A for effort!!!

18:00 24 Apr 2017

Hugo Rosas:

Det är skönt att höra att till och med Hugo insett att det hysteriska piratkalas som de hade för Molly förra året kanske inte var den bästa av idéer ändå.
Herregud, jag fick mindrevärdeskomplex för mindre bara av att läsa om alla 75(!) gäster, caterad mat och ponnyridning.

På min tid(!) så bestod kalaset av typ 5 ungar, korv med bröd eller spagetti med köttäfrsås om man hade riktig tur och en efterrätt som bestod av att mamma stod och rökte under köksfläkten och slevade upp big packglass ur paketet.
Hela partyt avslutades med att man fick en ”godispåse” bestående av en dumleklubba, ett paket russin och en clementin.

Den där clementinen kommer för evigt representera ett av livets stora besvikelser.
Man trodde man hade fått godis som skulle räcka i flera veckor och så bestod tyngden i påsen av en fucking clementin!!!
Samma visa varje gång.

Anyways..
I år beslöt sig familjen Clean drink att hålla Mollsans kalas på Andy’s lekland och trots att man då lägger ut hela kalasansvaret på någon annan så måste jag säga att det inte är annat än imponerande att flera av de andra föräldrarna köätt upp sig till Spindelmannen.
Det är visserligen aningens creepy att se tre vuxna spindelmän åka rutschkana om det hade varit i ett annat sammanhang men sjukt kul ändå!!!

Mollsan fick i alla fall en cykel i present av mamma och pappa vilket osökt får mig att minnas att jag ska träna på riktigt för första gången sen operationen – är i detta nu faktiskt uppflugen på en spinningcykel (inlägget är tidsinställt) då jag fortfarande inte ska anstränga magmusklerna för mycket då jag fortfarande har ett ganska nyss läkt och stort snitt där som inte ska påfrestas för mycket.

Förstår ni hur ont i röven jag kommer ha i morgon?
Sittring någon?

32 kommentarer | “A for effort!!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Nadia skriver:

    Icke att förglömma: russinleken!

    1. K skriver:

      Aldrig hört talas om – är det nu man googlar?

      1. Nadia skriver:

        K: Du kanske är yngre än mig så att den hade hunnit dö ut innan du började gå på kalas. På tidigt 90-tal var det iaf ett måste på kalas 🙂

        https://sv.wikipedia.org/wiki/Russinleken

      2. ellen skriver:

        chillevipp eller hette… och leken där man skulle skära choklad med kniv o gaffel…

  2. Mandy skriver:

    Bra skrivet 🙂

  3. Petra skriver:

    Vi hade 5 årskalas för sonen för 4 av hans förskolekompisar för två veckor sedan och bjöd just på korv med bröd och bigpackglass, så helt föråldrat är det inte 🙂

  4. Aa skriver:

    Korv m bröd och bigpackglass, hör nog mer till vanligheterna, att bjuda ungarna på. Lekland och andra dyra förteelser. Är mer för att man vill imponera på omgivningen och visa att här finns det pengar. Märkvärdighets fasoner.

    1. Ella skriver:

      Jag har haft båda sortens kalas för båda mina ungar. Ibland hemma, med pannkakstårta och ”sätta knorr på grisen”. Ibland på något lekland. Främsta anledningen till att det blivit kalas på lekland var för att jag var utbränd och varken orkade fixa med nåt eller ha en massa ungar hemma. Inte alls för att imponera på folk, utan bara för att göra det lätt för mig! (Är alltså ensamstående, om nån undrar varför inte nån annan förälder tagit hand om det när jag mått dåligt.)

  5. FISKEDAMM, aldrig att förglömma FISKEDAMMEN!

    Underbarast var de gånger någon av de vuxna busade till det lite extra och satte toalettpapper på kroken. De kiknande skratten gör sig fortfarande påminda!

    (Förtydligande: Ej på ett dissociativt, hallucinatoriskt vis)

    1. Kattis skriver:

      Nej fy 🙁 jag blev jättejätteledsen när mammas kompis hade hand om fiskedammen på mitt kalas och satte en strumpa på kroken när det var min tur. Alltså jättejättejätteledsen. Kändes som vuxenvärldens ultimata svek. Och jag har fortfarande svårt för den människan…. även om jag förlåtit henne är det ett litet, litet ärr kvar på hjärtat.

      1. ellen skriver:

        Oj fick du inte påsen sen? Vi gjorde så på barnens kalas och det var bara uppskattat och de tjöt av skratt. 🙂

        1. Kattis skriver:

          Jo klart jag fick påsen sen 🙂 men då var sveket redan gjort, såret på mitt hjärta var redan där!

  6. Hur grym är man inte om man lyckas göra ett inlägg om händer intressant? Jo CamCam kan!
    Hur grym är man inte om man i sin tur lyckas göra CamCams inlägg om händer intressant? Jo Blogguard kan!

    Har bloggbevakning mött sin överman till slut?

    1. Elle skriver:

      Du känns lite fjantig, som håller på så här. Skulle aldrig falla mig in att gå in på din blogg.

    2. Anonym skriver:

      Nej tack. Fel taktik. Helt fel!

  7. S skriver:

    När jag var 6 hade jag kalas på McDonalds, fick tillaga min egna hamburgare m.m vilket var världens grej 😎
    Nu får man nästan leda in mig på det stället under pistolhot.

    1. Den där J skriver:

      Som jag var avundsjuk på de som fick ha sitt kalas på McDonalds. Sitta på tronen. Åh jag kunde ha dött för att sitta där.

      Mvh,
      Lilla jag, 6 år gammal

      1. Fornminne skriver:

        Jag gick på en klasskompis födelsedagskalas på McDonalds, året var 1985. Tyckte att det var fruktansvärt tråkigt förutom då när vi blev inlåsta i deras kylrum av misstag. Det var spännande – och kallt! Jag hade velat gå på det där kalaset hemma hos födelsedagsbarnet för att kunna leka. Maten på McDonalds var dock gott, speciellt eftersom det inte var så ofta man fick gå och äta där.

  8. Anonym skriver:

    Känns det inte som om det här kalaset är en kopia av Gillis kalas som Blondinbella ordnade, förvånad över att du inte drog den parallellen, för att vuxna föräldrar klär ut sig till Spider-Man kan ju inte vara vanligt på barnkalas.

  9. M skriver:

    Jag hade mitt första kalas för inbjudna vänner när jag fyllde 30. Men det blev folk av mig ändå 😉

  10. Anonym skriver:

    Stort snitt? Va det inte titthålsoperation?

  11. VaC skriver:

    Blir på riktigt förvånad om inte Kenzas senaste smygreklam, d.v.s. vlogg (och därtill hörande blogginlägg), blir anmäld och fälld av RO. Först och främst tappade jag räkningen på antalet gånger hon nämner Levis. Hon visar upp (och zoomar vid ett tillfälle in) sin Levis t-shirt, nämner Levis Instagramkonto som hon har tagit över för en dag, filmar jackorna från Levis som hon och andra får en personlig brodyr på m.m. Samarbetet nämns inte i tal, inte i rubrik och inte i beskrivning.. det enda hon säger är att hon ”är” på Coachella ”med” Levis. Som att företag bjuder människor på flyg till L.A i business class och hotell, bara sådär. Bloggare har ju blivit fällda för mindre reklam tidigare, liksom. Skulle bli förvånad om inte prinsessan Kenza blir fälld nu.

    Så jäkla fult också när hon filmar sin bikini från Ivy revel, pratar om att den finns inne i webbshopen och att den finns i fler färger + att hon filmar sin ”outfit” med fokus på bikiniöverdelen. Kenza tycker uppenbarligen att hon är undantagen marknadsföringslagen.

    1. VaC skriver:

      Haha seriöst, skrev det där när jag knappt sett 5 min. Det blev värre. Orkar inte hur hon zoomar in Levis reklam på festivalen (de stora skärmarna) och använder inte en, inte två utan TREEEEE olika tröjor med Levis-loggan. HUR kan Kenza inte tycka att den här reklamen ska reklammarkeras? Är uppriktigt sagt nyfiken (och frustrerad).

      Camcam, kan du inte erbjuda gratislektioner i marknadsföringslagen? Jag kan betala dig (eftersom snyltande bloggare vill ha allt gratis). 🙂

  12. Magda skriver:

    Hahaha, clementinen! Blir ju irriterad bara av tanken. Dessutom den svåraste frukten, kladdar överallt och är omöjlig att äta ”istället för godis”. Gah!

  13. Deo skriver:

    Tips på sittring… använd ett sånt där nackstöd som man har på flyget. Fungerar super!

  14. Hon som recenserat LCC skriver:

    Den där jävla clementinen alltså :’/
    Vad är ett piratkalas förresten? Klär man ut sig till pirater eller betyder det något annat?

  15. Sofie skriver:

    Min son skulle tycka att det var jäkla skumt om vi vuxna klädde ut oss så.

  16. ANna skriver:

    Bra att de förstått. Läste idag om en som fixade kalas till barnet som fyllde 6 år där de hyrde in Samir & Viktor. Ska det hyras in Justin Bieber på 10 års kalaset då eller? Var ngn vän till Katrin o Bingo…

  17. Victoria skriver:

    Skriver du inläggen själv eller kopierer du dem bara?
    Monologen i det här inlägget känns som om du snott från Måns Möllers manus till pjäsen ”Jäkla pajas – det här skojar du inte bort” och inlägget om Tubecon-våldtäkten var på pricken likt nyheter24:s text.
    Kanske ska börja skriva ”saxat från…” igen

    1. Bloggbevakning skriver:

      Ja, alltså Tubecon-inlägget är ju en sk ”re-write” vilket är anledningen till att jag länkar till de båda artiklarna. Det är så man gör nämligen. Inspirationen till texten om att röka under fläkten kommer faktiskt från en annan komiker som pratar om en mamma som står under fläkten och röker samtidigt som hon dricker Campario Jos men det gjorde inte min mamma. =)

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg