Hers-debatten fortsätter.

09:00 25 Apr 2017

Hannah Widell/Amanda Schulman:

Medan Hannah Widell verkar ha brutit ihop helt av kritiken som riktats mot det ”magiska” kosttillskottet ”Hers” så verkar syrran Amanda ta det hela med en klackspark.

Säga vad man vill men den här typen av publicitet kan inte köpas för pengar men jag tvivlar på att det var planen för i så fall skulle väl Hannah mer klappa i händerna än gråta ut på Instagram? Och hur kan hon ha varit helt oförberedd på det?
Ska inte hon, syrran och han Redgert vara sådana där PR-genier?

 

107 kommentarer | “Hers-debatten fortsätter.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sannie skriver:

  VARFÖR ska allt göras till en debatt om män vs. kvinnor så fort man råker kritisera något som kvinnor gjort, något som är till för kvinnor osv? Är det en pissig produkt, så är det nog det alldeles oavsett om det finns proteinpulver för män eller inte.

  1. Dressyrryttare skriver:

   Fast det är ingen ”pissig produkt”.

   Däremot pallar inte folk att andra man inte gillar tjänar pengar…

   Både Bobby o Maggan har sina produkter hos Better you och blir hyllade… men dom är väl mer omtyckta av folket! 🙄

   1. hej skriver:

    Så du menar att kritiken mot ingredienserna och kosttillskott i allmänhet har ingen som helst verklighetsförankring utan det handlar helt enkelt om avundsjuka?

    1. Dressyrryttare skriver:

     Jag menar att kritiken är vilseledande.

     Folk som inbillar sig att vi får i oss allt vi behöver via kosten lever kvar på stenåldern och borde förbjudas att uttala sig. Drömmare och önsketänkare är dom.

     1. Ella skriver:

      Då ska man väl käka någonting som någon som inte har vinstintresse som motiv i första hand.

     2. Kostvetaren skriver:

      haha undrar vem som är önsketänkande.

      Vanlig kost räcker för så gott som hela befolkningen.
      Den enda vitaminen som kan vara värd att supplementera är D-vitamin.

     3. Jenny skriver:

      Vissa av oss behöver tillskott. Men då är det ju smartast att köpa specifika tillskott och inte såna här där man slängt i lite av allt. Man tar reda på vad man behöver och tar just det.
      En kompis cancer-läkare hävdade att man kunde få cancer av att ta sånt man inte behöver. Låter rimligt för mig.

     4. Ellen skriver:

      Det finns forskning vid Sahlgrenska akademin som visat att kosttillskott med antioxidanter riskerar att påskynda utvecklingen hos vissa cancertumörer. Även förstadium till tumörer, vilka man givetvis inte vet att man har. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6273461

     5. Hannah skriver:

      Får jag bara fråga varför du tror det? Har du nån utbildning inom ämnet?

   2. hej skriver:

    Å ena sidan klarar inte folk av att andra tjänar pengar, å andra sidan hyllar (VILKA?) Maggan och Bobby?? Hur ska du ha det… Hannah och Amanda är mycket mycket större kändisar, hävdar saker som inte är sant och låter reklamen skötas av följarna på ett tveksamt sätt. Det är okej att kritisera!

    1. Olivia skriver:

     De reklammärker inte heller NÅGONTING på sina instagramkonton. Och de skall jobba med marknadsföring och PR, hur kan de ha missat marknadsföringslagen? De ger ett väldigt oprofessionellt intryck tycker jag.

   3. Monica skriver:

    Jag tror faktiskt inte att det handlar om att folk inte klarar av att se andra tjäna pengar. Amanda och Hannah har skapat andra produkter som fått bättre bemötande än detta. Jag tycker det är bra att folk har ett kritiskt synsätt (att vara det innebär inte att man fördömer allt och alla, utan att man bl.a. ifrågasätter, värderar och granskar/reflekterar över fakta). Tyvärr har ”kritik” fått en negativ association, och det är fel att skylla på ojämställdhet och avundsjuka i detta sammanhang.

   4. Sannie skriver:

    Poängen med min kommentar flög en bit över huvudet på dig, tror jag…

    1. Monica skriver:

     Sannie, om det är min kommentar du menar så är den ett svar till Dressyrryttaren och inte till dig 🙂

     1. Sannie skriver:

      Haha, nej då, Monica, det var allt Dressyrryttare jag riktade mig till. Det är lite oklart ibland, vem svaren går till 🙂

  2. El skriver:

   Ja fy fan vilken ful retorisk strategi av Amanda. Om det är något som är antifeministiskt så är det väl att utnyttja kvinnors trötthet och osäkerhet för att sälja ett värdelöst jävla kosttillskott.

   1. anonym skriver:

    Varför skulle detta vara dåligare änn något annat i hälsoväg. Det säljs massvis vitaminer på hälsokost. Tror det är bra. bättre vara positiv o fria änn o fälla.

  3. Gåsen skriver:

   … För att det är lättare att spela feministkortet än att bemöta kritiken, eller för all del sälja en produkt som inte är pissdyr och till största delen innehåller trams. Amanda är helt blåst och har inget bättre argument än att kritikerna är antifeminister som inte hackar på mäns kosttillskott istället. För alla vet ju att det bara är män som äter proteintillskott tex. Obs ironi. Usch vad jag tycker illa om henne! Urbota korkad och sen har hon mage att pissa på andra kvinnor och spela feministkortet när hon är den största idioten själv som sätter sitt namn på en produkt för att kapitalisera på just kvinnors oro/näringsbehov/whatever. Nåt mindre feministiskt än försöka kränga skit och i princip stjäla sina medsystrars pengar har jag svårt att komma på.

   1. Lo skriver:

    Kunde inte ha sagt det bättre själv, Gåsen. Det här ”dragandet av feministkortet” i det här sammanhanget – istället för att bemöta fullt rimlig kritik – gör inget annat än att skada feminismen som sådan. Som feminist blir jag oerhört upprörd av det. Här får en i tid och otid försvara något så simpelt som systerskap och så hoppar sådana här profiler upp som gubben i lådan och sabbar genom att missbruka begreppen för att sy offerkoftor. Åh. Så vansinnigt frustrerande!

 2. Mymlan skriver:

  Älskar att nån ”botat” sin hypokondri med de där pillren. Placebo is one hell of a drug kids.

  1. Ellen skriver:

   En som blev av sin panikångest också, på typ ett par veckor. Mirakelpiller.

   1. Gåsen skriver:

    Panikpngest sägeru? Kanske Hanna (Hannah? Äh!) ska ta och knapra lite mer HERS själv för att bli lite mer BALANSERAD nu när det ”drevas och stormar” så kring hennes skitprodukt? Åååhh jag saknar ord! Vet inte vad jag blir mest provocerad av: Deras asdyra pissprodukt som dom lurar andra människor på pengar med, eller denna formidabelt asäckliga offerkofta och försök till självömkan och sympati. Fy!

  2. Gåsen skriver:

   Min katt heter Mymlan! 😊 Var bara tvungen att säga det! Fint namn haha 💕👍

  3. MN skriver:

   Folk kan sluta utbilda sig till psykologer och psykiatriker och läkemedelsindustrin och forskningen kan gå och dra något gammalt över sig för nu finns det ett KOSTTILLSKOTT som botar ALLA fysiska och psykiska åkommor. Antar att det blir Nobel-priset i medicin till Amanda och Hanna 2018, haha 😂

 3. hej skriver:

  Jag blir GALEN på deras totala oförmåga att hantera kritik. SKÄRP ER FÖR FAN I HELA HELVETEEEEE

 4. M skriver:

  Vem har bestämt att proteinpulver bara är för män??! Det här är ungefär lika löjligt som när Nivea gjorde reklam för lypsyl för män… med enhandsfattning. Wow. Manligt. Yeah. Om hennes enda argument är att Hers behövs för att män har proteinpulver (boohoo) så borde hon bara take a seat med en gång.

  1. J.J skriver:

   Enhandsfattning? 😂

   Snälla säg att den finns nånstans? Vill gärna se!

   1. Anonym skriver:

    Tror att det är denna:

    https://styleonfile.wordpress.com/2014/08/12/lypsyl-extreme-spf-30-lappbalsam/ (nej, det är inte min blogg, haha)

    Lypsyl Extreme. Häftigt värre! 😉

   2. Kallis skriver:

    Jag minns den reklamfilmen. Det var en karl som stod pa en bat i vinden och tampades med ett trilskande segel och sa blev han akut torr om lapparna och halade da upp ett lypsyl ur fickan och tack vare enhandsgreppet lyckades han bade hantera lypsylet och segelbaten samtidigt 🙂

    1. Hanna D skriver:

     Vilken karl, önskar min man kunde hantera lypsyl och segelbåt i dåligt väder samtidigt.. 🙂

  2. Anna skriver:

   Ja det där reagerade jag också på, har aldrig sett proteinpulver riktas specifikt åt något av könen? kan också tycka att det är tröttsamt med att dra det där ”bara-för-att-det-är-kvinnor-”kortet hela tiden. Ja, i vissa fall är det så, men inte alltid. Som en annan skrev: är något tvivelaktigt eller rentav dåligt så kritiseras det, oavsett vem står bakom det.

  3. Sandy skriver:

   haha minns den.. kommer ihåg att varenda grabb sprang med sådan och tyckte de var balla.
   Kommer ocksp ihåg att det fan smakade bajs

 5. Valentina skriver:

  Morgonens OFF TOPIC! Snart är det sommar – trumvirvel!! – ska vi få veta vad som egentligen hände i NellieGate? Kan det handla om att Nellie och Bloggbevakning ska bo under samma blogg-tak måntro…? Eller något liknande? Eftersom det rör sig om något vi nyfikna rentav ska kunna räkna ut själva…..

  Mvh Valentina-Nyfiken-i-en-strut!

  1. Emma skriver:

   Är det någon som kan förklara lite av vad som hänt mellan dom? Har missat allt de där.

   1. M skriver:

    Vi vet inte. Plötsligt slutade Bloggbevakning att skriva om Nellie Berntsson och alla frågor om varför besvarades bara med att CamCam ”snart ska förklara”. Men har gått snart ett år sedan dess och vi vet fortfarande inte vad som hände. En teori är att det är för att Nellie fortfarande är minderårig, hon fyller 18 i september 2018.

    1. Sandy skriver:

     Får man inte skriva om minderåriga?:-/ Vet inte hur det där funkar

     1. Valentina skriver:

      Tydligen är det inte orsaken. Det är ett MYSTERIUM! Låt oss bara hoppas att CamCam släpper det olidligt spännande svaret SNART — och svaret är förmodligen nåt tekniskt …..

      För tydligen går det bra att skriva om den Onämnbara på Instagram, även om CC valt att inte göra det där heller…?

      NÄR ska vi få VETA??

     2. Sandy skriver:

      @Valentina
      Ok, då är jag med. Har inte hängt med i den hör Nellie-grejen öht

 6. T skriver:

  Kosttillskott för kvinnor har ju funnits i åratal. Kritiken mot kosttillskott har väl dessutom ljudit typ lika länge som kosttillskott funnits på marknaden. Vad menar de skulle vara nytt och revolutionerande med just deras produkt?

 7. M skriver:

  Han den där kändisfrisören Bobby har ju också något kosttillskott men där har det, vad jag sett, inte varit någon debatt trots att de pillerna är lika flummiga som HERS. Han kanske inte är lika mycket kändis som Hanna och Amanda?

 8. Kristinsita skriver:

  Sanna Lundell har skrivit vettigt om Mandys försök att få det här till kvinnohat.
  http://www.sannalundell.se/2017/04/23/apropa-systerskap-och-kosttillskott/

  Kvacksalveri är kvacksalveri oavsett avsändare, är det dessutom väldigt dyrt kvacksalveri förtjänar det all kritik.

  1. Anonym skriver:

   Läste just Sannas krönika – spot on! Att ta konstruktiv kritik är inte systrarna Widells starka sida.
   Som Sanna skrev – det är inte ATT de tjänar mycket pengar, det är HUR de gör det med just detta lurendrejeri.
   Som någon så fiffigt skrev högre upp i tråden, ”Placebo is one hell of a drug”. Amen to that!

   1. Ellen skriver:

    Så oerhört oprofessionellt av Amanda att försöka vända det till att det handlar om att NU när det kommer ett preparat för kvinnor då kommer all kvinnohatande kritik. Och dessutom inte ens sant, kosttillskott endast för kvinnor har funnits länge t ex Mitt val Kvinna, Female Balans, L-Argiplex Kvinna, Femarelle och säkert fler.

 9. Ellen skriver:

  Jenny Strömstedt skrev en krönika om att hon inte tyckte att pillren lansek inte var så mycket att bli upprörd över och att placebo har en starkt bevisad effekt men att det däremot kanske finns roligare saker att lägga sina pengar på att man kanske borde pröva jobba mindre och sova mer och ge sig ut i naturen i stället för att pillra sig igenom stress. Herregud vilket hat hon överöstes av från HA-sekten (läste de ens krönikan?). Och Lofsans man likadant, tyvärr kröp han ju iväg med svansen mellan benen och tog bort sitt inlägg på Instagram och jag hann inte läsa. Hur ska H och A hantera detta nu då ? Att deras ” ”superintelligenta” (citat Hannah) fans som är så härliga och backar systerskapet beter sig som hatande hyenor. http://www.expressen.se/kronikorer/jenny-stromstedt/det-finns-roligare-saker-att-gora-for-dina-pengar/

 10. Anonym skriver:

  Låter som Hannah behöver boosta sig lite med HERS…

 11. Anna skriver:

  Varför jämföra kosttillskott med proteinpulver? Proteinpulver är inte ett kosttillskott.

  1. Hannah skriver:

   Proteinpulver är väl visst ett kosttillskott? Ett som det dessutom finns vetenskapliga belägg för att det faktiskt fungerar. Vad skulle det annars vara?

   1. Anna skriver:

    Nä, absolut inte 🙂 läs på!

  2. Vic skriver:

   Vad kallar du proteinpulver då?

   Jag skulle säga att det är en annan typ av kosttillskott.

   1. Elin skriver:

    Saxat från SLVs hemsida. Proteinpulver räknas i folkmun till kosttillskott men hör faktiskt inte till den kategorin.

    ”Vitaminer och mineraler i koncentrerad form kallas kosttillskott. Kosttillskott är tänkta att komplettera den vanliga kosten och säljs i form av kapslar, tabletter, pulver, ampuller med vätska, droppflaskor eller liknande.

    Även aminosyror, essentiella fettsyror, fibrer, olika örter och växtextrakt i koncentrerad form, och som är avsedda att tas i små mängder, kan säljas som kosttillskott.”

    1. Anonym skriver:

     Jag fattar ändå inte skillnaden? Det är ju ett pulver och det är ju aminosyror, alltså kosttillskott, eller vaa? Kanske är jag som är dum bara, men kan nån förklara utförligare? :p
     Är det att det inte direkt är tänkt som ett komplement utan mer används som ett sätt att få i sig ännu mer protein, utöver det man får i sig från den vanliga kosten? Det kompletterar inte, utan utökar, liksom? Eller nä, jag fattar fan inte, haha!

     1. Elin skriver:

      Kosttillskott tas i liten dos, allt som oftast i tablettform.

      Proteinpulver räknas till sär-när (livsmedel med särskilda näringsändamål). De intas i större kvantitet och är i pulverform.

     2. Anonym skriver:

      Tack, Elin!

     3. Anonym skriver:

      @Elin Begreppet sär-när är ju avskaffat sedan förra året? Vad klassas de som nu då?

     4. Elin skriver:

      @anonym

      Att sär-när tagits bort hade jag missat, har jobbat med helt annat kostområde de senaste åren.

      Läst på lite nu och eftersom den nya förordningen är snävare går proteinpulver numer helt enkelt under livsmedel endast.

 12. Hanna skriver:

  Helt galet ironiskt att Hanna gör det alla menar att man borde göra oftare, ta ett break och kopplar av, istället för att köpa myten om kvinnan som ska orka allt. Myten som de ju spelar på när de säljer sina piller.

 13. J skriver:

  OT, men vad har hänt med Dessan?

 14. Texmexbbq skriver:

  OT!
  Måste avliva min hund på fredag. Han gör utfall mot min bäbis. Hur tar man sej igenom sånt? Fan jag går sönder. Han e omplacerad till oss. Han har alltid varit ”bitig” och vi har inte lyckas få det ur han på 4 år och nu e måttet rågat. Vill inte omplacera igen, vill inte avliva och vågar inte ha han kvar. Risken e rätt stor att han biter mitt barn. Jag får sån ångest. 😢

  1. Felle skriver:

   Vissa hundar funkar inte med barn, tyvärr.

  2. Dr Dolittle skriver:

   Att ta beslut om att avliva ett djur är jättejobbigt, jag vet. Men det är ett ansvar man har som djurägare. När du tagit in honom som omplacering har du gett honom en chans och tagit på dig ett ansvar. Om han trots träning och kärlek inte är säker bland folk, framförallt små barn, är det ditt ansvar att se till att han inte kan skada någon. Troligtvis mår inte hunden bra själv om han beter sig så. Att dö innebär inget lidande för hunden, han har ingen aning om vad som kommer hända och det går snabbt och smärtfritt. Att omplacera innebär ett större trauma för hunden och förskjuter problemet på någon annan. Förjävlig sits som kräver mycket styrka av dig som djurägare men det värsta är att ta beslutet. När du fått lite distans till det kommer du känna att det var ett klokt beslut. Styrka till dig syster! Ska tänka på er på fredag.

   1. Texmexbbq skriver:

    Tack snälla du dina ord värmer. 💜

  3. Hundälskare här med skriver:

   Går det inte att ha honom hos en familjemedlem eller någon vän till er. Kanske är någon som vill ta över honom vilket innebär att ni fortfarande får träffa hunden ibland!

  4. Sascha skriver:

   Finns det absolut ingen annan hunden kan bo hos? På hundhem i värsta fall? Jag volontärjobbade på hundhem i Italien och det var ingen som ville avliva de mer ”bitiga” hundarna. De fick bo på hemmet hela sitt liv. Eller som ”hundälskare” skrev, att han får bo med en vän eller familjemedlem?

   1. Texmexbbq skriver:

    Finns ingen vi känner som vill ha honom för han e så jobbig.

    1. K. skriver:

     Varför är han ”jobbig”?
     Anser att inget djur är ”jobbig” utan anledning.
     Om ni inte fått honom bättre på 4 år så tycker jag att om ni nu absolut inte kan få ngn annan att ta hand om hunden att det är rätt sak att avliva. Ett dött djur lider inte och du skulle nog aldrig förlåta dig själv om olyckan skulle hända med ditt barn.

  5. Henrietta skriver:

   Det är överjävligt att vara djurägare ibland. Man måste veta vad det innebär innan man ens skaffar djur. Man måste vara förberedd på att se dom dö, av ålder eller sjukdom, som i ditt fall psykiska problem.
   Jag tror att det är bäst att låta hunden somna in.

   Har själv en svår ras som familjemedlem, och jag vet vad det innebär om han biter en människa. Nu skulle han aldrig göra det inom familjen, men främlingar går inte säkra.

  6. anonym skriver:

   avlivade min för tre veckor sedan… det var det värsta jag gjort. men nu är livet lugnare och man kan fokusera på bebisen som den förtjänar, inte ha halv uppmärksamhet pga fokus på att hunden inte ska skada. du klarar det, du tar ditt ansvar som hundägare och jag är säker på att du gjort allt du kan för att undvika det här. Kramar!

   1. FitterBittan skriver:

    Du avlivade alltså din hund pga tidsbrist när du fick bäbis Jag måste anta det eftersom du inte skriver om några andra problem och nu ”är livet lugnare”.
    (Det här är alltså till anonym)

    Tidsbrist är banne mig inte en godkänd anledning, gör man som du har man överhuvudtaget inte tänkt efter före. Det säger väl sig själv att det är jobbigt med både hund och bäbis? Hur skall du göra om det blir lite tidsbrist om du får ett barn till?

    Herregud. Jag hoppas så innerligt att det låg något mer bakom än att bara skaffa barn och helt plötsligt upptäcka att det blev JÅBBIT.

    1. K. skriver:

     Håller med dig FB.

    2. M skriver:

     -FB, du missade nog att läsa ” inte ha halv uppmärksamhet pga fokus på att hunden inte ska skada” men jag håller verkligen med dig i sak.
     Ett tidigare omhuldat husdjur blir tyvärr ganska ofta både försummat och åtsidosatt när folk skaffar sig barn. Självklart att hunden/katten blir avundsjuk och förvirrad av en sådan omställning i hushållet.

    3. Vic skriver:

     Jag förstod det som att livet är lugnare nu för att det tig mycket energi och fokus på att hålla koll så inte hunden skadade barnet eller andra i omgivningen. Och det ser jag som en godkänd anledning att avliva. Även om det såklart är väldigt tragiskt!

     1. FitterBittan skriver:

      Nejdå, jag missade inte att läsa något. Det står liksom ingenstans att de hade problem med sin hund eller något liknande. Det är ju inte helt ovanligt att hundarna ryker när det kommer en bäbis av generell rädsla att de skall skada. Medvetet eller omedvetet.

      Sorgligt med lilla omplaceringsvovven, men det är ju rimligt. Anonyms kommentar tolkade jag som ytterligare en som gör sig av med sitt husdjur för att förenkla tillvaron, eftersom det inte stod så mycket annat. Jo, det stod även att tre veckor senare var livet rätt bra, för att hunden faktiskt var borta.

      Har sett för många avliva och lämna bort sina husdjur av de mest underliga anledningar, tolkningen kommer alltså av mina erfarenheter.

  7. Anonym skriver:

   Tråkigt när det inte fungerar med en omplaceringshund, men ni har försökt och mer går inte! Ibland kan det vara det bästa att avliva, det är kanske inte riktigt snällt att låta honom flytta en gång till, och då vet man ju inte om det bara blir värre, då han kanske blir ännu mer osäker. Du gör rätt val. Kram

  8. Sassy skriver:

   Kramar till dig! Fick avliva våran vovve för några veckor sen. Hon blev bara sex månader 🙁
   Men hon va sjuk och efter mycket om och men och efter rådet av flera vetrinärer och proffsionella hundmänniskor så tog vi valet att ta bort henne. För hennes skull. Hon hade aldrig mått bra. Men det känns som hon lämnade ett hål i mitt hjärta som aldrig kommer läka. Älskar henne så fruktansvärt och det känns så jävla orättvist. Men man får se det för deras bästa och det verkar du ju göra med din vovve med. Tänker på er<3

  9. Josefine skriver:

   Har varit där jag med. En fantastisk omplacering, tyvärr med utfalls/bithistorik. Vi gjorde allt vi kunde de åren vi levde med henne för att hjälpa henne ur det, jobbade med tillitsövningar och skapa lugn för att minska stressen. Men så blev det en människobebis för oss och det fungerade inte efter det. Blev ohållbart att leva tillsammans och få alla att må bra när vår vovve blev så stressad av vår bebis. Vi provade omplacering igen i ett sista tappert försök men det blev inte heller bra. Jag tog ändå mitt ansvar, hämtade min fantastiska hund och åkte med henne till vetrinären. Det var enda vägen vi kunde gå, hon kunde inte komma hem men jag hade inte hjärta att omplacera ännu en gång. Men det smärtar än idag.

   Viljan räckte inte för att ge henne ett fullgott liv och ibland måste man som djurägare fatta ett sånt beslut. Alternativet för oss, att behålla vovven och varje dag riskera att skydda bådde vovven från att känna sig trängd och bita eller bebisen från att bli biten, det hade vi inte kunnat leva med. Det hade varit att svika dem bägge om något hade hänt (för det hade det gjort, för eller senare).

   Det kommer att göra ont både nu och en tid framöver men det kommer att bli bra. Man lär sig leva med sorgen, även om det är svårt. All styrka till dig och er, vet precis ångesten ni lever i.

 15. M skriver:

  Det är väl lite så att vi är många som uppskattat Hannah och Amandas sätt i te.x att använda sig av ”blandade” modeller. Det gör ju detta med Hers så förvirrande. De flesta människor är inte dumma och kan tänka kritiskt. När man tagit del av innehållet i Hers så känns det inte helt rätt.

 16. Anna skriver:

  Oj. Trodde de på riktigt att de var först med ett kosttillskott riktat mot kvinnor? Eller att ett sådant måste kosta 400 kr per månadsförbrukning? Eller att proteintillskott endast är för män och aldrig blivit ifrågasatt?

  Haha. Hahahahahahahahahhahahaha!
  Vänligen, hon som jobbat inom kosttillskottsbranschen i flera år

  1. Ellen skriver:

   De trodde väl i alla fall att de skulle kunna lura i fancluben att det var det första..

 17. Shark skriver:

  Tycker att det är intressant att det finns MÄNGDER av sådana här produkter. Titta in i vilken Lifebutik som helst eller ditt närmsta ICA. Med stora företag som utvecklar dessa.

  Vad startar debatten om kosttillskottets vara eller icke vara? Att det inte fungerar? Of course not.Två framgångsrika kvinnor som lanserar sina egna produkter! Liknande produkter har funnits hur länge som helst så varför har dessa eldsjälar inte reagerat tidigare på att det bara är bluff och båg?

  Jag tror inte ens på C-vitamin, men jag håller ändå med Amanda och Hanna att JÄVLAR vad det sticker i ögonen när kvinnor är framgångsrika?

 18. malin skriver:

  Har du sett bloggen som kallar sig för ditt överhuvud? 😉

  Någon som verkar heeemskt intresserad i dina inlägg och tankar så att hen startat en blogg för att diskutera det… hha
  http://nouw.com/blogguard

  1. Lo skriver:

   Hen har spammat kommentarfält här redan. (Är det månne du, som provar en ny taktik?)
   Så tröttsamt.

  2. Anonym skriver:

   Jag tycker personen skriver bra, men har en allt för stor hang up på CamCam. Är det en till bloggbevakningsblogg, eller är det en bevakningsblogg om bloggbevakning?

  3. Anonym skriver:

   Hoppas att alla Hmmm:arna hoppar över dit, passande forum för dem ju!

 19. :) skriver:

  De här två har lärt sig mycket av bröderna Schulman, nämligen att slå mynt av luft och vatten eller ingenting alls.
  Det är väl skitkul när någon tjänar bra med pengar oavsett kön och det är kul att de här två lyckats nå framgång på väldigt vaga grunder.

  Men så här känner jag kring hennes försvarstal:
  1. Det har skrivits spaltmeter om kosttillskott i form av proteinpulver, BCAA, osv ända sedan det kom ut på marknaden. Det finns massor att läsa för den intresserade eller den kritiske. Fritt val.

  2. Bobbys produkter är skit, men inte lika dyra. Han har skapat sig ett namn genom att vara en omtyckt frisör. Hur duktig han är vet jag inte men det är det han är känd för från start.

  3. Graafs och Bobbys produkter kostar ungefär vad andra kosttillskott kostar och det finns redan en uppsjö av kosttilskott utformat för kvinnor. Alltså har Hanna och Amanda uppfunnit hjulet och vill kränga det gratis på sina sociala medier men sälja det dubbelt så dyrt.

  Att de sen är så klena, mirakelpiller till trots, att de måste skylla på könsskillnader istället för att sörpla i sig kritiken gör mig inte förvånad.
  De har som sagt lärt sig allt av bröderna Schulman.

  1. Eva skriver:

   ”det är kul att de här två lyckats nå framgång på väldigt vaga grunder.”

   nä det håller jag inte inte alls med om.

   1. :) skriver:

    Helt ok att du inte tycker som jag.
    bra va?

    1. Eva skriver:

     Absolut. Ville bara vara lite uppkäftig -:)

  2. Ellen skriver:

   Men kritiken handlar ju inte först och främst om vad deras piller innehåller och om de har någon verkan eller inte. Kritiken handlade om

   1. Det tveksamma sättet att marknadsföra dem genom att uppmana sina fans att köpa, fota och tagga pillren på Instagram.

   2. Som ledde till att deras totala oförmåga att hantera kritik ifrågasattes, framförallt Amandas korkade inlägg om att kvinnor ska stötta kvinnor. Oavsett vad tydligen.

   3. Och det där ledde till att HA-sekten visade sig innehålla mängder av hatiska, elaka kvinnor som ganska vettlöst och okritiskt försvarade sina ledare.

   Inte utan att man sitter och väntar på nästa sidotramp från klanen Schulman. Mobbar/Hämnar-Alex är nog tvungen att hålla sig i styr. Han får grymt bra betalt för sina krönikor i Expressen och är nog inte villig att riskera någonting. Låga odds på att Amanda snyftar något om att hennes första tid med nyfödda bebisen blev förstörd p g a alla elaka människor.

 20. Anna skriver:

  Detta kosttillskott innehåller ju bra grejer som d-vitamin och magnesium som många har brist på. Bidrottninggele, bra bakterier och annat som ingår köper många separat, så kostnaden är nog inte orimligt hög per månad. Jag kan dock inte uttala mig om mängden av de olika ingående ämnena är tillräckligt hög. Är det förresten ingen bland kommentatorerna som tar vitaminer eller andra kosttillskott?!

  Jag är ej sponsrad och har ej köpt detta kosttillskott, men jag vill tillföra lite sans och balans i debatten. Herregud, hälsokostaffärerna, mataffärerna och apoteken har ju sålt kosttillskott hur länge som helst!

 21. Eva skriver:

  Jag bor ensam, jobbar hemma (ensam) och hatar att laga mat för en person två ggr/dag. Äter för lite frukt och grönsaker i kosten (inga alls i princip).

  Därför dricker jag (gör i mixern, en batch som räcker i tre dagar): hallon, blåbär, spenat, soja (köper storpack i frysdisken), kiwi, ingefära, rödbeta och ibland något mer. Blandar ut med vatten.

  Kompletterar med omega 3.

  Bra mycket billigare (och förhoppningsvis bättre) än några som helst piller som säljs av bloggare.

  Tror inte att vare Amanda, Hanna, Maggan eller Bobby skulle ge sig in i den branschen för att de är intresserade av att hjälpa människor som inte får sig all näring kroppen behöver utan de är bara ute efter att tjäna pengar. Ger hellre mellanskillnaden mellan mina grönsaker och vad en pillerburk kostar till bättre behövande.

 22. Anonym skriver:

  Camcam, du borde skriva om Graafs ”mirakelpiller” som delades ut till bloggare för att de skulle recenseras.
  Varken ilmrud (som lät sin man käka dem pga att hon var gravid) eller Mirka Norrström (trettonbarnsmamman) har sedan dess skrivit en enda bokstav om dem….

 23. Anonym skriver:

  Hahaha så Hannah och Amanda tror vid deras sinnes fulla bruk att deras läsare ska lägga 4 800 kr per år för att knapra deras små mirakelpiller? Herre.gud.

  Lägg dom pengarna på härliga ekologiska grönsaker och frukt istället! Allt våra kroppar behöver återfinns i naturen.

 24. Jenny skriver:

  Fast det jag tycker är värst är snacket om att det balanserar ”hormonell obalans”. Som läkare med specialintresse för psykisk ohälsa under graviditet och post-partum undrar jag: vad är det för hormoner de pratar om? Östrogen och progesteron? Jag vet att det inte är testat men hur ser hypotesen ut kring effekten av HERS på hormonnivå? Vad påverkas och hur? Om det sker en hormonpåverkan så finns ju också risk för biverkningar, hur resoneras kring det? Jag blir så ledsen för det behövs verkligen forskning och insatser på detta område. Men vetenskap och evidence är ju helt avgörande. Detta är kvacksalveri och legitimerar en kvacksalveribransch.

 25. Miss skriver:

  Hannah Widell på en bild hon la upp den 19 mars på instagram…

  ”Blev fångad på bild när jag i veckan lyssnade intensivt på en superexpert som berättade allt fantastiskt och kvinnorevolutionerande som händer med kroppen när man knaprar Hers! Hejdå PMS, hormonell obalans, vitaminbrist, torr hud och en massa annat. Så stolt eftersom det inte finns en sån här kombination på svenska marknaden. Nä för vi har inte brytt oss om att lösa en massa kvinnoproblem på det här sättet. Men nu finns det!”

  Och så en massa HERS-hashtags.

  DET var att lova guld och gröna skogar du!

  1. hej skriver:

   Ooohh!! En superexpert! Bästa man kan ha

   1. Henrietta skriver:

    Japp, den expertaste av experterna.

 26. M skriver:

  Ibland bara längtar jag efter att Hannah och Amanda ska göra någonting riktigt bra och inte en massa halvdana saker. Alltså, de är inga stora författare, deras vita vin smakade direkt illa och Daisy Grace är relativt dyra kläder som tyvärr ser ut att vara billigt gjorde av låg kvalitet. Hers tror jag kan funka då det innehåller bra grejer mot hormonell obalans, även om marknadsföringen är snudd på olaglig.

  Det jag tycker att de gjort riktigt bra är På middag hos Hannah och Amanda, Ett härligare liv och så podcasten förstås. Önskar att de skulle satsa på att göra det de är riktigt bra på, d.v.s. olika grejer inom media och inte en massa halvdana produkter.

  1. Jenny skriver:

   Men ”bra grejer” mot hormonell obalans? Precisera gärna VAD som är bra mot VILKEN typ av hormonobalans? HUR fungerar den? Forskning finns ju inte som vi alla förstått men presentera gärna en hypotes! Varken H&A eller företaget har svarat något vettigt. Vad vet du som ingen annan vet? PS Hannah och Amanda, skänk pengarna för HERS till seriös forskning kring kvinnors psykiska och reproduktiva hälsa.

   1. M skriver:

    Orkar inte gå in på detaljer och kan inte uttala mig om vad dessa ämnen i kombination gör. Det kräver forskning, vilket inte gjorts på Hers och därför kan det inte klassas som ett läkemedel. Men det jag vet är bl.a. att nattljusolja innehåller GLA som är förstadiet till prostaglandiner som i sin tur kan verka lindrande mot PMS. Det har att göra med och man måste känna till bl.a. hur stress påvekrar hormonerna, tror att det hette ”pregnenolone steal” och hur fettsyror metaboliseras i kroppen och i vilka steg. Är för trött för att tänka just nu men nattljusoljan hjälper iaf mot PMS, eller det finns starka teorier för detta. Dessutom är GLA anti-inflammatoriskt.

    Vad de övriga ämnena beträffar kommer jag inte på något just nu men mycket gällande hormoner är
    ännu outforskade ämnen då det rör sig om så komplexa samband så du har rätt i att man inte bara kan säga att det är ”bra mot hormonell obalans” då inte ens forskarna känner till de exakta mekanismerna bakom.

    Sorry för lite svamlig kommentar.

    1. M skriver:

     Men. Med det sagt så vet jag inte vad Hers gör och inte gör och även om det finns studier på samtliga av ämnena i Hers som talar för en lindrande effekt mot hormonell obalans så vet jag ingenting om mängderna eller vad dessa ämnen gör i kombination. Vad exakt är broccoliextrakt? Är det ett visst ämne i broccoli som inhiberar aktivering av testosteron till dht eller är det bara torkad broccoli? Och de ämnen som man vanligtvis äter som födoämnen (maca, raw cacao) skulle jag spontant säga att det nog krävs större doser än 0,2 g för att uppnå någon som helst (påstådd) effekt. Och gla (nattljusolja), är det 100 mg ren gla eller är det 100 mg jättenattljusolja som innehåller ca 7% gla.

     Detta är nu mina spontana tankar kring innehållsförteckningen. Min poäng i mitt första inlägg var nu bara att alla ämnen i sig i rätt doser verkar lindrande mot hormonell obalans (åtminstone enligt någon studie😅).

     1. Jenny skriver:

      Hej och tack för att du ändå orkat svara till skillnad från de det handlar om:) Jättenattljusolja är ju ett exempel på ämne som det HAR studerats en del på och där man inte kunnat visa effekt mer än placebo vid tex premenstruell dysfori och därför det just säljs som naturläkemedel och inte läkemedel. Men tack som sagt ändå för ditt svar.

     2. Jenny skriver:

      Och jag håller med dig, det behövs forskning på detta såå viktiga område. Allt gott!

 27. Lisa skriver:

  Mår illa när jag läser hennes kommentarsfält. Avundsjuka, svek mot systerskapet, förebilder yada yada. Hur kan man tycka så galet olika? Tycker både Hanna och Amanda beter sig som högstadietjejer, nu sårade och då måste de samla sin fanskara för att håva in sympatier och kärlek. Ja stackars mobbade entreprenörer, måste svida rejält att folk har förmåga att tänka kritiskt och se att kejsaren står där alldeles naken. Blääää.
  Jag flyr till skamdiskussioner och kosegrupper och får kanske hopp om mänskligheten igen.

 28. Ellen skriver:

  https://www.facebook.com/svtopinion/videos/1632100750152965/

  Inslag om nyttan av hälsokost på Opinion med Belinda Olsson på torsdag. Törs man hoppas på att Hannah vågar ställa upp?

 29. RMY skriver:

  Jag kan för mitt liv inte förstå hur ifrågasättande av ”mirakelpiller” hamnar i diskussionen om könsroller, kvinnnohat, ”kvinnorskahållaihop” yada yada.

  Det är ett överpriser piller som, vad jag har förstått, inte finns några vetenskapliga belägg för samt för aggressiv marknadsföring.

  HERS granskas och ifrågasätts som vilken produkt som helst…precis som whiteningtandkräm, rynkkrämer, kompressionstights, schampo, regain och proteinbars. Om företaget ägs av en man eller kvinna är helt oväsentligt….eller om produkten riktar sig till män eller kvinnor.

  1. RMY skriver:

   *Överpriser=Överprisat *autocorrect*

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg