Mille verkar inte ha blivit såld än..

19:00 8 Mar 2017

Tyra:

mille
Svar:
Annonsen på nätet är fortfarande kvar vilket man nog kan tolka som att han fortfarande är till salu. (Tack för länk SR)
Ni hästmänniskor – är det säsongsbaserat det där med att köpa och sälja hästar på samma sätt som det är för exempelvis lägenheter? Att det är lättare att sälja vid vissa tider på året?

Tyra vill alltså sälja Mille men behålla Fleur och rida henne när hon läkt:

Hon mår bra, varit på natural horsemanship utbildning i många månader och nu går hon på lösdrift för att ”landa” lite efter det. Jag har inte sålt henne utan vill rida henne igen när mina skador läkt. Hoppas du kan förlåta mig om du tog illa vid dig. Kram//Från Tyras Instagram

Tyra skadade sig i somras – hur lång tid tar det att läka hennes skador egentligen?
Läkarna trodde 6 månader vilket Tyra kände var en halv livstid så jag lider med henne om det visade sig inte stämma.
Rehabilitering från skador är påfrestande på psyket – hjärnan vet vad man brukade kunna göra men kroppen kan inte göra någonting av det längre.
Min rehabilitering tog nästan två och ett halvt år så jag vet vad hon och alla andra som skadar sig går igenom.

Jag är SÅ imponerad av alla atleter som skadar sig och som sen både rehabiliterar sig OCH kommer tillbaka i lika bra form. Jag hade nog tappat sugen för länge sedan! Samma sak atleter som föder barn och sen är tillbaka i samma (eller bättre) form säsongen efter. Typ Marit Björgen i skid-vm.
SÅ IMPONERANDE!

mille2

27 kommentarer | “Mille verkar inte ha blivit såld än..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

    När det gäller ridolyckorna kan det ju vara så att man bli rädd för att rida efteråt och kanske inte kommer tillbaka pågrund av det.

  2. Cathrine skriver:

    Okej… Men om planen inte var att sälja henne, varför all denna hysch hysch kring var hon varit?

    1. Malins bilder skriver:

      För att de som hade henne ville det. Och för att hästen förmodligen behövde extra lugn och ro.

  3. li skriver:

    Egoina gör en camcam och säger upp sig för att fokusera på bloggen! Kramisar

    1. Bloggbevakning skriver:

      Hejja henne!!

  4. Fia skriver:

    Jag fick mitt ben avsparkat i somras och har en lång jävla rehab framför mig. Läkaren sa minst ett år innan jag kunde börja rida och jag skulle vara glad om jag kunde hoppa igen. Det kändes verkligen som om livet tog slut där och då men jag har gett mig fan på att komma tillbaka. 6 månader har nu gått och jag har börjat hoppa minihinder 🙂 det ligger mycket vilja bakom och en hög smärttröskel , men det ska gå. Jag tycker däremot rätt synd om Tyra som på något vis tappade sin motivation på vägen för hon var så jäkla pepp ett tag och nu ser man inte en häst så långt ögat kan nå i hennes liv.

    1. J.e.h skriver:

      Jag hejar på dig! Du är fantastisk och du kommer klara detta galant ?

  5. K. skriver:

    Nja, riktigt bra hästar kommer i princip aldrig ut på annons. Hobbyhästar säljs året runt. Många behöver pengar innan och efter jul&nyår så då kan man göra vissa fynd. Ibland har folk även fler hästar än vad de har boxar när det är dags för installning på hösten= du kan hitta fynd då också.

    Att mille inte är såld ännu är säkerligen pga att han är för dyr för sin ålder och inte ren på röntgen. Sen tror jag många seriösa drar sig från att köpa häst från henne pga hon är och framstår som väldig oseriös.

  6. M skriver:

    Ska man sälja häst är nog just nu en ganska bra tid, för på hösten är alltid flest hästar till salu.
    Känner till många (elit)ryttare som fått betydligt värre skador men kommit tillbaks på relativt kort tid. Tror mer att det handlar om rädsla och brist på motivation i Tyras fall.
    Lite konstigt är det allt att inte hästen är såld ännu. Om man ska gå efter vad annonsen utlovar är den ett fynd. En stabil internationell 160-häst som är frisk, ren och har alla de fördelar som beskrivs borde ha sålts samma dag som annonsen lades ut.
    Däremot tror jag att hästen skiter fullständigt i om den tävlas eller ej. Den ligger nog inte vaken om nätterna och grämer sig över sin pausade karriär. Den är nog bara glad och nöjd om den bara får leva ett normalt hästliv. Det är nog snarare ägarens plånbok som är ledsen över situationen.

    1. Anonym skriver:

      Är nog inte kul längre när hon inte har en flashig häst heller

    2. K. skriver:

      Är lite kluven över det där med att om hästarna saknar att tävla. Har träffat många topphästar som verkligen inte trivs med ”pensionärslivet” utan verkligen vill ”visa upp sig”. Tror dock inte det är kanske just tävladet i sig utan kanske mer att hela tiden bli aktiverade, göra något ”kul”, bli ompysslade och jag upplever att dessa hästarna ”älskade” att få pris, att folk klappade och förde ljud och hela den biten vid en prisutdelning.

    3. Olivia skriver:

      Jag har sett hästar som älskar att tävla, på riktigt. De vet exakt vad som händer, vad de står inför och älskar varenda minut. Sånt är härligt att se! 🙂
      Jag har även sett hästar som inte trivs med sin tillvaro efter att de har slutat tävla eller tränas. De har blivit tjuriga, oroliga och väldigt uttråkande helt enkelt. Ibland har de skaffat sig olater, som att till exempel ständigt sparka på boxdörren för att få uppmärksamhet.
      Ett ”normalt hästliv” passar inte alla hästar när de väl fått känna på hur det är att tävla.

  7. Anso skriver:

    Känner mig lite cool nu som är med i ett blogginlägg ???

  8. LISA skriver:

    Grillsäsongen har inte riktìgt börjat än men snart så blir Mille såld.

    1. Anya skriver:

      Grillsäsong? Vänta, VA? ? Hoppas för guds skull att jag missförstår det här!

  9. J.e.h skriver:

    Jag har ridit, tävlat och varit i väldigt bra form hela mitt liv, men 2014 fick jag en nervsjukdom som heter trigeminusneuralgi. Intresserade kan googla men jag kan säga att det är en ofarlig men djävulsk sjukdom. Har fått blivit tvungen att pausa ridningen och gått ner mig rätt rejält, blivit deprimerad och känner mig så jävla ledsen. Varje dag tänker jag på att jag vill upp på mina vackra hästar igen. Och jag ska, det kommer ske. Ska opereras 17 mars, osäker utgång men nu gäller det att lita på hoppet. Funkar det så ska planen läggas med hästarna igen, jag bara måste göra det, annars klarar jag mig fan inte – dramatiskt men jag menar det.

    1. Anya skriver:

      Krya på dig 🙂 Du kommer att klara det galant med din starka vilja. Tro på dig själv! Det kommer att läka dig bättre än någon operation någonsin kommer att göra.

    2. Eazy skriver:

      Oj, verkar som en riktigt jävlig sjukdom. Hur kommer det sig att det dröjt såpass länge innan operation? Vet du orsaken till att du blev drabbad?

      1. J.e.h skriver:

        Vet inte varför jag blivit sjuk. Syns inget på röntgen och det smög sig på mig där det började som ett litet stickande. Anledningen till att operationen dröjt är för att det inte finns några garantier att det kommer fungera. Det kan till och med bli värre i vissa fall och man får nästan i regel en domnande känsla (ungefär som en tandläkarbedövning) som håller i sig i månader – i värsta fall i flera år. Därför väljer man att i första taget medicinera bort det. Men jag har svarat fruktansvärt dåligt på mediciner, behöver gå upp på extremt höga doser och får biverkningar i form av yrsel och kräkningar. Blir i princip sängbunden när det händer, så får välja mellan två onda ting. Har provat att byta medicin flera gånger under dessa åren och har vid två/tre tilllfällen varit smärtfri i ca tre månader (eftersom sjukdomen går i skov).

        Blev mycket här nu, men jag får operationen då jag börjar få slut på alternativ. ?

  10. Jenny skriver:

    Jag skulle säga att det är mycket säsongsbetonat.

    Men vem är så korkad och betalar nästan en halv miljon för en värdelös häst? Visst han är duktig, men totalt oanvändbar då kulorna är väck…

    1. Magda. skriver:

      Varför skulle han vara oanvändbar för att kulorna är väck? Det är till ridning och tävling ,inte till avel han ska användas i.

    2. K. skriver:

      Värdelös är att ta i.

    3. J.e.h skriver:

      Väldigt märkligt att säga värdelös och totalt oanvändbar. Jobbade på ett ”rikt” och satsande dressyrstall med ca 35 hästar, en av dom var hingst. Tror inte att de andra som var valacker skulle benämnas som värdelösa eller oanvändbara precis.

  11. Malins bilder skriver:

    Ibland läker inte kroppen för att minnen så att säga fastnat i dem. Kropp och själ hänger ihop. Hästar var mitt liv men efter att ha råkat illa ut och blivit av dem samt blivit sjuk av stress kan jag inte längre gå in i ett stall utan att få ångest och därigenom än mer värk och så är cirkeln igång. Sen om Tyra skadat nerver kanske hon aldrig kan rida på samma vis igen – nerver tar så förbaskat lång tid att bli bättre. Hon ser ju också ut att ha tappat mycket i muskler. Ledsamt för det verkade ju som om Millie var bra för henne. Hoppas nu att det vänder för hennes del.
    Om svar på frågan, ja det går nog faktiskt lite säsong i hästförsäljning.

  12. Nina skriver:

    Jag ser inget konstigt med att han inte blir såld. Både annonsen och priset lever i drömvärlden när Mille var bra igång och hoppade 160. Det gör han inte nu och det gjorde han heller inte när Tyra köpte honom. Väldigt oärligt att promota hästens förflutna när den uppenbarligen inte kommer traska runt de höjder igen.

    Nu är Tyra inte världens bästa ryttare, men minns ni när hon red honom i början och tyckte han var helt stel, ovillig och så eller vad det nu var? Sen blev det mycket bättre med träning, men om vi tänker att nästa köpare är i nivå med Tyra så vill den kanske inte ha en häst med bra förflutet som är stel och hård.

    Och sen detaljen till varför mille inte fortsatte gå 150+.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg