Penntricket episod 1

10:00 15 Mar 2017

Cissi Wallin & Lady Dahmer:

Skärmavbild 2017-03-14 kl. 17.15.44

Aaaaaaaah, det är något visst med att lyssna på en podd med behagliga röster. Jag vet ju själv att jag låter som en reject från Kristina från Duvemåla när jag poddar så att lyssna på Penntricket var en ren fröjd för örat.
Cissi är ju gammal radioräv så att hon låter bra kom ju inte som någon överraskning men det som gjorde det extra bra är att de låter ganska olika på rösten så det blir aldrig någon förvirring om vem det är som pratar – något som kan störa mig i andra poddar där det liksom bara blir en vägg av tjatter.

Som många säkert gissat så handlar Penntricket mycket om feminism, kroppen, patriarkatet och allt som hör där till och eftersom jag är ungefär jämngammal med dem både – hamnar i mitten – så var igenkänningen hög för mig.
Saker som de pratar om i podden så sådana saker som jag själv upplevt i min ungdom – bland annat just penntricket som går ut på att kontrollera huruvida man hade hängtuttar eller inte.
Precis som LD så har jag alltid fått in minst mitt egna och bänkgrannens pennskrin plus en rulle toapapper under ena tutten så för mig kom det inte som någon överraskning att jag inte klarade testet.
Jag tror inte jag brydde mig nämnvärt heller – men jag förstår verkligen vilken inverkan tidningar som Veckorevyn och liknande hade på oss tjejer.
Uttagningen till Fröken Sverige skedde ju för tusan I tidningen när jag gick på gymnasiet och vi sätt där med den uppslagen och dissekerade sönder tjejerna för att själva må bara aningens bättre.

Cissi delar även med sig av någonting hon tidigare inte berättat öppet om och det är att hon opererade brösten när hon var i tidigare tjugotalet för att ”ta tillbaka” sin kropp efter en våldtäkt. En våldtäkt där förövaren kommenterat att hennes bröst var så ”små och gulliga”.
Jag kan inte bry mig mindre om vad folk gör med sina egna kroppar – det är helt upp till dem att bestämma. Det jag däremot har någonting emot är när man basunerar ut det – speciellt som en stor profil – eftersom det oundvikligen leder till en kropphets, någonting som överlever alldeles utmärkt utan att vi hjälper till.
Så har jag en åsikt om att Cissi har opererat tuttarna? Nä, inte mer än att jag önskar att anledningen kanske varit en annan men vem är jag att säga det? Jag har inte blivit våldtagen och kan således inte sätta mig in i hur det är och vad man är villig att göra för att komma över det. Om det är att ta tillbaka sin kropp genom kirurgi – fine!

Så, min upplevelse är till största del positiva när det kommer till Penntricket men inte helt. Nej, nej…jag skulle inte vara den där jobbiga CamCam om jag inte hade någonting mer att säga.

En sak som jag saknade lite i podden var en motpol. Cissi och Lady Dahmer tycker mer eller mindre lika om allt de pratar om och det kan bli lite ”preaching to the choir” när de pratar. De blir aldrig emotsagda eller ifrågasatta och kan bli lite enkelspårigt stundtals.

Nästa vecka ska se prata om sex och porr och jag fattar ju redan att de båda tycker att porr är förkastligt, kvinnoförnedrande och en mansdominerandebransch och just därför borde de ta in en gäst – kanske en kvinna som gjort porr eller en kvinna som gillar att titta på porr för att få en till dimension på diskussionen. OM de båda kan acceptera att en kvinna inte tycker som dem och kan föra ett vettigt samtal utan att försöka omvända henne. Annars blir det bara härskarteknik av alltihop.

Annars är den välgjord och intressant och jag kommer definitivt fortsätta lyssna.
Nu när jag ligger hemma och är sjuk – fortfarande – så har jag massa tid att lyssna på poddar jag kanske inte skulle hunnit med annars.

Nästa podd på listan är Margaux och Jacobs senaste avsnitt av parterapi som många av er tipsat om.

35 kommentarer | “Penntricket episod 1”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Ajlin skriver:

  Håller med om småländskan. Jag har inte bott i Småland på över tio år och tycker inte själv att jag har så mycket dialekt kvar men dör när jag hör mig själv på inspelningar och inser att jag fortfarande låter som Raskens Ida.
  Tack för podd-tipset, ska lyssna nu.
  /Fellow smålänning från nästan Nybro

 2. Anonym skriver:

  Ingen podd för mig

 3. Anonym skriver:

  Jacob och margauxs podd får man ju ont i magen av. Dessutom ligger det typ i Veckorevyn klass när det kommer till att ge unga tjejer snedvriden syn på sig själva och vad son är normalt. Usch, alla småtjejer som ser upp till Margaux och tror att det är ett sunt och normalt förhållande.

 4. Sr skriver:

  Heter hon Margaux?

 5. Anonym skriver:

  Du har redan gjort reklam för dessa två redan en gång. Går det så pass dåligt för dom?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Tror det går asbra faktiskt..

 6. Usch skriver:

  Porr, som det ser ut idag, ÄR förkastligt och kvinnoförnedrande. Den fria och glada kvinnan som gärna gör porr (eller kollar på porr) är bara en patriarkal myt och jag hoppas att LD och Cissi kan nå ut till massorna och döda denna myt.

  1. Hann skriver:

   Det finns gott om glada och fria kvinnor som gillar att kolla på porr.

   1. Usch skriver:

    Bara daddy’s girls.

   1. Matilda skriver:

    Men är det inte dags att sluta med sånt trams? Det är givetvis inte LD, när stog hon inte för sina åsikter med eget namn senast?

  2. Bloggbevakning skriver:

   Men då måste jag fråga – för sån är jag…
   Kan en kvinna tända på porr och fortfarande tycka att det är förkastligt och kvinnoförnedrande? Eller tar det ena ut det andra?
   Jag är nyfiken liksom..

   Ta Puma Swede som exempel.

   1. Usch skriver:

    Ja, självklart. Kvinnor har växt upp i patriarkatet, och patriarkatet genomsyrar allt, så när patriarkatet säger att porr är sexigt tycker kvinnor att det är sexigt.

    Men bara för att kvinnor, pga patriarkatet, ”tänder på porr” måste de ju inte kolla på porr. Det går utmärkt att onanera utan att stödja porrindustrin.

    Patriarkatet har dessutom numera queerfeminismen på sin sida, och queerfeminismen säger att duktiga kvinnor är feminister och borde embracea sin sexualitet och njuta av porr.

    1. Bloggbevakning skriver:

     Intressant! Så har jag aldrig tänkt på det.
     Tack!

    2. Henrietta skriver:

     Och Usch, bara för att vi känner för att onanera så behöver vi ju givetvis inte göra det alls, går alldeles utmärkt att leva utan… *ironi*
     Om porr gör kvinnans eller någons liv gladare, orgasmer starkare, sexlivet bättre, så go for it! Vem är du för att säga hur någon tillfredsställer sig med?
     Du kan gott att leva utan massa saker som du ändå lever med pga det ger dig livskvalité.

     Usch, du behöver inte en tvättmaskin, du kan tvätta dina kläder för hand. Tänk på alla dom stackars människorna i Kina som har totalt förnedrats när dom har tillverkat komponenterna som finns inne i tvättmaskinen. Alla mineralerna som måste grävas upp ur marken och plasterna som förpestar miljön och… Ska jag förtsätta?

  3. Henrietta skriver:

   Gay-porr, hentai-, furry-, dominatrix-…
   Om kvinnor inte ens finns med i bilden, är det fortfarande kvinnoförnedring?
   Porr idag är inte nödvändigtvis som porr var på 90-talet.

  4. Anonym skriver:

   Wtf? Jag tittar på på porr så fort jag får en stund för mig själv (inte så ofta med andra ord) gärna gayporr (män)
   Mvh gift heterosexuell småbarnsmorsa

 7. Anonym skriver:

  Puma Swede tex, hon driver ju strippklubb och har skrivit en bok om hur mycket hon gillar det hon gör.

 8. L. skriver:

  Alltså det där med porr, jag kan titta på och finna porr upphetsande. Och att porr i allmänhet är kvinnoförnedrande kan jag inte hålla med om, tycker faktiskt det är mer kvinnoförtryckande att påstå att kvinnor INTE tänder på porr innerst inne, utan att ”patriarkatet” fått dom att göra det..
  Det finns ju lika många porrgenrer som det finns filmgenrer, säkert fler…all porr går ju inte ut på att förnedra och trycka ner kvinnor…
  Att säga som ”usch” här ovan är i mina ögon att gå ett steg tillbaka och förneka kvinnlig sexuell upphetsning…
  Det finns män som gillar porr, och det finns män som inte gör det; det finns kvinnor som gillar porr, och det finns kvinnor som inte gör det.

  1. Anonym skriver:

   Jag tänder på porr, absolut! MEN jag vägrar att titta på skiten för det är kvinnoförnedrande och en äcklig industri. Det ger dessutom en skev bild av sex. Men hade jag inte funderat på det hade jag väl bara tyckt det var upphetsande. Men vara för något är tändande eller upphetsande är det inte på automatik bra eller något man bör syssla med.

   1. Henrietta skriver:

    Anonym, nu finns det faktiskt porr där inga kvinnor medverkar på scenen överhuvudtaget.
    Porr idag är nog mer varierande än någon annan industri, FYI.

    1. Anonym skriver:

     Absolut Henrietta men jag finner inte den upphetsande.

   2. L. skriver:

    Allt är inte svart och vitt, det finns kvinnoförnedrande porr, och det finns porr som inte är kvinnoförnedrande. Man väljer ju själv vilken del man stöttar, precis som att den finns smink som är djurtestat, och inte, allt smink står inte för djurplågeri bara för att vissa märken använder sig av det.
    Det finns lika mkt porr på marknaden idag som riktar in sig på kvinnans njutning, precis som det finns porr för massa andra mindre vanliga böjelser.

 9. Ellen skriver:

  Är jag den enda som inte gillar poddar? Det går ju inflation i dom!
  Att höra random hjonskallar sitta å prata om allt och ingenting med raspande mickar och dålig ljudkvalitet…

  Nej. Ja. Visst. Det finns dom som pratar om viktiga saker. Det finns dom som har tekniken med sig. Men generellt? Orkar man verkligen höra folk prata så jävla mycket?? Jag orkar på min höjd max läsa om folks galenskaper…
  (Nej jag är inte 50+ ?)

  1. Johanna skriver:

   Håller delvis med dig. Kan tycka det är sjukt jobbigt att lyssna på poddar när det bara flummas (finns nån enstaka som jag lyssnar på som jag tycker är bra) men älskar däremot poddar som p3 dokumentär och liknande 🙂

  2. El skriver:

   Jag håller med. Tycker inte om formatet över huvud taget, föredrar text framför ljud alla gånger. Men det värsta är youtube, såååÅååÅÅ tråkigt :((

  3. E skriver:

   Jag har aldrig någonsin lyssnat på en podd(30år gammal). Känner att jag borde men det känns så tråkigt ☺️

 10. Frida skriver:

  Ang att ”basunera ut” huruvida en har fått saker fixade/opererade osv: är det inte MYCKET bättre att tala öppet om det så inte folk går runt och tror att folk ser ”helt perfekta” ut naturligt? Jag tänker t.ex. Kim K, Kylie Jenner mfl. som inte varit öppna med att de har betalat/betalar fett mkt pengar för att se ut som de gör – så att att stackars människor tror att d typ räcker att göra tusen squats och *dricka mycket vatten* + countour:a för att se ut som de gör. Jag tror att det är mycket bättre att, speciellt unga tjejer, vet att de ser ut så för att de opererat sig/gör behandlingar osv osv pga ingen woke up like that, ist för att självhata och självsvälta. Tror i alla fall att öppenhet leder till att folk kan ha en mer realistisk syn på skönhet och kan själv bestämma vad en vill göra. Patriarkatet o kapitalismen har ju skapat ett kvinnoideal som är svinsvårt att inte påverkas av och de som försöker leva upp till det ska inte behöva dubbelbestraffas. Mina 2 cent. Puss!

  1. Anonym skriver:

   Du glömde nämna Petra Tungården ?

 11. Elsa skriver:

  Jag tror att du har fel där, Camilla. Tror inte att varken Lady D eller Cissi dömer porrtittande. Kommer inte ihåg vad Natasha skrivit men fått intrycket att Cissi är ganska frisläppt när det kommer till sex och vad man tänder på. Det är väl mera industrin de i så fall är kritiska till.

 12. Andy skriver:

  Kommer inte lyssna på podden för är inget fan av dem men porr är najs. Kollar på det minst 3-4 ggr i veckan.
  Mina föräldrar t.ex. pratade aldrig om sex med mig när jag växte upp och jag fick helt enkelt ta reda på det själv, så jag är glad att porr finns för annars hade jag fortfarande varit helt clueless.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp