Vikthets både på längden och tvären.

13:30 20 Apr 2017

Lady Dahmer/Cissi Wallin/Katrin Zyto:

Igår skrev jag ett inlägg om hur jag inte riktigt förstod Lady Dahmers bloggpost om just vikt och sedan dess har jag sett att debatten fortsatt – inget jag kan ta credd för men ändå – både på Lady Dahmers Instagram, Katten Zytos Instagram och Cissi Wallins Instagram.

LD postar en sedvanlig provokationsbild med gifflar och så är pajkastningen igår.
Eller är det giffelkastning?
Där inne såg jag en kommentar som jag tyckte var intressant, nämligen denna:

Så jag rasslade snabbt över till Katten Zyto och hittade följande inlägg där både LD och Cissi varit minst sagt aktiva bland kommentarerna:

Den kommentar som åsyftas här ovan på LDs Instagram är denna där en läsare ifrågasätter hennes ansvar gentemot unga kvinnor:

Här nedan kommer ett utdrag av den flod av kommentarer och svar på tal som sedan ramlade in:

  

Uppe i Katrins flöde så kommenterade Cissi om en bild HON lagt upp på sin Instagram och det är denna:

Inlägget hon menar tror jag är detta:

Så summa sumarum – vad gör vi av det här?
Jag har fan ingen aning!
Katrin säger att hon gärna är med i Cissi & Dahmers poddcast men att hon är lite rädd för den sistnämnde och med all rätt.
Fast å andra sidan menar ju Dahmerskan att hon är konflikträdd och att arga människor får henne att börja gråta så det kanske inte är så farligt ändå?

Men alltså, vilken jäkla sörja av taggningar, vikthets och svar på tal det blev av en påse gifflar. Var det någon som orkade hänga med till slutet?

Och stämmer det?
Har LD ett lika stort ansvar i sitt fettfrämjande som Katrin har i sitt bantande?

149 kommentarer | “Vikthets både på längden och tvären.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Det enda jag får ut av det här är att Katrin tror att smala inte äter pannkakor och godis.

 2. Anonym skriver:

  LD för väldigt märkliga resonemang och hon slirar på frågeställningarna hon försöker bemöta. Hon påstår en massa som hon inte kan bevisa men även som inte var frågan från början. T.ex. att ingen (INGEN!!!!!11ett, hör ni mig?) blir fet av att läsa om fetmapositivitet. Men hur vet hon det? Och hur många är det som är feta och förblir det för att hon glorifierar fetma som något som är bra för själen?
  Som sagt. Jag förundras över jur hon kan ha några följare alls när det mesta hon säger är ren rappakalja i mina öron.

  1. L skriver:

   Jag kan bara svara för min egen del men jag har något sorts ”sockerberoende” (vissa säger att det inte finns, andra säger att det visst finns) och ser jag en sån bild som LD lade upp, kan jag bli helt fixerad. Nu har jag väldigt svårt att släppa tanken på gifflar, och skulle gärna gå och köpa en påse för att trycka i mig. Så visst blir jag påverkad av sånt.

   1. KC skriver:

    Klart det finns! Socker är något av det lättaste att bli beroende av, finns flera studier om det.
    Så om du känner att du är sockerberoende kan du med gott samvete diagnostisera dig själv med det 🙂

   2. Therese skriver:

    Håller med, det är samma för mig.
    Jag är sockerberoende och jag vet att det är dåligt för mig att äta en massa socker och annan skit.
    Och jag blir absolut påverkad av att se såna bilder.
    Kan tillägga att jag inte är överviktig men självklart mår inte kroppen bra av en massa onyttigheter.

    Och nej, det är inte så enkelt som att bara låta bli. Faktiskt!

   3. Anonym skriver:

    Skulle kunna jämföras med självskadebeteende där personer publicerar bilder på hur de skurit upp armarna. För andra som har samma beteende kan det vara otroligt triggande att se. På samma vis kan LD bidra till,som kommentaren ovan, sockerberoendet och trigga igång det. Lite långsökt kanske men hoppas någon fattar min poäng!

    1. Danie skriver:

     Eller cigaretter. Som fd rökare finns det inget som kan göra mej röksugen som bilder eller filmer med rökande människor!

  2. MN skriver:

   Jag läste en studie en gång som menade att övervikt kan ”smitta ur ett socialt perspektiv, dvs om man har många överviktiga omkring sig (vänner, familjemedlemmar, kollegor osv så normaliseras det, även kostvanor som leder till övervikt) och man blir lättare överviktig själv. Så att fetman normaliseras i samhället kan säkert leda till att fler individer också blir feta.

 3. Olivia skriver:

  Jag vill se Gudrun Schyman som en slags mentor och medlare paren emellan i podbattlet.

 4. Anonym skriver:

  Usch, jag orkar inte med någon av dem. Dahmer och Zyto alltså. Det är varken bra att smalhetsa eller fetthetsa.
  Måste det vara antingen eller?

  1. M skriver:

   Ingen av dem borde få vara någon sorts förebilder. Sitta och tjafsa på nätet är det enda de verkar vara bra på.

 5. Anonym skriver:

  Jag tycker Lady Dahmer är ute och cyklar. Hon uppmuntrar fetma och det tycker jag är värre än att Katrin vill hålla sin kropp sund och slank. Alla vet att kroppen mår bäst när man äter en balanserad och nyttig kost och rör på sig. Fetma mår ingen bra av, vad de än må säga. Genom att Lady Dahmer som överviktig promotar att äta så onyttigt som hon gör så uppmuntrar hon hennes fellow överviktiga följare att göra detsamma. Alltså hålla sig kvar i fetman. Hade LD visat upp en mer hälsosam livsstil, att hon vill ta tag i sijn övervikt så tror jag hon hade varit en förebild för andra tjocka människor, men hon väljer att inte göra det och det tycker jag är riktigt allvarligt då fetma är den värsta sjukdomen i världen just nu.

  1. Anonym skriver:

   Den värsta sjukdomen i världen? Värre än AIDS, malaria och ebola tillexempel? Plz. Lite perspektiv vore på sin plats.

   1. Anonym skriver:

    mer än dubblet så många i värlen är överviktiga än undernärda (http://www.worldometers.info/se/)
    idag har ca 20.000 svultit ihjäl enligt samma källa. kostnaden för fetmarelaterade sjukdomar idag i usa är va 325.000.000 dollar och bantningsprogram idag har kostat 120.000 dollar ca. förstå vilken sjukdom. med dem pengarna skulle man kunna köpa mat till alla som svalt. Undrar vad all mat som de feta köpt som de inte böht kostat också. tycker att den självvalda sjukdomen fetma är värre än alla andra. kostaden för den är sjuk OCH det är i många fall val. skillnad på att vara tjock, ha celuliter och inte komma i size 10 och att ha fetma.

 6. Karin skriver:

  Bägge har ett ansvar iom att de är offentliga personer, skillnaden är dock att LD inte hatar och shamear smala personer som KZ gör med överviktiga.
  Är helt enig med LD i detta, att hon ”förespråkar” fetma gör inte att folk strävar efter att bli tjocka, att tro det är bara korkat.

  1. Anna skriver:

   Hon existerar och är tjock. Det är vad som retar folk. Och framför allt att hon inte håller på med femtioelva träningspass och bantningskurer för att minska i vikt. Det provocerar oerhört. För som överviktigt så ska du ju absolut vilja gå ned i vikt och aktivt jobba för det. Lutar du dig tillbaka och ägnar tid åt annan upplevs det som ”ohälsosamt” och ”farligt” Att folk plötsligt skulle vilja bli feta pga konton som LD och dylikt är ju så löjligt att man nästan storknar… LD vill att folk ska få ha sina kroppar i fred, smala som tjocka. Hon befinner sig knappast inne hos smala personers insta-konton, bloggar etc och uppmanar dem att äta mer precis,

   1. Therese skriver:

    Vad spelar det för roll om LD inte är inne hos folk med ”smala träningskonton” och skriver att de ska äta mer? De med träningskonton sitter väl o andra sidan inte heller inne hos LD och säger åt henne att äta mindre? De som lämnar sånna kommentarer är ju random troll och dårar, men de finns ju åt båda hållen. Finns ju folk som kommenterar nedvärderande åt både ”tjocka” och ”benrangel”. Det var väl ändå inte det det handlade om?

   2. anonym skriver:

    Anna bra skrivet. För många får vissa inte vara nöjda om dom är överviktiga men alla har sitt liv. vi måste tycka att själen är viktigare och hur du bemöter andra. Men just dessa veckotidningar där varje tidning innehåller bantningstips o det räcker med det nu.

  2. Anonym skriver:

   Håller inte med dig för fem öre. LD har mycket överviktiga följare på hennes blogg samt instagram då hon är en förebild för dom. Genom att LD inte tar tag i sin fetma utan fortsätta äta massa skit så gör hon ett jäkligt starkt statement att hon skiter fullständigt i sin hälsa och då känner hennes följare att ”Äsch, men du kan jag unna mig några bullar jag med”, det sätter igång negativa beteenden.

   Medan om man följer någon som tränar och tar hand om sin kropp så blir man uppmuntrad att göra detsamma och att bli inspirerad att gå ut på en promenad och röra på sig är ingenting som skadar ens kropp, utan det har enbart positiva effekter.

   1. Linnea skriver:

    Jag blir inte ett dugg uppmuntrade av träningskonton. Det skulle bara ge mig ångest. Däremot följer jag flera konton som drivs av tjocka eller kurviga tjejer. De har inte fått mig att sluta försöka gå ner i vikt, däremot att har de fått mig att hata min kropp något mindre. Nu har jag gått ner i vikt men kommer varken sluta följa kurviga tjejer eller börja följa några träningskonton.

    *scandinaviandreamgurl, bodyposipanda, denisbidot, cassklatzkow, girlwithcurves, nadiaaboulhosn. TIPS 😀

    1. K-Town skriver:

     Det finns många konton med kurviga tjejer som också tränar, det behöver ju inte vara antingen eller. Följer hellre själv sådana konton då det är träningspeppen jag vill åt. Tycker det lätt blir en så skev diskussion när träning likställs med superfit och hälsohets vs. Kurvig/tjock ingen träning alls, det blir mest att man därigenom segmenterar de stereotyper som redan finns och egentligen vill bli av med.

     Eller är det så att du får ångest av sådana konton också och att det mer handlar om fokuset på träningen? I sådana fall missförstod jag dig 😊

 7. M skriver:

  När Karin skriver ”varje gång jag såg mig i spegeln höll jag på att spy rakt ut” så förstår jag faktiskt att folk som LD blir provocerade. Folk ser ju ut som de ser ut och om Karin känner sig inspirerad och motiverad och vill gå ner i vikt så får hon ju det såklart men någon av hennes unga följare tittar kanske på hennes ”övervikt” och tänker shit, jag väger säkert mer än vad hon gör och om hon kräks av att se henne själv så måste ju människor verkligen äcklas av mig… och så växer själv-hatet. Tycker att folk ska träna hur mycket de vill men anledningen till träningspasset ska fan inte vara rädsla för att vuxna framgångsrika människor på sociala medier har sagt att det är så äckligt att man kräks av att se fett.

 8. Johanna skriver:

  De är ju i varsin ände utav spektrat. Men jag förespråkar Katrins leverne och resonemang alla dagar i veckan, även om jag själv inte lever så. Inte faan vill jag att mina barn ska lära sig att äta massa skit och förgifta sin kropp med ex. gifflar och pucko TILL LUNCH. Helt jäkla vridet. LD är ju ute och cyklar nåt bedrövligt. Ingen framtida förebild för varken mig eller mina barn. Fy.

  1. wigwag skriver:

   Vad är det för fel med att vara ute och cykla nu då? Om LD cyklar är det väl nåt av det bästa hon bidragit med i den här debatten!

   1. Johanna skriver:

    Haha ja det är sant, det hade nog både varit bra för både hjärta och sinne hos tant LD.

   2. anonym skriver:

    Bara det inte är en elcykel hehe.😁😁

 9. Johanna skriver:

  Det där med att modeller Inte äter och inte äter onyttigt det stämmer inte. Har jobbat med modeller och jag har aldrig träffat människor som äter mer onyttigt än dom. Åt dom inte på en kaka så mumsade dom på en hamburgare. Vissa kan äta ”fel” utan att gå upp i vikt. Kroppar fungerar olika. Apropå fetma. Det är en sjukdom. Fetma klassas som en sjukdom. Är man fet så är man alltså sjuk. Så jag förstår inte vad som skulle vara bra med det. Kroppen är ju gjord för att vara normalviktig. Allt annat är ju sjukligt och fel för kroppen. Sen får folk göra som dom vill och se ut som dom vill men jag tycker inte man ska se att vara fet som något positivt. För det är det ju inte. Risken för sjukdomar ökar och det är helt enkelt inte hälsosamt. Alla läkare kan väl inte ha fel? Håller med Katrin. Jag måste också vara smal för att kunna må bra. Inte för utseendets skull just utan för att få den där känslan av att man känner sig sund, frisk, stark, pigg osv.

  1. Emma skriver:

   Men t.ex de där modellerna då. Hur nyttigt är det? Bara man är smal kan man äta hur dåligt som helst? Jag har väl 10kg övervikt men kanske ändå är mer hälsosam och frisk än den smale som äter hamburgare o röker typ. Det LD ofta skriver om är ju hur det är övervikt=ALLTID ONYTTIGT PUCKO SOM INTE FATTAR ATT MAN SKA VA SMAAAL FÖR ATT VA HÄLSOSAM typ.

   1. Anna skriver:

    Exakt, jag var väldigt smal som barn och sedan tonåring. Upp till cirka 25 år så var jag väldigt tunn. Men åt jag bättre? HAHAHAHA, jag åt godis, chips, läsk etc. Sedan bytte jag arbete och blev stillasittande, tjoff så hade jag extrakilon och sedermera övervikt. Rörelse ÄR viktigt men det är hur träning och kost förmedlas som är det centrala här. Godis, chips, kakor är inte nyttigt för någon, men smala ”kommer” undan med det just för att eh…de är ju smala! Sedan betyder det inte att deras insida är speciellt och onyttigheter för vår kropp är dåligt oavsett.

  2. KC skriver:

   Därför att modeller ofta lever ett stressigt liv och hinner äta kanske 1-2 ggr om dagen (de som inte har vant sig vid livsstilen och fått in rutiner med mellanmål etc).
   Äter de då skit 1 gång om dagen så tar kroppen inte upp det och blir tjock eftersom stresshormonerna gör att de förbränns.
   Däremot får ofta sådana personer problem med energin och näringsbrist, märks dock inte förrän efter ett tag.
   Men det stämmer som du säger, att många modeller lever osunt 🙂

  3. Anderssonskan skriver:

   De flesta modeller (high fashion runway) jag känner till äter väldigt sparsamt. Däremot kör dom ofta med klyschan ”jag kan äta vaaad som helst utan att gå upp i vikt.” Yeah right..

   1. Tjejen som är modell skriver:

    Hej hej!
    Jag har jobbat som modell internationellt i 10 år.
    Ingen high fashion-modell äter onyttigheter (t ex hamburgare, pommes frites, chokladkaka) om det inte endast är för att visa omvärlden att vi faktiskt ”äter”.
    Däremot så äter de flesta nyttig mat och i normala portioner och TRÄNAR varje dag.
    Jag får i mig ca 1500 kalorier per dag och tränar mellan 1,5-2 timmar varje dag (45-60 min konditionsträning).
    Så fungerar det för de flesta (99% av de modeller jag mött).
    Den andra 1% är tyvärr på svält-diet.
    Jag var det för 1,5 år sen och åt 4 finn crisp-kex om dagen i 3 månader. Sen fick jag åka in till sjukhuset.
    Ta hand om era kroppar <3

 10. A skriver:

  Att LD inte förespråkar fetma och övervikt är ju skitsnack. Hon gör det i precis samma utsträckning som Katrin förespråkar att vara smal. De har ju båda byggt upp sina varumärken på bantning/lchf samt kroppsposivitism av fetma så det är ju ganska självklart att de kommer skriva om just det och varför inte då låte den andre göra det utan att lägga sig i?

  Sen blir jag trött också på att det alltid pratas om ansvar och hänsyn, framförallt när det gäller offentliga personer, herregud låt varje person skriva vad den vill på sin personliga sida. Vad hände med att vi som privatpersoner kan ta lite eget ansvar över att följa dem som får oss må bra och ignorera resten?

 11. Linn skriver:

  Kan du ta reda på vad som hänt med dessie? Har hon lagt ner helt nu? Och varför har Natacha peyre slutat blogga?? Och framför allt, varför har du inte ens nämnt det i bloggen? Om du bevakar bloggar borde du ju skriva om att Natacha lagt ner sin?

  1. M skriver:

   Håller med. Senaste veckan har det varit ett väldigt focus på Tyra, GabJoss, LD och lite Anna Book. Men att Dessie släppte en ”bomb” förra fredagen och sedan inte bloggat alls har inte ens nämnts. Jag vill veta varför Dessie inte bloggar, kan inte CamCam kontakta henne och typ göra en intervju?

   1. vvv skriver:

    Jag håller med, intervju tack 👍

  2. Sacha skriver:

   Jag gissar på att hon blivit trött på den ständiga kritiken och tänker något i stil med ”Då ger jag faaan i det här!”

   Tror det är bra för henne. Ut i verkligheten lite och lev ditt liv utan att behöva läsa pressen från andra

 12. AL skriver:

  Båda har verkligen skygglapparna på vad gäller deras eget ansvar i frågan. Att säga att det är ok att vara tjock är inte samma sak som att uppmana unga tjejer att äta gifflar och pucko. Unga tjejer som dessutom växer och behöver riktig näring. För mig är det mer inspirerande att se typ Ashley Graham leva livet med både onyttigheter och träning. Samma med Tess Holiday. Graham är ju överviktig men jag får en större känsla av att hon älskar sin kropp för att hon TAR HAND OM DEN genom att ha balans i sitt liv. Man har bara en kropp och det är viktigare att uppmana unga tjejer att hitta en bra balans mellan pizza och träning än att få dem att äta skit eller svälta sig.

  1. Linnea skriver:

   Om du gillar Ashley Graham så vill jag bara tipsa om Amalie H (scandinaviandreamgurl på instagram). Hon är helt fantastisk!

 13. Jess skriver:

  Summan av kardemumman är att övervikt och fetma kostar samhället miljarder i direkta och indirekta sjukdomar. Jag gillar varken Katrin eller Dahmer och följer ingen av dem. Men risken är ju mycket större att Dahmer kommer ligga samhället till last medan Katrin har större chans att hålla sig frisk och undan sjukvården i större utsträckning. För mig handlar det om hälsa (JA FAKTISKT). Jag vill leva och jag vill vara pigg och frisk medan jag gör det. Jag vill Öja mina förutsättningar att leva utan värk när jag blir gammal.

  1. Anna skriver:

   Intressant det där med ”det kostar faktiskt samhället”…har du en aning om vad rökare och alkoholister kostar samhället? Men konstigt nog är så det få människor som predikar för folk som postar festbilder att ”app,app, du vet väl om att alkohol är faaaarligt” Tycker att om man nu ska prata samhällskostnader så ska det gälla ALLT och ALLA. Det finns smala människor som röker och super och sedan får KOL, astma, cancer etc men ingen fan gnäller över dem?

   1. Jess skriver:

    Absolut, jag lägger gärna till de kostnaderna också! Känns lite onödigt bara att sitta och rabbla alla samhällets kostnader när det var just det här specifika ämnet vi diskuterade. Men jag anser definitivt att rökning är bland det mest idiotiska man kan hålla på med.

    1. Usch skriver:

     Elitidrott kostar bra mycket mer så jag hoppas man även är kritisk mot det också då det uppenbarligen inte är särskilt hälsosamt när det innebär stora skador.

     1. Henrietta skriver:

      51% av Sveriges befolkning är överviktiga eller feta idag. Hur stor andel av befolkningen elitidrottar?
      Elitidrott omsätter väldigt stora summor, väldigt. Jag tror till och med att det genererar vinst.
      Du tror inte att elitidrottare har privata sjukvårdsförsäkringar just pga skaderisken i deras yrke är stor? Du tror att dom köar i dom allmänna vårdköerna och väntar i flera år på en knäoperation?

     2. Henrietta skriver:

      Och vidare, elitidrott är ett yrke. Under en väldigt kort period av en idrottares liv drar hen hem stora summor av pengar. (om idrottsgrenen har stor publik)
      Hen har ett socialt ansvar, är en rollmodell för barn och ungdomar, alltid en förebild som måste väga sina ord och handlingar på guldvåg.
      Efter karriären kan hen fortsätta jobba inom idrottsrörelsen eller vara ett ansikte utåt i många sammanhang.
      Hur kan du jämföra det med fetma, Usch? Är fetma ett yrke tro?
      Den där jävla Zlatan som bara belastar hela svenska välfärdssystemet…tillsammans med Somlig a feta kvinnor. Dom är så lika.

     3. 👵 skriver:

      Henrietta, du skriver jämt så klokt och bra. Kraaaam

     4. Sandra skriver:

      Fast elitidrottare genererar väldigt mkt skattepengar exempelvis i form av moms på biljetter till tävlingar och skatt på deras ibland extremt höga arvoden. Så tror de bär sina kostnader , många har ju privst sjukvård också om de tävlar på elitnivå, funkar ju inte o stå i vårdkö då som vi andra vanliga ;). Så vad mensr du kostar egentligen?

  2. Sam skriver:

   Vad kostar då den psykiska ohälsan som många drabbas av genom att leva i ett sånt här vikt-och träningshetsande samhälle? Vad gör det med människor att konstant känna att man måste tänka på vad man äter och hur man ser ut? Den psykiska ohälsan har ökat dramatiskt de senaste åren men det verkar man inte ta med i beräkningen?

   1. johanna skriver:

    TACK!!

   2. Alex skriver:

    🙏 även fast jag tyvärr är en av dom som ligger till last för samhället med psykisk ohälsa.

    1. Sam skriver:

     Tycker det är så oerhört ledsamt att du som drabbats av psykisk ohälsa ens tänker tanken att du ligger samhället till last. Ingen som drabbats av somatisk sjukdom (ex cancer) skulle be om ursäkt för att de ligger samhället till last. Det är ju inget man väljer att drabbas av! Du är värd precis lika mycket som alla andra, och människor ska inte räknas i pengar eller i vad de kostar.

  3. anonym skriver:

   Jess det där är viktigt på Friskis går många äldre. Nog är det roligare att som gammal kunna röra på sej änn och vara nedbruten på ett hem. Och investera i bra kondition är nog bland det bästa man kan röra. O det ska vara något man gillar. Jag älskar o gympa med friskis. Så kul.

 14. Ty skriver:

  Så alla som lägger upp bilder på s.k gotta förespråkar fetma? Är det det katrin menar? Då är fruktfat med choklad, donuts, wienerbröd, semlor osv världens största fetmapromotor!! Eller får smala lägga ut sådant utan problem?

  1. Anonym för en dag eller två skriver:

   Ja det var det hon sa. Hon sa till alla som är smala att sluta lägga upp bilder på bakverk som hen vet att de inte äter.

   *åter chipps samtidigt som jag skriver detta*

   1. Anonym för en dag eller två skriver:

    ha ha, *hon inte hen. 🙂

  2. L skriver:

   Att glorifiera godis & skitmat är lika illa vem som än gör det, smal som tjock.
   Kanske ungefär lika illa som att glorifiera smala vältränade nerbantade kroppar

   1. L skriver:

    …hat mot dom som inte vill äta massa godis. Hat mot dom som inte är smala & vältränade 😉

   2. Anonym för en dag eller två skriver:

    L: Jag håller nästan med dig vad du säger men bara nästan.

    Tex så behöver inte ett bakverk vara skitmat. Om det är gjort på bra råvaror och sötat med annat än vitt socker (obs inte aspartam eller dylikt utan tex honung) och helt fritt från e-ämen så är det inte fel att äta det.

    Vad som provocerar mig mer är konsensusen att allt att ”unna sig” innebär vitt socker. Eller som någon annan skrev här att hälsosam mat är tråkig mat.

    För mig är att unna mig inte billigt skit som chipsen som jag äter nu som blev över från i helgen, utan mat som du inte äter till vardags. Lite dyrare skaldjur, bra kvalitet frukt och bär som är för dyra att äta till vardags, anka, nyskördad sparris etc etc.

    Bra mat helt enkelt. DET är att unna sig för mig.

    Jag blir provocerad av hela den här idéen och promotandet att unna sig något extra alltid innebär choklad och desserter (eller alkohol även om jag älskar bubbel).

    Jag blir provocerad av idéen att bra mat är tråkig mat för det är bara inte sant.

    1. L skriver:

     Alltså, äta äta lite godis ibland är inget fel. Men att hålla på göra reklam för det är inte direkt posetivt. Pratar allmänt. För tänk på dom som har problem med att överäta sånt, som blir frestade.

     Jag var inte seriös i min kommentar. Egentligen tycker jag att alla får göra som dom vill. Gör reklam för vad ni vill! Göra reklam för en sak är inte samma som att hata motsatsen. Det var det jag ville säga

     1. Anonym för en dag eller två skriver:

      Jag kanske var lite för långrandig, men jag håller ju som sagt i stor sett med dig. 🙂

      Jag har blivit provocerad flera gånger inne hos tex Cissi när hon menar på att billigt sött = att unna sig och att hon gör reklam för det i samma andetag som hon får det all låta som att nyttig mat är tråkigt.

     2. L skriver:

      Okej ! 🙂

    2. Anonym skriver:

     Så du är tillbaka i samma fart som förut nu?
     Man fattar att du är The Real Hmm så det finns liksom ingen mening med att vara ”anonym för en dag eller två”. Ditt sätt att skriva är så obota tråkigt och högfärdande att det inte går att missta för någon annan. Du måste inte skriva en novell varje gång du kommenterar!

     1. Anonym för en dag eller två skriver:

      Du missförstår varför. Jag kommer använda The real Hmm igen snart. 😉

      Och jag var aldrig borta. 🙂

    3. Anonym skriver:

     Helt fritt från e-ämnen…..

     Citronsyra har ett e-ämne. Naturligt sådant. Är det också farligt eller bara specifika sådana?

     1. Anonym för en dag eller två skriver:

      Tänker att du förstår vad jag menar? 🙂

  3. Usch skriver:

   Haha men eller hur, jag börjar fundera på om inte sådana här diskussioner faktiskt drar tills sig massa ätstörda personer för aldrig har bullar provocerat så mycket. Vem fan bryr sig? Klart som fan man kan äta bullar. Herregud.

 15. Therese skriver:

  Som svar på din fråga: Nej LD har inte samma ansvar. Varför? Jo bl a för att ingen kommer någonsin att med flit att äta sig fet bara för att LD säger att det är ok att vara tjock. Det enda hon kan bidra till är att tjocka kan känna sig lite mer accepterade i ett samhälla som hatar tjocka människor och där tjocka människor får utstå allt från att bli diskriminerade på arbetsplatser till att det skämtas på deras bekostnad.

  Katrin däremot bidrar till kroppshets, självhat och självsvält.

  1. karolina skriver:

   +1 Exakt! Varför verkar INGEN vilja förstå skillnaden?

  2. Anonym skriver:

   Samma trötta halmgubbe. Ingen påstår att någon kommer äta sig fet pga LD. Men det är troligt att många av hennes fanbase blir ok med att förbli feta.

   1. M skriver:

    Möjligtvis, men det är väl deras ensak? Du och jag blir inte fetare av deras val att chilla och acceptera att de inte pallar gå ner i vikt…

    1. Anonym skriver:

     De gör det ju till en högst publik sak genom att gapa om det i sociala medier och bygga varumärke på fetmakärlek 🙂

     1. M skriver:

      So? Man blir inte automatiskt fet av att lyssna på gapande om att det är okej att vara fet i sociala medier och man blir heller inte automatiskt vältränad för att man ser publikt gap om någons #chestday i sociala medier. Sen kanske man redan är fet eller vältränad och då tycker om att känna tillhörighet någonstans men den rätten har ju alla människor.

     2. Anonym skriver:

      M, gör dig inte dum. Det är klart man reagerar på en samhällsdebatt även om man skulle kunna koka ner de flesta debatter till att det är vars och ens ensak.

 16. Ty skriver:

  Kostnaderna som tillkommer med allt självhat tas sällan upp. Det är viktigare att må bra i själen. Om jag är tjock hjälper det mig inte att hela samhället skriker åt mig hur lat och äcklig jag när…

  1. Anonym skriver:

   Har du en siffra på de kostnaderna?
   Källa på hur många som är patologiska självhatare pga fetma?

 17. m skriver:

  De är lika ”goa” kålsupare båda två!

 18. Henrietta skriver:

  Har Katrin verkligen unga följare som sin målgrupp? Jag menar, hon är 40 och har tre barn och postar mest om sitt familjeliv och knäckebröd. Är det det tonåringar idag läser? Visst att unga som äldre vet vem Katrin Z är, men att följa..verkligen?

  Lite som att tro att unga i stor utsträckning skulle följa Lady D, och tro att bullar och Pucko är en bra lunch. Jag kan säga att jag inte var intresserad av någon 40 årings liv när jag var 15, men tiderna kanske har förändrats.

  1. Anonym skriver:

   Nä, jag är 20 år, barnlös osvosv och jag följer varken LD eller KZ. Deras liv är inte riktigt intressant för mig personligen, men båda två verkar vara riktiga debatt-prinsessor! 🙂

 19. Brukar kommentera under annat namn skriver:

  Jag känner bara: GUD vad skönt att jag hade anorexi innan sociala medier och internet fanns. Sög åt mig av vad ALLA sa under tiden jag var sjuk, och vad som stod i tidningarna. Mådde jättedåligt av att läsa om vad tex överviktiga personer åt ( för jag i min sjuka hjärna trodde att jag automatiskt skulle bli överviktig av att äta samma livsmedel). och vad smala människor åt och gjorde ( för jag kände mig aldrig tillräckligt duktig). Jag slapp också se kroppar så fort jag plockade upp min telefon. Såg typ nakna kroppar på…badhuset? Om ens där.

  Min personliga åsikt är (som jag nämnt förut i detta kommentarsfält) att dennas ständiga fokus på kropp och ätande inte är positivt eller för oss framåt, även om det finns god tanke bakom. Om någon kan ge mig tips på personer som på sociala medier fokuserar på tex intellekt, forskning, framsteg i allt möjligtm utan att gång på gång blanda in helkroppsbilder – let me know. Är så trött på kroppsfixering att jag orkar inte. Vill aldrig ge min dotter en smartphone någonsin.

  1. Anonym för en dag eller två skriver:

   Det finns massor med chat-forum som enbart sysslar med det du efterfråga, forskning och vetenskap, filosofi etc. Flera av dem kan du inte ens lägga upp en blid utan måste länka vilket innebär att du aktivt kan välja om du vill se det eller inte.

   Faktum är att t o m Flashback uppfyller det kriteriet i vissa av sin trådar, även om det ofta fylls av tomtar som vill låtsas att de vet en sak eller två om matte och fysik men inte riktigt har greppat det de säger. 🙂

   1. Brukar kommentera under annat namn skriver:

    Åh det har du faktiskt rätt i, längesen jag hängde där nu <3

 20. Andrea skriver:

  Hon har Ett större ansvar LD när hon hyllar feta kroppar än vad Katrin har när hon hyllar smalhet och att vara hälsosam. Inget fel i heller att hon är lite purken ang. att hon har lite degmage efter kalvning heller. Det är bara sunt anser jag att sträva efter att se okej ut!

  1. Maja skriver:

   Och vad fan innebär det att ”se okej ut”? Varför är det så viktigt?

 21. Sara skriver:

  Det stämmer att vi som privatpersoner har ett eget ansvar MEN betyder det att man som offentlig är befriad från allt ansvar? Nepp. Tänk dig en ung tonårig tjej, som läser Katrinz blogg/insta och läser om tjockföraktet? Hur kommer hon att se på sin kropp? Ska du säga till småflickor att det är ens egna ansvar? Isåfall borde vi införa åldersgräns på internet och obligatorisk undervisning av LD i skolorna.

  1. Anonym skriver:

   Betydligt mer oroande om hon skulle förirra sig in i radikala kretsar och bli en hatisk bitter människa.

  2. A skriver:

   Men småflickor har väl förhoppningsvis föräldrar som får ta ansvar för vad deras barn följer och inte. Jag var själv nyss tonåring och tycker fortfarande att alla har ett eget ansvar för vad man följer när man är så pass gammal.

   Och helt ärligt kan jag komma på betydligt värre saker som min ev. framtida tonårsdotter kan komma att följa än Katrin som skriver om viktnedgång och lchf. Hon förespråkar inte heller någon ohälsosam undervikt eller att man ska svälta sig. Att vara tjock är inte heller hälsosamt och det skulle inte göra mig något om mina barn visste om det, kan ju tillägga då att det är skillnad på tjock och att vara lite mullig.

 22. Andj skriver:

  Alltså, såhär tänker jag. Jag har varit VÄLDIGT smal på grund av ätstörning. Jag är nu normalviktig men jag är naturligt ganska bredhöftad så jag ser lite kurvigare ut, många skulle nog bli lite förvånade att jag inte väger mer. Mår MKT bättre nu, har mer energi, blir inte sjuk lika ofta, sover bättre. Har ork att ta tag i mina problem.

  Om jag som smal skulle äta en påse gifflar på ett tåg skulle folk nog tycka att jag unnade mig. Skulle jag göra det nu skulle många nog tänka att jag fläskade mig. Det är problemet tycker jag, att vissa ANTAR att det ena är fundamentalt bra och andra dåligt utan att ha en aning om personens hälsa.

  Jag äter VÄLDIGT sällan bland folk eftersom jag fortfarande skäms, jag har inte gjort det sen jag gick i nian, alltså snart 10 år sen. Tänk så tycker nån att jag är för tjock för att äta lunch? Är fortfarande påverkad av vikthets, ibland tänker jag att jag borde gå ner i vikt trots att jag VET att jag mår bättre nu och är helt normal. Därför tycker jag det är gött att LD bryter mot den struktur som jag själv är enormt präglad av, även om jag inte håller med om allt hon säger.

  1. Anonym skriver:

   Fast du antar ju vad folk antar 🙂 jag sätter min villa och bil på att 99,99% skiter blankt i vad någon annan äter relaterat till personens vikt, det enda folk kan ruttna på är om ngn plockar upp en kladdig kebab på tuben men då är det pga lukten/spillet.

   1. Andj skriver:

    Fast jag dömde själv så när jag var som sjukast.

    1. Anonym skriver:

     Det säger ju noll och ingenting om vad andra tänker.

 23. AJ skriver:

  Katrin och LD verkar lika ätstörda båda två. De sitter där och hetsar fast på olika sätt. LD skygglappar är dock av det större slaget. Fetma blir inte hälsosamt hur mycket hon än försöker intala sig själv och sina följare att det inte är ett enormt hälsoproblem.

 24. Anonym skriver:

  Det hade varit så kul om dom bytte livsstil med varandra i typ en månad!

 25. Usch skriver:

  Det är en sån brutal jävla skillnad och jag blir så besviken på det här kommentarsfältet. Har ni NÅGONSIN sett någon tidning haft på sin första sida ”10 tips på hur du går upp vikt”, ”öka för beachen” eller vad fan som helst som handlar om att man skall gå upp i vikt snarare än att gå ner. Hela vårt jävla samhälle glorifierar smalhet, bantning och träning. När någonting är en sådan stark norm är det alltid positivt att försöka bryta den. Jag skulle önska att alla ni som skriver här fick ha det jobb jag har haft. Nämligen att prata med unga tjejer som mår dåligt för då skulle ni veta att det inte är en endaste en som mår dåligt för att den är för smal, men majoriteten mår dåligt för att de är ”för tjocka”. 9 åringar med ätstörningar, det är vad den här hetsen har gett oss. Grattis. Tacka fan att NÅGON förstår hur sjukt det är.

  1. Anonym skriver:

   Fast fetma är en extremt utbredd folksjukdom medan smalhet inte är det, så det är rimligt att det pratas mer om att gå ner än upp. Sen så tar alla kvälls/livsstilstidningar allt till en hysterisk nivå men det behöver inte betyda att man måste hänga med i deras karusell.

   1. Andj skriver:

    Anorexi har väl rätt hög dödlighet. Jag har mist vänner till anorexi men inte övervikt.

    1. Anonym skriver:

     Jag skrev utbredd. Inte hög dödlighet.

 26. Visit skriver:

  LD verkar inte ha förmågan att ta till sig kritik eller synpunkter, hon fortsätter att stångas och tar inte in det minsta, otroligt tröttsam. Sen hävdar hon att hälsa och övervikt inte har ett samband och det är ju rent skitsnack.
  Har aldrig sett någon så ofta var sjuk, hängig, eländig, bedrövad och glåmig som hon är på sina upplagda bilder. Hon talar så ofta emot sig själv så hon har tappat all trovärdighet. Men hon kommer att fortsätta tugga på, hur ska hon annars få uppmärksamhet och en liten chans till försörjning. – LD breaket för dig kommer aldrig att komma, du är inte hållbar i längden.

 27. Anonym skriver:

  Jag är överviktig och har bmi på 27 och vet ni vad? Jag mår och skiter fullständigt vad folk tycker och tänker. Jag förstör inte alls hur folk ORKAR. Viktigaste är att man mår bra. Och ja, man kan må bra som fet.

 28. KC skriver:

  Jag fattar inte LDs resonemang. Om läsare inte blir påverkade av hennes inlägg av fetma, varför skulle de då påverkas av någon som vill gå ner i vikt?
  Katrin förespråkar ju inte att man ska sluta äta, hon förespråkar i vad hon tror är sunt leverne, alltså rätt mat och träning. Hur kan det på något sätt vara dåligt, även om folk skulle påverkas?
  Fler tjejer går till gymmet och tränar, äter bättre och lever längre.. gud vad hemskt…?

  1. Eld skriver:

   Katrin förespråkar en redan uttalad norm, det är lite som att skjuta på ett öppet mål. Hon skriver öppet om hur mycket hon hatar sin(och tidigare även andras, kanske fortfarande?) feta kropp och hur man är värdelös och inte duger om man är tjock.
   Hon spär med andra ord på det förakt mot tjocka som redan är väldigt utbrett.
   Vs LD som är mer ”hej jag är tjock och äter gifflar utan att skämmas, mitt värde sitter inte i min vikt” dvs motsatt till vad Katrin skriver.

   LD skriver inte att hon är bra för att hon är tjock/kopplar några egenskaper till sin vikt öht, hon bara är utan att be om ursäkt för det.

   1. wigwag skriver:

    Det är hon väl inte! Bara är. Hon är en tjockis med en stor, fet fetmapositiv blogg där hon understödjer den sjuka bilden av den glada, friska tjockisen som kan stoppa i sig vad som helst när som helst och förbli så där härligt fet, go och bekymmerslöst glad för evigt. Sjukdomsinsikt. .noll.

   2. KC skriver:

    Det är väl okej att hata sin kropp efter att man varit gravid? Min tjejkompis var naturligt slank innan hon blev gravid sen gick hon upp 30 kg under graviditeten.
    Mådde väldigt dåligt över sin kropp i ett år innan hon gick ner igen. Hon ville tillbaka till sin normala kroppsform då hon kände sig stolt över sin kropp innan.
    Får man bara säga att man är stolt och bekväm i sin kropp om man är överviktig?
    Får man inte säga att man känner sig obekväm som tjock om man inte vill vara tjock?
    När jag får barn hoppas jag verkligen att deras förebild är en normalviktig person som förespråkar hälsa och bra kost. Inte någon som förespråkar ohälsa varken på det ena eller andra hållet.

    1. Usch skriver:

     Nej det är sjävklart inte okej kvinnor hatar sina kroppar när de blir gravida? Fattar du inte hur jävla sjukt det låter? Det är för fan meningen att man ska gå upp i vikt när man blir gravid, det är snarare motsatsen man bör bli orolig för.

     1. KC skriver:

      Okej, så kvinnor får alltså inte vara självkritiska mot sig själva?

 29. C skriver:

  Jag tror knappast Katrin vikthetsar då hon säljer granola med 28 gram socker per 100 gram och hävdar att det är en naturlig frukost UTAN SOCKER. Både honung och juice är socker. Den innehåller mer socker än Start till och med. Men hon kanske inte äter den själv…

  1. Anonym för en dag eller två skriver:

   Vi måste lära oss det här med att det är skillnad på ”socker” och ”socker” och hur det tas upp i kroppen och var det lagar eller inte precis på samma sätt som att det är skillnad på ”fett” och ”fett” hur det tas upp samt förbränns eller lagras.

   De olika molekylkedjorna är inte identiska bara för att de har samma samlingsnamn.

   Sen hur det rimmar i LCHF lämnar jag osagt för jag kan inte så mycket om den dieten.

   1. C skriver:

    Socker är fortfarande socker och inte hälsosamt över huvud taget. Nej, molekylkedjorna är inte lika vilket gör att de kan kalla socker vid andra namn som gör att man måste vara kemiingenjör för att tyda dessa. Socker är socker och tas upp likadant oavsett.

    1. Anonym för en dag eller två skriver:

     Nope!

    2. Henrietta skriver:

     C, du har fel. Bara glukos och fruktos lagras olika i kroppen. Tänk då till att fibrer också är socker, som inte alls tas upp av kroppen för att vi inte kan spjälka isär molekylen.

     1. C skriver:

      Aa kostfibrer är ju en annan femma förstås! Men nu syftade jag på att honung är socker och i princip lika onyttigt

  2. Anonym skriver:

   Herregud vad okunnig du har. Du har helt fel, förstår du det? Fruktsocker och honung är bra på många sätt även om de absolut ska intas måttligt eftersom det är just socker och alltså är lätt inflammationsfrämjande och jäser i tarmen. Att likställa dessa med vitt socker… du borde inte få ha internet 😅

 30. Wyy skriver:

  Att Katrin inte kan förstå hur hennes ord påverkar de människor som har lätt för att falla in i en ätstörning (vilket Katrin också verkar ha rent mentalt) eller som är eller har varit i en är för mig oförståeligt. Hur småsint kan man vara? Sen så är det ju tragiskt när två extremister går emot varandra. Ändå, så lite som jag gillar ld skulle jag stå på hennes sida i denna diskussion, no question about it. Och förövrigt är jag 173 cm lång och väger 45 kg. Har aldrig riktigt gillat mat och har svårt att motivera mig själv till att äta fast jag mer än något vill gå upp i vikt och känna mig mer kvinnlig. Har aldrig haft ätstörningar så vill inte ha dumma kommentarer om min vikt här. Skriver det bara för perspektiv. Äter typ också bara olika pastasåser och mackor men går ändå inte upp i vikt. Har som högst varit uppe vid 50 kg men då var jag typ 15 haha. Nu är jag 22 och har flyttat hemifrån och har noll koll på mina rutiner så det blir såhär. Tips på att gå upp i vikt? This comment took an odd turn sorry

  1. Anonym skriver:

   Tror du behöver hjälp hos dietist, de hjälper inte bara överviktiga utan även de som har motsatta problem. KBT kan också hjälpa.

  2. Lovisa skriver:

   ät ofta, ät bra fett och börja träna. har samma problem som du och detta är ungefär det enda som fungerar

  3. Anonym för en dag eller två skriver:

   Hej hej Fellow underviktare.

   Som du själv är inne på så är rutiner a och o. Det och maten du nämner är inte vägen till viktuppgång, tvärtom. Den är näringsfattig då den innehåller snabb energi men få byggstenar som leder till stabil viktuppgång.

   Gillar du gröt, ät det till frukost med smör i. Se gärna till att få i dig mycket och högvördigt protein som tex bra kvalité ägg, fisk och fågel.

   Ät mat med hör energi men som innehåller saker som kroppen behöver tex nötter, bananer avokad.

   Men se gärna till att få i dig bra fett som tex riktigt rent smör. Du får då bl a i dig viktigt smörsyra.

   Slutar där jag började. Rutiner. Laga din egen mat på riktiga råvaror utan tillsatser så att kroppen kan få något att bygga på.

   Och så avslutar jag med choken då. Träna. Få i dig proteiner så att du kan bygga muskler och styrketräna sedan.

   Lycka till!

   /The real Hmm

 31. Eld skriver:

  Det enda LDs inlägg leder till är ökad acceptans och kanskekanske-förhoppningsvis- känslan av att man visst duger och att man faktiskt har ett människovärde fast man är tjock.

  Det är inte ofta feta personer syns(ca aldrig?) där de inte är typ ett komiskt tillägg(insert valfri film) eller hatar sej själva(alla bantningsprogram ever).
  Tror folk på riktigt att hennes inlägg kommer få folk att börja frossa i onyttig mat? Det tror inte jag. Däremot kanske de kan få en tjock människa att för en gång skull ”unna sej” något utan att få fruktansvärt dåligt samvete efteråt.

  Har två tjocka kompisar som bägge äter mycket mindre än vad jag gör, bägge har en historia av depressioner med antidepressiva och ena har hypothyreos på det.
  Jag äter precis vad jag vill och pendlar väl några kilon men blir inte tjock.
  Har sett dem försöka till förbannelse med träning och helt omänskligt restriktiv kosthållning(dvs typ biggest loser fast på egen hand) utan att det har gett märkbart resultat.
  De har förståeligt nog tappat sugen(som vem som helst hade gjort), känt sej sämst och aah vet inte det gör bara så jävla ont i mej?????? de är de bästa och finaste personerna jag vet och de mår dåligt av anledningar utanför deras kontroll och det SUGER RÖV att de ska behöva må dåligt över sin vikt också.
  De kollar ofta tillbaka på gamla bilder/provar gamla kläder och vältrar sej i självhat fast de är precis lika fina nu, vill att de och alla ska känna så oavsett hur de ser ut.
  Oj nu kanske det vart lite ot men iaf är jag 100% med LD här, fattar inte ens vad folk blir upprörda över. Inser de inte själva att de inte hade reagerat om en smalis hade postat likadana bilder själv?

  1. Anonym skriver:

   Jag reagerar starkt när jag ser ”bimbobloggare” (förlåt, hittar inget bättre samlingsnamn) lägga upp bild efter bild på enorma fat med kalori-och sockerstinna måltider. Inga andra livsmedel än dessa syns i deras flöden, ingen lagad vardagsmat, ingenting som inte gör sig bra på instagram. Det är sötsaker, bakelser, alkohol, berg av frukt, ost och superfet chark och annat snask. Det är oerhört problematiskt på så många sätt:
   1. Slöseri med mat/pengar. Uppenbart att dessa pinnsmala tjejer inte lever på sådan mat och deginitivt inte i de kvantiteter som avbildas på deras bloggar
   2. En förljugen bild av att frosseri går att kombinera med smalhet/skönhet/hälsa.
   Dessa bloggerskor är mer problematiska än LD och KZ put together då de ger en falsk bild av att det går att livnära sig uteslutande på berg av delikatesser varje dag och ändå se ut som man vunnit Paradise Hotel. Det är fruktansvärt falskt och fult.

 32. Ulrika skriver:

  Kan vi prata om det störiga uttrycket ”Kan vi prata om…” Gaaaaaaah vad det stör mig!!! Varför???

 33. anonym skriver:

  Minns när man gick på Friskis?? Jag hoppar fortfarande runt där o har skit kul yes!!!! 😉😉

  1. MN skriver:

   Jag med 🙂
   Och många med oss. Gillar friskis för det är en sån blandning på folk, många att identifiera sig med så att säga, oavsett var man befinner sig på normskalan.

 34. Anonym skriver:

  LD uppmuntrar inte fetma, hon uppmuntrar FETA. Det är en viss skillnad. Hon ÄR fullt medveten om alla eventuella risker och följdsjukdomar, men vill att de som är feta ändå ska accepteras och få leva hur de vill, utan att behöva få allt det där kastat i ansiktet hela tiden. Ingen annan har med det att göra, och ingen har rätt att kränka och döma någon pga deras storlek. Inte ens om man förklär det som omtanke.

 35. Grym skriver:

  Det är stor humor när Cissi Wallin kallar sig själv, Dahmer etc för ”offentliga makthavare”.
  Och så tror jag att bägge ytterligheterna, Zyto och LD, är lika osunda i sin argumentation. Men förebilder, att folk tar efter? Nä. Det skulle innebära att kvinnor är så korkade att de inte kan tänka själva. Vilket jag är övertygad om att de kan.
  Lagom är ett bra ord. För fet lr för smal är lika illa.

 36. vvv skriver:

  Jag hör ofta mina tjocka och normalstora kollegor pika sig själva utseendemässigt…typ fan vilken fin tröja, önskar jag kunde ha sånt. Eller nä nu måste jag tänka på vikten osv. Och jag tycker det är så jävla synd att dom ska behöva gå runt och känna sig fel hela tiden för att världen brakar på med smal-hets. Vart dom än kollar finns träningstips, minimala skyltdockor och är man överviktig kan man inte ens få handla i vanliga affärer. Tycker att LD behövs som en motvikt till hela skiten även om jag själv inte skulle kommentera vissa kommentarer hon gör. Men så är inte jag heller tjock och får läsa och höra hur fel min kropp är hela tiden jag skulle nog också blivit arg som fan och kanske släppa mitt nuvarande tillbakahållande.
  Och de här med att hon uppmuntrar till ohälsa isof gör ju nästan alla instagramkändisar det med sina pizza-bilder och nutella ”ätande”. En mycket smal tjej iförd bikini på en flamingo i en pool ätandes pizza, är det jag tänker på när jag hör ordet pizza btw.

  1. vvv skriver:

   Har dyslexi och såg nu i eftehand att jag missat minst en punkt.

   1. Anonym skriver:

    Jag har INTE dyslexi, och jag märkte det inte ens 🙂

 37. Linnea skriver:

  Det jag stör mig på med LD är hur hon bemöter de som vill eller har gått ner vikt. När hon säger att det är omöjligt eller att de som lyckats ändå kommer gå upp igen. För mig som pendlat en hel del i vikt så ger det mig bara ångest att höra att jag aldrig kommer lyckas hålla en ”normal” vikt. För jag hoppas och tror att jag tillslut kommer lyckas, även om jag som har problem med hetsätning och tidigare lidit av ätstörning antagligen alltid kommer behöva hålla koll på min kost.

  För mig är min övervikt kopplad till perioder med hetsätning, och alla som haft de problemen vet hur jävligt det är. Men jag förstår ju att det är min högst personliga känsla. T.ex så är min något överviktiga mamma en av de hälsosammaste personer jag känner. Hon är i bättre form än de flesta som är hälften så gamla som henne.

  Men tillbaka till LD. Att hon skulle uppmuntra till fetma för att hon äter gifflar och dricker pucko är helt absurt. Om hon får tjocka kvinnor att må bättre i sig själva är det väl bara bra. Det är betydligt sämre för ens hälsa att hata sig själv än att vara tjock.

  1. Grym skriver:

   LD har inte rätt, hon går på myten hon med,kolla här

   https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2017/apr/17/is-yo-yo-dieting-bad-for-you-weight-loss-gain

   Råttor, däremot, ligger illa till 🙂 Kan ligga i ngns intresse att sprida myten om jojobantnng: weight watchers, dietdrycker etc. Skit i dem, du, lycka till, Linnea, peppen, det fixar sig, du verkar på god väg med den viljan du visar

  2. Grym skriver:

   Fast vill tillägga: självhat är inte sämre för hälsan än fetma. Självhat kan existera jämsides med jobb, pojkvänner etc. Fetma ger hälsoproblem plus sociala stigmatan som gör det svårare. Vi kommer aldrig nå ett samhälle där feta är fullt accepterade, så är det bara.

 38. Emma skriver:

  Vad surrar Lady Dahmer om när hon säger att fetmaepidemin är en myt?

  1. Grym skriver:

   Oklart vad LD menar, är ju kontraproduktivt om man vill peppa feta. Väldigt få tror på ngn fetmaepidemi öht. Fet blir man av att äta för mycket i förhållande till vad man gör av med. I vissa fall, vid psykisk ohälsa, kan man bli fet av div tabletter. Men det är en minoritet. 51% av Sve befolkning är överviktig (varav 15% fet). Och nej, BMI gäller fortf oavsett vad LD hävdar. Precis samma där, BMI stämmer inte på tyngdlyftare o dyl, en minoritet. Vem som helst av oss kan se övervikt lr fetma, inte svårt.

 39. L skriver:

  Det jag håller med om…. håller med om att tjocka får säkert mycke dömmande blickar och ord mot sig & är säkert skitjobbigt. Håller med om att tjockare har nog säkert svårt att gå ner i vikt. Jag tror att man har olika svårt att gå ner i vikt. Jag kan förstå snacket om att en smal kan vara onyttigare än en som är tjock, tex en smal som äter massor med godis & pizza men är smal ändå. Och jag tycker det ska vara okej att va tjock

  Det håller jag med om

 40. Anonym skriver:

  Raderad av CamCam.

  1. Anonym skriver:

   Måste tyvärr hålla med om påståendet

  2. Josefine skriver:

   Jag fattar inte hur såna här personangrepp kan stå kvar. Vidrigt. Diskutera sakfrågan, inte person.

   1. Anonym för en dag eller två skriver:

    Instämmer!

    Hade missat om du inte uppmärksammat så tack för det.

    Snälla radera ovan CamCam.

  3. Karro skriver:

   Ursäkta??? Så otroligt vidrigt skrivet, vad är det för fel på dig? Den här kommentaren måste bort!

 41. Azze skriver:

  Alltså om det är så att feta människor aldrig kan bli smala igen osv., som LD och gänget säger och som ju är vetenskapligt uppbackat eftersom det är en jävla kamp närväl du sprängt gränserna sas., så är det ju av yttersta vikt att se till att folk aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig blir feta. Aldrig någonsin. För annars är det för sent. Och i ett samhälle som gör det så lätt att bli fet, så är det tammefan ett moraliskt ansvar att skamma folk från det. Hur fan ska man annars göra det? Vi har inga kroppsliga mekanismer som sätter stopp för frosseri. Vi har ingen övre gräns för hur mycket fett vi kan lagra för inte räknade evolutionen med att djur skulle dö av FÖR MYCKET mat lix. Fanns inte på kartan. Och idag råder kapitalism så man kan käka gifflar och dricka pucko till lunch, som om det är en bra grej oavsett vad man väger. Om vi inte inför planekonomi eller gör total anarki, så är det ju faktiskt bara skammen som sätter gränserna. Och då tycker jag att den gott får vara kvar.

  1. L skriver:

   Håller med om dom första raderna. Men jag tycker inte man ska skamma någon. Men man borde absolut uppmuntra folk som försöker hålla sin vikt genom att röra på sig och äta bra mat

  2. wigwag skriver:

   Fast det är inte som LD och gänget säger. Tvärtom. Det är lätt att banta bort onödigt fett på kroppen. Och det är empiriskt bevisat av 100 tusentals människor som kan vittna om detta varje år. Det är liksom bara och bestämma sig och sätta igång. Vinsten för samhället i stort och på individnivå är enorm. Snälla ni som lyssnar på LD:s skitsnack och tycker hon är smart sluta med det. För er egen skull. Låt er inte vaggas in i nåt fettpositivt lullilull. Åren går och vi blir alla äldre. Nån gång i 50-60 årsåldern efter många år av ohälsosam övervikt börjar kroppen säga ifrån. Då är det försent. Leder och ligament och brosk är utslitet och kvar återstår bara en plågsam ålderdom med en för tidig död. Det är så det ser ut och det är därför läkare och hela samhället ständigt och oförtrutet varnar för fetma och dess långsiktiga konsekvenser. Vi gör det inte av elakhet utan för din skull. Du säger att du redan vet allt det där men det gör du inte. Du vet inte smärtan av en utsliten ryggrad när du är en fet och glad 30 åring. Men vi, samhället vet. Så börja nu medan du kan. Sluta lyssna på massa dumma råd från idioter som vill dig illa och ta itu med din övervikt. Lycka till.

 42. Linda skriver:

  Typ-2 diabetes kommer komma som ett brev på posten.

 43. Amanda skriver:

  Ser fram emot samma anstormning med kommentarer om att det ”minsan handlar om hälsa” och ”kostar samhället MASSOR med pengar” nästa gång Sandra Bejer postar romantiska bilder på rosévin i motljus.

 44. Em skriver:

  Det behövs såna som ladydahmer (inte för att förespråka gifflar och annan skit till lunch) men för att visa en alternativ verklighet, att det finns något annat än att bli matad av ständiga gå-ner-i-vikt tips! Ja det är hälsosamt att vara normalviktig och äta nyttigt, det vet ladydahmer precis som alla andra! Men att den enda inspirationen unga tjejer ska bli matade med ska vara kända kvinnor som skriver att de behöver gå ner i vikt SKAPAR ätstörningar och dålig självkänsla!

  Räck upp en hand alla som inte påverkats av detta? Ingen!? Nä tänkte det!

 45. Josefin skriver:

  Jag har inte mycket till övers för LD och hennes såkallade ”feminism”. Men när det gäller hennes fetma har jag stort medlidande.
  Det är ju så uppenbart att det i hennes fall inte rör sig om lättja, för lite motion osv. Hon har ett matmissbruk! Det behöver man inte vara expert för att se. Hon dövar sitt dåliga mående med mat och sötsaker. Förstår inte varför hon inte söker hjälp?! Varför hennes anhöriga inte försöker få henne att ändra sitt beteende?! En nära vän till mig var matmissbrukare under många år. Som mest vägde hon nästan 130 kg till sina 170 cm. Idag är hon ”frisk” och nere på mer sunda 80 kg.

 46. Anonym skriver:

  För helvete vi har ett val ??? Om lady damher vill äta bullar och vara tjock låt henne vara det hon är ett ypperligt fördöme för fetma .Sen Katrin kämpar på hon vill inte tugga bullar mm så vi får respektera båda 🤔

 47. Sir Stephen skriver:

  Vikt är en fråga om vilja. Blobben med den fula näsringen har helt enkelt ingen karaktär. Sverige är fullt av förvirrade och självhatande kvinnor. Förståndshandikappade kvinnor är ännu ett bevis för att kön inte är en social konstruktion!

  1. Josefine skriver:

   Alltså det är läge att börja med moderering härinne med alla personangrepp som flyger och far. Det är ju en del i att det är svårt att ta ditt tyckande på allvar Camcam. Du tar ju inte diskussionen seriöst nör dina följare får kräkas hat när du publicerat dina åsikter. Om du visade mer respekt genom ett ordnat kimmentatorsfält så tror jag faktiskt att det skulle vara lättare att bemöta dina åsikter. Just nu blir det som att diskutera med de vidrigaste sidorna av flashback.

   1. Anna skriver:

    Instämmer. Denna kommentar ovan och flera andra borde tas bort.

 48. Ksmb skriver:

  Katrin verkar vara en så oerhört elak människa! Hon skriver öppet i sin bantningsbok om att hon avskyr fläskiga människor, att det inte är ”ok” att vara fet, att det är äckligt osv. Sitter i tv och kallar tjocka människor lata och dumma, typ. Varför är det OK? Blev förvånad när jag såg att Cissi Wallin skrev att hon gillade Katrin, för Katrin verkar vara en riktig mobbare vad jag har sett. Det skadar mer än att LD är lite fånigt provokativ med en påse bullar till lunch. (Dessutom fattar väl folk att det inte är det enda hon äter från morgon till kväll! LD har flera gånger visat bilder på middagar som varit högst rimliga med fisk och ris och grönsaker och annat vettigt.)

  Ni som säger ”det är bara att sätta igång och träna och äta bra!”, tror ni inte att tjocka människor försökt gå ner ca 10000 gånger i sitt liv? Tror ni på allvar att tjocka är helt dumma i huvudet, sitter hemma och äter 40 hamburgare och 24 påsar chips om dan och säger ”åh jag FATTAR inte varför jag är tjock?!” Om ni verkligen är måna om folkhälsan borde ni propagera för nåt mer konstruktivt än ”skärp er, fläskisar”. Att gå ner i vikt är SVÅRT, och kräver förmodligen stöd och hjälp från olika professioner. Viktminskningsstöd borde göras mer tillgängligt för folk, och detta totalt värdelösa fördömande upphöra.

  Men det är klart – folk är inte måna om folkhälsan. Folk är måna om att få peka finger åt tjocka så att de kan känna sig bättre med sig själva.

  1. wigwag skriver:

   Om du är en normal livsstilstjockis utan sjukdomsbakgrund med fullt fungerande signalsystem och energiförbränningssystem på cellnivå, dvs som minst 90% av alla tjockisar, så är bantning ingen stor grej. Tråkigt kanske men inte svårt. Vi måste verkligen komma bort från den här föreställningen att det är så jävla plågsamt och svårt gå ner i vikt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla