Det blev avslag igen..

10:00 13 Apr 2017

Cissi Wallin:


Saxat från Metro.

Så slog klockan 11 och Arbetsdomstolens dom kom – barnmorskan som vägrar utföra aborter på grund av sin kristna tro har inte blivit diskriminerad…

Att hon nekats jobb beror helt enkelt inte på att man inom vården vill mobba och kränka stackars troende personal. Utan att man snarare vill skydda stackars patienter från just kränkning. Domen var väntad. Men barnmorskan som ju är en bricka i ett betydligt större spel, med amerikanska anti-aborthögern i ryggen kommer givetvis ömka på. Veva vidare. Försöka klamra sig fast vid tomma argument om att man minsann måste kunna få välja bort vissa arbetsuppgifter inom vården. Allt med Bibeln i högsta hugg. Medan vi övriga mest vill ha en vårdapparat fri från skuldande och skammande i Jesu, Allah eller annan helig figurs namn.//Cissi

Cissi skriver om barnmorskan som stämt Region Jönköpings för diskriminering då hon inte tillåtits vägra utföra aborter och utfärda p-piller på grund av sin tro och genom det nekats ett jobb.
Hon tar upp fallet både på sin blogg och på Metro.

Barnmorskan menar på att hon vill arbeta med ”livets början” men det finns väl betydligt fler yrken hon hade kunnat valt som mer stämde överens med hennes tro. Förskola? Barnsköterska? Barnläkare? Barnmatstestare på Otto tillsammans med ÄggtODDyn?

Hennes resonemang känns så märkligt – man VET väl vad ett yrke innebär innan man utbildar sig till det? Eller?
Man utbildar sig väl inte till slaktare om man är vegan och vägrar hantera döda djurkroppar?
Eller väljer ett jobb på systembolaget men vägrar sitta i kassan och sälja alkohol eftersom man är absolutist. Ja, man vill egentligen inte befatta sig med alkohol överhuvudtaget men ändå söker man jobb på Systemet.
– Hej, jag hart utbildat mig till veterinär men jag är dödligt allergisk mot pälsdjur och vägrar även avliva djur eftersom det gör mig ledsen och går emot mitt medlemskap i Djurens rätt.

Hur mycket ska man få vägra i sitt jobb innan det är dags att kanske välja ett annat karriärsval?

77 kommentarer | “Det blev avslag igen..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Linn skriver:

    Din blogg börjar mer likna Flashback än en skvallerblogg. Känns som att du bara vill trigga igång hetska diskussioner och bråk i kommentarsfälten. Skriv skvaller om bloggarna istället, tex om varför Natacha Peyre slutat blogga.

    1. Bloggbevakning skriver:

      Jag är inte intresserad av skvaller. Har aldrig varit, kommer aldrig att bli. Om det är vad du är ute efter så tror jag att Svenska Bloggare är mer en blogg i din smak.

      1. Linn skriver:

        Jaha, tack, då ska jag börja följa svenska bloggare istället. Älskar bloggskvaller.

      2. Anonym skriver:

        Visserligen har du ingen skvallerblogg men det är genomskinligt hur du skriver inläggen för att provocera (och sen att du bara kommer med undanflykter och aldrig argumenterar vidare mer än huvudinlägget är en annan femma), mer genomskinligt än Isabella…

        Och ja, jag har sjukt dålig disciplin när det gäller att avsluta saker jag varit fäst vid en längre tid varför jag fortfarande går in här – så bespara mig den comebacken.

        1. Danni skriver:

          Precis så Anonym! Det är galet uppenbart när Camilla väljer att spela efter Kissies och Katrins bloggformat á la 2009 om att prococera för att få ökad bloggtrafik. Gäsp! Jag blir nästan sur på att det fortfarande finns folk som går på det 🙂

          Min naturliga respons igår efter Linn Ahlborg-inlägget var att inte ge henne mer trafik för resten av dagen (jag brukar av ren vana klicka mig in här typ 100ggr/dag) Tror jag gick in någon gång till men jag skötte mig förvånansvärt bra.

          Om Camilla envist ska fortsätta med dumma inlägg där Nöjesguiden själva måste gå in och be henne förtydliga hennes katastrofala formuleringar så borde vi kanske VISA att sånt inte accepteras genom att inte ge henne fler sidvisningar när såna inlägg dyker upp.

          Och som vanligt; be mig inte att sluta läsa bloggbevakning. Jag vill gärna tro att jag fortfarande har förmågan att hålla två tankar i huvudet samtidigt.

          Jag gillar bloggens grundidé men inte vad den utvecklats till 🙂

          1. Bloggbevakning skriver:

            Det kommer ett inlägg kl 12 där jag gärna vill ha din och andras input på – ett inlägg som har lite med gårdagens heta potatis att göra men på en helt annan nivå!

            Tack för saklig kritik! =)

    2. anonym skriver:

      Sluta ta denna blogg på blodigt allvar. Vi sitter inte i regeringen. Här diskuteras bloggar med en nypa salt och söt du som går i taket take it coooolllll!

  2. Rebecka skriver:

    Det finns en hemsida som kallas för ”Om hälsa” där någon har skrivit om biverkningarna av abort. Denna ”fakta” är helt felaktig och jag skulle uppskatta om fler kunde anmäla så den tas bort. Jag tänker på alla tjejer och kvinnor som är i situationen där abort kan bli aktuellt. Om man går in och läser på sidan står det bland annat att ”Studier har visat att kvinnor som har haft en abort av någon av ovanstående regler kan vara i riskzonen för att ha ett för tidigt fött barn, i framtiden, vilket också kan leda till att barnet utvecklas, andningsproblem och cerebral pares tarmen, hjärnan och villkor. En annan studie fann ett samband mellan abort och bröstcancer hos kvinnor som har gjort abort hade 50% högre risk att utveckla bröstcancer”

    Jag förstår att man bör kunna källkritik innan man ger sig ut och letar information på nätet om sådant här men för alla tjejer och kvinnor som inte har det kan detta vara förödande.

    Jag vill uppmana alla att gå in här: http://www.konsumentverket.se/aktuella-konsumentproblem/anmal-till-konsumentverket/

    och anmälda den här hemsidan: http://omhalsa.info/kvinnors-halsa/biverkningar-av-abort.php

    1. M skriver:

      Ligger det ett företag eller en privatperson bakom den sidan? Kan det inte bli svårt att få en sida nedstängd om det är en privatperson som knåpat ihop den? Jag menar, det är väl inte olagligt att skriva felaktiga saker på en blogg/hemsida som drivs av en privatperson?

      Förstå mig rätt, jag tycker att det är beklagligt att den sprider felaktig information.

  3. Felle skriver:

    Hon vägrade också skriva ut preventivmedel, så det var inte bara aborter som hon vägrade utföra.
    Nej, man kan inte utbilda sig och sen tro att man ska slippa uppgifter som ingår i yrket pga sin tro. Då får man välja något annat.

    1. T skriver:

      Vägrade hon skriva ut preventivmedel? Jag hade för mig att det bara var kopparspiral då en del anser att denna preventivmetod på något vis kan likna en abort?

      1. H skriver:

        Hon vägrade abort, skriva ut dagen efter piller och kopparspiral

        1. Alk skriver:

          Kopparspiral kan användas som en dagenefter-metod. Har man haft oskyddat samlag eller en kondom spruckit så kan man sätta in en spiral som skapar en ogynsamm miljö i livmodern och på så sett hindra det befruktade ägget från att fästa i livmoderväggen (heter det så på svenska?).

    2. Anna skriver:

      Så hon förespråkade avhållsamhet ifall man inte visste med sig att man ville ha barn då? Vilken jävla tokkärring, hon borde antingen skaffa en tidsmaskin och åka tillbaka till typ 1920 eller också kanske välja ett arbete där hon faktiskt klarar av de uppgifter som ingår i yrket. Jag mår illa på riktigt av såna där människor som ska mästra, predika och döma folk bara för att de fått någon fix idé om att ”JAG tänker ju såhär, då måste hela världen rätta sig efter mig” Och nu har hon överklagat till Europa-domstolen hörde jag ? Idiot är vad hon är och inget annat.

      1. anonym skriver:

        Anna håller med. Fy för sådana som ska bestämma över andras framtid. Men hon är ett stort undantag. Så inget o hänga upp sej på. Snacka om att hon gör bort sej själv. En egoist.

      2. Fogelström skriver:

        Faktafel på årtiondet, enligt Fogelström i alla fall 🙈🙉🙊

        Nej men, jag förstår precis vad du menar. Och jag håller verkligen med dig. Ville bara göra reklam för Stad serien.

    3. Lina skriver:

      Eftersom det var förlossningen arbetet handlade om så tror jag inte du har rätt ang p-piller då de ej skrivs ut där. På förlossningen görs endast de sena aborterna efter v 18 – dvs de som måste födas fram – och det är inte så många, ungefär 1% av alla förlossningar.

      1. The most real of the real skriver:

        Jobbar man på förlossningen jobbar man även på gynmottagningen på de flesta sjukhus= alla former av abort samt förskrivning av p-piller.

  4. T skriver:

    Sverige är ett av väldigt få länder som inte beviljar rätten till samvetsfrihet – som faktiskt är en del av Europakonventionen (art. 9). I Norge erbjuds exempelvis barnmorskor samvetsfrihet och det är även där Grimmark jobbar för tillfället.

    Det man dock måste tänka på är att de driver en mycket större fråga. Grimmark stöttas ju av ADF. Jag har inte speciellt mycket över för personer som försöker förhindra aborter, men man måste ändå ha i åtanke att man enligt Europakonventionen har rätt till samvetsfrihet.

    1. Alk skriver:

      Och eftersom europakonventionen står över svensk lag kommer hon med största sannolikhet vinna där (vilket säkert varit tanken från början). Vilket kommer leda till att svensk lagstiftning kommer att ändras.

      1. A skriver:

        I Europakonventionen artikel 9 står det uttryckligen att varje lands egna lagar står starkare när det handlar om människors välbefinnande. Spelar således ingen roll om hon vinner där. Syftet med hela denna fars är att begränsa aborträtten, skuldbelägga kvinnor samt begränsa kvinnors liv.

  5. Anonym skriver:

    Livet är väl fullt av saker man inte vill göra, men måste ändå? Jag tröttnade på att hålla i utvecklingssamtal, så jag bytte yrke. Jag kan ju inte bara kräva att jag bara vill göra den ”roliga” biten i mitt jobb? Troende eller ej.

    Tänker jag

    1. Hanna skriver:

      Stor skillnad på att hålla i utvecklingssamtal och att döda barn

      1. Henrietta skriver:

        Ja Hanna, det är lite skillnad på dom två sakerna, minst sagt.
        Gör du det senare så begår du ett brott och sitter inne ett bra tag.

      2. Anonym skriver:

        Fast det hade varit väldigt kontraproduktivt av mig att döda barnen bara för att slippa utvecklingssamtalen. Utan barnen behövs ju inga förskollärare liksom.

      3. Marja skriver:

        Och som att döda barn räknas då alltså inte att ”döda” icke livsdugliga foster, då man normalt sett räknar det som att livet börjar när man föds, inte när ägget befruktas. Men du Hanna kanske mår dåligt så fort du dödar någon form av cellsamling.

        1. Anna skriver:

          Hon kommer aldrig kunna göra en biopsi. Eller operera bort blindtarmen. Eller eventuell cancer.

          1. Amandagust skriver:

            Eller suga eller runka av en snopp… 😅

      4. Göteborg skriver:

        Hanna: ta dina trötta åsikter och kryp tillbaka under den sten du hittat fram ifrån.

      5. anonym skriver:

        Kallas inte barn utan är ett foster vid abort. Så du håller med henne.

  6. M skriver:

    Det finns en yrkestitel som skulle passa henne dom handen i handsken: Doula.
    Hon behöver inte alls kämpa på med att få vara barnmorska men bara göra det hon vill. Doula går utmärkt att utbilda sig till också.

  7. Anonym skriver:

    Jag kan inte svara på hur just Ellinor tänkte, men faktum är att den här typen av fall (åtala arbetsgivare för att de inte godkänner samvetsfrihet) är en vanlig metod för abortmotståndare i USA, och vi vet ju de facto att grimmarks tidigare rättegångskostnader betalats av abortmotståndare därifrån.. vidrigt hur som helst.

    Det är ingen rättighet att arbeta som barnmorska. Däremot är det en rättighet att få vård när en behöver den.

    1. Anonym skriver:

      Så himla konstig grej. Utbilda sig till något och sedan vägra utföra sysslorna. Jag är vegan, men skulle ju aldrig få för mig att jobba i köttdisken på Ica, men vägra sälja kött. Då får jag ju liksom jobba med något annat.

  8. Lisa skriver:

    Om hon vägrar utföra aborter eller skriva ut preventivmedel på grund av sin tro bör hon byta yrke. Hon ska inte vinna när hon tar bort rätten från att bidra med hjälp till de som behöver det.

    1. Greta skriver:

      Beviljar Socialstyrelsen legitimation som barnmorska till någon som deklarerar sig motståndare till vissa arbetsuppgifter som ingår i barnmorskans yrke?
      I utbildningen till barnmorska bör väl barnmorskan ifråga dessutom ha behövt godkänt i alla moment för att efteråt kunna ansöka om och därefter erhålla legitimation?
      Eller har samvetsnöden infunnit sig först efter legitimationen som barnmorska utfärdades?

      1. Lisa skriver:

        Jag ställer mig samma frågor som du. Om hon inte kan hantera de uppgifter som hennes yrkesroll innebär så borde hon aldrig ha fått en legitimation i sin hand.

      2. Emma skriver:

        Barnmorskor är med vid medicinsk abort vilket inte innebär ngt moment att ”lära sig”. De ger läkemedel.

      3. Greta skriver:

        På mig låter det lika konstigt som om Transportstyrelsen skulle utfärda flygcertifikat även till sådana som bara lärt sig att lyfta med flygplanet och därefter vägrar att utföra momentet landning.

  9. Sofia skriver:

    Hon har överklagat till Europadomstolen nu… alltså kom igen, lägg ner nån gång!

    1. Anonym skriver:

      Lägger hon ner mister hon massa bidrag från USA som hon nu får i ersättning för att är frontfigur för frågan i Sverige. Ersättningen är högre än vad hennes ev lön varit så hon lär inte sluta i första taget

    2. Vivvi the one and only skriver:

      Hon borde flytta till USA. Där skulle hon bli lycklig!

  10. Elina skriver:

    Ursäkta. Men finns det N Å G O T mer sponsrat hotell i Sverige än hotell pigalle????

    http://www.devote.se/hannalicious/hotelltips-i-goeteborg-30750602

    1. Greta skriver:

      Miss Clara på Sveavägen och Diplomat på Strandvägen gillar också bloggare.

    2. Matilda skriver:

      Lustigt, Pigall brukar väl ens ligga på bokningssidor. Inte samma sak men ändå…

      1. Karin skriver:

        Pigalle ligger bl.a. på booking.com
        Håller med om att de verkar sponsra sjukt mycket. Många bloggerskor som varit där det senaste. Dock utan samarbete märkt, men det bör ju vara ett sådant inblandat i samtliga fall.

  11. ah skriver:

    Finns tyvärr många inom sjukvården som jobbar med sånt som de inte vill hålla på med egentligen. Det vanligaste är väl sjuksköterskor som inte vill ägna sig åt omvårdnad. Det mindre vanliga (men som ändå sker) är barnmorskor som inte vill göra aborter men ändå gör det. Men bemötandet blir ju därefter.

    Varför folk väljer att utbilda sig till sånt här fastän de vet vad de inte vill göra? De tror nog säkert att de kan komma undan med det.

    1. Anonym skriver:

      Håller verkligen med. Jag är själv sjuksköterska (jobbar på akutmottagning och akutavdelning) och ser hur en av mina kollegor verkligen drar sig för patientkontakt. Handlar det om att ta EKG, blodprov eller ronda patienter så är det inga problem, men att hjälpa en patient på toaletten eller byta kläder på patienter så smyger kollegan iväg på toaletten… Det finns absolut roligare och mindre roliga uppgifter på mitt arbete, men jag har ju valt mitt arbete av en anledning.

      Att sätta kateter på män som inte sköter intimhygienen är inte roligt men även sånt måste göras ibland.

      1. Anonym skriver:

        Jag är så glad att ni gör ”mindre roliga” grejer också! Jag var så glad att två rara sköterskor hjälpte mig till toaletten när jag var nyopererad! Det var lite pinsamt, men så skönt att få kissa, haha. Jag avundades inte heller de snälla sköterskorna som fick byta mina äckliga förband, efter samma operation, men jag är SÅ tacksam att det blev gjort. Sjuksköterskor är bäst! Jag opereras ca två gånger om året och ni är alltid där med snälla ord och en hand att hålla i <3

        1. anonym skriver:

          Varför är det pinsamt o bli hjälpt till toan.?? Inte ett dugg.

      2. Hmm skriver:

        Du är en vardagshjälte! ❤️

      3. anonym skriver:

        Då tycker jag att du o dina kollegor ska gå samman o ta ett samtal med er chef. För just inom vården är man oftast i uselt tillstånd och utsatt. Så det hon gör drabbat sjuka människor. Är inte acceptabelt. Visa nu att du bryr dej om patienterna o ta upp detta på högre nivå. Tack.

  12. Mikaela skriver:

    Jag tycker det är bra att ”korkad” äntligen fått ett enda ansikte! Hon slår ju de flesta med hästlängder..

  13. Anonym skriver:

    Jag utgår ifrån att denna dom blir prejudicerande även för alla religiösa fanatiker som vill frångå hygienregler och ge vård i långärnat, få dölja ansiktet på dagis och få arbeta som kock utan att vidröra griskött.

    1. Felle skriver:

      Kan du ge några exempel på sådana fall!? Bara nyfiken.

      1. Anonym skriver:

        Svårt länka från mobilen men samtliga dessa fall har fått stor medial uppmärksamhet, se även ett antal handskakningsskandaler med högst varierande utgång.

      2. anonym skriver:

        Fel le börja läsa nyheterna så ser du verklighet en o du slipper ställa dumma frågor.

  14. Anna skriver:

    Hon kunde ju bara valt ett annat yrke? Om manmär aå pass troende att man inte kanvutföra sitt yrke

  15. Anonym skriver:

    Absolut respekterar jag hennes tro och syn men hon har verkligen valt fel yrke, det är faktiskt sjukt. Jag är kristen själv. Jag sökte jobb på en restaurang, fick sedan veta att de använder halalslaktat kött och valde därför att tacka nej till jobbet. Frågan är om hon är ”fullt frisk”

  16. Valentina skriver:

    I England, där jag tidigare bott, kan läkare som har en Katolsk tro, inte ens diskutera abort med en patient. Hen kan inte ens ta upp ämnet, utan får isåfall rekommendera att man söker en annan läkare.

    Nu är det ju annorlunda överhuvudtaget i England än här. Man har inte fri abort utan 2 fristående läkare måste skriva under ett intyg om att kvinnan kommer att skadas/må extremt dåligt av att fullfölja graviditeten. Man måste mao besöka 2 villiga läkare och övertyga dem. Jag kan intyga att det är extremt jobbigt och man bör se till att välja rätt läkare från början…….,

    1. Christa skriver:

      Alltså jag är anglofil och när jag läste din kommentar blev England plötsligt väldigt mycket mindre attraktivt… Helt sjukt! 🙁

    2. Anonym skriver:

      Bodde du i England under 1800-talet eller? Sprid inte lögner, för så ser det verkligen inte ut här.

      http://www.nhs.uk/conditions/Abortion/Pages/Introduction.aspx

      1. Valentina skriver:

        Nej, jag bodde där för kanske 15 år sedan. Och då var det precis så. Vilket jag själv har personlig erfarenhet av. Kanske det ändrats på sistone? Det vore verkligen bra, för det var inte en rolig procedur att gå igenom!

        1. Linda skriver:

          Du minns helt fel. (Tack och lov!)

          Om det var en traumatisk upplevelse för dig så är det fullt förståeligt. Det kombinerat med ett språk man inte behärskar och det är som givet att det blir missförstånd.

          1. Valentina skriver:

            Nejdå jag minns inte fel, alls. Jag har bott i USA och England i många år och min partner är engelsman så språket är mitt likaväl som svenskan.

            Jag gjorde abort där. Den första, kvinnliga, läkaren var Katolik och förklarade vänligt stt hon därför inte ens kunde prata med mig i frågan. Jag fick hitta en annan läkare. Detta var en äldre man som var absolut rasande och vägrade skriva ett godkännande. Till slut hittade jag en läkare som förstod och som dessutom ordnade med underskrift nr två. Men innan det hela kunde godkännas behövde jag först genomgå ett möte med en terapeut. Hon var fantastisk och allt löste sig till slut. Men det tog tid och var traumatiskt då jag mådde dåligt av det hela redan innan. Däremot var sjukhuspersonalen bra och själva aborten smärtfri då jag blev sövd. Ok?????

        2. V skriver:

          Valentina: hick du till bupa? Det finns särskilda kliniker för aborter. När jag ville göra en abort ringde jag enkelt 111 och bad om råd, eftersom jag betalar national insurance var det gratis att göra detta och de gav mig en tid på närmaste klinik. Detta var 3, 4 årsen..

          1. Valentina skriver:

            Jag gick till vår närmaste klinik, där vi hade familjens husläkare. Hon var Katiolik och kunde därför inte ens ge mig råd. Och så vidare.

            Detta genomgick jag två ggr (2 aborter) och proceduren var densamma båda gångerna. Det var 15 resp 17 år sedan, ungefär.

            Jag minns inte vilken typ av klinik jag gick till andra gången, men då undvek jag den vanliga kliniken och sökte en form av ungdomsmottagning där mottagandet var helt annorlunda, men poroceduren ändå densamma.

            Själva aborterna utfördes sedan, när de väl ”godkänts”, på ett större sjukhus. Det var inga problem, det var proceduren innan som var långdragen och väldigt jobbig. I Sverige hade, vad jag förstår, jag inte ifrågasatts överhuvdtaget.

      2. Christa skriver:

        Skämskudde på mig som bara helt okritiskt köpte det fast jag tyckte det var väldigt konstigt. Tack för upplysningen Anonym!

        1. Valentina skriver:

          Nej, läs min nya kommentar! Tack! Det var exakt så det gick till.

  17. Yolo typ skriver:

    Blir så förbannad på denna människa som driver detta vidare. Snacka om att vi kvinnor återigen inte ska få fritt val över vår kropp och våra liv. Bakom allt står väl gubbjävlar i kostym och tycker att kvinnor ska stå vid spisen och föda barn, helst samtidigt så inte maten blir kall.

    1. Magda. skriver:

      Vad är det för en IDIOT som hela tiden trycker på dislike på allas inlägg? !
      Lägg av 😠

      1. Alk skriver:

        Blev så frestad att dislika din kommentar men vet mig l tungan och lät bli 😂

    2. Sandra skriver:

      Åtminstone i usa så är majoriteten av alla abortmotståndare kvinnor. Blir så trött på att allting hela tiden ska skyllas på män. Som om kvinnor var helt hjälplösa sköra och oförmögna att agera på egen hand.

    3. Sandra skriver:

      Och snälla sluta förminska barnafödande och utmåla det som något mindre värt. Eller du kanske tycker det är värdelöst pga det ju faktiskt är rent och skärt kvinnogöra? Dagens feminism är så konstigt, massa mansförakt samtidigt som man hetsar kvinnor till att ta efter män och utmålar allt traditionellt kvinnligt som något sämre.

      1. Izabella skriver:

        Jag vet knappt vart jag ska börja med sådanahär kommentarer. Puh för att hålla mig kortfattad:

        1. Feminism handlar om kvinnor lika rättigheter, värde och möjligheter, inget annat

        2. Det är inte att kvinnor ”tar efter” män, det är kvinnor som utöver rätten att vara precis som dom är och vill vara

        3. ”utmålar allt traditionellt kvinnligt som något dåligt”. Har ingen aning om vad du syftar till här, förklara gärna?

        4. Mansförakt är inte konstigt. 98% av alla sexualbrott utförs av män, i vissa länder är det lagligt att våldta och slå sin fru. Kvinnomisshandel är så utbrett problem världen över att WHO kategoriserat det som en ”epidemi” (men ändå flippar ingen regering ut och tar krafttag för att komma tillrätta med det?). Kvinnor sexualiseras, diskrimineras, våldtas och mördas på löpande band. Det är INTE konstigt med kvinnor som hatar män, det är en ganska rimlig reaktion på sin miljö. Sedan finns det jättesnälla män blablabla men det rättar tyvärr inte till problemet att män som grupp är överväldigande majoritet i ca all brottsstatistik (inkluderat brott mot kvinnor)

        ”Dagens feminism” är en reaktion på dagens samhälle (precis som att dåtidens feminism var en motreaktion på dåtidens samhälle

  18. anonym skriver:

    Alltså dina jämförelser älskar dom. Tex var till ögon läkare igår tänk om han vägrade titta folk i ögonen haha.

  19. Jennie skriver:

    Efter att ha gjort fyra aborter och fött ett barn då är jag glad och tacksam för de barnmorskor jag träffat genom åren. Inte för att jag hade brutit ihop om de var arbetströtta/på fel arbetsplats men det gör ju att vistelserna går smidigare om inte annat.

    Å andra sidan så är det synd att ingen av dessa få mindre trevliga faktiskt korsat min väg då jag utan problem hade kunnat tala om vad jag tyckt de borde arbeta med istället 😀

  20. Joanna skriver:

    Jag anser att man inte har i yrket att göra om man inte tänker utföra alla uppgifter man stöter på.
    Som du sa, man kan inte arbeta som slaktare för att man är vegan och är medlem i djurens rätt.
    Man kan inte vara veterinär men vägra operationer.
    Och jag anser inte heller att man kan arbeta som sjuksköterska eller liknande på ett sjukhus där abort ska kunna utföras, men personen i fråga vägrar utföra den.
    Då har man inte där att göra.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg