”Hers” av Hannah och Amanda sågas vid fotknölarna!!!

12:00 20 Apr 2017

Hannah Widell/Amanda Schulman:

När jag hörde talas om Hannah och Amandas svindyra kosttillskott ”Hers” så satte jag mig och läste innehållsförteckningen med hopp om att kunna bryta ner den och mer berätta om vad den egentligen innehåller men eftersom jag är en vanlig lekman med förkärlek till katter och sång så kom jag inte så långt.

Därför gör det mig extra glad att Youtubekanalen ”Matgeeks” har gjort just detta och kommit fram till att produkten är rent kvacksalveri.
”Hers” av Hannah och Amanda sågas vid fotknölarna av flera anledningar – inte bara för att den kostar 400 kr för en månadsranson – utan också för att den innehåller det mesta som man får i sig av en varierad kost vilket gör produkten totalt onödig.

Det enda jag kan tänka mig som ”Matgeek” missade är vad som händer om man kokar ihop alla ingredienser till en enda stor häxbrygd.
För han analyserade ju innehåller ingrediens för ingrediens. Kanske får man helt fantastiska resultat då om man kokar ihop alltsammans och läser någon typ av Perfect Day Media-ramsa samtidigt??

Ni vet, evig ungdom, skydd mot världens alla sjukdomar, förmågan att resa i tiden och allt annat som kan vara praktiskt för den aktivt medvetna kvinnan i dagens samhälle!!!

Tack Emilia och Bella för tips!

108 kommentarer | “”Hers” av Hannah och Amanda sågas vid fotknölarna!!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Aftonbladet har också skrivit om detta

 2. Johanna skriver:

  Det jag inte förstår med kändisars kosttillskott, samma med Magdalena Graafs, varför är det just en kändis i Sverige som ”knäckt nöten” och uppfunnit ett piller som ger evig ungdom, gör en smal osv. Är inte det märkligt? Så många forskare och läkare världen över som står totalt handfallna och så är det kändisar i Sverige som uppfinner detta. Och varför får då inte Graaf, Schulman/Widell osv Nobelpriset i medicin?

  1. Jag heter inte Hmm iaf skriver:

   Samma med Blondinbellas produkter då 😉 Inget revolutionerande om man läser på men i en djungel av extremt mycket skönhetsprodukter så vill många ha en person som säger ”ta denna”. Sedan tycker många då att hennes produkter är super iom att det tex är stor skillnad mot att innan tvättat ansiktet med vanlig tvål eller att inte ha använt någonting alls.

 3. J skriver:

  Tycker det är bättre att själv välja specifika kosttillskott som bara innehåller en vitamin/mineral, istället för att äta tillskott som innehåller flera olika vitaminer och mineraler. Alla dessa sammansatta kosttillskott kostar ofta väldigt mycket, samtidigt som deras sammansättning inte är så bra.

  1. Frida skriver:

   Nej, det bästa är att äta vanlig mat. Har du vitaminbrist på riktigt får du MEDICIN mot det. Det får till exempel jag. Vitaminerna i kosttillskott gör bara ditt kiss väldigt dyrt, för du pissar ut allt.

   1. Anonym skriver:

    Precis. Är man orolig för att man har brist på något i kroppen så är det bara att gå till vårdcentralen och be dem att ta blodprov och kolla. Läkaren skriver i så fall ut recept på mycket bättre tillskott än de man köper i hälsokostbutiken, eller på nätet. Dessa kombinerade tillskott gör inget annat än att det kanske känns lite bättre att ta dem, man tror att de gör gott, men de är i princip verkningslösa.

   2. ÅIceball skriver:

    Men nej. Jag lider av d-vitaminbrist, inte fan skriver läkarna ut det, inte till mig iaf.

    1. Frida skriver:

     I så fall är det väl så trist att det inte finns nåt som hjälper. Hursomhelst är det ingen anledning att ge massa pengar till kvacksalvare

    2. Anna skriver:

     Nu är ju D-vitamin receptfritt så det behöver inte skrivas ut nåt. Blir inte billigare för det. Har man konstaterat för låga D-vitaminvärden (genom blodprov) så blir man tillsagd att ta tillskott. Som är receptfritt.

    3. Luna skriver:

     Jag har fått Dvitamin utskrivet av läkare.

     1. Bloggbevakning skriver:

      Jag också! Jag har kronisk D-vitaminbrist.

     2. Nillan skriver:

      Jag får också D-vitamin av läkare. Bristen på det var troligtvis det som gav mig MS vid 23års ålder. Vi i norden har ofta alldeles för låga värden så kan vara bra att kolla upp.

     3. Anna skriver:

      Ja man kan få det utskrivet av läkare. Men det är fortfarande receptfritt och kan köpas på apoteket av vem som helst. Finns inget receptbelagt D-vitamin.

     4. Anna skriver:

      Tar tillbaka det förresten… det finns faktiskt ett.. Men huvudkontentan var att man kan behandla d-vitaminbrist även om läkaren inte skrivit ut något. Samma IE-mängd går att få i sig via kosttillskott

    4. Anonym skriver:

     Kanske beror på hur lågt värde man har? Jag fick detta utskrivet på recept för att jag låg långt under gränsen för vad som var normalt: http://www.fass.se/LIF/product?nplId=20110414000054

    5. Anonym skriver:

     Drick mjölk. Gå ut i solen när den behagar visa sig.

     1. Anonym skriver:

      Mjölk? Seriöst? Nä tack, jag är faktiskt över 2 år.

    6. Lena Blomber skriver:

     D-vitamin finns att köpa på apotek!

   3. Matilda skriver:

    Men snälla, snacket från ”vanlig mat-talibaner” är lika mycket bullshit som H & As tillskott. Visst, ingen kommer att dö eller ens bli sjuk av att endast äta vanlig mat men givetvis kan det ibland optimeras av vissa sk tillskott. Magnesium är ett bra sådant exempel och d-vitamin ett annat. Men multitillskott av den här sorten är 400 spänn i sjön.

    1. Hannah skriver:

     D-vitaminbrist kan man undvika genom att äta mycket fisk och ägg. Men generellt så behöver många tillskott under vintern, sen finns det ju riskgrupper som veganer och äldre människor som absolut bör ta vitamin D-tillskott. Sen undrar jag vad folk äter som gör att de får magnesiumbrist? Är ju hur lätt som helst att få i sig.

     1. Anna skriver:

      Skitsnack. Jag äter ägg varenda dag och massor av fisk och har fått D-vitaminbrist i två omgångar. Har tröttnat på snacket ”det får man i sig via mat-snacket” och tar D-vitamintillskott oktober-april.

     2. Hannah skriver:

      Anna: nej det är inte skitsnack. Det mesta får man i sig i en varierad kost. Det man måste förstå är att alla människor har olika behov och de rekommendationer som finns kring olika vitaminer och mineraler är satta så att 95% av befolkning ska täcka sina behov (undantag järn där bara 90% av befolkningen täcker sina behov om de äter exakt enligt rekommendationerna). Antingen har du höga behov av D-vitamin, eller så har du väldigt litet förråd som inte fylls på under sommaren eller så har din kropp problem med att ta upp eller lagra. Eller alltihopa. Att förkasta något bara för att man själv inte får i sig tillräckligt mycket trots att man äter bra är naivt.

  2. Elle skriver:

   Det enda tillskott jag stoppar i mig, är D-vitamin. Extra mycket på vintern.
   Resten får man, som frisk, i sig via allsidig kost.

   Alla möjliga tillskott som finns, är BARA till för att någon ska tjäna pengar på okunniga människor. Exempelvis Vitaepro.

   1. Sia skriver:

    D-viktamin bör alla äta året om, svensk sommar är ju inte alltid att hurra för… 15 min utan solskydd om dagen gör susen!

    1. Hannah skriver:

     Om man inte har någon brist så är det helt onödigt att ta extra tillskott av D-vitamin. Vissa (läs långt ifrån alla) blir något låga på D-vitamin under den senare delen av vintern då vi i Sverige inte får lika många soltimmar men detta är något som drabbar långt ifrån alla. Det är i princip ingen som behöver ta D-vitamin som tillskott under sommaren (självklart exkluderas de som har något bakomliggande som gör att de ej kan ta upp D-vitamin som de ska på naturlig väg).

     De som generellt rekommenderas att ta D-vitamin som tillskott är vegetarianer och andra som ej äter fisk och/eller mejeriprodukter då de är två av våra största källor till D-vitamin från mat samt barn under 12 år.

     1. Anna skriver:

      Problemet är ju att det är rätt pissigt att invänta bristen innan man tar D-vitamin… Man mår kass. Och de är inte glada på vårdcentralen när man kommer för tredje året och ber om blodprov eftersom man lyssnat på det du säger ”ta inget D-vitamin om du inte har någon brist”. Nä – man har ingen brist i september, däremot kan man ha det i januari. Ska alla testas hela tiden varje år, först på hösten och sen under vinter. Det kostar ca 50 kr i månaden att ta D-vitamin. Varför skulle man låta bli?

     2. vvv skriver:

      Min läkare har iaf sagt att alla i sverige borde ta dvitamin under vintern, då de flesta behöver det. Och helst dubbelt så mycket som rekomendationerna. Inte för att han måste ha rätt men han brukar ha det.

 4. Indi skriver:

  Bellas sk fråga till läsarna om sallys födelsedag var ju bara för att få kommentarer och inte tips, som folk tror. Idag har ju alla jättegrejor till sallson lagts upp, som det var tänkt från början..

  Synd att hon aldrig kan överraska… och verkligen vara genuin.

  1. Kattis skriver:

   Hon bad ju inte om tips heller. Hon skrev hur dom tänker göra och frågade hur läsarna hade tänkt. Ingen indikation någonstans på att hon ska göra som läsarna hade gjort, det är ju något som folk läst in helt på egen hand.

 5. Therese skriver:

  Jag är glad för att jag är av naturen skeptisk mot allt. Så jag slipper gå på denna typ av onödiga produkter. Det enda typ av kosttillskott som jag kan tänka mig (om man nu inte är sjuk eller av någon anledning inte kan äta varierat) är D-vitamin pg a att vi i Sverige (jag bor dessutom i norra delen av landet) inte ser solen på flera månader. 400 kr/månad är ju horribelt. Tänk om man ska äta detta för att må bra resten av livet. 400X12=4800 kr/år, säg att jag skulle leva i 40 år till: 4800X40=192 000 kr. Det känns ju rimligt att kasta så mycket pengar i sjön (eller nä inte i sjön – rakt ner i Hannah och Amandas fickor).

  1. Androgyn skriver:

   8 paket cigg i månaden ffs 😥

   1. Andrea skriver:

    Hade f*n hellre lagt de pengarna på cigg så man får njuta lite iaf! (Och nej, röker bara vid fest annars)

    1. Therese skriver:

     Jamen precis, bättre spendera på nåt totalt onödigt eller skadligt som man åtminstone får nån njutning av än piller som man inte märker nån skillnad av.

    2. Linda skriver:

     Njuter man av cigg så har man definitivt större problem än vitamin och/eller minarelbrister i kroppen. Gör något vettigt med pengarna istället för att gå runt och stinka skit.

     /Linda

 6. Bokmalen skriver:

  Hahaha klockren snubbe, åh vad roligt det är att se en intelligent människa som har ett både vetenskapligt och humoristiskt förhållningssätt till kommersiella produkter som marknadsförs som ”naturliga”. Folk måste fan börja förhålla sig mer kritiskt till ordet ”naturligt”. Naturligt är blåbär, regnvatten, spenat och gråsten men det är lika natuuuurligt med arsenik, flugsvamp, uran och fotsvamp. All materia, alla molekyler och atomer som förekommer i naturen är per definition naturliga, det är inte samma sak som att de är nyttiga. Naturen är lika livsfarlig som den är livsnödvändig och jag blir så förbannad på knipsluga kapitalister som utnyttjar folks rädsla och okunskap för att kränga skit som ingen behöver! Urk för dessa två skrupelfria girigbukar!

  1. E2 skriver:

   Tycker om hans videos där han dissar saker han aldrig skulle köpa i en matbutik osv, även om det är lite pretentiöst ibland (tex att han inte vill köpa färdig potatisgratäng). 😀 TIPS!

  2. Lisa skriver:

   Tack tack tack! Håller helt med!

 7. Anonym skriver:

  Sambon är ett stort fan av Matgeek och vi pratade om just denna produkt i bilen i morse. Ett skal av cellulosa som selling pont, haha! Själv har jag bara så sjukt svårt för Matgeeks sätt att prata: han använder en miljard ord för att få fram information som skulle kunna sägas i en kort mening. Självklart förstår jag att hans vloggkarriär inte skulle bli långvarig om han körde telegrafstilen men ett sunt mellanting liksom…?

  1. Androgyn skriver:

   Jag ser det som ett pinsamt försök att härma Philip DeFrancos snabbsnack med tillhörande jumpcuts och konstpauser.

   Har fan svårt för matgeeken asså. Inte ens hatvideon om saltå kvarn och antroposofer kunde jag titta på utan att uppleva vad kidsen kallar cringe 🙁

 8. Andrea skriver:

  Blir riktigt provocerad av att de blåser godtroget folk på det viset! Men det som gör mig mest upprörd är att han pådyvlar hur smarta H och A är.
  Amanda, om man lyssnar på deras podcast, är ju så blåst så man skäms å hennes vägnar! De har / hade en farmor som var en känd journalist å chefredaktör så de hade med största sannolikhet inte blivit något utan henne. Visst att de verkar vara två mysiga tjejer, men mer än så nej!

  1. Anna skriver:

   Ja det är utan tvekan Hannah som står för det mesta när det gäller hjärna. Spånet Amanda är väl mer en hejaklack och klädhängare… Lika pengagalna är de dock.

   1. Andrea skriver:

    Ja precis. H har ju åtminstone lite hjärnkontor att arbeta med vad det verkar!

    1. Miss skriver:

     TACK att NÅGON påpekar det

     Det verkar som att alla i Amandas omgivning (främst Hannah och Alex – som faktiskt båda två ÄR smarta människor) trycker på att Amanda är så klok när de beskriver henne. Klok och vacker. Exceptionellt smart tillochmed. En människokännare.

     Jag har inte märkt av denna exceptionella smarthet någonstans när jag lyssnar på hennes podd, tvärtom tycker jag ofta som du skriver, att hon verkar rakt igenom blåst ofta?

     Minns när hon berättade i podden att hon nyligen börjat använda sina blinkers när hon kör bil, för hon hade under alla år trott att blinkers användes för att PÅMINNA sig själv att man ska svänga??

     Har ingenting emot henne, tycker hon verkar vara en snäll och fin person… men klok???

     Hannah är skarp dock.

     Älskar Alex.

     Hej.

     1. Andrea skriver:

      Jo, jag vet men det känns lite som att de säger till Amanda och om Amanda att hon är så klok för att göra henne glad eftersom att hon vill vara intelligent. Ang. det du säger om blinkersen så var ju det likadant när hon sa att hon skulle föda sitt första barn så hade hon knipit ist för å krysta för att hon hade missuppfattat helt. Det finns många exempel på när hon säger blåsta saker. Hon går ju regelbundet till medium också, bara en sån sak.

     2. AJ skriver:

      Haha, jag har då alltid tyckt att Amanda verkar dum som ett spån.

     3. Miss skriver:

      Men jag tror faktiskt de tycker hon är sådär överklok. Och jag tror hon tror det själv också? Minns att Alex i sin podd hade en lång utläggning en gång om hur han tror och han la fram det typ såhär –

      Med handen på hjärtat, om Amanda hade gått den vägen, så tror jag att hon hade kunnat bli en utav VÄRLDENS främsta psykoterapeuter.

      Medan Sigge mmmm:ade, misstroget.

      Minns det där med att hon trodde att hon skulle hålla INNE sitt barn istället för att krysta. Har du missat hela konceptet med att föda barn liksom?

     4. Anonym skriver:

      Miss, ska vi bli bästisar? Har varit bitter sen Alex gifte sig med henne och leker överklass.

      Amanda är kopiöst korkad.

     5. Bokmalen skriver:

      Jag tänker att ”smart” och ”intelligent” och ”klok” är lite olika saker. En person kan vara riktigt urblåst precis som Amanda är, men ändå ha en viss streetsmartness, ha bra känsla för vad som säljer, kunna känna av trender och utnyttja rätt kontakter. Eller bara vara smart nog att inse hur korkad man är så man slår sig ihop med rätt personer (typ som syrran då eller maken Alex). Jag har extremt svårt för Alex, hans vidriga sätt, hur han betedde sig för att göra sig känd, hans evinnerliga tjat om sina jäkla föräldrar etc etc men pantad kan jag inte beskylla honom för att vara. Slug, osäker, opportunistisk, obehaglig och dötris-absolut. Men intelligent är han, dock inte klok. Och frågan är om han är speciellt smart heller.

     6. Anonym skriver:

      Att Amanda kläcker ur sig saker som ur psykoterapivinkel verkar smart beror nog mer på de tusentals timmar hon själv tillbringat i terapi. Nånting lär hon sig väl.

  2. Mi skriver:

   Nu är det ju intr Hannah och amanda som gjort detta kosttillskott, det är ju baa deras namn på det. Tvivlar på att de har något alls med ingrediens listan att göra. Bara pinsamt av Better You egentligen.

 9. Karin skriver:

  Det finns ingen poäng med att äta kosttillskott om man inte har brist på det ämne som tillskottet innehåller. För nästan alla räcker det med att äta en varierad kost och vara ute i solen ibland för att få i sig allt man behöver. I vissa specialfall (sjukdomar, graviditet osv) så får man brister eller behöver få i sig mer än vad man normalt klarar via kosten. Då går man till sin läkare, får ta prover och får läkemedel. Detta läkemedel innehåller rätt dos av exakt det du har brist på – och i många fall kontrolleras att ditt intag är lagom genom uppföljande blodprover. Läkemedlet faller inom högkostnadsskyddet, liksom läkarbesöken, så du behöver aldrig lägga ut flera hundra i månaden utom under några månader, sedan blir resten av året gratis. Att äta kosttillskott som innehåller näringsämnen som du inte har brist på, kommer inte att öka ditt välmående överhuvudtaget. Om du har symptom – gå till doktorn. Om du mår bra men vill må ännu bättre – ät varierat, sov tillräckligt och motionera regelbundet. Lägg pengarna på något härligare än på verkningslösa piller som har noll evidens. /Läkarstudenten

 10. Moa the real real Moa skriver:

  Utan att försvara À & H:s vitaminhopkok så står det på alla mina vitaminburkar, införskaffade på Apoteket: ” Kosttillskott ersätter inte en varierad kost”.

  Tycker mig ana en omformulering av ” Matgeek” men med i syfte att ”såga” À & H:s produkt. Inte så snyggt gjort ur perspektivet att han själv vill bli tagen på allvar.

  Kan det vara så med vitaminpreparat att de, likt cigaretter och alkohol ska märkas m den typen av text?

  Att kändisar ens kommer på att göra vitaminer ( vad vet dom om det? ) måste bero på att fansen är lättlurade och totalt okritiska.

  Men , men det är ju också en typ av bizzniz. 🤥

  Moa

 11. Therese skriver:

  Förresten: en sak jag reagerat på är när folk kommenterar bloggares inlägg med typ ”hur hinner du?” Alltså att ställa frågan till modebloggaren hur hen hinner med att fixa sig varje dag och hur matbloggaren hinner laga så avancerad mat varje dag känns ju konstigt. Hallå liksom det är ju deras jobb. Det är som om någon skulle fråga mig hur jag hinner med att göra mitt jobb på dagarna, ja genom att JOBBA. Nu senast ett sponsrat inlägg på Matplatsen (dock väldigt liten text om att det är samarbete… lätt att missa) där hon gör reklam för vin genom att ha en fest med spansk tema, och får kommentaren om hur hon hinner. Så dumt. Det är ju hennes jobb. Hon får pengar för att göra reklam för ett vin så hon bjuder in grannarna på middag, lagar spanska tapas och klär sig i flamencoklänning.

  1. Andrea skriver:

   Detta med att blogga å leva på det är väl ett relativt nytt fenomen, alltså så är inte folk vana vid att folk kan ha blogg som yrke.

   1. Therese skriver:

    Hemskt om folk fortfarande inte fattat att bloggare tjänar pengar. Att läsa bloggar utan kritiska ögon är ju inte bra. Man måste verkligen tänka på att de får betalt för samarbete/sponsring och att många inlägg går ut på att få oss att klicka på länkar och köpa saker. Att bloggarna lever på sin blogg och därför kan ju en hel dags arbete gå ut på att packa upp en nyinköpt väska och filma det, eller klä på sig och sminka sig för att fota ”dagens outfit”, eller baka tre sorters påskgodis för att fota fina kakfat.

  2. Valpen skriver:

   Exakt! Och när bloggarnas beundrarfans blir till sig och skriver kommentarer som ”Åhhh vad du är snäll som delar med dig av ditt fantastisk intressanta liv”…
   Det har väl inte med snällhet att göra, pengarna ska ju in och då får man ju ta i lite..
   Sen kan jag inte fatta att man som läsare kan gå på all smörja som vissa bloggare marknadsför och gärna utger sig att vara expert på dessutom.

   1. Therese skriver:

    Hahaha ja precis! ”Tack för att du delar med dig”. Ja tack tack… alternativet är ju att bloggaren tar jobb ett vanligt jobb och tjänar betydligt mindre fast de får ett både tyngre och mer tidskrävande jobb. Tacka fan för att man då väljer att ”dela med sig” av fredagsmys med helgbukett i Dagg-vasen och bubbel och bilder på söndagsbrunchens obligatoriska färskpressade juice och äggröra.

   2. T skriver:

    Monas universums läsare är väl de mest blåögda, känns det som. ”Å vad tokigt att du struntar i maken och ger oss värsta superdealen på produkt x och y , sååå billigt!” Och så shoppar de järnet på galet överpriserade och fula tuppar och allt annat.

    1. AL skriver:

     Jag undrar vilka butiker de säljer till. Jag har än aldrig sett deras sk storsäljare, tuppar och egendesignat smide i en enda butik jag har varit inne i. Nu har visserligen inte varit inne i varenda av Sveriges alla butiker men jag tycker ju att man nångång borde trilla över deras prylar. De exponeras ju rätt friskt i bloggen så man skulle ju känna igen det.

     1. Anonym skriver:

      Exakt – det där har jag också tänkt på. Har aldrig sett deras grejor nånstans ever. En annan märklig sak är att det alltid strular med leveranser till bloggläsarna. Alltid förseningar. Tror inte de är betrodda med kredit hos leverantörerna med tanke på att alla deras bolag har typ ”ansökan hos KFM” enligt mer info. Stör mig också på Monas gnällande över hur jobbigt det är att packa alla ordrar.

   3. Em skriver:

    Fast om jag får bra hjälp av en läkare eller jättefin service på en restaurang, till exempel, så blir ju jag glad och tackar dem för det. Även om det är deras jobb. Jag tackar också till exempel buss- och taxichafförer för skjutsen, tycker det känns trevligt och som vanligt hyfs. Jag skulle lätt kunna tacka mina favoritartister för musiken de gör, om jag träffade dem, trots att de tjänar pengar på det. Så varför inte tacka och uppmuntra en bloggare man gillar? Hen hade ju kunnat välja att göra något helt annat som jobb, och då hade läsarna inte kunnat följa dem.

  3. Linnea skriver:

   Det mest osmakliga med Matplatsens inlägg är (trot eller ej) inte att hon tvingar på sina grannar fula utklädningskläder för en middag eller att hon inte märker ut alkoholreklam korrekt utan att hon nämner det som en festmiddag ”för nån vecka sen”. Det här var samma kväll som terrorattacken i Sthlm men det fanns inte i hennes världsbild att ställa in en peppig fest (minst 5 av 7 dagar i veckan är lyxmat och alkohol för henne). Hon måste ju ha nåt att visa på instagram och bloggen! Hon började lägga ut bilder under kvällen men hon fick kommentarer att det kändes lite osmakligt att skratta med vin och flamencoklänning då resten av instagram grät och undrade om deras nära och kära var oskadda. Då tog hon bort allt och ljög sedan ihop en story att de bara hade haft en lugn och sörjande helg. Och NU när det värsta lagt sig lägger hon ut detta på bloggen och kan casha in sina alkoholreklampengar. ALLT FÖR BLOGGEN! ALLT FÖR PENGAR! *kräks*

   1. T skriver:

    Synd att inte fru Riis (aka matplatsen) granskas här på bloggen, det hade jag velat se …

    1. Therese skriver:

     Ja det hade jag också velat se! Tråkig utveckling på en från början trevlig matblogg. Nu lägger hon ut bilder från fester men vi får inte ens recept på maten hon bjuder på…

   2. Fogelström skriver:

    Förlåt för troligtvis helt känslokall, men varför måste hela livet stanna p.g.a. en händelse?

    Varför måste en fest ställas in p.g.a. ytterliggare en terrorattack i världen? Vad är det som är så osmakligt med att fortsätta livet? Om vi alla skulle ställa in livet vid varje händelse skulle livet tillslut bestå av hemska händelser. Vi lever. Vi lever mitt i en värld av krig, svält, sjukdomar, och död. Mitt i allt detta finns vi.

 12. Jannike skriver:

  Det ända tillskottet ja hade behövt ta är omega 3 då jag inte äter något från havet förutom fiskbullar och fiskpinnar men det är ju förnedrande mot just omega 3. Men ja mår rätt bra ändå utan att äta tillskottet

  1. Sia skriver:

   Omega 3 är ren nonsens, du bör äta D-vitamin året om!!

   1. Hannah skriver:

    Man kan dock få i sig D-vitamin från andra källor än fisk också, mejeriprodukter är ett exempel.

   2. Jannike skriver:

    Ja de var lite de ja ville komma fram till. Ja äter inget från havet och omega3 skall ju enligt många doktorer etc ersätta förlusten när man inte äter fisk. Ja äter inget av de och ja mår bra (har inte ätit fisk sedan grundskolan och skaldjur sedan aldrig)
    Tror helt enkelt att mängder av alla dom tabletterna är rena bullshit förutom Dvitamin då, men det är ju prg av vår brist av sol

  2. Mi skriver:

   Omega 3 är bs, anledningen till att man blir tillsagd att äta den skiten är för att den mänskliga dieten innehåller massor med omega 6 i dag( t ex kyckling) Båda dessa omega ska ligga på en väldigt låg dos men 6an är betydligt högre hos många än 3an därför ska man äta tillskott på fiskolja för att båda ska vara på samma höga nivå intag. Ät mindre omega 6 i kosten istället. Innehåller ändå bara en massa kolestrol.

   1. Hannah skriver:

    Hur menar du när du säger att omega 6 bara innehåller en massa kolesterol? Omega 6 är en fettsyra. Menar du att många livsmedel som innehåller omega 6 också innehåller kolesterol?

    1. Mi skriver:

     Jag menar att animaliska omega 6 OCH 3 innehåller kolestrol. Man får i sig omega från vegetabilska produkter också, som fröer och oljor. Iget kolestrol alls i det. Den enda kolestrol människan behöver är den de själva tillverkar i kroppen.

     Hur som helst får man i sig alldeles för mycket omega 6 i animalisk mat.

     1. Hannah skriver:

      Alltså menar du att de animaliska källorna till omega 6 också ofta innehåller mycket kolesterol. Omega 6 är alltid samma fettsyra oberoende vart du hittar det, animaliska eller vegetabiliska källor.

     2. Mi skriver:

      Ja, men från animaliska omega förjer alltid kolestrol med. Det finns inget vegetabiliskt kolestrol. Det är ju inte så att man BARA äter omega 6/3 när man äter kyckling och fisk oavsett fettsyrehalten.

     3. Hannah skriver:

      Förlåt att jag är asdryg men det finns inget som heter animaliskt omega 6. Omega 6 är en fettsyra som finns i animaliska produkter (och vegetabiliska). Kolesterol är också en lipid som inte heller är animalisk. Att kolesterol finns i animaliska produkter betyder inte att kolesterol är animaliskt.

 13. Olivia skriver:

  Det känns som om Hannah och Amanda kan allt, de driver mediebolag, designar kläder, skriver böcker, gör poddar, utvecklar kosttillskott och säkert tusen andra grejer jag missat.
  De här pillrena får mig att rysa lite, känns som om de vill mjölka pengar utav förtroendet de byggt upp till sina lyssnare och låter även dem beskriva produkterna som de sedan delar och gör till marknadsföring. Nej, nej känner jag!

  1. Miss skriver:

   Vinet, tv-program på aftonbladet, live-shower… list goes ooonn

  2. Olivia skriver:

   Kom också på kokböcker och modellagentur!

 14. Denise skriver:

  Det har även varit en het debatt kring detta i deras FB-grupp (Fredagspoddens vänner) där det även har länkats ett svar från Hannah på all kritik kring HERS.

 15. Johanna skriver:

  455 nya följare för Walles förra onsdagen. Är hon i farten och köper följare igen?

 16. Emma skriver:

  Man förstod ju att ngt var i görningen redan veckorna innan de lanserade Hers när de gafflade om att man skulle ha egentid och en skön stund med sig själv och ta vitaminpiller. Reagerade på det redan då att det är väl knappast skön egentid att svälja piller, det tar ju en halv sekund… sen kom såklart förklaringen till dessa planteringar i form av HERS. Är rätt mätt på allt systrarna ska sätta sitt namn på och känslodrypande prångla ut till sina ”äääääälsklingar”. Det går någon månad sen är det nästa grej som är det mest fantastiska som någonsin hänt. Tidning, vin, ”box” dvs. hopplock av gamla goodiebags typ, kläder, kosttillskott och säkert andra saker jag glömt. Njäe trovärdigheten känns sådär. Om de skulle ha en inriktning de la allt krut på för att göra riktigt bra hade jag nog haft större förtroende.

 17. Anonym skriver:

  Förlåt för OT, men kan någon hjälpa mig. Är inte alls resvan och har försökt googla. Har bara flugit en gång tidigare.
  Nu ska jag flyga med wizz air och det står inget om bagage?! Jag fattar det som att ett handbagage är gratis. Och att det kostar ganska mkt att checka in ett bagage. Kan jag ta en liten kabinväska, en sån rullväska?

  Med vänlig hälsning, en ovan resenär

  1. E2 skriver:

   Hejhej, på deras hemsida står det att man får ha en kabinväska som är 42x35x25 cm. Tänk på vätskreglerna som gäller för handbagage. Normalt sett får man utöver detta ha en handväska, men det får man tydligen inte på Wizz Air. Om du Googlar ”Wizz Air bagage” så står alla deras regler där. Trevlig resa 🙂

   1. Anonym skriver:

    Tack så mycket för ditt svar!
    Måste jag ta ur alla vätskor och lägga i en sån där påse? Räknas ansiktskräm, solkräm och sånt?

    1. A skriver:

     Ja, till vätskor räknas även krämer och liknande. Max 100 ml per förpackning och 1000 ml totalt. Detta läggs i en sån zip-plastpåse, finns på flygplatsen att stoppa i där om du inte har en hemma 🙂

    2. Husky skriver:

     Japp! Alla krämer ska läggas i en sån plastpåse. Max 100ml per kräm/tub/burk/whatever om du har det i handbagaget.

  2. Emma skriver:

   Har aldrig flugit Wizzair, bara Ryanair men gissar att det är liknande regler för lågprisflygbolagen. Man får ta med sig en kabinväska, ibland har de som en korg man får stoppa ner den i som mäter om den är för stor eller inte. Men en normalstor kabinväska ska inte vara några problem 🙂 på Ryanair får man ha en sån + en mindre väska, typ handväska, men vet inte hur det är med Wizz som sagt!

   1. Aleluljah skriver:

    Du får endast ha med dig ett handbagage (standard), inget handbagage som i mindre resväska utan snarare handväska. Allt bagage utöver kommer dom att debutera dig multum för. Vill du ha med dig mer bagage råder jag dig att köpa till en väska som åker som ordinarie bagage. Har för mig att dem är kinkiga ifall de anser handbagaget vara för stort.

 18. Hanna skriver:

  Camcam ta reda på varför Bella raderat ett halvår i sitt bloggarkiv. Från det att hon födde gillis och sex mån framåt.

  1. Ida skriver:

   Ja, håller med Hanna. Det verkar vara borttaget hela månader både juli-aug 2013 (bröllopet?) och dec 2013-maj 2014. Inte minst med tanke på ditt inlägg om Bellas vänskapsrotation så börjar man ju minst sagt undra..

 19. Elsa skriver:

  Jag tar inte ställning till varken Hannahs eller Amandas intelligens även om det ibland nog märks att de inte gått ut skolan. Någonting har de dock bevisligen gjort riktigt bra och smarta affärskvinnor är de verkligen. Ställer mig också lite skeptisk till att de lanserar ett kosttillskott som marknadsförs som någon sorts mirakelmedicin. Hur dumma i huvudet tror de att deras följare är? Nej, jag tycker att H & A ska hålla sig långt borta från allt som heter vetenskap och syssla med det de kan bäst, d.v.s människor, känslor, kläder, inredning osv. Särskilt allmänbildade är de inte heller men jag tror att de har kommit långt tack vare en stark intution och oerhört bra människokännedom.

 20. Mi skriver:

  Såg inte hela videon men han har ju inte gjort hela sin research i alla fall. Jobbar med att sälja kosttillskott och skulle aldrig rekommendera någon att ta Hers. De som köper dessa är unga tjejer som köper det utan att (troligast) haft tanken på att köpa kosttillskott tidigare.

  Det finns massor med kosttillskotts företag som gjort ordentliga studier på sina produkter där det finns dokumenterad effekt. Silisea till exempel har gjort kliniska studier och funnits på marknaden i över 50 år… Hers är en av dem som INTE gjort några studier. Sen finns det ingen anledning för en frisk människa att äta multivitaminer om denne äter en välbalanserad kost med mycket växtbaserad mat men kosttillskott världen består av mer än bara vitaminer. Protein/återhämtningspulver är ju också ett kosttillskott.

  1. Jennie skriver:

   Jaaa! Silicea kiselgel och Probiotika-kapslar är det absolut bästa jag tagit och det finns inte en chans att jag får i mig det via vanlig kost! 🙂

 21. Emma skriver:

  En annan tanke; nu när det blivit mer uppmärksammat med smygreklam i bloggar, finns det några riktlinjer för reklam i poddar? 🤔 Perfect Day är ju mästare på att väva in poddreklam och sponsorer med det övriga innehållet, t.ex. reklam inbakade i anekdoter. Det kan göra det rätt svårt för lyssnaren att inse var reklamen startar och slutar. Om man jämför med bloggar där det ska stå tydligt utmärkt tycker man att ngt liknande anpassat för poddar borde gälla, typ en jingel som gör lyssnaren uppmärksam på att nu är det reklamdags. Underligt att det inte talas mer om det egentligen, antar att Perfect Day kan ta mer betalt om reklamen vävs in i innehållet än om det vore mer tydligt typ radioreklam.

  1. M skriver:

   Det är lite av en gråzon/ett kryphål för tillfället. Lagstiftningen har inte hängt med och det finns inga ordentliga regler för poddar än. Det faller inte helt klockrent och naturligt under radioreklam så man kan komma undan med det nu men kan tänka mig att regelverket är på gång och kommer att likna radions. Men som sagt, idag är det luddigt och det utnyttjas av vissa.

  1. Anna skriver:

   Det är ju exakt sånt som deras äääääääälsklingar är för korkade för att fatta. Det går liksom inte ihop. Deras snack om att ta hand om sig, ha det härligt, få egentid och blablabla går överhuvudtaget inte ihop med att man ska tro att man behöver ett dyrt tillskott för att orka vidare. Och priset!! Så oerhört girigt, 400 kr för en månadsranson. I deras kretsar en struntsumma men deras följare finns inte i de kretsarna. Och det är äääääälsklingarna som ska köpa. Kan höra deras måndagsmöten: ”Vad sjutton ska vi sälja på dem nu??? Finns det nåt kvar?? Vin, check. Kläder, check. Hopplockadlådamedskit, check. Tidning, check. Kokböcker, check. Romaner, check. Tv-program, check. Poddmiddagar, check. Piller?? JAAA – fan Hannah du är ett geni!!!!”

   1. Lisa skriver:

    Och sen kalla sig själva för ”feminister” och dissa andra bloggare (Nord/Franke) för att de inte stryker dem medhårs. Verkligen systerskap att utnyttja köpkraften hos trötta, utarbetade kvinnor som borde lägga sina 400 kr på nåt helt annat. Jag kräks ärligt talat.

 22. Jennie skriver:

  CamCam! Varför har du ingen separat kategori för de här roliga damerna?

 23. Maria skriver:

  Kan du inte kolla lite mer på alla inredningskonto på IG? Hur funkar det där med samarbete och spons.. Känns som alla lägger upp så mkt ”‘skit” hela tiden, utan att märka ut något..

  För inte kan man väl tipsa så mycket om alla möjliga företag bara för att man är sååååååå nöjda med deras produkter…. VARJE DAG!

  1. S skriver:

   Håller med! Behövs en granskning av inredningskonton..tex @lovisaalcen och @hemmavidhavet

   Fick hjärnsläpp, vet ju flera andra som borde granskas 🙈 Help a sister out och kom men fler förslag!

   1. S skriver:

    *med fler förslag

    1. Maria skriver:

     @newhomebynina @lifestylebyl @inredningsdesign @starwoman1 @bisse_

     Bara några!! Finns hur många som helst.

 24. J skriver:

  I Västvärlden är det få människor som -vid ett normalt kostintag – behöver äta just kosttillskott. Man kan däremot ”punktmarkera” med vissa vitaminer och mineraler så som, B12, Zink, d-vitamin bla.
  Så krasst sett är alla typer av ”supervitamintillskottsomgördigungokåt”
  HELT verkningslösa.

 25. Mai skriver:

  Jag har hört föreläsningar av en superduktig kille som sa niacin är väldigt viktigt. Och b12. Men allra mest vitamin C! Stress ger direkt brist och vi behöver massor! Minimum 200 mg om dagen men helst minst 1 gram. Nej jag tror vi har för olika uppfattning om vad som är en allsidig kost för att det ska räcka som svar.

 26. Frökenolsson skriver:

  När man lider av stormansgalenskap som Hanna och Amanda så kommer konsekvensen. Dom borde helt enkelt hålla sig till det dom kan och inte tro att dom är hälsokostexperter, designere eller föfattare. Podden var en suksess – helt klart. Men vinet ät tråkigt, boken är nästan lite töntigoch nu detta. Dom riktar sig ju egentligen rätt till naiva kvinnor…för ingen vid sitt fulla fem går på allt det här. Riktigt lågt. Och sen kan dom jo stå upp som riktiga affärskvinnor om dom nu skal leka med dom stora. Men istället tar dom på sig offerkoftorna och sankar sympati från följarna och dom biter på och tar jobbet med att försvara. Igen utnyttjar dom de naiva. Fy skam Hanna och Amanda!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp