak och låta bli att uttala sig i ämnen de inte kan någonting om.

     2. Anonym skriver:

      Detta handlar inte om att man inte får diskutera om man inte har en vettig feministisk analys, det handlar om att man väljer att smutskasta kvinnor i en bransch som redan är lågt ansedd trots att man inte överhuvudtaget vet vad man pratar om. CamCam framställer kvinnorna i porrbranschen som att de är omedvetna/accepterar att de dagligen blir sexuellt utnyttjade/trakasserade, vilket oftast inte är fallet.

      Att omyndighetsförklara någon för att den har gjort ett annat val är väl klasshat om något?

     3. Anonym skriver:

      Anonym1: så tjejer som inte är insatta i feministiska analyser ska inte uttala sig? Feminism är något för alla och inte ett gäng som tror sig veta bäst.
      Anonym: jag skrev ingenting porrindustrin utan om att vissa inte ska uttala sig om feminism, så lite lustigt att du skriver att det inte handlar om det när jag skrev min kommentar om just det.

   2. Anonym skriver:

    Varje dag lär man sig nåt nytt 🙂 Jättetrevligt när du svarar på kommentarer förresten, speciellt när det inte är ironiskt 😉 trots att jag gillar din bitska humor.

 8. Sofia skriver:

  Det finns väl massor av porr med dominanta kvinnor? Den ”vanliga Svensson-porren” är väl mer som den du beskriver, med en blond bimbo som blir påsatt helt efter vad mannen/männen är sugna på, men det finns ju huuuur många porrkategorier som helst eftersom folk gillar olika saker.

  1. Nettan skriver:

   Jag känner att vaniljporren är den som är mest negativ för kvinnan. Djupare porr kräver ett intresse för alla inblandade och det är inte skådespeleri och låtsas. Sen är det klart att inte alla gillar bdsm/SM etc men de djupare kategorierna går inte att låtsas att hon/han gillar. Således blir det även sexuell aktivitet på riktigt och inte efter manus.

   1. Henrietta skriver:

    Vad säger du om kärleksfilmer då? Är det negativt för någon av dom inblandade?
    Du vet, djupa känslor, och kärleksfulla blickar och romantik, kanske lite sex också. Är det på riktigt mellan dom två, eller är dom bara duktiga på att skådespela?

    1. Nettan skriver:

     Men vad sjutton…. skrev en ganska lång kommentar som tydligen inte kom med ? Allt slit för ingenting….

     Jag undrar nyfiket vad kärleksfilm är? Är känslorna äkta i den är det ju givetvis äkta, men är inte det privata filmer i så fall? Porraktörer är ju just aktörer?

     1. Nettan skriver:

      Camcam, är det okej om Henrietta länkar ett klipp i utbildningssyfte? Henrietta, kan du länka något som
      du åsyftar?

      Jag kan inte uttala mig om det är negativt för inblandade, det jag menar med ex SM-publiken är att det kräver en fetish och således djupare förståelse där den undergivna är den som i själva verket har kontrollen och tycker om det (OBS givetvis inte psykologisk terror i det vardagliga livet). Den stereotypa porren med en kvinna som blir runtslängd ska ju ändå spegla på ”vanligt” sex och blir således snedvridet med mannen som markperson och kvinnan som objekt. Det ger ju en skev verklighetsbild och det går att fejka sig igenom sådana akter medan mer avancerat sex kräver genuin njutning för att personerna ska vara med. Oftast är det även intervju före och efter med alla parter i dessa klipp och det ger, åtminstone mig, en trygghet i att alla är med pga extrakrydda och inte ekonomiskt tvång.

 9. anonym skriver:

  Gillar inte porr. Det är ju inga äkta känslor med o många är nog påtända för o slippa ha ont . erotik är ju något helt annat. Som man har med den man älskar så är det för mej o på lika villkor. fattar inte dom som är porrskådisar men så olika kan människor vara. Ja vad ska man säga mer. O det är ju jättemycket pengarna som styr. Så nog finns det efterfrågan. Tragiskt på många sätt.

  1. Nettan skriver:

   Se min kommentar ovan

  2. W skriver:

   Man kan ju ha väldigt bra sex med någon man inte älskar. Varför skulle dom vara påtända? Och varför skulle dom ha ont?

   1. anonym skriver:

    Sett dokumentär på tv o tjejerna hade väldigt ont av analsex. Oftast har ju killarna stora snoppar. O dom tog upp även att många röker på innan. Så det var ingen njutning i den dokumentären för dom som var med o visade o berättade hur det gick till o göra porrfilm.

    1. Anonym skriver:

     Fast EN dokumentär speglar väl inte sanningen för all världens porrproduktion? Isf är alla som sitter i fängelse i Texas oskyldigt dömda, för jag tittade nyligen på en dokumentär som handlade om en oskyldigt dömd person i Texas…

    2. W skriver:

     Fast så är det inte för alla. Får du ont av sex så gör du ju fel? Analsex ska vara skönt inte göra ont.
     Känns som du tar fakta från EN dokumentär, är inte så för alla?

 10. hej skriver:

  Klart det finns, men som sagt. Vilken är tillgänglig? Vilken sorts porr får vi se? Klart det finns kvinnor som mår bra i sin yrkesroll, men att låtsas som att den branschen inte alls utnyttjar unga kvinnor är lite väl.

  1. Henrietta skriver:

   Du får se den sortens porr som du söker på nätet. Det här med Google är inte så svårt som man kan tro…

   Och vilken bransch inte utnyttjar sina arbetare? Du tror inte att McDonalds tjänar multum på sina unga, oerfarna tjejer och killar som flippar burgare hos dom?
   Jag fattar inte riktigt vad du menar med det.

   1. hej skriver:

    Ja, människor utnyttjas. I sexindustrin utnyttjas särskilt kvinnor. Det är hemskt. Tycker du att man ska strunta i det?

    Tror du att majoriteten som kollar på porr anstränger sig maximalt på google för att hitta den sorten som är okej? Vad tror du folk tjänar mest pengar på, den porr som är lättillgänglig eller den som man måste anstränga sig lite för att hitta?

    1. Henrietta skriver:

     Meh…suck. Du söker den sortens porr som du är intresserad av, som du tänder på, då blir det att du får se porr just av den sorten. Du måste ju söka porr på nätet oavsett vilken sort du vill titta på. Pratar vi ens samma språk!?

     Ja, människor utnyttjas till höger och vänster. Vad gör vi åt det? Och vad tycker du att man ska göra för att det ska upphöra, förutom att stifta lagar som säger att människor inte får utnyttjas oavsett vad dom väljer att jobba med? Uppriktigt intresserad av hur du tänker lösa ett globalt världsproblem.

     1. anonym skriver:

      Det låter så hårt när du diskuterar detta Henrietta. Undrar varför. Över hela världen startar det diskussioner om porrens vara eller inte vara. För många far så illa o blir förstörda känslomässigt o sen får svårt o klara ett annat liv. När dom upptäcker att pengar inte är allt.

     2. Henrietta skriver:

      Och jag förstår inte varför. Varför ska porr få så mycket uppmärksamhet, negativ uppmärksamhet, när det finns saker som förstör människor och liv i en mycket större skala?
      Alkohol, bilar, knivar, kass mat, dålig luft, dataspel…kastruller…
      Men porr, den jäveln asså…
      Det finns redan lagar kring porr, vad som är tillåtet och inte.
      Ska kvinnor hållas i händerna från vaggan till graven så att dom inte råkar göra dumma val i livet, göra misstag, prova sig fram?
      Det verkar som att det inte bara är män som ser kvinnor som omyndiga och icke kapabla till att växa upp och göra egna val, feminister verkar också göra det.
      Ni kan kolla på vilka dokumentärer ni vill, läsa på, göra podd och prata som att ni vet saker.
      Jag är en som kan skriva en hel roman, baserad på egna erfarenheter.

     3. Henrietta skriver:

      Och varför det låter så hårt när jag diskuterar…
      Ja, för att vissa måste man förklara allting till en 5-årings nivå ungefär.
      ”hej” här pratar om att man måste anstränga sig maximalt på Google för att hitta viss typ av porr. På riktigt.
      Jag har aldrig hört talas om varken fysisk eller psykisk ansträngning vid googlande. Det är liksom hela tanken med den tjänsten, att det ska gå snabbt och lätt. Snacka om ett folkhälsoproblem om det är ansträngande. Livet måste vara oerhört svårt för vissa. Jag inser det nu.
      Porr är alltid ungefär tre klick borta, oavsett vad.

    2. Linn skriver:

     På tex pornhub som är en sida med porr kan du själv välja kategori. Exempel på vad du kan välja är: bisexuell, fetish, for women, funny, feet, gay, asian, gangbang, hentai, blowjob, milf, masturbation, bdsm, panda style, public, solo male… osv osv. Leta dig fram, sök information, njut av den porr som just du tycker om. Tro mig, det finns ALLT. Själv tänder jag på rape-play, alltså spelade våldtäkter, trots att jag är tjej. Min kille tänder på porr där tjejen får orgasmer och njuter. Så olika, men lika okej! Testa dig fram! Sex är härligt, men ibland vill man njuta på egen hand framför en film.

     1. hej skriver:

      Jag skrev inte något om att det inte finns mycket att välja på när det gäller pornhub

 11. Anonym skriver:

  Rule 34 – ALLT finns redan som porr.

  Så töntigt att du trodde du kom på något nytt ?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Rött bra ändå! Då kan jag stryka porrbranschen från listan över potentiella karriärval!

 12. The real Hmm skriver:

  Fortfarande feber och sjuk så jag orkar inte skriva utan låter en annan liberala göra det åt mig…

  ”Sexindustrin lider av rekryteringsproblem. Sam Kuritzén borde ställa sig frågan varför de flesta prostituerade i världen är fattiga och outbildade. Debuten sker oftast i unga år, många har utsatts för sexuella övergrepp eller andra trauman i barndomen. De är sällan vi hör att etablerade akademiker sadlar om och börja sälja sexuella tjänster. Det är helt enkelt inte så många som drömmer om att bli sexarbetare. Konsekvensen är att ett utbud tvingas fram för att möta efterfrågan.
  Att det förekommer personer som uppger att de gillar att sälja sex är inget skäl för att prostitution ska accepteras. Det fanns slavar som bekämpade abolitionismen i 1800-talets USA. Människors livsval får inte ske på bekostnad av att man kränker andra individer. Den frivilliga prostitutionen gör just detta. Samma efterfrågan som skapar prostitution göder också människohandel.

  Vi måste slå hål på myten om den lyckliga horan. I en omfattande undersökning som genomförts i nio länder, »Prostitution and trafficking in nine countries: an update on violence and post traumatic stress disorder«, intervjuade 854 personer som befann sig i eller nyligen varit i prostitution. 63 procent hade varit utsatta för sexuella övergrepp i barndomen. 68 procent uppfyllde kriterierna för posttraumatiskt stressyndrom lika allvarliga som för krigsveteraner, våldtäktsoffer och torterade flyktingar. 89 procent uppgav att de ville lämna prostitutionen om det var möjligt.

  Läs gärna resten…

  http://www.liberaldebatt.se/2013/03/manniskokroppen-ar-ingen-handelsvara/

  PS Det finns hur mycket som helst i ämnet och det finns knappt någon som är pensionerad från porr-branschen som skulle säga att de mått bra eller varit lyckliga där. Tvärtom

  Men så länge de är i den så ”måste”de upprätthålla myten och sälja fantasin om att de är lyckliga. Annars så skulle de förlora pengar.

  1. anonym skriver:

   Bästa kommentaren för en del verkar otroligt naiva. Så bra du tog upp det thé real hmm

 13. Kattis skriver:

  Jag vet inte om jag köper att man bara hannar i porrbranschen för att man trivs där eller för att det var ens dröm under uppväxten att arbeta med porr. Jaga hade en nära släkting som efter många år av problem med droger, festande, dåliga män plus en massa bagage från barndomen började arbeta som strippa. Det hjälpte inne hennes problem, eller psykiska mående, om jag säger så. I princip alla tjejerna på alla klubbar som hon jobbade på verkade ha samma typ av bakgrund och samma dåliga förankring i samhället. Det gjorde dessutom något med självkänslan och synen på män, något som min släkting inte kunde se förrän hon kom ur det. Jag fattar att det finns undantag, tjejer som älskar att strippa, prostituera sig och spela in porrfilmer, men jag tror att de verkligen är just undantag.

 14. Joanna skriver:

  Då måste jag säga att det är jävligt dåliga porrfilm/er ni måste sett eller på något sätt bevittnat.
  Finns hur många filmer som helst där kvinnan har makten och dominerar.

  1. anonym skriver:

   Men hon följer ett manus du vet inte hur hon mår i själen.

   1. Joanna skriver:

    Jag vet att det finns manus, skådespeleri.

    Men det används faktiskt inte i alla porrfilmer, om du tror det. Jaså, vet du hur alla dessa kvinnor mår i sina själar?

    Jag tror i ärlighetens namn att det finns väldigt många porrskådespelerskor som mår bra ut av det, medan vissa gör inte. Men då har ingen tvingat dem till att fortsätta jobba med det.

  2. hej skriver:

   och det finns ännu fler där kvinnan inte alls har makten. porrindustrin är väldigt stort, du kan inte fokusera på dina favoritfilmer

 15. Anonym skriver:

  Någon som lyssnat på myggans podd och kan ge en sammanfattning?

  1. Anonym skriver:

   Den gick mest ut på att tycka synd om myggan och att upphöja henne. Det vanliga..Hon började prata om konkurs, ångest och tryckte på att hon minsann inte har ångest när hon har sonen, sällan dricker alkohol och inte kollar i mobilen när hon kör bil. Inte så mycket erkännade av fel o brister mer än att hon erkände att biloyckan var enbart hennes fel, och att hon fallit för pt-killen men att han dumpat så hon var ledsen för det. Synd om henne för det men i övrigt har jag svårt att tycka synd om henne, inte mer synd om henne än andra, hon har det ju bra som har föräldrar, släkt, vänner, hyllningar, jobb, resor… Så inget nytt under solen iaf.

 16. Anonym skriver:

  Fascinerande att det är så många kvinnor som känner att de måste försvara porren och göra lite reklam för det också. Själv så är det något jag kan leva utan men har ju sett lite ändå men skulle aldrig gå in och förvara branschen, för självklart så finns det kvinnor i branschen som utnyttjas oavsätt om just ni väljer bort just den porren.

 17. J skriver:

  Är det bara jag som aldrig förstått grejen med mainstreamporr övh? Det är bara massa närbilder på uppfläkta kvinnoanus och tillgjorda stön. Antar att det är det som folk (mest män?) gillar eftersom det är det som säljer och visas mest.

 18. ?!?!? skriver:

  LIKEKNAPPEN ÄR BORTA IGEN?!?!

  1. Kattis skriver:

   Nu finns den då iaf 🙂

  2. Anonym skriver:

   Noooope?
   Däremot stör jag mig som fan på ”du kommenterar för fort!” Like whaaaat

  3. Anonym skriver:

   Sitter du vid någon annan dator än vanligt? Jag har märkt att vid vissa datorer kan man inte se ”like-knappen”. Kanske har det med inställning på datorn att göra?

   1. Anonym skriver:

    Det hände för någon timme sen på min mobil. Nu är knappen tillbaka. Sitter på samma mobil, har inte ens startat om chrome mellan gångerna.

 19. Tatiana skriver:

  Mycket intressant amne som kan diskuteras ur olika vinklar.
  Har själv tänkt en hel del pa detta…..Vad har porr for nytta i samhället om någon? Borde porr totalforbjudas? Vad hander med tjejerna när porrkarriären ar over? Manga tankar….

  Om ni vill läsa lite mer om det negativa med porr sa ar det har en bra ställe. (Las Camilla!)
  http://www.antipornography.org

  Kvinnliga porn producers
  http://www.huffingtonpost.com/entry/meet-the-powerful-women-directors-working-in-porn_us_55ca50a7e4b0f1cbf1e68c13

  Tits and Sass ar en sajt skriven av sex workers for sex workers. Dom ar feminister och skriver bra. Jag laser dar regelbundet.

  http://titsandsass.com

  Och nat jag skrev for snart två ar sedan om dokumentären Hot Girls Wanted (som Lady D sag) och några andra dokumentärer jag tittade pa (for er som kanske ar intresserade).

  http://www.fargosisters.com/serendipity/archives/2537-Documentaries.html

 20. Amelie skriver:

  Allvarligt talat, vad fan har hänt med denna blogg. Orkar inte läsa dessa substanslösa inlägg längre.

  1. K skriver:

   Bye Felicia!

  2. Anonym skriver:

   @Amelie
   Vad är substans för dig? Berätta gärna och kom med konstruktiv kritik. Blir nog lättare för CamCam att ta till sig då.

 21. USCH skriver:

  Så tråkigt att läsa det här kommentarsfältet och mötas av det eviga tjatat om att man omyndigförklarar kvinnor. Det handlar INTE om att omyndigförklara kvinnor det handlar om att SKYDDA KVINNOR. Porrindustrin står för och glorifierar allt som är fel med dagens samhälle, ett av flertal arenor där kvinnors underordning och mäns vidriga utnyttjande av kvinnor och kvinnors kroppar är absolut tydligast. Porrindustrin är inget annat än en smutsig kapitalistisk industri som göder sig på kvinnors olycka och utnyttjar kvinnors utsatthet. Och då har vi inte ens snackat om alla kvinnor som blivit utsatta av den stora mängd porrindoktrinerade män.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla