”Jag känner mig nöjd men det räcker ändå inte!”

10:30 29 Mar 2017

Claudia Galli Concha:

64 kg. Upp 3 hekto men jag ser det som att stå stilla…
Fasiken vad det är segt nu, jag vill bara ner till mina 62 och stanna där.

Men häromdagen slog det mig att det kanske är såhär jag väger nu? Jag kanske inte kan gå ner till 62 utan att göra våld på mig själv?

Jag kanske bara ska stanna? Jag känner mig nöjd, nu vill jag bara träna min kropp så att den blir stark igen men vikten är jag ju faktiskt nöjd med.

Men nej. Jag ska fortsätta. ViktVäktarna är ju inte det minsta svårt så det känns mer som en utmaning att orka laga bra och nyttig mat och det ska jag fortsätta med ett tag till.//Claudia

Loppis och Viktväktarnas ansikte utåt för sin läskiga #mammapeppen-kampanj – skådespelerskan Claudia Galli Concha avger rapport om hur hennes peppiga vecka med peppig viktnedgång gått och resultatet..?
Och ja, det är allt annat än peppigt kan man säga…

Det är som att läsa en diskussion mellan två personer där den ena vill försöka acceptera och älska sin kropp precis som den är – där 2 kilo ifrån målet kanske ÄR helt perfekt eftersom kroppen och dess förutsättningar ändras under en graviditet och det är helt okej, men hindras av motpolen med piskan och inställningen ”glöm att du duger som du är!”

Ska hon stanna?
Ska hon stanna där hon känner sig nöjd och fokusera på att bli stark istället för smal med en positiv inställning?
NEJ! HON SKA FORTSÄTTA!
Hon ska fortsätta banta och intala sig själv att hon inte duger förrän hon nått den där siffran på vågen – en siffra som hon inte ens hade varit medveten om ifall hon hivat ut vågen för längesedan.
Om hon inte hade haft en våg hade hon stått där hemma framför spegeln med ett leende på läpparna och känt sig nöjd.
Nu – med fötterna på en våg som bara skriker åt henne att ”FORTSÄTTA! DU DUGER INTE ÄN!!!!!” finns inget sådant leende och för varje dag som går och där vågen inte visar 62 kilo kommer vara en dag av misslyckande för Claudia.

Nu ska jag iväg och peppa mina vänner så att de inte heller får känna sig nöjda med sig själva förrän de är i mål på de nya #peppiga vågarna jag köpt till dem. Varje våg har en inbyggd liten högtalare så när de kliver upp på den och inte har nått sina mail så buar den ut dem!
DET om något borde väl ge den där extra peppiga känslan att orka fortsätta hata sin kropp en vecka till för att nå det där målet som är viktigare än allt annat!!!!!
Gud vad kul vi ska ha att peppa varandra tillsammans igen!

Nästa gång blir det nog till att mötas upp i grupp och nypa varandra i valkarna i midjan och #skojpeppa varandra att aldrig mer våga äta mat offentligt! Shit vad kul vi ska ha!!!!!

91 kommentarer | “”Jag känner mig nöjd men det räcker ändå inte!””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Binki skriver:

  Så.Jävla.Opepp.

 2. Anonym skriver:

  Kommer mig nöjd?

 3. Anonym skriver:

  Jag kommer mig nöjd, eller känner mig nöjd?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Känner. =) Skrivet kl 04 i natt. Utan linser..hehe… Man får sporras av de små utmaningarna i livet.

 4. SI skriver:

  OT varför blir Elaine inte arg när Camilla Läckberg skriver funktionsHINDER i ett svar till Elaine ang att göra sina böcker om Charlie intesåkonstigt-märkta

  1. H-O skriver:

   För att det heter funktionsvariation nu antagligen.

 5. Anonym skriver:

  Att slänga ut vågen är ett av mina bästa beslut, rent hälsomässigt. Jag känner ju att jag mår bra, jag vet att jag stoppar nyttigheter (och choklad) i min kropp. Jag tränar när det känns kul. Jag är SÅ mycket gladare än när jag hade magrutor, bara käkade kvarg och vägde mig varje dag!

  Sluta hetsa för bövelen! Livet ska ju vara kul! Du får inga pokaler på din dödsbädd för att du vägt dig varje dag och bara käkat broccoli hela livet

  1. Anonym skriver:

   Choklad ❤❤❤❤❤❤

  2. sanna skriver:

   Kan bara instämma! När jag var som mest ”fit” så var jag ute och joggade medans polarna festade framför mello eller var på aw osv.
   Jag insåg en dag att ingen länrge hörde av sig, jag hade ju blivit den där som ändå aldrig kunde eller ville för jag gick på diet, skulle träna eller något annat hälsorelaterat.

   Idag har jag hellre en mjuk kropp och ett glatt hjärta och umgås hellre med polare än med gymmet en fredagkväll. 🙂

  3. Eazy skriver:

   Åh, den där sista meningen skulle jag vilja ha som visdomsord på väggen! Alternativt tatuering i svanken.

 6. Jennifer skriver:

  Alltså varför ska man ens väga sig? Mår man bra i kroppen så mår man väl bra. Vad är det som blir en magisk jäkla skillnad mellan 63 och 65 kg liksom? Varför sådan jävla hets? Jag förstår verkligen inte! Enda gången jag väger mig är inför operationer är dylikt där det faktiskt är viktigt att dosera läkemedel rätt.

 7. Anonym skriver:

  Tragiskt

 8. Surtant skriver:

  Slutat läsa henne blogg sedan hon började ”vara ansiktet utåt” för viktväktarna. Bloggen handlar mesta delen om just viktnedgång – tycker inte det är att vara en förebild för unga och då speciellt unga nyblivna mammor i en tid av hets kring kroppsideal.
  Nyblivna mammor ska hetsas till att ”komma tillbaka” i sin kropp inom helst första månaden efter förlossning.
  Varför inte bara vara och njuta av mammalivet?
  Har inget emot vv är själv medlem med goda resultat men gillar inte deras ”reklam” numera genom kända unga personer som ”förebilder” .
  Jag är en ”gammal” tant som aldrig kan se ut som Claudia eller hennes föregångare som blir stylade, sminkade och retuscherade i deras reklam.
  Nä jag får snällt ställa mig i kön och betala för att få väga mig en gång i veckan -ja det är frivilligt och jag är inte alls bitter 😉

  1. Claudia skriver:

   Haha! Jag har aldrig blivit retuscherad! Men det kanske är lättare att tänka att alla blir det…oh my.

   1. Petra skriver:

    Kul att det var DET du hakade upp dig på av det hon skrev. Oh my, man väljer vad man vill uppfatta tydligen. Ok att vara en dålig förebild och vikthetsa i sin renaste form, men att påstå att du blivit retuscherad, app-app!

   2. A skriver:

    Inget fel alls i att vilja komma i form, det är ju inte igår du kalvade liksom! Så länge det finns en gräns så tycker jag absolut att man ska sträva mot att trivas. Hon som skriver bloggen är mer annorlunda eftersom att hon verkar vilja se ut som hon gör och tycka alla ska va nöjda feta å glada.

    1. Sandra skriver:

     Hellre fet, glad och lycklig än smal, bitter och grinig!

    2. Bloggbevakning skriver:

     Ja, kanske om jag går ner de där sista 2 kilona så kommer jag bli glad och skojsig igen? KÄMPA CAMCAM, KÄMPA!!!
     För mer än så kan jag ju inte gå ner – då skulle jag bli alldeles för odrägligt lycklig och full av må bra!

   3. I skriver:

    Lättare att tänka än vad?

 9. Jessica skriver:

  Vill inte lägga ansvar på enskilda personer men alltså fyfan vad illa jag mår av att läsa detta. Känner sånt sjukt kroppshat vilket jag inte gjort på länge..

 10. I skriver:

  Jag kan känna igen mig i det hon skriver, vet inte varför men jag vill kunna bestämma själv vad jag väger och jag har alltid kunnat göra det ganska lätt. Utåt så pratar jag aldrig om min vikt eller min kontroll över den, men jag kan inte släppa det. Vi påverkas alla olika av kraven vi har på oss och vissa av oss känner lugn i att kunna kontrollera vår vikt. Är det bra? Nej, förmodligen inte men det blir en vana och jag tänker inte på det dagligen men kollar jag kollar den ändå en gång i veckan. Sen tycker jag inte att det är ok att gå ut i sociala medier och prata om sin ”kamp” med två kilo för det skickar inte ut något bra budskap överhuvudtaget.

  1. J skriver:

   Jag håller med dig! Jag är en sån person som får ett lugn av att veta att jag kan kontrollera min vikt. Det känns som om jag har ett ”projekt” eller något att fokusera på. Svårt att förklara, men så känner jag iaf.

   1. Anonym skriver:

    Det är du inte ensam om att känna. Har gått hos psykolog i snart 10 år av och till för ätstörningar och min psykolog (den nyaste som jag gillar bäst) sa att de flesta människor vill gärna ha något man känner att man har kontroll över och eftersom det är svårt kontrollera världen omkring oss blir det gärna att vi försöker kontrollera något med oss själva, exempelvis vikten.

    Jag hoppas du inte mår dåligt iaf av att du känner så <3

 11. Surtant skriver:

  Och nu har Malin Gramer ett inlägg om sin vikt -varför hon inte går ner.
  Hon födde barn för mindre än 2 veckor sedan!
  Så hemskt att ens fundera på annan vikt än att bebis går upp.

 12. Alexandra. skriver:

  Hon tycker att detta beteendet är ok men inte det som rix gjorde, jag tycker de är lika stötande bägge två. På riktigt 2 hekto hit och dit?! Jag får krupp av vart nyblivna mammor och kvinnor överlag är påväg med sitt tänk angående vikt ? Med vänlig hälsning, en mamma som fick sitt andra barn i juli och har stått på vågen en gång sedan dess.

  1. Lisa skriver:

   Exakt min reaktion också! Nu har hon rätt små barn fortfarande, men vilka signaler sänder hon ut till dem? Väga sig och banta, lägga ut bilder på sig själv etc. Spyr på hur utseendefixerat allt är och hur barnen får växa upp med föräldrar som gör en sån himla grej av träning och kilon. Blää!!!

 13. Hannah skriver:

  Något som många inte tänker på är också att det kan skilja ganska mycket mellan morgon och kvällsvikt. För mig som väger runt 57 kilo, plus minus nåt kilo, kan det skilja runt 1.5kg mellan morgon och kvällsvikten. Att fokusera på enstaka kilon hit eller dit känns därför i min värld ganska onödigt (om man nu inte tävlar eller något annat där det faktiskt är viktigt).

 14. Anonym skriver:

  Jag kan förstå henne. Jag håller på likadant, tycker det är lite kul att utmana mig själv och försöka nå mitt mål, men jag håller det för mig själv (ja förutom nu då hehe).
  Kicken jag får av att ha gått ner några hekto sporrar mig att orka träna och äta bra varje dag.

 15. Claudia skriver:

  Hela poängen med ViktVäktarna är att man sätter en målvikt. Den var för mig 62 kilo och nu ligger jag på 64. Det är inte konstigare än så. Om ni läser mitt inlägg så är jag nöjd. Mer än nöjd. Framförallt nöjd med två barn och med alla mina mammor som jag kan peppa. Och det bästa av allt, man behöver verkligen inte vara med eller bry sig om det inte ligger i ens intresse.

  1. Maria skriver:

   En utmaning för mig, och säkert många fler, är just att komma bort från hetsen kring siffrorna och bara vara nöjd med att ha en vikt som inte begränsar det jag vill kunna göra fysiskt, att jag är frisk och mår bra osv. Känns tröttsamt, trots din ganska väntade förklaring, att kvinnors stora fokus i livet oavsett vilka andra stora grejer som händer (tex barnafödsel) måste vara den egna kroppens utseende, form och vikt. Varför måste det vara så förhärskande? Det gör ju också att vi bedömer varandra så kritiskt efter hur vi ser ut.

  2. Anonym skriver:

   Kul för dig att du är sponsrad av Viktväktarna och får pengar och så. Mindre kul att du hetsar eller förlåt ”peppar”, kvinnor och mammor till kroppsångest och bantning.

  3. Sarah skriver:

   ”Hela poängen med Viktväktarna är sätta en målvikt”? Känns ju extremt osunt och ytligt!
   Jag är helt för att leva hälsosamt och må bra i sin kropp, men att sätta det tiöö en speciell siffra är extremt osunt. Att säga att man kan välja stt inte läsa har du helt rätt i men det finns många som inte tar det beslutet som påverkas negativt. Att nämna siffror överhuvudtaget är så otroligt dumt i kampen om att ”stötta och peppa andra mammor” vikt är så otroligt individuellt men Ändå jämnför man sig
   Med andra hela tiden ”Jaha 64 kg är inte olöräcköogt bra för henne, då kanske inte 67 kg borde bara tillräckligt för mig” och så mals det på!

   Helt för att peppa och stötta varandra till att må bra, röra på sig, äta näringsrik mat osv men detta är raka motsatsen och faktiskt helt vidrigt!

  4. Lady Dahmer skriver:

   Alltså poängen med Viktväktarna är att du ska återkomma som kund. Du ska misslyckas. Det är vad de tjänar pengar på.

   1. Johanna skriver:

    Varför kommentera när det inte angår dig? Vi förstår, du har gett upp på dig själv, utseendemässigt som karriärmässigt. Du är deprimerad och lat. Du vill sitta hemma och skriva om vad feminism är, domdera villkoren samtidigt som du inte kan leva upp de kraven. Gör dig själv en tjänst och ta tag i dig själv. Kom ut i friska luften, sälj datorn och skaffa dig egen försörjning.

    1. wigwag skriver:

     Hahaha…Underbart. Förövrigt en lika superkorkad analys som vanligt av LD. ”VV vill att kunderna misslyckas. Då kommer dom tillbaks.”

 16. Henrietta skriver:

  När är det socialt accepterat att börja tänka på sig själv igen efter man fått barn? Efter ett år, två?
  Är det bättre att använda sina tajta jeans som mått för sin målkropp istället för en våg?
  Är det lika illa om man är helt besatt av sitt hår och vill lägga massa tid och energi på det istället för att njuta av bebistiden, vad det nu ens innebär?

  1. I skriver:

   Du får göra precis vad du vill, jag slutade aldrig att bry mig om mig själv. Men varför ska det matas ut i sociala medier? Då slutar det handla om en själv till att innefatta alla som ser och läser och till vilken nytta? Varför? Vad är meningen med det? Jag fixar naglar, hår, tränar, köper kläder till mig själv och är svinnöjd med det utan att behöva inkludera alla andra i det.

   1. Henrietta skriver:

    Ja, det förstår jag ju så, men vad är då sociala medier till för? Då kan vi ju lägga ner allting. Och alla sociala medier -profiler får börja jobba på ”riktiga jobb”.

    1. I skriver:

     Jag ifrågasätter sociala medier ja, får man inte göra det? Att göra business på att få människor att konsumera mer är något jag aldrig har gillat, i någon form. Ett litet sått frö i en mammas hjärna är en ny kund för Viktväktarna.

   2. Claudia skriver:

    Mina sociala medier är mitt jobb. Jag driver en livsstilsblogg där jag delar med mig av allt i mitt liv för dom som vill läsa. Vill man inte så behöver man inte. Enkelt.

    1. Anonym skriver:

     Ok, det där med att välja vad man läser osv. stillar säkert ditt samvete. Men. Saker som finns på sociala medier delas, länkas och citeras. Du som offentlig/känd person har faktiskt nån form av ansvar för det du skriver.

     1. Henrietta skriver:

      Vi bannlyser sociala medier. Problem solved. Då kan ingen hetsa på någon okänd person på andra sidan Jorden sina egna intressen eller agendor.
      Och alla har ”riktiga jobb”, och har man ett särskilt intresse för nåt så kan man köpa en tidning som handlar om det.

     2. Anonym skriver:

      Som läsare så har du ett fritt val att gå in, läsa och ta åt dig av vad som skrivs.

      Det är ingen som på sin egen blogg ska behöva ta ansvar för vad du som läsare känner eller tolkar ett inlägg. Skit i att läs det.

      simple as that

    2. I skriver:

     Fast det ingår även i ditt jobb att få kunder att köpa saker, du använder din livstil till att sälja in saker och idéer. Du kan ju inte bara slå ifrån dig och säga ”jag skriver baaara om mitt liv” för du har ett ansvar för det du säljer vidare.

 17. Anonym skriver:

  Varför förstår ingen att muskler väger mer än fett?
  Hon skriver ju själv att hon vill bli starkare.
  Jag konditionstränar 40 min + 1,5 Tim yoga alternativt pilates varje dag.
  Men jag väger mer nu (48kg) än vad jag vägde när jag inte tränade (46kg).

  1. Anonym skriver:

   Menar alltså att om hon bara tränar för att blir starkare eller tona kroppen så kommer hon inte att gå ner i vikt.

   1. Eazy skriver:

    Just därför är det så kontraproduktivt att gå efter vad vågen säger. Förutom att man kan diffa i vikt under dagen så är kvinnors vikt olika beroende på var i menscykeln man befinner sig.

  2. Anonym skriver:

   Hur mycket väger 1 kg muskler då om 1kg fett väger 1kg? Du menar att muskler har mindre massa?

   1. Henrietta skriver:

    Nu menar hen antagligen att en viss volym av muskler väger mer än samma volym av fett. Muskler har högre densitet.

    1. Anonym skriver:

     Man kan inte säga att muskler väger mer än fett är min poäng. Det är helt ologiskt och jag vet inte vilken tomte som myntade uttrycket.

     1. Bloggbevakning skriver:

      Menar man inte att 1 kilo fett tar betydligt större plats än 1 kg muskler. För 1 kg är ju 1 kg oavsett vad det består av…?

     2. Henrietta skriver:

      Förmodligen någon som försökte förenkla saken för enkla människor.

     3. Henrietta skriver:

      Ja, Camcam.
      Man kan stoppa fett i en liters hink, och muskler i en liters hink. Hinken med muskler väger då mer.
      Man kan också köpa en kilos hink med fett respektive muskler och då är fetthinken mycket större.

     4. The real Hmm skriver:

      @anonym: Jo det kan du. Om du ändrar på enheten. Tex liter.

      Om du tar en liter fett så väger det mindre än en liter muskler. 🙂

      För att vara extra tydlig. En liter mjöl väger mindre än en liter vatten.

      Så man kan absolut säga så. 🙂

     5. The real Hmm skriver:

      Ha ha det var därför som min kommentar inte gick fram först. Vi postade samtidigt Henrietta och sade dessutom samma sak. 😀

     6. The real Hmm skriver:

      Förtydligande.

      Jag har alltså observerat att när man får texten att man ”postar för snabbt ”så är det när någon annan försöker publicera exakt samtidigt.

      Bloggen klara tydligen bara av att processa en kommentar åt gången. 🙂

     7. Anonym skriver:

      1kg är 1kg, 1kg fett väger lika mycket som 1kg fett. 1kg muskler tar mindre plats än 1kg fett.

     8. The real Hmm skriver:

      anonym: Men man mäter ju saker i fler enheter än vikt. Tex också i volym. Det är det som är hela poängen.

      Annars så förstå jag hur du menar men enligt fysik så tänker du lite snett. 🙂

     9. Anonym skriver:

      Fast nu pratade vi ju vikt och det mäts ju bara på ett sätt.

     10. The real Hmm skriver:

      Beror sig på. Flera som vill gå ned i vikt vill ju egentligen gå ner i centimetrar och klädstorlekar. Det är för att man inte ska blanda ihop att gå ned i vikt med att bli mindre till storleken som utrycket blev populärt.

      Om din midja har en viss diameter så spelar det för de flesta ingen roll vad det står på vågen.

      Diametern på din midja mäts i volym inte i vikt.

      Mao utrycket är för att skifta fokus rätt och släng vågen då den är mer eller mindre oväsentlig.

      Var jag klar eller luddig nu? Börjar bli trött. 🙂

     11. Anonym skriver:

      Alltså jag förstår hela grejen, det är som att säga att bly väger mer än fjädrar när man egentligen vill säga att du får plats med 1 kg bly i en liten ask men inte ett 1 kg fjädrar. Det handlar om volym och inte vikt så uttrycket borde vara ”muskler tar mindre plats än fett”.

     12. The real Hmm skriver:

      Ha ha, ok utryck. fast det blir inte heller rätt. 🙂

      Fett tar jag inte mer plats det bara väger mindre på i samma utrymme som muskler har.

      Vi släpper det här nu tror jag. Vi fattar båda vad den andra säger. 🙂

      Sov gott det ska jag göra. 🙂

     13. Anonym skriver:

      Ahh, vattenplaning i hjärnan haha, men ja, typ så. God natt!

 18. Anonym skriver:

  Jag får bara ångest av det hon skriver. Med en ätstörning i bagaget är det precis sådär ens hjärna håller på, all fokus på siffror (vikt & kalorier) och så hetsar man sig själv så fort man gått upp ett par hekto, har en målvikt (som hela tiden blir lägre) för att man ALDRIG duger och måste bli smalare/mindre. Och så den där friska rösten nånstans i huvudet som faktiskt säger att man duger, fast NEJ du måste gå ner x kilo annars duger du inte, osv. Säger absolut inte att hon är ätstörd, men det är ganska triggande att läsa sånt för oss som har/har haft det. Och det är precis sådär det börjar…

  1. Femma skriver:

   Känner likadant. När jag hade problem som tonåring vägde jag mig varje dag och skrev ner hur många hekton jag gått ner eller upp per dag. Blev besatt av siffran och som du säger triggar den här texten något inom mig och påminner om mitt egna sjuka beteende. Kan kanske vara svårt att förstå vad sådana här texter gör med en om man inte haft ätstörningar själv.

   1. Anonym skriver:

    Men samtidigt, det finns alltid någon som tar illa upp på nåt sätt oavsett vad man pratar om. Jag kan tycka att så länge man inte avsiktiligt har försökt jävlas & trycka mer nån så kan man inte hålla på att förbjuda att man ska få prata så.

    Det här är ju hennes blogg. Är inte det som en slags dagbok där hon berättar om sina tankar och känslor & saker hon gör? Hon sa inget ont om någon som gör på ett annat sätt än hon. Jag tycker att ni överdriver lite

    1. Anonym skriver:

     Jag sa aldrig att jag ville förbjuda henne att skriva som hon gör. Jag sa bara hur jag uppfattade det. Förstår att du aldrig har haft en ätstörning eftersom du tycker att vi ”överdriver”. Det är ju bra för dig, men därför har du tyvärr har du inte tolkningsföreträde här, och heller ingen som helst rätt att säga att andra överdriver sin upplevelse av något.

     1. Anonym skriver:

      Jag menar att det låter på flera här inne som att man vill försöka övertala henne att sluta skriva om sånt. Helst sluta försöka gå ner i vikt helt. Försöka få henne att känna dåligt samvete eller känna sig töntig. Det är det som jag tycker är överdrivet, menar inte att ni överdriver era känslor eller nåt

      Man kan ju själv välja vilka sidor som man besöker. & kan man inte det så borde man kanske inte ha internet.

 19. Rebecka skriver:

  Jag är mest fundersam varför vv valde någon som hade så få kilon att gå ner. Hade blivit mer inspirerad om det var någon som hade typ 30 kilo övervikt sen graviditet.

  1. Surtant skriver:

   Vem fan bryr sig om en frontfigur som heter Svensson och är väldigt vanlig? Nej det är dom redan ”duktiga” i samhället som ska vara förebilder – inte dom som faktiskt roddar runt familj, kanske ensam, dålig ekonomi med 30+ kilo – nej dom vill vi inte se.
   Men dom får ”kämpa” i det tysta och bli ”mammapeppade” av de närmaste.
   Har en dotter som haft anorexia och jag vet hur bloggare, instagram och media påverkar unga.
   Och ja jag tycker att man ska hålla sin kropp sund och hälsosam även med motion för sin hälsas skull – men man kan vara hälsosam trots lite ”hull”.

  2. Lady Dahmer skriver:

   För att viktvöktarna vet att de flesta tjocka människor inte kan gå ner i vikt och behålla den. Skulle vara usel reklam.

 20. ah skriver:

  Om Claudia tror att hon är inspirerande eller peppande så vet jag inte i vilken värld hon lever i.

 21. Jag har aldrig förstått mig på det där med vikt och hetsen att vägen ett visst antal kilon. Jag är 178 cm lång och för 1,5 år sedan så vägde jag 65 kg och nu väger jag typ 80 kg. Jag mår lika bra nu som då, kläderna sitter lika bra nu som då, även mina tajta ridbyxor sitter lika bra nu som då om inte bättre nu när min rumpa har blivit liite större *gubbe med hjärtögon*

 22. C skriver:

  Samtidigt viktigt att komma ihåg att inlägg som dessa faktiskt är ett resultat av samhällets skeva normer och påtryckningar. Den norm som ÄN IDAG hägrar är ju att vi ska vara *smala*…

 23. T skriver:

  Har ni tänkt på en sak…varför är vältränade, snygga människor mindre arga”? Just det.

  1. Anonym skriver:

   För de är alldeles för upptagna med att vara skinny bitches (se inlägget om Laila om du inte fattar vad jag menar).

  2. M skriver:

   Vaaa! Tycker nästan tvärtom, de är lynniga som f..n och ofta självcentrerade till max.

  3. Anonym skriver:

   Jag är vältränad, snygg och arg. Hur min kropp råkar vara skapt har ingenting med hur korkad världen är.

  4. Lady Dahmer skriver:

   Är de? Har din belägg för den föreställningen?
   Men ok. Låt oss låtsas att det är så. Kanske är det för att de inte förtrycks på samma sätt som tjocka människor? Förtryckta grupper brukar i regel vara något mer missnöjda. Pga att de förtrycks.

  5. Susawoo skriver:

   Jag var alltid asförbannad som idrottare, på allt och alla.

   Elitidrottar inte längre och har blivit mycket trevligare.

   Gäller de flesta jag känner.

   1. The real Hmm skriver:

    Ha ha, ni käkade inte anabola hoppas jag. 😉 🙂

    OBS skämtar! <3

    1. Susawoo skriver:

     Shhh, du får ju inte skvallra! 😮

 24. Anonym skriver:

  Jag tycker hon ska få göra precis som hon vill. Stödjer henne i vilket beslut hon än tar! 🙂

  1. Henrietta skriver:

   Jag är 6 år yngre än vad hon är och känner mig bara inspirerad. Fint att se att det finns alternativa sätt att åldras på. Min egen mamma släppte allt efter barnen blev gjorda och hon lider fysiskt av det idag.
   Själv är jag helt avis på Claudias vackra hud då jag har en känslig rosacea hud, som inte tycker om någonting känns det som.

 25. Johanna skriver:

  Hetsäter ostbågar i ren protest. Och funderar på att börja peppa folk till en mer dekadent livsstil. Vin, transfetter och Netflix åt folket! Pepp! Goalz!

  1. Anonym skriver:

   Goalz?

 26. Anonym skriver:

  Hur kan man ens tänka i hekto? Eh… det röker väll med att man går på toa så är man några hekto lättare.. jag kan variera i KILO från morgon till kväll

 27. Anonym skriver:

  Nä nu räcker det! Från&med idag hetsbantar jag i ren protest efter att ha läst kommentarerna här inne. Jag ska inte äta nåt idag hahaha

 28. Carina Gustafson skriver:

  Det är väl upp till alla, att sköta sin kropp som man vill, utan påhopp och pekpinnar, ät skräp el ät nyttigt, valet är ditt ??

 29. L skriver:

  Nej men sluta helt ärligt. Det är inte hon som har dragit kopplingen mellan ”jag vill fortsätta” och ”jag duger inte”. Det är ni som gör det.

  Allvarligt talat, det är trams och det är dags att den sortens sensationssökande förenklingar får självdö.

  Nu antar jag bara men visst hade det låtit annorlunda om detta vore ett inlägg där viktnedgången krävdes för att låt säga delta i en match i någon idrott som kräver en särskild vikt etc? Då är det inte själva viktnedgången som är fel, målet är inte hälsovådligt etc utan den springande punkten är behovet av att lägga värdering i någon annans personliga målsättning.

  Banta inte om det inte känns bra, men låt andra leva som de vill utan att smeta en massa egenpåhittade neuroser på dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla