Vad skulle ni ha gjort och vad säger lagen?

13:30 11 Mar 2017

Catrin Hedlund:

nin nin2

Catten af Tälje har tydligen beställt ett Nintendo Switch till sin son – en identisk pryl som han redan har hemma hos Cattens mamma som bor ett stenkast ifrån dem.
I runda slängar kostar en sån 3 700 kr – pengar som Catrin uppenbarligen då har till sitt förfogande och skulle ha kunnat lagt på att betala av sitt skadestånd men istället så väljer hon att köpa en sån här i stället. Knappast något som kvalificeras som existensminimum väl?

Alltså, ungen har redan en sån hos sin mormor och kan enkelt ta med sig den hem och ändå köper Catrin ytterligare en för dyra pengar. Hade jag varit hennes brottsoffer hade jag tappat det helt tror jag.

Vad tycker ni att hon borde ha gjort här? 
Kanske förklara för sonen att mamma varit dum och tagit en massa andra människors pengar och att hon måste ge tillbaka dem och därför inte kan köpa honom ytterligare ett TV-spel? Ett TV-spel som han till och med redan har hon mormor?

Kan Kronofogden göra en utmätning på barnens saker? Jag tror nog det…
Enligt Kronofogdens hemsida så ingår INTE tv-spel och liknande i den sk. beneficieegendom då jag tvivlar på att ett TV-spel kan kvalificeras som musikinstrument. 😉

fogd

Jag undrar om det kan komma tillbaka och bita Catten i röven att hon skryter över alla saker hon shoppar?
Det kan nog stå henne dyrt vid en eventuell utmätning.

40 kommentarer | “Vad skulle ni ha gjort och vad säger lagen?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sofia skriver:

    Nu var det inte exakt en sån hon hade hos sin mamma utan ett Wii u, men reagerade också på detta. Så dålig stil mot hennes brottsoffer!

    1. Joanna skriver:

      Det spelar ju egentligen ingen roll vilken typ det är, det kostade ju ändå väldigt mycket pengar? Pengar som hon kunde börjat betala av på hos sina brottsoffer.

      1. Sofia skriver:

        Det var mer ett svar till att camcam gjorde en grej av att han hade en likadan hemma hos mormorn. Självklart är det mycket pengar, jag tycker det är sjukt från början att en sexåring (eller sjuåring kanske?) har två tv-spel och nu får ett tredje även om man har bra med pengar. Och ännu mer sjukt när man absolut inte har dom pengarna att lägga på det!

      2. Egenremiss skriver:

        @joanna, @sofia

        En gång till:
        Catrin Hedlund får väl barn- och underhållsbidrag, sammanlagt 5.800 kr i månaden (enl uppgift i förundersökning 2016). Dessa pengar ska gå till barnen och ingen annan (läs brottsoffer). Det borde gå att spara drygt 900 kr av summan i 4 månader och den tiden kan barnen klara sig på 4.900 varje månad. Är detta omöjligt?

        1. Sofia skriver:

          Nej definitivt inte omöjligt. Men behöver ett barn tre tv-spel? Mår inte barnen bättre av att Catrin betalar av sina skulder och slipper leva på existensminimum istället?

  2. Johanna skriver:

    Så dom har en hos hennes mamma o sen från tidigare en playstation hemma? Skulle jag ha drabbats av hennes lurendrejerier hade jag blivit förbannad

  3. Carina akerlind skriver:

    Hon är i mitt tycke, en vedervärdig människa, skryter om att hon slösar pengar och spottar sina brottsoffer i ansiktet… Absolut kommer det att komma igen och hugga henne i häcken, karma kallas det… Förr eller senare… På ett eller annat sätt…

  4. Hulken skriver:

    Man blir verkligen triggered att någon kan bedra andra på 50+ tusen kronor och sedan spendera vardagarna på lyx och resor.

  5. Greta skriver:

    En basic standard-tv undantas från utmätning men inte kringutrustning som förstärkare, högtalare, dvd-spelare och spelkonsoler.
    Om någon har en fläskig 65-tummare med värsta ljudanläggningen så kan Kronofogden utmäta hela anläggningen och behålla försäljningslikviden utom ett belopp som räcker till att skaffa en vanlig tv-mottagare.
    Har man flera tv-apparater utmäts de som är mest värdefulla och den tv som fungerar för sitt ändamål lämnas kvar.
    En spelkonsol som Nintendo Switch kan knappast vara beneficieegendom. Om den inte räknas som musikinstrument för barns musikstudier förstås 🙂
    Normalt ska den som är under utmätning inte ha andra pengar än de som undantas för familjens uppehälle. Köper man dyra grejor har man pengar som man inte redovisat eller också är det någon annan som betalar.

    1. i skriver:

      Problemet är väl att hon inte är under utmätning. Än.

      1. Nisse skriver:

        Då kommer saken i ett annat läge förstås.
        Så länge det inte finns något som Kronofogden ska mäta ut så kan hon ju använda de pengar hon har oberoende av varifrån de kommer. Och detta även om man tycker att de pengar som finns ska gå till de som lurats att betala för något de inte fick.
        Det finns alltså ingen dom än? Först när det finns böter, skadestånd osv kan Kronofogden göra något.

        1. Anonym skriver:

          Hon har både en dom samt krav att betala tillbaka skulderna till tidigare brottsoffrer. Snart blir hon kallad till ny rättegång och skuldberget växer.

        2. Anonym skriver:

          Fogden har gjort en utmtätning tidigare men det fanns då inga tillgångar att utmäta.
          Tydligen ska det vara en ny utmätning på gång typ i vår.

  6. Anna skriver:

    Totalt är det väl nu över 250 000kr som hon lurat till sig. Kronofogden kommer att utmäta skulderna på hennes lön. Det görs genom att arbetsgivaren betalar direkt till kronofogden.

    Det som är existensminimum, ca 4000kr/månad utöver hyra, lite mer när barn finns, är hennes enda lön tills hon betalat av skulderna. Om hon äger saker av värde utmäts de och säljs på kronofogdens auktioner. Även ett tvspel.

    Catrin har sagt att hon tänker ha skuldsanering, men verkar inte fatta att hon inte kommer beviljas detta.

    Catrin verkar inte ha förmåga att känna empati. Det märktes när hon pratade om sina brott på IG.

    1. J.J skriver:

      Är det säkert?
      Jag hade ett par hyresgäster som slutade betala hyran. Kf blandades in, men deras nyköpta bil (årsmodell -16) kunde dom inte ta då svaranden uppgett att han behövde den för att kunna köra frun till sjukhus.
      Detta när dom redan hade en 10 år gammal bil i hushållet…
      Suger så hårt!!

      En annan grej som också suger är att mannen i paret ff kan ta lån!
      Får hem papper varje gång lånen går till kf (för han betalar inte tillbaka till någon)
      ”Ny skuld har tillkommit”
      Vilket betyder att jag får mindre och mindre tillbaka i månaden eftersom bankerna går först…

      Fan jag blir rasande bara att tänka på det ?

      1. ? skriver:

        Oj! Men kan man inte vräka dem?

        1. J.J skriver:

          Paret är utflyttade sen länge. Det var de sista fyra månaderna de struntade i att betala hyran, sen drog dom.

          Från kf kan be om s.k handräckning. Men en sån process tar lång tid.
          Sveriges papperssystem…

  7. ebba skriver:

    ot: Camcam, vet du vad som hände mellan Rebecca Stella och Isabel Adrian? De var ju bästisar förut med podd och allting, hänger de fortfarande?

    1. Malin skriver:

      Ebba – lyssna på podden ”tankar med”, avsnittet med Isabel Adrian så får du höra!

      1. ebba skriver:

        oj, vilken märklig tajming! tack för tips

  8. Sherlock Holmes skriver:

    det sorgliga är ju att när fogden kommer in i bilden så kommer inget tillfalla offren, utan kommer gå till andra skulder – parkeringsböter, smslån, etc.

    Det står henne fritt just nu att betala tillbaka till sina offer eftersom fogden inte är inblandad, men vad gör hon? köper nintendo för nästan 4 k.

    1. Sanna skriver:

      Tänkte detsamma. Alla företag och myndigheter går före i kön vid utmätningar och det är inte ens säkert att det någonsin kommer finnas pengar nog för att betala igen allt.

      CH kommer hävda att det är sparade julklappspengar, lite bidrag från mamman osv. Vilket jag iofs kan köpa, jag tror inte CH har råd att lägga de här pengarna, men hon vill gärna utstråla det både för att provocera men också för att verka obrydd.

      Orkar inte ens bli arg. Hon försöker inte ens!!!

      1. N00b skriver:

        Nope.
        Statliga skulder är de enda som har företräde vid egendomsutmätning och löneutmätning.
        Privata skulder, dvs ALLT som inte är statligt (banker, företag, brottsoffer, etc) kommer efter det.
        Om det inte finns några statliga skulder så fördelas utmätningsbeloppet utefter skuldsumman = stora skulder får mer pengar.
        KFM kan inte säga på förhand vad man kommer att mäta ut eftersom det är bedömningar som görs från fall till fall.

        // f.d. Fogdeanställd

    2. Sara skriver:

      Men Kronofogden är ju inblandad. När hon dömdes att betala tillbaka det hon lurat folk på, och inte betalade inom viss tid, så får målsägande uppmaning att kontakta Kronofogden för att de ska driva in deras pengar från Catrin. Det är det som hänt nu när Catrin inte betalat.

      Så det är bara en tidsfråga innan det blir löneutmätning och existensminimum på riktigt för Missy. Då ska de 4000kr hon nu lägger på tv-spel räcka till allt utöver hyra (Lite extra pengar får hon då hon har barn).

      Kronofogden har nog bara inte gjort någon inkomstkontroll sedan Catrin fick ett arbete, men någon kan ju upplysa dem om att hon nu har en inkomst de kan göra utmätning på. Samt att hon har råd med resor, dyra tvspelskonsoller och dylikt.

      Kronofogden gör annars bara inkomstkontroll några gånger per år då en person saknat inkomst.

  9. A skriver:

    Nu vet jag inget om den där Catten. Det kan ju vara så att pojken, själv sparat ihop till ett spel. Samtidigt känns det lite onödigt, han skulle kanske ha lånat hem från mormor. Förövrigt tycker jag att det är en väldigt dyr leksak.

  10. Anonym skriver:

    Hon har säkert ”fått” den. Som med allt annat. Snälla människor hon har i sin omgivning ?. Eller så har K betalat den ”själv”. Hehe… fattar inte varför hon lägger ut sånt där. Hon vill ju provocera och är så säker på att hon aldrig kommer åka dit. Fy vad man kan bli irriterad på någon man aldrig träffat.

  11. Juso skriver:

    Skriker inombords eftersom jag vill ha en, men har inte råd att bara kasta iväg pengar på en konsol, så kommer hon med skulder och köper en bara sådär. Önskar jag också kunde/vågade leva lite mer yolo… 🙁

    1. Nea skriver:

      Tror du kan vara glad över att du inte är fullt så yolo ?

  12. Anonym skriver:

    Kan även tillägga att den kostar 3.600 (som billigare) utan spel! Spelen ligger på 499 minimum.
    /switchnörd

    1. Anonym skriver:

      Hon kanske har köpt den hos Elgiganten som har specielpris där man får konsollen och Zelda för 4000? ?

  13. Sandra skriver:

    Sluta uppmärksamma denna sjuka människa, lider fan med barnen!!

  14. G skriver:

    She is absolutely repulsive and one of the worst human beings I have ever heard of!

  15. Elin skriver:

    Tycker det är konstigt när hon påstår att hon inte har råd att betala sina brottsoffer. Självklart kan hon inte betala av allting med en gång, men som jag har förstått så handlar många av fallen om ”mindre” summor – typ 1000-5000 kr. Och det finns väl ingen regel för hur pengarna ska betalas in? I så fall borde det ju inte vara så svårt för henne att betala tillbaka ett brottsoffer per månad?

    1. Nisse skriver:

      Kan man inte betala sina skulder i sin helhet får man inte betala till vissa med förtur. Eftersom förundersökningen pågår om bedrägerierna får hän avvakta vad åklagaren vill anföra. När böter, skadestånd, kostnader osv fastställts för Kronofogden ta hand om det hela.
      Kan Catrin H inte betala allt får hon försättas i personlig konkurs. Staten kommer då med förtur att ta hand om ev obetalda skatter. Risken är att de som lurats genom bedrägerierna inte får någonting.

      1. Anonym skriver:

        Fast de förundersökningar som nu pågår gäller väl brott som ska vara begångna efter senaste domen som kom för ett år sedan, så det finns dom sedan tidigare.
        Hon kan absolut välja att betala sina offer innan KF går in, på så sätt ser hon till att brottsoffren får sitt innan myndigheterna.

  16. Egenremiss skriver:

    Catrin Hedlund får väl barn- och underhållsbidrag, sammanlagt 5.800 kr i månaden (enl uppgift i förundersökning 2016). Dessa pengar ska gå till barnen och ingen annan (läs brottsoffer). Det borde gå att spara drygt 900 kr av summan i 4 månader och den tiden kan barnen klara sig på 4.900 varje månad. Är detta omöjligt?

  17. Peter skriver:

    Saknar ord, Catrin WT, ljuger om precis allt!
    Tvivlar på att hon köpt en pryl för flera tusen till ungarna medan hon själv åker på Polen budget semester, har på sig samma billiga kläder dag ut å dag in?

    Ni minns väl skrytet om en ny iPhone hon påstod sig köpa? Disney resan hon köpte till sin son när han fyllde år -givetvis förbetald….

    Tror Catrin lever ett trist och ensamt liv och låtsas, va annars ska hon lägga ut på sociala medier?

    Toabilder som någon sa, som varier mellan en vit eller svart kavaj? Eller omklädningsrum bilder i vit eller grå t-shirt?

    Å vart har den stora kärleken tagit vägen?

  18. Sanningssägaren skriver:

    Det enda som kommer att stoppa den här vidriga människan är en riktig käftsmäll. Fängelse + förlust av vårdnaden om barnen, till exempel. En dag kommer rättvisan ifatt. Synd att det skall ta så lång tid bara.

  19. kexet skriver:

    Hade det hänt mig, hade jag ringt min advokat.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg