Hur mycket tror ni de har betalat?

10:30 26 Apr 2017

Odd Spångberg:

Hur mycket tror ni att Ottos barnmat har betalat för att få ta över Odds Instagramkonto med över 11 000 följare?

Det här är nämligen Odds gamla konto som nu bytt skepnad till att ha en mer bebis-vänlig framtoning!

Tack för tips!

40 kommentarer | “Hur mycket tror ni de har betalat?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anton skriver:

  Jag såg det där igår men trodde det var reklam som Instagram nu för tiden blandar in.
  Jag följde ju Odd så det är därför som jag nu följer Odds barnmat istället.
  Ja, ja. Det är kanske naturligt att Odd hjälper sin nya arbetsgivare.
  Får se hur många som avföljer nu när det börjar komma in välling på Instagram.

 2. Anonym skriver:

  Tycker att den strategin stjälper snarare än hjälper. Om någon jag skulle följa skulle göra sådär så skulle jag faktiskt bli anti mot det företaget. Jag vill själv kunna välja vilka företag jag vill stötta och inte. Jag tror att dom hade vunnit mer på att skapa ett eget konto än att göra om Odds.

 3. Anonym skriver:

  Gud, allt han gör är så smaklöst och lågkvalitativt.

 4. LindaP skriver:

  Oddis behöver väl lite egna pengar nu när det knakar i fogarna hos han och frugan.
  Men håller med ovanstående om att ett företag som fular till dig följare på det sättet knappast får någon bra publicitet.

 5. Sara skriver:

  Kontot har redan tappat 200 följare. Haha

 6. Matilda skriver:

  Gå in på instagrams användarvillkor. Där står det att man inte får sälja sitt acc så bara att anmäla om någon orkar!

 7. Silverräven skriver:

  Min första tanke känns mer och mer rätt, att de inte anställde honom för att han är en sylvass säljare utan för att han är Mr Blondinbella.

  1. Ottilia skriver:

   Bella har säkert lockat Otto med reklam på bloggen. Odd fick de på köpet.

  2. Fd Mi skriver:

   En ”sylvass säljare” hade aldrig gjort såhär. Det är att skjuta sig i foten med en hepatitsmittad spruta.
   Ledsen Odd, men särskilt vass verkar han inte, snarare trubbig och slö.

 8. M skriver:

  Tycker det är fult mot dem som gjort det aktiva valet att följa honom utifrån förutsättningen att det var just Odd som stod för kontot. De har sagt ”ja” till att ta del av hans vardag (eller whatever) men blir nu påtvingade reklam för barnmat om de inte aktivt går in och avföljer. Företag ska inte be människor kryssa ”ur” rutan om reklam eller nyhetsbrev, utan måste istället be kunden att aktivt kryssa i… och så är det av en anledning.

 9. Fluffis skriver:

  Wow, vem är ansvarig för det där företagets marknadsföring? Snacka om att skapa badwill hos potentiella kunder. Om jag hade följt Odd på Instagram och helt plötsligt börjat få upp spaminlägg om att följa ett barnmatsmärke, så hade jag i ren protest aldrig i helvete handlat något från det märket. Plus avföljt direkt. Gud vad han är pinsam.

  1. Anonym skriver:

   Det ser ut som att Odd är ansvarig för marknadsföringen.

 10. Tess skriver:

  Kommenterade på deras senaste bild på Instagram och ifrågasatte hur de kunde köpa ett konto med tillhörande följare och använda det som marknadsföring för sitt eget företag. Min kommentar blev raderad inom 2 minuter..
  Agerar man så som ett seriöst företag måste man kunna svara på frågor, och dom verkar vara rädd för kritik, annars skulle min kommentar fått ett svar istället för att bli raderad.
  Pinsamt, Ottos..

  1. M skriver:

   Försökte kommentera den sista bilden men det gick inte. Kanske har de nu blockat så att man inte kan kommentera helt enkelt?

   1. Tess skriver:

    Jag gick in och kollade, dom har bara 1 bild nu, de andra är raderade. Dock verkar det gå att kommentera den bilden vad jag kan se 🙂 Har skickat ett DM till dom på Instagram, vi får se om dom svarar där.

  2. Emelie skriver:

   Åh, företag är så känsliga nu för tiden.

   Frågade O’Learys vad motivationen var bakom deras jordnötsburgare. Jordnötsallergi är ju den dödligaste matallergin som finns, och en av få som potentiellt kan vara luftburet (forskare säger olika beroende vilket land och universitet verkar det som). Min kommentar blev Raderad, så jag mejlade och frågade varför. Svaret var att de inte fann frågan seriös. Så jag frågade hur de kunde avgöra vad som var en seriös frågeställning eller inte, och om det helt enkelt var avsaknaden på ett bra svar. Svaret på det blev att de hade bättre saker för sig än att tjafsa.

 11. M den förste skriver:

  Jag anmälde dem som spamkonto.

 12. P skriver:

  Anmälde de också.
  Att gan inte kan göra ett skit utan att använda sin frus följare. Pinsamt!

  1. Greta skriver:

   Ja, hade inte Odd varit gift med Bella så skulle hans Instagram ha max 30 följare.
   För övrigt har väl hans Instagram inte uppdaterats på länge eftersom Odd verkar vilja vara under radarn och utanför bild nu för tiden.

 13. Helene skriver:

  Kan stackars Odd aldrig hamna rätt i arbetslivet? Tycker nästan synd om honom, han är nog inte helt osmart men jag får känslan att han tappar självförtroende i samma takt som Bella bara blir mer och mer manisk.
  Det verkar råda en väldig obalans i det äktenskapet (nej jag menar inte att hon tjänar mer än han), mer att det inte verkar finnas någon värme och kärleksfullhet mellan dem. Hoppas jag har fel, man vet hu aldrig hur det ser ut bakom stängda dörrar hos något par.

  1. M skriver:

   Tycker också synd om honom. Jag tror att han är en superfin helt vanlig kille som tyvärr blivit indragen i hennes orkan till liv. Det verkar som att han inte fått 5 min till att fundera på vad han själv vill och tycker är roligt utan har pressats till att göra miljoner olika saker för att hon ska tycka att det är tillräckligt med fart och fläkt i vardagen.

   1. wolfie skriver:

    Gick ju mycket illasinnande rykten om Odd där ett tag men jag undrar..

    Om man kollar på Gravid vecka för vecka så ser man ju hur bestämd Bella är ibland och hur osäker han ser ut när han konfronteras med hennes mindre trevliga sidor… Hur hon rättar honom mm.
    Och detta var ändå när de hade det som bäst. Han såg liksom överkörd ut 🙁

    1. Mikaela skriver:

     Odd verkar toppen!

     1. Otto skriver:

      Håller verkligen med!
      En riktig toppenkille.
      Sylvass.

     2. Johanna skriver:

      Fått en helt annan bild av honom än den du fått. Jag upplever det som att Odd körde på översittarstil de första åren o deras förhållande. Nu har Bella äntligen börjat hitta sig själv, med de påföljderna att hon experimenterar sig fram (och får därför mycket kapitalistprat i kommentarerna) för att hitta vem vuxna entreprenör Bella är. Jag får iaf sliskig översittarstil av Odd

 14. Anonym skriver:

  Okej, men kan vi prata om vilken usel bild det är?! Otto! Skaffa en fotograf!

 15. Greta skriver:

  Kan man ändra kontots namn på Instagram?
  Dvs kan Odd ha ändrat kontots namn från
  oddspangberg
  till
  foljottosbarnmat
  ??
  I så fall kan ju kontot finnas kvar hos Odd bara att han nu gör reklam där för Ottos barnmat.
  För övrigt kom det ett nytt upplägg nu från Otto. Denna gång är det en tävling.
  Kul. Få se om jag ska avfölja eller om det är kul att kolla ett tag och se vad som händer.

  1. Camilla skriver:

   Men alltså.. Ja. Det är precis vad som har hänt. Därav frågan om hur mycket vi får han har fått betalt av Ottos barnmat för att göra just detta. Dom har ju inte olagligt tagit över hans Instagram, dom har FÅTT göra det. Det är mycket riktigt han som bytt namn, raderat alla sina bilder och lagt upp deras reklam. Det är väl inte ens någon som spekulerat i nåt annat alternativ än det? Det är det här hela kommentarfältet diskuterar anledningen till och tycker är irriterande..

 16. Malin skriver:

  Kommenterade precis och ifrågasatte, två andra hakade på och guess what – nu är alla kommentarer borta och jag kan inte kommentera mer heller. Avföljde kontot, riktigt kass stil att byta namn/innehavare sådär.

  1. Mandy skriver:

   Jag är en av dem som kommenterade, så sjukt löjligt, jag är också blockerad från att kommentera, men gilla går bra?! Mr Blondinbella är ju verkligen en pinsam varelse och så dåligt av Otto!

  2. Greta skriver:

   Jag hann också kommentera (bilden med tävlingen) men min kommentar är borta nu.
   Nu är det omöjligt att kommentera.
   Jag anmälde kontot som spam-konto. Nu blir det i alla fall granskat av Instagram mht reglerna.

 17. Anonym skriver:

  Men Gud va pinsamt! Undrar hur länge det dröjer innan kontot är borta? Hur f-n tänkte sylvassa Odd här? Eller så är det så här han tänker o fungerar… inte så smart IMO.

 18. Kjya skriver:

  Alltså verkligen inget fel med honom…Men han hade nog trivts mycket bättre inom ett område där ingen har koll på hans koppling till Blondinbella (eller i alla fall ej lägger vikt vid denna) och där han får utnyttja sin egen kompetens.

  Detta handlar alltså ej om Bella i sig utan om att MIN åsikt/tanke i alla fall är att man som partners ej ska jobba inom samma fält om man nu ej gjorde det i början. För det är så lätt att den ena personen blir den mer lyckade vilket leder till spänningar i förhållandet. Det är en sak om man träffas via sitt jobb så att man har sin egen identitet i jobbet redan, men för mig hade det känts halvmysko om jag var Odd och skulle prova entreprenörslivet (typ vinerna) bara för att min partner som redan ÄR framgångsrik entreprenör tycker att det är bra och roligt. Blir en fruktabsvärt skev maktfördelning och känns som att man lätt hamnar på jakten efter sin identitet…Men som Odd hela tiden hamnar i skuggan av Bella och kanske inte riktigt hittar den.

  Sorry för flummig analys. Utgår bara från hur jag hade känt. Men jag är å andra sidan väldigt tävlingsinriktad och karriärsmänniska och tycker om att känna att jag och min partner är bra på olika saker och därmed har respekt för varandras olika kunskaper

 19. Susawoo skriver:

  Hahaha.

  Ottos barnmat har 800 följare. Foljottosbarnmat har 11k. Anmälde och påminde om instans direktiv 🙂

  1. Greta skriver:

   Även om Odd fortfarande står för kontot har han överlåtit sina följare till Ottos barnmat. Det får man inte göra.
   Jag spam-anmälde kontot för det är så det blir när man följer Odd Spångberg och sen får oönskad reklam för välling. 🙁

 20. Anna skriver:

  Märklig är också om man går in på vilka som @foljottosbarnmat följer så av 34 nästan alla barn relaterade sidor så följer de även centerpartiet och Annie Löv. Frågan är om det är Odds politiska läggning eller Ottos barnmat. Troligen Odds och frågan är vad Ottos barnmat tycker om det.

  1. Susawoo skriver:

   Jaa, och mousserande.se 😂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp