Och sen då?

13:30 1 Mar 2017

Lady Dahmer:

ttt

Återigen så kom det in miljoner jävla män som ville att jag skulle visa mina bröst eller annat. Jag blir så ledsen. När tar det slut? Lisa Ekdahl ba ”patriarkatet faller inom din livstid” och jag ba ÄR DU HÖG? Detta är ju en fantasi utan dess like, tror hon seriöst på detta själv? Hur ska det ens gå till? Klart det inte kommer falla inom vår livstid. Det kommer förmodligen aldrig falla. Ledsen för negativiteten men jag ser verkligen inget ljus i tunneln.//Lady Dahmer

Tydligen är det en hel drös med ouppfostrade män som brukar dyka in på Lady Dahmers lives och antingen 1. Be henne visa tuttarna eller 2. Kommentera hennes vikt.
Alltså, vilka ÄR ni?

Man ba ”eh va”?
Finns det en enda kvinna här på min blogg som skulle få för sig att besöka en killes live och be honom visa snabeldraken?
Så vida det inte är din pojkvän och ni är de enda som live’ar så tror – och hoppas – jag att svaret kommer bli nej.

Och vad händer sen? 
Ponera att hon faktiskt SKULLE visa brösten på uppmaningen, vad skulle hända sen?
”Eh, jahapp, tack för tuttvisningen då…”
*checkar ut*

Eller skulle det då komma in fler kommentarer om deras utseende, om hon gillar att få dem mumsade på och om hon någonsin använt sig av nipple clamps?

Herregud, nu fick jag upp en flashback i min störda hjärna.
”I have nipples, Focker! Can you milk me?!”

Alltså – det är bara bröst!
Hur kan de vara så intressanta?
Klumpar med fett som kan mata bebisar.

76 kommentarer | “Och sen då?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. C skriver:

    Så. jävla. trött. på snubbar

  2. S. skriver:

    Jag får för mig att det är en maktgrej det där med att säga åt någon att visa kroppsdelar. Lite som ”luften är fri” som man gjorde när man var liten.

    1. ABCD skriver:

      Som nån ovan skrev så handlar det om makt, att få uppmärksamhet och ta plats. Det är ju uppenbart när det är en situation som inte alls är sexuell.

      Men jag upplever överlag att det är rätt ofta som killar inte bryr sig om att läsa av situationen öht. Hur många har inte fått uppmärksamhet från en kille gång på gång fast man sagt nej tack flera ggr och visat med hela kroppsspråket att man inte är intresserad? Kommer ihåg när jag pratade med en killkompis en gång och ba ”Visst är det coolt att fjärilar smakar med fötterna” och han ba ”Mmm, på tal om det, jag skulle så gärna vilja ha en flickvän att gosa med :(”

      1. Sannie skriver:

        Smakar fjärilar med fötterna?! Mind=blown! ?

  3. Emma skriver:

    Enkelt, folk (män) vet att få saker gör en feminist så förbannad som att få höra ”visa pattarna!” Det är dessutom ett inte särskilt raffinerat sätt attt förminska kvinnor med åsikter till ett sexuellt objekt, en köttbit vilket gör feminister (och de flesta rätt funtade människor) förbannade.
    Många män gastar ”visa pattarna” bara för att få en reaktion, trolla helt enkelt, andra gör det för att det omedelbart flyttar fokus från en relevant diskussion till pajkastning om hur vidriga män är som sedan går runt i cirklar.

    1. L skriver:

      Ja, och därför är det smartaste att ”inte mata trollen”, alltså ge det inte uppmärksamhet. Blir man upprörd så ger man dom precis det dom vill ha. Lämnar man det bara så är det dom som ser dum ut i sin ensamhet

  4. The real Hmm skriver:

    Men det förstår ni väl. De bara raggar och man ska vara tacksam och ta det som en komplimang. ?

    1. Sandra skriver:

      Jag hade tagit det som en komplimang haha, men jag är ju ingen bitter feminist så..

      1. Giga skriver:

        ”Men jag är inte en bitter feminist”. Detta säger jag utan all bitterhet i tonen och betydligt mer välmening: educate yourself.

        1. Sandra skriver:

          Jag syftade på Lady Dahmer men okej, läs det du själv vill läsa och bli upprörd istället (typiskt feminister)

          1. Anonym skriver:

            ”Typiskt feminister” är ingenting en feminist tar åt sig av.

          2. CAK skriver:

            ”Typiskt feminister” är nog den finaste kommentaren en femenist kan få! 🙂

          3. Q skriver:

            Jag tolkar ditt namn som att du är en kvinna. Förstår du ens att feminismen är till för dig? DIG! Du kan tacka den för att du bland annat får klä dig hur du vill, visa dina bröst om du så önskar och att du får rösta. Men jag antar att du egentligen inte vet vad feminism är så allt är förlåtet 🙂

      2. E skriver:

        Du gillar alltså att ses som ett objekt och att din kropp inte är din egen, den är till för andra (män) att recensera, ta på och sexualisera? Antar att du var en av de få, ovanliga, tjejer som aldrig blev tafsad på (o.d.) redan i grundskolan. Har du gått i flickskola eller har du gått på myten om att all skit killar gör är för att de egeeeeentligen tycker om dig?

      3. AJ skriver:

        Nej Sandra du är ingen typiskt bitter feminist. Du är en typiskt korkskalle.

  5. Å skriver:

    Har ni sett blondinbellas senaste bild på insta? Ingen ring på fingret. Hon måste ju göra det med flit för att hon vill ja fler klick?

    1. J skriver:

      Måste man ha ringen på sig hela tiden? Jag tar av den om jag städar, tränar, duschar, sminkar mig eller om den helt enkelt inte passar min outfit. I helgen när jag var på en finare fest passade min ring inte med mina accessoarer, så jag tog av den. Varför ska det alltid spekuleras så när folk gör olika?!

      1. Korvis skriver:

        Haha att ta av den för att den inte går med outfiten fick mig att dra på smilbanden! Håller med dig, det är ens eget val hur/när/om man bär ring, om man valt att gifta sig. Allt annat är bakåtsträvande och för oss tillbaka till en tid där en kvinnas titel var relevant, för att den skvallrade om hennes tillgänglighet (fru och fröken).

        Tänkte ett varv extra angående BBs citat av Lady GaGa igår, och kom fram till att om jag scrollat förbi det själv, utan att någon annan varit där och spekulerat åt mig, och kom fram till att jag inte alls hade tänkt i skilsmässobanor. Jag hade snarare tänkt att det är en ”vad var det jag sa” riktad mot en vän/bekant som det skitit sig för.

        Jag får be om ursäkt om det är ovanligt svårt att förstå vad jag skriver idag. Min hjärna är total sås för att jag är mitt i att avvänja mig från medeciner. Puss!

      2. Å skriver:

        Jag har inte heller på mig ringen hela tiden men jag är skulle inte ta bilder utan den efter att det spekuleras om skilsmässa om jag inte ville att folk skulle prata om det. Jag säger inte att de ska skiljas men jag tror 100% att hon spär på ryktena genom att lägga upp en sån bild där det syns så tydligt.

    2. Emma skriver:

      Är du samma mupp som kommenterade tidigare? Svarar samma sak till dig: ”Meh, det var ju en sanning med modifikation… Hon har inga ringer på senaste bilden (den i badrummet) men då verkar det som att hon tagit en bild i morgonbestyren och då kanske man inte har ringarna på. På alla andra bilder innan har hon ringarna på. Syns otydligt på bilden med Sheila men mycket tydligt på bilderna där hon är klädd i svart.”

      1. Å skriver:

        Nej jag är inte ”samma mupp som kommenterat tidigare”. Jag är ledsen att jag inte såg vad du svarat på den tidigare kommentaren från den andra muppen men jag tyckte det var ganska uppenbart att hon vill att folk ska prata när hon lägger upp den bilden direkt efteråt.

        Första och sista gången jag skrev en kommentar när man blir kallad för saker när allt man gör är att spekulera om sånt andra spekulerar om.

    3. Sofia skriver:

      Är väl mer humor att Katrin Z är inne och kommenterar på Bellas badrumsbild och skriver ”snyggare än någonsin” när Katrin kallat Bella för gris förr i tiden :p
      Blir dock inte förvånad då Katrin onekligen har att inte smal = dålig i sin filosofi.

      1. Cera skriver:

        Ja hon e ju enligt Katrin snyggare än någonsin, så här smal har hon väl aldrig varit, haha tänkte inte på att hon menade det så bokstavligen

  6. Jahopp skriver:

    Det här påminner mig om skolan, gick i sexan och var den första i klassen att få bröst och det blev ju därefter med killarna i klassen. Det var försök till tafs, känna, klämma och framförallt skulle man försöka smyga sin in i tjejernas omklädningsrum efter idrotten.

    En dag ruttnade jag ihop fullständigt för jag tyckte det var så otroligt löjligt och jobbigt så när dörren ännu en gång rycktes upp av 3 fnissade killar så vände jag mig om, öppnade upp handduken och frågade om det är det här de ville se?

    De blev högröda, tappade hakan och sa inte ett ljud MEN… efteråt blev jag hatad av klassens tjejer och utfryst, killarna stämplade mig som slampa och allmänt ”lätt. 🙁

    1. Korvis skriver:

      Åh herre jösses. Barn är en special kind of stupid när det kommer till empati. Väldigt tråkigt att du fick så hårda permanenta konsekvenser av något du gjorde på impuls av frustration. Hoppas och tror att de fått bättre kläm på hur man beter sig i vuxen ålder!

      1. Jahopp skriver:

        Tack Korvis 🙂 Ja det var inte lätt att vara 12/13 och få den stämpeln, något som sen följde med upp även i högstadiet.

        Men jag har på ett sätt alltid gått min egen väg och så även då, dock hade jag vetat vad jag vet nu så här måååånga år senare hade jag nog inte gjort så.
        Det är för jobbigt att vara ensam i en så stor värld fylld med elaka människor.

  7. J skriver:

    Fast har ni aldrig skickat snuskiga meddelanden åt killar som inte bett om det? Jag har gjort så – flera gånger på t.ex. Facebook.

    1. ABCD skriver:

      Herregud nej. Vad äcklig du är.

      1. J skriver:

        Herregud vad tråkiga ni är då! Alla är inte som ni och man är inte ”äcklig” för att man vågar ta för sig och inte tar allting sååå seriöst. Man får väl leka runt lite och ha kul?

        1. Anonym skriver:

          Fast hur kul är det att objektifiera andra människor..

    2. Ior skriver:

      Skäms ju bara av tanken ??

    3. Anonym skriver:

      Nej, men har flörtat och gett komplimanger till killar på instagram, jag har även gett komplimanger till tjejer jag inte känner på instagram, men de har aldrig varit sexuella. Fast i efterhand kan jag tycka att jag var lite pinsam, har inte instagram längre.

    4. AJ skriver:

      Nej det har jag inte, jag är inte patetisk.

    5. Q skriver:

      Skickar du även bilder på ditt underliv till random killar som du antingen gillar eller ogillar?

  8. Karma skriver:

    Och ingen förstår här att det är killar som trollar? Jag själv har trollat med massa killar haha. Förstår inte hur man kan bli upprörd över en sådan sak, skratta lite istället!

    1. Anonym skriver:

      tänker förfan inte skratta av att män inte kan låta mig och mina jävla kroppsdelar vara. Jag ska väl för fan kunna ha en live utan att jävla skitgubbar ska komma och ha roligt på ens bekostnad och ”””trolla””” och vara jävla rövhål. Sluta gömma DIG bakom ”troll” väggen, du ”trollar” inte, du är ett jävla rövhål utan vett och etikett.

    2. Ior skriver:

      Hade varit kul att se hur många killar som hade skrattat om vi alla gick in på deras streamingar och spred feminism och frågade om dom hade skickat kukbilder idag? Eller slåtts, misshandlat och sen röstat på sd. Allting är ju bara på skoj.

  9. Surkorvis skriver:

    Ingen jävel kommer gå in på en killes stream och be honom visa snabeldraken. Ve och fasa, det finns ju en överhängande risk att han faktiskt GÖR det, eller skickar bild på nakenråttan i PM.

    Börjar bli så sjukt trött på gyllene regeln by the way. Skiten handlar om att vara artig och god gentemot andra, inte huruvida man äääälskar såna här ‘komplimanger’ och tolkar det som raggning. Snubbar behöver i vanlig ordning dra upp sina strumpor och börja bete sig.

  10. Andy skriver:

    Vilka ilandsproblem.
    Har skickat mååååånga gånger snuskiga meddelanden till män som inte bad om det. Har även sagt till manliga streamers att visa snoppen och de har bara skrattat. Orka ta livet på så stort allvar.

    1. Korvis skriver:

      Åååh snälla ta dig tiden och berätta lite mer om hur du tänkte när du gjorde sådant? Alltså varför du skrev, varför du tryckte skicka, vad du förväntade dig för reaktion, vad du fick för reaktion osv. Det vore väldigt spännande att höra.

      Insåg just att jag bara antog att du är kvinna, ber om ursäkt om så inte är fallet.

      1. Andy skriver:

        Har lite att göra med min personlighet. Jag tar sällan åt mig ifall en kille skulle säga åt mig att visa brösten eller ifall någon kallar mig något ”taskigt” bakom en skärm. Däremot om någon skulle vara elak mot mig i verkligheten så skulle jag stå på mig och säga ifrån. Skönt dock att detta aldrig har hänt men jag gissar på att många inte vill säga något negativt till mig när jag har en resting bitch face o ser ut att kunna slå till någon på käften vilken stund som helst.
        Jag förstår om vissa blir upprörda över att någon ber dem visa brösten och de har de rätt att bli men tycker personligen inte det är en så stor grej. Att be en kille visa sin snopp är enligt mig humoristiskt. Killar brukar ofta skratta bort det, eller säga typ ”jag kan visa dig den ikväll istället” o något i den stilen. Jag tycker att killar överlag har ofta mer självdistans än vad kvinnor har. Om killen i streamen hade blivit ledsen eller tagit åt sig så hade jag självklart bett om föråtelse.
        Jag vet inte riktigt men jag kan vara ett troll o söka reaktioner hos folk. Jag tror även att säga typiska saker till killar som många killar säger till tjejer får dem att ”smaka på sin medicin” eller i alla fall känna av hur en kvinna kan må av samma kommentar.

        Jag är en kvinna och det är ingen fara. Jag förväntar mig inte att alla ska veta mitt kön, speciellt över internet. Ingen idé att bli upprörd över något du inte visste om.
        Jag tror att många tror att jag är en man för att jag kan argumentera mot båda sidorna. Vi kvinnor är inte perfekta och det är inte män heller, men vi kan inte dra varje man eller varje kvinna över samma kam. Män upplever sexuella trakasserier precis som kvinnor, kanske inte i samma utsträckning men det existerar.
        Jag älskar män o jag älskar kvinnor, många är idioter men det finns många som är bra med. Vi är ju trots allt bara djur som har en mer utvecklad hjärna än många andra djur. Att säga till en kvinna att hon är sexig är ett sätt för mannen/kvinnan att få personen i fråga intresserad. Även fast vi är så otroligt smarta så är vi jävligt dumma med.

        1. The real Hmm skriver:

          Andy: Tror inte det beror på att killar har mer självdistans utan pga att de inte känner sig hotade av dina bilder.

          För en kvinna som vet att hon fysiskt har svårt att värka dig samt är det könet som oftast råkar ut för våldtäckt eller annan kränkning rent fysiskt, så uppfattas en sådan bild som att det scenariet bara är ett kort segt bort från att bli verklighet.

          Med andra ord, de flesta kvinnor upplever det som ett regelrätt hot.

          Att de gör det är som du läser ovan inte konstigt. Lägg då till att dessa killar som enligt dig har skön självdistans blir direkt aggressiva när de blir avvisade och skriver att pga sagt inte interseras så är man en dryg hora och värre.

          Är det självdistans att inte ta ett nej bra?

          1. Anonym skriver:

            *vet att hon fysiskt har svårt att VÄRJA SIG…

          2. Soffa skriver:

            Du lyckas alltid på ett bra vis få ner det jag tänkt när ja läst en del kommentarer men inte kunnat formulera. ??

        2. Anonym skriver:

          Men gud så bra att DU inte tar illa upp, antar majoriteten av kvinnor med självrespekt och egenvärde måste anpassa sig efter dig då. Dra åt fanders med din äckliga moral och taskig syn på andras rätt till integritet. Fyfan va blåst du är.

          1. Andy skriver:

            Jag tycker det är intressant hur du anser att jag saknar självrespekt och egenvärde, vad grundar du det på? Kan inte du stå för något utav att kasta ur dig elaka ord? Du är ju inget bättre än dessa killar som skriver skit till andra tjejer när du tycker det är ok att kalla någon du inte känner för ”blåst”.

          2. hej skriver:

            Andy:

            Gud vilket jävlet jävla ilandsproblem. Ta inte allt på så stort allvar, är det inte jobbigt att bli så kränkt av en kommentar? Slappna av lite

          3. Andy skriver:

            hej: vart i min kommentar känner jag mig kränkt? Du tror på fullaste allvar att jag kommer ta åt mig av vad någon över nätet säger till mig vilket jag kan satsa på inte hade vågat säga till mitt ansikte. Det jag endast gjorde var att ifrågesätta vad personen skrev.

          4. hej skriver:

            som sagt, slappna av. lär dig att skratta bort saker istället för att ifrågasätta. livet blir så mycket enklare när man slutar hänga upp sig på småsaker som folk säger till en.

        3. Korvis skriver:

          Supertack för svar! Jag skulle själv inte göra så, men jag håller med om en hel del i din analys. Till saken hör kanske att jag inte heller hade reagerat eller valt att ”hantera det” som Lady D gör, men vi är ju alla olika.

          1. Andy skriver:

            Tack själv att du kan hålla en god ton mot mig även fast att du kanske inte håller med allt jag har att säga om, uppskattas.

    2. Sofia skriver:

      Det är ju bra att du tycker det är ett i-landsproblem för dig men vi är många kvinnor som inte alls tycker det är kul eller något att skratta åt när män inleder konversationer oombett på sociala medier med att skicka en bild på sin dase. Nej tack, jag har inte bett om att få se den och skulle önska man hade hyfs att inte stalka tjejer med nakenbilder som en del killar gör och tyvärr verkar tro är något vi alla tjejer självklart vill ha.

      Spelar ingen roll om man så är gift och har bilder på sig och familjen på Facebook, nog fan får man bilder skickade till sig på en reslig schlong med ett ”sugen ;)?” *SUCK*

      1. Andy skriver:

        Sofia, jag förstår precis vad du menar. Får såna bilder med eller att någon random snubbe skriver att man är snygg, som om man bad om det.
        Jag skulle säga att bästa sättet att handskas med såna män är att ge dem en läxa. Skicka konversationen till deras familjemedlemmar, vänner eller helt enkelt skicka tillbaka en kuk till dem så ska du se att de ej kommer skriva till dig eller någon annan tjej igen. Det är det enda sättet att handskas med såna personer o få dem att inse att vad de gör inte är ok.

    3. Maja skriver:

      Tyvärr är inte alla lika hårdhudade som dig Andy. När jag får äckliga bilder och kommentarer så blir jag handfallen och vet inte vad jag ska göra. Jag blir äcklad och känner mig själv smutsig av någon anledning och det tror jag att många kan känna igen sig i. Det har inte med min ålder att göra, jag är 24 år och man kanske hade kunnat tro att det skulle gå över med åldern och att jag hade kunnat bara låta det rinna av mig, som du gör, men icke då.

      Jag leker ibland med tanken att vara riktigt kaxig tillbaka och ge dem en läxa men jag är ärligt talat för rädd för vad de kommer att göra. Jag är liten och smal och hade inte haft en chans att försvara mig. En tjejkompis till mig smällde till en kille som tog henne på rumpan på en nattklubb i somras, och han slog ett knytnävsslag i ansiktet på henne. Nu är detta i och för sig IRL, inte internet, men även på internet hade jag varit rädd för att ge tillbaka. Syftar inte på att få bli kallad hora, fitta, etc. utan att de sprider ut något rykte, snor bilder och lägger in dem i något annat sammanhang, vadsomhelst.

      Är nog lite väl nojjig hehe 🙂 Men jag önskar att jag var lika tuff som du!

    4. Maja skriver:

      Ajdå min kommentar postades inte tror jag. Får skriva om allt igen.

      Tyvärr är inte alla lika hårdhudade som dig Andy. Jag är det inte till exempel. När jag får äckliga kommentar och bilder så blir jag handfallen och vet inte vad jag ska göra. Typ paralyserad och kommer inte på något att säga förrän efteråt, så jag bara går undan/ignorerar. Jag blir äcklad och känner mig själv smutsig av någon anledning. Det har inte med åldern att göra, jag är 24 år och har fått stå ut med sånt här sen 8-9 som de flesta tjejer, så jag borde vara van men icke då.

      Jag leker ibland med tanken på att vara kaxig tillbaka och ge dem en läxa men jag är rädd för vad de skulle göra. Jag är liten och smal och hade inte direkt kunnat försvara mig. Jag har dock ett resting bitch face, alltid något! En tjejkompis till mig blev tagen på rumpan av en kille på en klubb, i somras. Hon smällde till honom och han i sin tur slog ett knytnävsslag i ansiktet på henne. Ja nu är detta IRL och inte på internet men jag vågar ändå inte göra något när jag får snusk skickat till mig. Jag är inte rädd att bli kallad hora eller fitta men jag tänker mer på saker som att killen sprider något rykte (ja vi säger att jag skulle känna killen sen innan) eller snor bilder och lägger ut i något annat sammanhang, ja vad som helst.

      Jag önskar dock att jag var lika hårdhudad som dig och bara lät det rinna av mig!

    5. J skriver:

      Andy, du har samma inställning som jag! Äntligen någon som håller med.

  11. THR skriver:

    Är mitt nick satt på moderering? 🙂 ?

  12. Maja skriver:

    Ehh skrivit två kommentarer här och ingen av dem dyker upp, är det moderering på g?

    1. The real Hmm skriver:

      Aha, inte bara jag. Förmodligen krångel på bloggen då eftersom andra kommentarer går igenom direkt. 🙂

  13. Jessica skriver:

    Alltså jag fattar ingenting! Jag är en tjej på 33 bast, blont hår till midjan med 700cc sillisar. Jag tränar ca 4-5ggr i veckan för att hålla mig i trim (inget fitnessfreak).
    Jag är relativt ”känd” och har ca 50.000följare på instagram och ca 2000 ”vänner” på FB.

    Jag har ALDRIG fått en k*kbild skickad till mig!! ?
    Jag får killar som skriver att jag är vacker och sexig men till 99.9% är alla killar väldigt respektfulla.
    Javisst får jag PM/DM från upptagna killar där jag märker att dom är intresserade av mig men det är mer ”Hej hej, vad du var söt, vem är du då?”.
    En oskyldig mening som absolut är förjävligt att få från nån som är i ett förhållande men INGEN är äcklig.
    VART får ni dessa kukbilder skickade? ?

    Jag måste även vara på världens bästa gym för jag har aldrig känt mig äcklad när jag tränar. Visst, blickar kan man få men ingen är oförskämd. Man är där för att träna men många är även där för att träffa vänner och kanske få nya vänner…el finna nån partner som kanske är intresserad av samma sak som en själv-att träna!

    Jag blir däremot antastad av killar på krogen. JÄMT! Hände sist i helgen då jag var på kryssning. Dom kommer upp bakifrån och trycker sitt skrev mot min rumpa samtidigt som dom tar tag i mig runt midjan med sina händer. Hände 5 ggr totalt. Ingen ursäkt givetvis men alla var av utländsk härkomst och dom har ett annat synsätt och förstår inte alltid att man inte får/ska/bör bete sig så. Jag är ganska tålig och kan absolut ta smicker och även en och annan k*kbild utan att ta illa vid mig men RÖR MIG FÖR I HELVETE INTE!!! Se men inte röra.

    Vi i Sverige är VÄLDIGT jämställda skulle jag säga. Vi ska vara glada att vi har fötts i Sverige. Tänk så många andra länder som ligger hundratals år bakom oss. Där kvinnor fortfarande blir stenade till döds för att dom våldtagits….

    1. R skriver:

      Men nej, sluta bara med det där. Alla av utländsk härkomst har inte ett annorlunda synsätt och är oförstående. Get a grip, snälla.

      Alla thailändska kvinnor måste ju hata SVENSK kultur med tanke på hur många SVENSKA män som åker dit och knullar yngre som äldre, thailändska kvinnor. En hel jävla buffé har männen framför sig. Måste nog ligga i kulturen.

      Educate yourself.

      1. Mojan skriver:

        Kvinnan har inte samma ställning i Mellanöstern. Herregud, i Saudiarabien får inte kvinnor köra bil. Detta speglas i hur kvinnor behandlas av män och då tex i Sverige. KVINNOR ÄR INTE LIKA MYCKET VÄRDA OCH HAR INTE SAMMA RÄTTIGHETER. Det är för f*n klart som korvspad att de blir behandlade därefter. Hur kommer det sig att varenda kille som betett sig i särklass äckligast mot mig, har varit invandrarkillar från Mellanöstern eller Kroatien/Turkiet? Hur kommer det sig att varenda kille som har catcalled mig har varit invandrare?

        Är du dum på riktigt eller låtsas du bara?

        1. R skriver:

          Lugn, klart som fan att jag vet att kvinnan anses vara underlägsen mannen i Mellanöstern. Det du inte verkar förstå är att alla är inte så från den delen av världen och att de heller inte delar samma kultur. Vet du hur stort Mellanöstern är och hur mycket kultur och historia som egentligen ligger bakom? Så nej, att säga att det är pga kultur och yada yada får dig att framstå som dum och outbildad.

          Svensk kultur är inte heller fläckfri men klart att någon som du saknar noll insikt och pekar finger. Sätt dig ner.

        2. Anonym skriver:

          Synen på svenska kvinnor på män från Mellanöstern är annorlunda är mot kvinnor från deras egna kultur, precis som svenska män behandlar ”sina” kvinnor med mer respekt än till exempel muslimska kvinnor. Sen behandlar svenska män kvinnor med ”respekt” fram tills dom får höra ordet feminist för då ska man våldtas så att man uppskattar det ”fria” Sverige. Problemet här är inte hur vissa kulturer behandlar kvinnor sämre utan problemet är att män i ALLA kulturer tror att vi kvinnor tillhör dom och att våra rättigheter är något som dom kan ge och ta ifrån oss.

        3. Ksmb skriver:

          Jag tänker att man kan försöka ha två tankar i skallen samtidigt. Självklart har vi i Sverige kommit längre vad gäller jämställdhet mellan könen än många andra länder, t ex Saudiarabien och andra länder i Mellanöstern. Men att uttrycka sig som att de enda män som trakasserar kvinnor i Sverige är de som har utländsk härkomst, det är ju bara dumheter.

          Precis som typ 99% av alla kvinnor har jag också blivit ropad efter, tafsad på, talad till på ett hotfullt och/eller sliskigt sätt av män. Majoriteten av de män som utsatt mig för såna saker har varit svenskar eller tillhört den västerländska kulturen (t ex bodde jag i Storbritannien när jag var 12-13 och där kunde jag inte gå förbi en byggarbetsplats utan att männen där ”erbjöd” mig diverse saker). Jag kan också berätta att jag i mitt jobb inom sjukvården aldrig nånsin blivit behandlad respektlöst av män med utländsk härkomst. Det har aldrig varit tal om att jag inte skulle veta vad jag snackar om eller dylikt pga jag är kvinna. Sånt skit kommer från svenska övre medelklassmän. Det är också dom som pratar om sjuksköterskorna som ”snygga flickor”, ”pinglor” osv.

          Självklart förtrycks kvinnor hårdare i andra länder, och det är inte orimligt att tänka sig att män som växt upp i ett sådant land har lättare att behandla kvinnor illa. Men trakasserier och andra brott mot kvinnor är inte direkt ett nytt fenomen i Sverige. Problemet existerade liksom innan folk från Mellanöstern började fly hit. Grejen är att många svenskar och ff a många svenska män har attityden ”men ta det som en komplimang/var inte så lättkränkt/våga ha lite kul!/vad trodde du skulle hända när du la upp en sån bild eller gick ut med en så kort klänning/ja men om man beter sig som en slampa så blir man ju behandlad som en också… VAD SA DU VAR DET EN AFGHAN SOM TAFSADE??!! ATT DOM INTE KAN LÄRA SIG ATT HÄR I SVERIGE RESPEKTERAR VI KVINNOR!!!”

      2. Mojan skriver:

        Och visst f*n ligger det i kulturen. Männen är inte födda till sexistiska, vidriga grisar. De växer upp i en kultur där kvinnor är lägre stående. Om du har något att inflika mot detta, som faktiskt är legot, så blir jag mkt förvånad.

      3. Jessica skriver:

        Men SJÄLVKLART har inte ALLA av utländsk härkomst ett annat synsätt på kvinnan. Inte norrmän. Inte polacker. Inte finnar. Inte australiensare…
        Kineser har det och de allra flesta från Mellanöstern och Afrika. Vi hjälper vääääldigt många från framförallt Mellanöstern där kvinnan är lägre stående och därför tar dom sig rätten att bete sig illa även här i Sverige. Man kan liksom inte ta ur tusenårig kultur vid gränsen och säga ”här behandlar vi kvinnor med respekt!”

        Jag tror förövrigt inte ens dom får den upplysningen… ?

  14. Anonym skriver:

    Det spelar väl ingen roll om man är i ett förhållande eller ej. Man ska slippa sån skit oavsett För sin EGEN skull inte för att en annan man har claimat en!

  15. L skriver:

    I det här fallet är det en annan sak mot för det som stog om i ett tidigare inlägg. Hon som vart inkollad och flörtat med på gymmet. (Paula). Avsikten från killens håll är olika och borde behandlas lite olika

  16. Em skriver:

    Detta tänk kanske inte är relevant för vissa men det är ändå något att lägga på minnet. Jag personligen tror att alla innerst inne vill ha jämställdhet mellan kön och icke kön. Och när man nu ska få det att gå framåt så måste ju alla samarbeta, för det är inte mer än rätt när alla ska vara lika. Som jämställdhet vill. Med lika menas det inte att en viss grupp ska nå upp till en annan grupp utan det menas med att mötas på mitten. Vi tjejer och relaterade icke kön ska egentligen inte behöva sträva efter att få visa bröstvårtorna som män och icke kön får. Men vi försöker komma dit ändå. Och nu har vi hållit på så fruktansvärt länge men misslyckas ändå, för det finns även tjejer och relaterade icke kön som är emot nakna bröstvårtor. Då kanske man ska tänka om. Hur får man det jämställt på annat sätt? Jo, nu har vi kvinnor och relaterade icke kön försökt nu får män och relaterade icke kön försöka. Dvs om man vänder på steken. Att istället för att alla ska få visa bröstvårtorna så måste nu alla istället täcka dem. Vem man än är. Och ja, saker och ting är svårt och men det kan vara et alternativ till jämställdhet. Andra utvägar kanske fungerar bättre. Och så får de som inte har något täckande (förutom på nakenbad) böter. Vi kan ju inte samsas om att ena får ha och andra inte får ha, och vi kan inte samsas om att alla ska få gå nakna. Då borde man se över att alla kanske måste ha någonting på sig isåfall.
    Hur mycket man en tycker att det är löjligt och att kroppen är ens egen, ingen har rätt att bestämma så kan inte alla få som dem vill. Och vem vet. Det tredje alternativet kanske funkar bättre i längden med tanke på att det är nog fler personer som accepterar kläder än naket.

    Bara en tanke.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG