”Någon” åtalas igen!

11:38 4 Apr 2017

 

Naw, det är ju nästan gulligt hur mycket, länge och intensivt vår favortbedragare förnekat att hon egentligen skulle vara misstänkt för någonting alls – hon är ju oskyldig ju!

Men…idag avslöjar lt.se att hon åklagas för 20 nya fall av bedrägerier – den här gången gällande alla de Håkan Hellströmbiljetter som hon menar att hon tappat på en finlandsbåt men även pengar hon lurat till sig för semesterresor.

Nu åtalas alltså kvinnan för grovt bedrägeri. Åklagaren har med tjugo fall i åtalet.

Två av dem härhör från oktober 2015 och rör en resa till Maldiverna och en till Thailand för totalt närmare 80 000 kronor.

Men de allra flesta bedrägerierna utfördes i augusti förra året. Kvinnan utgav sig för att ha biljetter till en Håkan Hellströmspelning till salu och lurade inte mindre än femton personer att betala totalt över 30 000 kronor till henne.

Två personer lurades också att betala för biljetter till Kentkonserter.//lt.se

POOOOOOOPCORN!!!

Tack för tips, Matilda!

78 kommentarer | “”Någon” åtalas igen!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    lol pooporn 😛

    1. anonym skriver:

      Vad menas med poopporn??

      1. Anna skriver:

        Det saknades ett c innan 😛

        1. anonym skriver:

          Aha ok var det så enkelt jag tänkte fel.

          1. X skriver:

            Hahahaha läste du också poop porn? 😂

  2. Susawoo skriver:

    Vore det inte för det faktum att hon har blånekat allt vad gäller åtal och bedrägerier, och hennes beteende mot sina brottsoffer, och vad vi ser som avsaknad av skuld, skulle jag absolut inte vara så skadeglad som jag faktiskt är.

    Nej, jag är inte bitter eller avundsjuk, jag lever ett bra liv precis som det är. Jag har heller inga problem.

    Som sagt, vore det någon annan eller ett annat beteende skulle jag troligtvis inte bry mig.

  3. Carina akerlind skriver:

    Hade hon tagit sitt ansvar och insett att hon gjort fel, börjat om och gjort rätt för sig hade de flesta av oss inte varit så upprörda som vi är över hennes beteende, hoppas nu att hon får ett mer kännbart straff än förra gången så att hon kanske vaknar upp och inser att hon faktiskt inte kan bete sig hur som helst.

  4. Bajamaja skriver:

    Helvete vilka glada nyheter! Det här gjorde min dag! 😃😃😃

  5. Johanna skriver:

    Hon kommer definitivt hamna bakom lås och bom. Dels åtalas hon för grovt. Inte ”bara” bedrägeri utan grovt och dels är det andra gången vilket alltid är allvarligare återfall i brott. Finns inte en chans att hon undkommer fängelse om hon döms vilket hon kommer göra om det är lika solklara bevis som förra gången.

  6. Melina skriver:

    Trots allt det hemska Catrin har gjort så är det synd om barnen. Hoppas hon lägger ned bedrägerierna på riktigt den här gången.

    1. Carina Gustafson skriver:

      Klart att det är synd om barnen, när inte vuxna kan sköta sig och ta ansvar, det borde hon tänkt på innan, att de blir konsekvenser av att vara kriminell.

      1. Melina skriver:

        Absolut. Och hon verkar ha två närvarande pappor och en mamma som ställer upp så det iaf nåt. Jag har för övrigt läst förundersökningen och tycker hon har betett sig för jävligt milt sagt. Jag tycker hon förtjänar ett hårt straff även om jag sympatiserar med hennes barn och deras eventuella lidande.

        1. Anonym skriver:

          Har du läst en senaste Fup:en?

        2. :) skriver:

          Jag har också läst den, om du syftar på den senaste.
          Hur hon sitter och slingrar sig i förhören och lögnerna hon drar som inte går att motbevisa alla gånger men som samtidigt är så genomskinliga att det är pinsamt att läsa.

          Jag brukar försöka se människan bakom brotten och tänker alltid att det kanske finns en vilja att bättras. Men en del skiter i vilket, de kanske säger att de ångrar sig, de kanske erkänner hur dumt det var. Men samtidigt är det så uppenbart att de ljuger om det också.

          Catrin är en av dom som skiter i vilket. Hon hade fortsatt sin bana vilken dag som helst om det inte vore för att hon har alla ögon på sig.

          Jag tycker synd om hennes familj, det är klart att man älskar sina barn trots kriminalitet men det är fan inte kul att gå där med skammen och undra vad fan man gjorde fel som förälder.

          Catrin, vi syns i rätten, det är jag som kommer sitta och vinka glatt till dig. Jag är så jävla glad över att du äntligen inte kan ducka det faktum att det blir en rättegång av detta också.

          1. M skriver:

            Men var har ni hittat den senaste FUP:en för åtalet som väckts nu i dagarna? Har ni redan hunnit begära ut den?

    2. Carina akerlind skriver:

      Ja, hoppas att hon får fängelse och terapi i form av psykologsamtal med vistelsen, och en utredning om någon form av funktionsnedsättning ligger i botten som gör det svårare för henne att se konsekvenserna av sitt handlande och hennes narcissistiska inställning till livet där hon hela tiden vill vara medelpunkten, barnen går det nog ingen nöd på, hoppas hon tar tillfället i akt och förklarar varför hon blir borta om det blir fängelse för den äldste så att han kanske tänker efter när han blir äldre, svårt för honom att förstå nu men bättre än att andra talar om för honom varför hon är borta… Men tyvärr tror jag hon är för feg för att göra det och drar till med nåt, typ, några elaka människor har ljugit om mamma och polisen trodde dom…. Visst har det varit synd om barnen hela tiden, att få ha varit tvingade att ta del av hennes cirkusliv.

    3. Helena skriver:

      Har svårt att tro att en person som är så empatilös att den kan begå upprepade bedrägerier efter att ha blivit dömt inte också visar mindre bra sidor för sina barn. Barnen kanske kommer må bra av att få en paus från sin problematiska mamma och få en mer normal tillvaro!

  7. W skriver:

    fängelse lägst 6 mån och högst 6 år.

  8. A-M skriver:

    Jag tror faktiskt att hon får fotboja pga de små barn hon har.

    1. Johanna skriver:

      Det är många kvinnor som sitter i fängelse som har barn. Dom tar inte hänsyn till om man har barn så mycket som man tror. Dessutom tror jag inte att det är möjligt när straffet kommer bli minst 6 månader. Jag tror bara man kan få fotboja om man döms till 1-3 månaders fängelse. Hon kommer ju dömas till minst 6 månader, förmodligen mer, och då är fotboja inget alternativ. Jag läste om en man som fick 1,5 års fängelse för 4 grova bedrägerier. Catrin har 20!! grova bedrägerier. Grovt bedrägeri är ett mycket, mycket allvarligt brott. Man undkommer inte fängelse om man döms för det.

      1. Matilda skriver:

        Är samtliga rubricerade som grovt bedrägeri? Biljetterna tex är ju avsevärt lägre summor än resorna. Är inte helt införstådd i rubriceringen av olika grader av bedrägeri.

        1. Annelie skriver:

          Iom. att hon begick flera av dom ”mindre” bedrägerierna under skyddstillsyn så blir nog även dom klassificerade som grova.

          1. Matilda skriver:

            Hmm nja, är det verkligen så? Tänker att rubriceringen är svår att ändra till grövre pga tidigare brott men att de givetvis yrkar på högre straff iom tidigare brott?

      2. Ellen skriver:

        Hon kan dock få straffrabatt, att de lägger ihop straffen för de olika brotten och så åker hon bara på något år eller två.

    2. W skriver:

      fotboja kan inte komma på tal vid en straffpåföljd på lägst 6 månader, tror jag. Vid ett lägre straff hade det varit en möjlighet.

    3. Vivvi the one and only skriver:

      Är barnen under 1 år kan de till och med å bo på fängelset med mamman. Såg inslag från Hinsebergsfängelset och det bor flera spädbarn och bebisar där.

  9. Anonym skriver:

    Hmm ja på ett vis får hon skylla sig själv att hon blir ithöngd såhär. Men å andra sidan förekommer hennes oskyldiga barn mkt på hennes blogg o skulle hon nu få fängelse är de ju inte så kul för barnen fatta vad de kommer förstöra 🙁
    Tycker du ska stryka detta inlägg , de räcker med att hon självf gör sig till åtlöje i sin blogg

    1. Anonym skriver:

      Var ser du något om barnen i detta inlägg?

      Tycker du att även tidningarna ska ta bort artiklarna om Catten?

  10. E skriver:

    Dina inlägg kommer inte längre upp på bloglovin :/

  11. Anonym skriver:

    Det är så konstigt att hon ändå verkar vara så glad och positiv utåt. Baserat på sina sociala medier ser Catrin ut som om hon inte hade ett bekymmer i världen.

    1. Carina akerlind skriver:

      Antingen har hon en psykisk störning som gör att hon tror på det hon vill intala andra och ge sken av, att hon inte har gjort nåt fel, men jag tror nog hon mest förnekar det för sig själv så att hon inte ska falla ihop, för henne är det ju tydligen viktigt att visa upp en fasad som hon tycker är en sprickfri fasad, att hon skriver t.ex att hon äter oxfile till lunch för andra gången den här veckan, för barnen är ju värda det, visar ju hur ” borta” hon är, ungarna bryr sig väl inte om vad lunchen innehåller för slags kött, och oxfile köper ju dom jag känner nästan aldrig, det är väl så långt bortom vardagslivet man kan komma, hon kanske skriver så för att spotta brottsoffrena i ansiktet och jävlas med dom, och då är det ju fruktansvärt elakt av henne, hon kanske har snott oxfilen eller fått den och låtsas som att hon har råd, hon är svår att få grepp om, men ett tragiskt liv lever hon.

    2. anonym skriver:

      Men så är en del människor som begår brott. Lever i förnekelse och inser inte allvaret i det. Tar inget ansvar i det man gjort o det hänger ofta ihop med en diagnos.

  12. Anonym skriver:

    Håller med anonym 12:06.

    Ny logga, heter det så?

  13. Anonym skriver:

    Semestern som aldrig blev av resulterade i en vecka ledigt på hemmaplan, som sedan övergick i ”sjukskrivning”, som sedan kommer övergå i att Catten aldrig kommer gå tillbaka till ”jobbet” något mer. #slutpåtoalettbilder

    Och den där sk pojkvännen som nästan bor hos henne, hade inte han egna barn som var hos honom varannan vecka? Åtminstone hade killen hon träffade runt nyår egna barn… så mao är detta en ny kille?! Som redan isf (trots tidigare blogginlägg om att det är viktigt att ta det lugnt med att involvera ny partner när barn är inblandade) har sovit i samma säng som barnen, hämtar/lämnar på fsk/skola, lagar mat dagligen till familjen osv. #inväntardagendåävendennakilleskainse

  14. Sandra skriver:

    Vet någon när rättegången kommer att hållas?

  15. E skriver:

    Alltså vem är denna människa? Hur kan någon vilja följa och stötta henne? Helt sjukt beteende. Att hon inte sitter bakom lås och bom..

  16. Johanna skriver:

    Jag tippar på att det kommer bli 2,5-3 års fängelse. Jag har aldrig hört talas om en människa som fått mindre straff än så när det handlar om inte bara grovt bedrägeri utan dessutom så många som 20 fall. Folk tror att man kommer ta hänsyn till hennes barn. Det kommer man inte. Det gör man endast eventuellt vid mildare brott. Vid grova brott gör man aldrig det. Dessutom har hon ju inte ens ensam vårdnad om ena barnet längre. Det är ju som om man skulle kunna mörda någon och sen skylla på att man har små barn. Vid grova brott blir naturligtvis alla dömda till hårda straff oavsett om man har barn el inte, oavsett om man är man el kvinna osv. Väldigt tragiskt för barnen naturligtvis.

    1. Anonym skriver:

      Kanske någon psykiatrisk diagnos kunde vara en förmildrande omständighet?

    2. W skriver:

      åklagaren yrkar på fängelse runt 1 år vid senaste kontakten för ett par månader sedan, vet inte om det har ändrats, men det är budet jag hört.

  17. Ceccano skriver:

    Vad har hänt med gilla-knappen? 😐

  18. Anonym skriver:

    1. Fin ny header! Gillar!
    2. Var är gilla-knappen? Saknar!

    1. Bloggbevakning skriver:

      Pelle på NG är i USA men jag har satt tidigare mammalediga chefredaktören Jenny på det. Jag har ingen om vad som hänt.

      1. A skriver:

        Har dock svårt att tro att du har den positionen att du bara ”kan sätta folk” på att lösa olika saker åt dig. Hybris Much?!

        1. Bloggbevakning skriver:

          You’d be surprised. =)

        2. Ellen skriver:

          Jag sätter folk på att lösa saker åt mig hela tiden. Och jag är ”bara” säljare. Men har man ett jobb som drar in pengar till företaget, som både jag och CamCam har, då har man rätt mycket tyngd bakom orden ”fixa det här, annars drar vi inte in några pengar”.

  19. Svatantrya skriver:

    Paow lurar sina läsare att trycka på en affiliatelänk genom att påstå att det är en artikel hos nyheter24….

    1. Svatantrya skriver:

      Never mind. Ändrat nu!

  20. Bara jag skriver:

    Queening kommer att få en helt ny innebörd för Catrin när hon har blivit någons bitch i fängelset.

    1. Anastasia skriver:

      Åh, här hade gilla knappen varit bra! 😍

    2. JenPen skriver:

      Hahaha, *gillagillagilla

    3. Margit skriver:

      Vad är det roliga med sexuella övergrepp som du så odiskret hintar om?

  21. Bara jag skriver:

    Plötsligt vill hon inte svara på några frågor:

    https://www.instagram.com/p/BSdgL-GAP3z/?taken-by=cathedlund

    1. Anonym skriver:

      Och som vanligt är det ”enligt media”… öppnar hon inte posten?

  22. Agent Provocateur skriver:

    Hon får väl uppgradera barnvaktsturken till plastpappaturken under fängelsevistelsen. Hoppas fängelsetiden blir lång så att hon missar både denna och nästa års sommar.

    (Ida behöver inte svara på det här inlägget.)

    1. :) skriver:

      😀
      *gilla*

      Ida, kan du hålla dig?

      1. Anonym skriver:

        Hahaha, ja.. Har lite bättre saker för mig än att förundras över eran smygrasism. Respekterar mer fullt ut öppna rasister än smygrasister som sitter bakom datorn och gömmer sig. Har inget övers för rasister. Ni verkar fått för lite kärlek när ni var så, så här har ni en fet stor KRAAAAM på er smygisar 🙂

        1. ida skriver:

          Mitt namn kom inte med
          But here I am fuckerssss

        2. The real Hmm skriver:

          Ha ha, ”älskar” hur vissa försöker skrämma bort någon från att kommentera genom att fråga efter dem. Nu här ovan och ofta från Egenremiss.

          Hej ida 👋

          1. ida skriver:

            Haha men det är alltid samma personer också 😂 Hej TRH! 😁👋

  23. Johanna skriver:

    Nu förstår man varför resan blev ”inställd”. Hon har förmodligen fått veta från sin advokat vad som varit på gång och att det förmodligen inte är speciellt lämpligt att resa utomlands i ett sånt läge. Även varför hon plötsligt börjat äta oxfilé varje dag den senaste tiden. Ett sätt att fira innan inlåsning tro? En sista fest med barnen? Den sista måltiden innan fängelsematen väntar? Och ett sätt att bränna dom sista pengarna? Hon har förmodligen vetat om en längre tid att ett fängelsestraff väntar. Hon har vetat om att hon är körd.

  24. M skriver:

    Fy fan, somliga lär sig inte av sina misstag! Ett rejält fängelsestraff vore verkligen på sin plats! Om de nu ens skulle få henne och fatta va fasen hon håller på med!

  25. Pubic skriver:

    Äntligen börjar raset. Jag brukar inte applådera när människor förfaller men Catching måste stoppas och jag hoppas på mer än 1 år fängelse. Upprepad brottslighet under skyddstillsyn och inte ett uns av lärdom. även om det är simpelt skit brott som bedrägeri men när det sker i den här omfattningen och hela hennes sätt att leva så måste samhället ta i med hårdhandskarna, se till att barnen får träffa andra vuxna med sundare värderingar. Om hon nu hade ångrat sig så hade man sett attitydförändringar och beteende men nu rullar det på för hon anser inte att hon gjort fel och inte brytt sig om dem patetiska följderna som hon blev dömd för. Nu har hon avverkat sin chans till frihet och skall således sitta Inne samt få en kurs i etik och moral, vett och etikett!!!

  26. Kalle skriver:

    Hennes beteende är inget nytt. Hon har ljugit och bedragit människor under hela livet och kommer fortsätta med det. Nya kontakter i fängelsemiljön kommer göra att hon tar nästa steg i karriären. Undras hur barnen mår egentligen med den narcissistiska mamma. Hennes mamma lär väl också bli åtalad!?!

  27. Nina skriver:

    Har hon låst sin insta igen står att den är privat?
    Hon fick en kommentar på sitt senaste inlägg på bloggen idag kan inte mer än hålla med:

    ”Sandra skriver:
    4 april, 2017 kl. 12:24

    Har du någon som helst förståelse för att det sticker i ögonen på folk när du berättar om dina utlandsresor, utekvällar och lyxiga middagar när du samtidigt är skyldig en massa folk pengar? Pengar som du dessutom inte verkar betala tillbaka.

  28. Viktor Den Store skriver:

    Jag lanserar härmed en teori:

    Kan det vara så att människan i fråga lider av ett måndag hela veckan-liknande syndrom fast istället för måndag så tror hon att hon lever den första april om och om igen och således är det livets mening att luras så mycket det bara går?

  29. Annelie skriver:

    Du har möjligtvis inte lust att kopiera texten till den här sidan då den ligger på en plustjänst och har ingen lust att betala för LT 😉

    1. Bloggbevakning skriver:

      Hemskt gärna. Skicka den till kontakt@bloggbevakning.se så kan jag göra ett inlägg?

    2. M skriver:

      Menar du artikeln hos LT som handlar om Cattens senaste åtal? Den ligger inte som en plustjänst.

      1. Annelie skriver:

        Precis! Lt artikeln där åklageren svarar på frågor kommer jag inte in på.

    3. The real Hmm skriver:

      Är det länken i artikeln som du vill åt? Den som leder till åklagaren?

      Om du inte redan försökt ladda ned sidan så finns ett trick.

      Klicka på länken. När du ser att den börjar ladda ner, avbryt nedladdningen i adressfältet snabbt. Långt tidigare än du tror du ska. Scrolla ned så ska du se att artikeln är där. 😉

      Har du gjort ett försök, rensa chash och följ mina instruktioner ovan.

      Detta funkar på de flesta + tjänster tex på DN. 👍😊

      1. The real Hmm skriver:

        Du avbryter nedladdningen genom att klicka på ✖️längst ut till höger i adressfältet.

  30. J skriver:

    Är hon förresten kvar på sitt jobb? Var det inte typ en-två månader sen hon var på skolning för jobbet?

  31. Sims skriver:

    Hur naiva är människor?! Herregud!

    1. Kalle skriver:

      I förhören framstår alla som kloka normala människor. Manipulerande psykopater är väldigt svåra att skydda sig mot. De borde vara inspärrade vilket snart sker i det här fallet. Naiva myndigheter däremot som låter barnen vistas år ut och år in i denna sjuka kriminella miljö.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp